HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Nisan 2013 Pazartesi - 14:37

Bornova’dan küçüklere büyük yatırım

Bornova Belediyesi en büyük yatırımı geleceğin mimarı çocuklara yapıyor. Çocuklara lise ve üniversite hazırlık kurslarının yanı sıra bilim, İngilizce, sanat bilgisayar eğitimleri veren Bornova Belediyesi, son dört yılda ilköğretim ve lise çağındaki 25 bin öğrenciyi ücretsiz sunduğu olanaklarla geleceğe hazırladı. 9 bin 46 öğrenci Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde, 5 bin 300 öğrenci Genç Kaşifler Bilim Evi’nde bilim eğitimi alırken, BELGEM dört yılda toplam 10 bin 38 öğrenciye kurs verdi. Bornova Belediyesi’nin hizmetlerinden yararlanan çocukların sayısı hobi ve sanat kurslarıyla birlikte 30 bini buldu.

Bornova’dan küçüklere büyük yatırım

İZMİR - Bornova Belediyesi son dört yılda çocukların eğitimi ve gelişimi için önemli hizmet ve projeleri ortaya koydu. BELGEM, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi ile Genç Kaşifler Bilim Evi’nde çocuklara yönelik astronomi, fizik, kimya, biyoloji, bilim tarihi gibi eğitimler verilirken gitar, piyano gibi pek çok daldaki sanat kursuyla satranç, holkoyunları gibi hobi kursları da en çok çocuklar için açıldı. Bornova Belediyespor Kulübü’nün faaliyet alanındaki spor branşlarında da Bornovalı çocukların sağlıklarına yatırım yapıldı.
 
BELGEM OKUL GİBİ
Bornova Belediyesi BELGEM Eğitim Merkezi’nde, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın göreve geldiği 2009 yılında 1000 öğrenciye kurs verilerken, 2012 yılında eğitim görenlerin sayısı 3 bin 455’e çıktı. BELGEM’de son dört yılda lise, üniversite ve ingilizce kursu görenlerin sayısı ise 10 bin 38 oldu. BELGEM’de 2009 yılında 1766, 2010’da 2097, 2011’de 2720, 2012 yılında ise 3 bin 455 öğrenci kurs gördü. Lise hazırlık kurslarına 4009 öğrenci, üniversite hazırlık kurslarına 2039 öğrenci, ingilizce kurslarına da 3 bin 990 öğrenci katıldı. Maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarını dershaneye gönderemeyen ailelere destek olmak amacıyla kurulan BELGEM, ücretsiz verdiği eğitimin kalitesiyle de ön plana çıkıyor.
 
SINAVLARDA YÜKSEK BAŞARI
2012 yılı Temmuz ayında yapılan SBS sınavında BELGEM öğrencileri yüzde 99.9 başarı gösterdi. Sınava giren öğrencilerin yüzde 85’i, sınav sonuçlarına göre öğrenci alan okullara kayıt yaptırma hakkı kazandı. 2012’de üniversite için YGS’ye giren öğrencilerin yüzde 99’u başarılı olarak LYS’ye girmeye hak kazandı. YGS ve LYS sonuçlarına göre tercih yapan öğrencilerin yüzde 82’si üniversitelerin fakülte ve yüksekokullarında okuma hakkı kazandı. Sözel alanda Onur Yılmaz LYS Türkiye 387’incisi oldu.


5 MERKEZDEN EĞİTİM
2009 yılında sadece Çamdibi’ndeki merkez binada eğitim verilirken, çocukların ikamet ettikleri en yakın yerde kurs almalarını sağlamak için 4 ayrı merkez oluşturuldu. Naldöken Kültür Merkezi, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, Taşdemirler İş Merkezi, Altındağ Toplum Merkezi’nde oluşutulan sınıflarla hizmet alanı genişledi.
 
ENGELLİLERE UYGUN BİNA
BELGEM’in Çamdibi’ndeki merkez binası engellilerin kullanımına uygun hale getirildi. Engelli rampaları ve engelli asansörleriyle donatılan bina tüm öğrencilerin kullanımına uygun hale getirildi. Doğuştan engelli Sude Yubaş da, tekerlekli sandalyesiyle derslere katılabileceği başka bir dershane bulamyınca Bornova Belediyesi’nin sunduğu ücretsiz kurs imkanından Çamdibi BELGEM binasında yararlandı.
 
ÇOCUKLAR BİLİM ÖĞRENİYOR
Bornova Belediyesi, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde geleceğin bilim adamlarını kendi alanlarının uzmanı akademisyenlerin verdiği eğitimlerle yetiştiriyor. İkisi doktora sahibi, altısı doktora eğitimleri devam eden astronom, fizikçi, kimyager, biyolog, paleontolog ve yenilenebilir enerji alanlarındaki uzman eğitmenler ilköğretim çağındaki çocuklara astronomi, bilim ve felsefe tarihi, fizik kimya ev biyolojiyi deneylerle ve uygulamalarla öğretiyor. 2010 yılınan Ekim ayında kurulan Merkez’de geçen süre içinde 9 bin 46 öğrenci eğitim gördü. Bunlardan 2 bin 450’si üç ay süren uzun eğitim programına katılırken, 6 bin 596 da seminerlere katıldı.
 
DENEYLERE 150 BİN LİRA
Popüler bilim kulüpleri olarak adlandırılan astronomi, bilim tarihi ve felsefe, fizik, kimya, biyoloji odalarına, mekatronik, yenilenebilir enerji atölyeleri ile fosilbilim sergi alanı ve eğitim odasını eklemek için de hazırlıklar başladı. Bütün eğitimlerin ücretsiz olarak verildiği Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde deney ve uygulamalı eğitimlerde kullanılan kağıt kalem gibi basit malzemelerden asit, azot, mikroskop camı gibi profesyonel malzemeler için her yıl yaklaşık 150 bin lira harcanıyor.
 
GENÇ KAŞİFLER BİLİM EVİ
Genç Kaşifler Bilim Evi’nde fen, kimya, matematik, biyoloji alanlarında eğitim alan ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin sayısı 5 bin 300’ü buldu. Genç Kaşifler Bilim Evi’nde, ilçe genelindeki okullarda sınıf öğretmenleri tarafından seçilen bilime meraklı öğrencilere üçer aylık dönemlerde, laboratuvar ortamında uygulamalı eğitim veriliyor. Konusunda uzman eğitmenler eşliğinde çeşitli deneyler yaparak bilimi öğrenen çocuklar, dokunarak, görerek ve yaşayarak öğreniyor.
 
ÇOCUK MECLİSİ
Bornova Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde Çocuk Meclisi’ni kurarak çocukların kent yönetimine katılmasını sağladı. Yılın belirli aylarında kendi gündemlerini oluştutarak toplanan Çocuk Meclisi, özellikle kendi ihtiyaçlarına yönelik taleplerini kararlar alarak Bornova Belediyesi’ne iletiyor. Bornova Belediyesi’nin yatırım planlamalarının çocukların beklentilerinin karşılanmasına dikkat ediliyor.
 
ÇOCUK KOROSU
Bornova Belediyesi sanatsal yeteneklerini sergilemeleri için çocuk korosu da kurdu. Bornova Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında sağlanan imkanlarla çalışmalarına başlayan çocuklar ilk konserlerini de 2012 yılında Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde verdi.
 
ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASI
Bornova Belediyesi düzenlediği ‘Çocuk Kitapları Haftası’ etkinleriyle ilköğretim çağındaki çocukların kitaplara ve bilgiye olan ilgisini artırıyor. Düzenlenen etkinliklerde çocuk kitabı yazarları ile söyleşiler düzenlenirken, bu yazarların kitapları da söyleşilere katılan çocuklara ücretsiz olarak dağıtılıyor.
 
ÇOCUK SANAT ŞENLİĞİ
Çeşitli festivaller düzenleyerek Bornova’da sanatın ve kültürün öncüsü olan Bornova Belediyesi çocukları da unutmadı. Bornova Belediyesi'nde resim, seramik, tiyatro, piyano, çocuk korosu, bale, latin dansları ve halkoyunları eğitimi gören çocukların eserlerinin sergilendiği şenlikte, 10 yaşındayken sahneye çıkan Berfin Aksu da keman dinletisiyle büyük hayranlık uyandırdı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kazakistan'ın meyve bahçeleri İzmir'den
Ödemiş’in Bademli Beldesi'nde 45 yıldır hizmet veren Bademli Fidanlık ...
Tütüncüoğlu TOKİ’ye seslendi: Başbakan’a kulak ver!
Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Çeşme’de emsali bozarak, yoğunluğu ...
Karşıyaka Çocuk Meclisi’nden ‘bilimsel’ gezi
Karşıyaka Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri, Bilim ve Teknoloji Haftası ...
 
Konak’ta öğrencilerin salon sevinci
Konak Belediyesi okullara destek vermeye devam ediyor. Hakimiyeti Milliye ...
Türkiye’de bir ilk: İzmir Körfezi’ne 4’lü markaj!
Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de gözlem ve modelleme ile su kalitesinin ...
Durak ihalesinde Büyükşehir'e bilirkişi sürprizi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve 130 kişinin yargılandığı ...
 
Karşıyaka'nın yeni bebeği ismini bekliyor
Karşıyaka Belediyesi’nin ödüllü parkı Tay Park’ın en sevimli üyesi Karşıyaka’ya ...
Torbalı su depolarına 1 milyonluk yatırım
İZSU Genel Müdürlüğü, Torbalı’da 32 köyün su deposunu baştan sona yenileyecek. ...
Bornova yeşilde dünyayı yakaladı
Bornova Belediyesi son dört yılda 600 bin metrekare yeni yeşil alan ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva