HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Nisan 2013 Salı - 09:15

Kız Lisesi'nden Başkan Tartan'a onur ödülü

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir Kız Lisesi konferans salonunda gerçekleşen ‘İşte İzmir’ “Doruktakilerle Buluşma” programında öğrencilerle bir araya geldi.

Kız Lisesi nden Başkan Tartan a onur ödülü

İZMİR - İzmir Kız Lisesi Tarih Bölüm Başkanı Fahrettin Gülşahin’in hazırlayıp sunduğu programa sürpriz konuklar ve telefon bağlantıları da renk kattı. İzmir Kız Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve eski mezunlarının izlediği program eğlenceli ve içten bir sohbete sahne oldu. Programda, İzmir Kız Liseliler tarafından ‘Yılın İdolü’ seçilen Başkan Tartan’a onur ödülü verildi.

“BİZİM HAKAN”
Fahrettin Gülşahin’in yerel yöneticilikle ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Tartan, “Yöneticinin işi şikayet etmek ve insanları olumsuz düşüncelere itmek değildir. İyi yönetici topluma umut, güç ve heyecan vermeli. Toplumun geleceğini doğru inşa etmesine en büyük katkıyı koymalı. Yöneticinin, zorlukları aşan, insana tepeden bakmayan, zorlukları gülümseyerek karşılayan bir tavrı olmalı” dedi.  

Program boyunca liselilere geleceğin yapılanmasıyla ilgili ipuçları veren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yaşamından da örnekler verdi. Başkan Tartan, Fahrettin Gülşahin’in “En çok hangi hizmetinizle anılmak istersiniz?” sorusu üzerine ise “Bizim Hakan” olarak anılmak istediğini söyleyerek İzmirlilerin sevdiği, kendilerine yakın gördüğü ve ‘İzmir’in gülen yüzü’ olarak adlandırdığı bir başkan olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

TELEFONUN UCUNDA METİN UCA
İzmir Kız Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen programda telefon bağlantıları da renkli isimleri İzmir’e konuk etti. Ünlü televizyon programcısı Metin Uca, “Hakan sen İzmir’in şansısın” sözleriyle hitap ettiği Başkan Tartan için şunları söyledi:“İzmir’in farklılığını ve özgünlüğünü en iyi yansıtan yer Konak. Bunun değerini bilenler Hakan Tartan’ın yaptığı güzel işlerin de farkındadır. Konak’ı en yaşanılır kentlerden biri haline getirmekte sağlam adımlar attı. Hakan Tartan gibi dostların, aydınlık kafaların yerel yönetimlerde olması ve kentleri geliştirmesi gerekiyor. Bir kenti yaratan sadece altyapı değil, o kenti geleceğe taşıyan kültürüdür. Bu farkı Hakan Tartan çok iyi ayırt ediyor.”

KEREM ALIŞIK HAKAN TARTAN’I ANLATTI
Programa telefonla katılan bir diğer isim de tiyatro sanatçısı Kerem Alışık oldu. Kerem Alışık, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın devlet adamlığı ve yerel yönetici kimliğinden önce insan olarak değerini vurgulayarak, “Hakan Tartan, elinin değebildiği her yere emek vermiş, toplumun her kesimine hitap eden bir insan” şeklinde konuştu.
           
ÜNLÜ İSİMLERDEN ÖVGÜ DOLU SÖZLER
Türk edebiyatının ve mizahının duayen ismi Muzaffer İzgü, Hakan Tartan’ın sanata verdiği önemin altını çizerek, “Benim öyle bir başkanım var ki dorukların da üzerinde. Çünkü o sanata öyle düşkün ki Konak’ta her gün etkinlik var. İşte belediye başkanlığı budur” dedi.

Türkiye’nin önemli spor adamlarından Fifa kokartlı hakem Erol Ersoy da programa katılanlar arasındaydı. Başkan Tartan’ın spor konusundaki özverisine değinen Ersoy, “Mesleğim gereği dünyanın çeşitli yerlerine gidiyorum. 16 bin nüfusu olan kentlerde bile toplumu kucaklayan bir kültür, sanat, spor altyapısıyla karşılaşıyorum. Bu altyapıyı İzmir’de kuracak tek insan Hakan Tartan’dır” dedi.
           
İzmirli sanatçı, müzik yapımcısı Ali Kocatepe de programda yer aldı. Kocatepe, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın yıllardır girilmeyen sokaklardaki hizmetlerinin ve kentin kültür dokusunu geliştirmesinin büyük mutluluk verdiğini söyledi. 
           
“HAKAN TARTAN’I İSTANBUL’A İSTİYORUZ”
Başarılı televizyon programcısı ve belgesel yapımcısı Mesut Yar ise sempatik tavırları ve esprileriyle programa damgasını vurdu. İzmir’de gerçekleştirdikleri projelerden bahseden Mesut Yar, Hakan Tartan’ın kent tarihine, kültür ve sanata sahip çıktığını belirterek şöyle konuştu:“Çok belediye Başkanı gördüm, ancak elini taşın altına koyan tek başkan Hakan Tartan’dır. Hakan Tartan adamdan anlar, kıymet bilir; kıymetlidir. Biz İstanbullular da Hakan Tartan ‘ı başkanımız olarak istiyoruz, gönderirseniz seviniriz. Çünkü kültür ve sanat için böyle değerli bir başkana ihtiyaç var.”

Eşsiz bir sohbete sahne olan ve ünlü konukları bir araya getiren program sonunda, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Ali Kocatepe’yle birlikte seslendirdikleri şarkılarla gençlerin gönlünde taht kurdu. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’da 'dansözlü' faaliyet raporu tartışması
Bayraklı Belediye Meclisi 2012 Faaliyet Yılı Raporu meclis toplantısında ...
Buca’da muhaliflerden Tatı ve Gül’e encümen golü!
Buca Belediyesi Meclis Toplantısı’nda gerçekleştirilen encümen üyeliği ...
Konak Meclisi’nde ‘seçim ertelemesi’ tartışması
Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na encümen ve ihtisas komisyonları ...
 
Hollanda'da Gaziemir esintisi
Comenius Projesi kapsamında Hollanda’ya giden Gaziemir Kipa 10. Yıl Lisesi ...
Bornova’dan küçüklere büyük yatırım
Bornova Belediyesi en büyük yatırımı geleceğin mimarı çocuklara yapıyor. ...
Kazakistan'ın meyve bahçeleri İzmir'den
Ödemiş’in Bademli Beldesi'nde 45 yıldır hizmet veren Bademli Fidanlık ...
 
Tütüncüoğlu TOKİ’ye seslendi: Başbakan’a kulak ver!
Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Çeşme’de emsali bozarak, yoğunluğu ...
Karşıyaka Çocuk Meclisi’nden ‘bilimsel’ gezi
Karşıyaka Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri, Bilim ve Teknoloji Haftası ...
Konak’ta öğrencilerin salon sevinci
Konak Belediyesi okullara destek vermeye devam ediyor. Hakimiyeti Milliye ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva