HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Nisan 2013 Pazartesi - 20:52

Buca’da muhaliflerden Tatı ve Gül’e encümen golü!

Buca Belediyesi Meclis Toplantısı’nda gerçekleştirilen encümen üyeliği seçiminde kriz çıktı. Belediye Başkanı Ercan Tatı ve İlçe Başkanı Bektaş Gül’ün isteği ile grup toplantısında belirlenen isimler mecliste ret gördü. AK Parti ile birleşen CHP’li muhalif meclis üyeleri partinin önerisi yerine başka isimleri seçti. Oylama sonrası salondan çıkan İlçe Başkanı Gül, parti tüzüğünü işleteceklerini ve meclis üyelerinin disipline gönderileceğini söyledi.

Buca’da muhaliflerden Tatı ve Gül’e encümen golü!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi Nisan Ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın sağlık sorunları nedeniyle katılmadığı toplantıyı Meclis Başkanvekili Lokman Fazla yönetti. Toplantıda, belediyenin en önemli seçilmiş organı encümen için üyelikler belirlendi.
 
Meclis Toplantısı’nda bir yıl görev yapacak olan encümen üyeliği seçimi gerçekleştirildi. Seçimde, Belediye Başkanı Ercan Tatı, İlçe Başkanı Bektaş Gül’ün desteklediği, grup kararı ile tescillenen isimler mecliste kabul edilmedi. CHP grubu, encümen üyeliğine Osman Ergündoğar, Emre Aykut ve Sevilay Dursun’u önerdi. Yapılan oylamada üç isim de sandıktan çıkamadı. CHP içindeki muhalif harekete destek veren AK Parti’nin de oyları ile encümen üyeliğine Bağımsız Meclis Üyesi Rıza Zayıfoğlu, CHP’li Meclis Üyeleri Ercan Geçgel ve Cevat Kızılateş seçildi. En büyük desteği 22 oyla Başkan Tatı’nın sert muhalifi Zayıfoğlu aldı.

 
 
Öte yandan meclis toplantısında ihtisas komisyonları seçimleri gerçekleşti. Meclislerin en önemli komisyonları arasında yer alan İmar Komisyonu’na CHP’den Veli Balyemez, Erkut Tamay, Suat Nezir ve Bektaş Gürsoy seçildi. AK Parti ise komisyona Buca Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Emre ile bir dönem karşı karşıya gelen, arşivde imar dosyası üzerinde tahrifat yaptığı iddia edilen ve hakkında dava açıldıktan sonra mahkemede beraat eden Yeşim Gülhan’ı önerdi.
 
GÜL, SAĞLAM’DAN YANA
Ayrıca, meclis toplantısı öncesinde gerçekleştirilen CHP grup toplantısında grup başkanvekilliği için de kıyasıya rekabet yaşandı. Mevcut Grup Başkanvekili Hasan Sağlam’ın karşısına Murat Işık çıktı. Yapılan oylamada iki isim de 11’er oy aldı. Toplantıya daha sonra gelen Belediye Meclis Üyesi Levent Köstem ise oy kullanamadı. Bu arada İlçe Başkanı Bektaş Gül ise eşitlik durumunda tüzük gereği iki oy hakkının bulunduğunu oyunu da Sağlam’dan tarafı kullandığını ifade etti. Oylama sonrası Sağlam iki oy fazlası ile yeniden grup başkanvekilliği görevine getirildi.
 
DİSİPLİNE GİDECEKLER!
Oylamanın ardından meclis dışında encümen üyeliği seçimi ile ilgili konuşan İlçe Başkanı Bekdaş Gül sert tepki gösterdi. Parti grubunda belirlenen isimlerin dışında başka isimlerin çıkarak encümen üyesi seçilmesi konusunun yanlış olduğunu anlatan Gül, “Böyle şey olmaz. Parti tüzüğü gereği grup kararına uymamak disiplin suçunu gerektirir. Ben arkadaşlara daha önce ‘tüzüğü işletirim’ demiştim. Ama maalesef dinlemediler. Sonuçlarına da katlanacaklar” diye konuştu.
 
DOĞALGAZ YEŞİL ALANLARI TALAN EDİYOR
Meclis Başkanvekili Lokmaz Fazla toplantıda doğalgaz şirketlerini eleştirdi. Fazla, “Doğalgaz verirken yeşil alanların belli bir kısmının kullanılamaz haline gelmesine karşıyım. Buna izin vermememiz gerekiyor. Doğalgaz firmaları halkın alanlarına trafo yapılıyor. Tesislerin buraları yapılması doğru değil. Eğer vatandaşa doğalgaz vermek istiyorsa arsa alsınlar. Kamulaştırıp daha sonra plan tadilatı ile izni veririz. Kimsenin önünü kesmeyiz. Doğalgaz vatandaştan iştirak, kullanım bedelini alıyorsa arsa bulup işini öyle yapsın. Oyun alanlarında, parklarda çocuklarımız için tehlike arz ediyor” dedi.
 
PAPATYA FALI AÇTIRMAYIN
Toplantıda, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan, muhtarlıklara elektrik, telefon, su ve internet giderlerinin belediye bütçesinden karşılanmasına yönelik verilen önergenin, bir süredir Buca kamuoyunda çeşitli çevrelerce bilinçli olarak çarpıtıldığını anlattı.
 
Arslan, “Aslında bu önerge meclis gündemine ilk olarak 2013 Mart ayında değil, Temmuz 2012’de bizzat tarafımdan verilmiş, fakat AK Parti meclis üyelerinin kabul, Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerin ret oyları ile oyçokluğu ile ret edilmiştir. Şubat ayında Bornova belediyesinin muhtarlara ödenek verilmesi kararını almasının basına yansıması ile geçtiğimiz ay aynı konuda Buca Belediye meclisinde yeniden önerge verilmiştir. Temmuz 2012’deki önergenin oylamasında kabul oyu verdiğimiz gibi, geçen ay verilen Buca mahalle muhtarlarına, elektrik, telefon, su ve internet giderlerinde karşılamak üzere aylık 250 TL ödenek ayrılması istemiyle verilen önergenin oylaması meclis gündemine geldiğinde oylanmasını istiyoruz. Muhtarlar bu değişikliği bekliyor. Onlara olacak mı olmayacak mı diye papatya falı açtırmanın anlamı yok” ifadelerini kullandı.
 
CHP Grup Başkanvekili Hasan Sağlam ve CHP’li Meclis Üyesi Aydoğan Hepdemirgil, yasanın buna imkan vermediğini söyledi. İlgili maddenin Hukuk Komisyonu’nda bekletilmesi kararının ardından salonda bulunan bazı muhtarlar dışarı çıktı.
 
ÖNERGE TEPKİSİ
Mecliste, AK Parti Grup Başkanvekili Aslan, soru önergelerine cevap alamadıkları gerekçesiyle tepki gösterdi. Arslan, “Kimseye ‘Nato kafa Nato mermer’ demek istemiyorum. Meclis üyelerinin sor önergelerine adam gibi cevap verilecek. Yoksa bundan sonra savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” dedi. Arslan, temizlik işleri bünyesinde çalışan personelin listesini sorduğunu cevap olarak kendisine şirketin Antalya’daki merkezinin gösterildiğini ifade etti.

NATO KAFA NATO MERMER!
Arslan ayrıca temizlik işleri ihalesinin fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyledi. Belediyenin mahallelerde yaptığı ihalenin 21 milyon TL’ye çıktığını anlatan Arslan, “Bir işçinin yediği yemeğin kalorisi bin civarında. Bizim belediyemiz Lokantacılar Odası’na görüş soruyor. Ve görüşünde 4 bin 200 kalori üzerinden fiyat soruyor. Bir işçiye bin kalori yeterken niye 4 bin 200 kalori soruluyor. Aradaki fark gerçekten çok korkunç… Sadece 2 milyon TL yemekten dolayı fark çıkıyor. Bunun tek gerekçesi var. O da ihale bedelini yükseltmektir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mesut 2 Nisan 2013 Salı 15:24

atanmış meclis üyelerinden ne bekliyordunuz... üye bazında önsecim şart...

Yorumu oyla      15      6  
Ahmet İnan 2 Nisan 2013 Salı 14:14

Buca ilçe kongresinde yapılan hataların devamını izliyoruz olacağıbuydu zaten partiyi düşünen yokki herkes kendi derdine düşmüş yazık oldu bucaya yazık.

Yorumu oyla      16      8  
haydar 2 Nisan 2013 Salı 12:34

akp lilerle işbirliği yapan cevat kızılateş ve ercan geçgel partiden atılmalı zaten halk için ne yaptılarki.hiç bir şey.yazık bunları meclis üyesi yapana.bunların işi güçü yokmu.bütün gün belediyede dolaşıyorlar.onlara destek veren hasan sağlam.hüsnü kaya.muzafer kater,suat neziri kınıyorum.

Yorumu oyla      23      10  
DEMOKRAT 2 Nisan 2013 Salı 11:54

Sedat Ergin ! Kim Kime Teşekkür Etmiş Anlamadım.Halk Başkan İçin Ne Yapmışta Onlara Teşekkür Etme İhtiyacı Duyuyor.Çevik 1 Alanına Yürüyüş Düzenlendi"de Onun İçinmi Bu REKLAM ? O Zaten Zorlama Yapılmış Bir Etkinlikti.Çoğu Esnafın Rızası Olmadanda Kapılarına Afişleri Astınız.Buca Stadının Akibetini İsterseniz,Bekleyip Görelim Bakalım Ne Olacak.Hükümette Sanırım Çok Korkmuştur,Sizlerin O Günkü Zorlama Ve Samimi Olmayan Protestonuzdan.

Yorumu oyla      30      11  
vatandaş35 2 Nisan 2013 Salı 11:25

bir kez daha çuvallanmış oldu.bence yapılması gereken bu meclis üyeleri belediye başkanı da dahil, buca halkının 4 yılını heba ettikleri için bir an evvel bir basın toplantısı düzenleyip bütün buca halkından özür dilemeliler.kafalarının içinde 2014 te adaylık beklentisi içinde olanlar varsa hepsi önce birer bardak soğuk su içmeliler diye düşünüyorum.zira bu meclis yapısının başta belediye başkanı olmak üzere 4 yıl boyunca buca'yı yönetemediği gün gibi ortaya çıkmış durumda.

Yorumu oyla      27      10  
vatandaş 35 2 Nisan 2013 Salı 11:19

şimdi kim muhalif benim kafam karıştı.bu meclis yapısından "cacık" olmayacağının en güzel kanıtı dünkü yaşanan gelişmeler olmuş.eski muhalifler tornistan edip gurup kararından meclise encümen olmak istemişler.hani bunlar kişisel ikbal peşinde koşmuyorlardı.yerel seçimler yaklaşırken herkes pozisyon değişikliğine gidip durumdan vazife çıkarmış anlaşılan.4 yıl bouynca beğenmediğiniz bir belediyenin son yılında encümen üyesi olmak da hangi siyasal etiğin bir gereği anlamış değilim.neyse hep

Yorumu oyla      28      11  
BUCALI HAKAN 2 Nisan 2013 Salı 11:12

YAŞASIN MUHALİFLER.ERCAN TATININ BİTTİĞİ ANDIR.YETER BE HELE ŞÜKÜR GİDİYOR ARTIK ERCAN TATI. TEK BAŞKAN SEÇİLECEK OLAN FAZIL KARADAYI OLACAKTIR MHP DEN.MHP GELECEK MHP.

Yorumu oyla      19      15  
Onur 2 Nisan 2013 Salı 11:11

Bektaş gülü sakın kızdırmayın Bucaya gelmiş gelecek en kötü başkan.neyin muhasebesini yapıyorsunuz ya gözleriniz görmüyor ya da başka hesaplardasınız bır CHP li olarak tek istegim şu partimizden nemalanan kişiliklerin temizlenmesi hklarında gerekenın yapılması.Bu komediyı kimse yemıyor.az kladı herkes layığını bulacak taraftar yorumlarla ancak kendinizi kandırırsınız.eee devir yalaka devri olmuş.Muhalif dostları onurlu duruşlarından dolayı kutluyorum.

Yorumu oyla      24      10  
sedat ergin 2 Nisan 2013 Salı 11:05

demokrat o afise iyi bak anlamayacagini zaten biliyorum ancak o afiste baskan kendine degil halka tesekkur ediyor buda gayet normal bir durum verilen destek ve sevgi icin

Yorumu oyla      18      25  
ÖZBUCALI 2 Nisan 2013 Salı 10:48

NE ÇEKTİN BE TATİ BU MUALİFLERDEN GİTİN EN SON SIRTINI BEKTAŞ GÜLE DAYADIN O DA GOLÜ YEDİ....NE ÇEKTİN BEEEE....

Yorumu oyla      21      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Meclisi’nde ‘seçim ertelemesi’ tartışması
Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na encümen ve ihtisas komisyonları ...
Hollanda'da Gaziemir esintisi
Comenius Projesi kapsamında Hollanda’ya giden Gaziemir Kipa 10. Yıl Lisesi ...
Bornova’dan küçüklere büyük yatırım
Bornova Belediyesi en büyük yatırımı geleceğin mimarı çocuklara yapıyor. ...
 
Kazakistan'ın meyve bahçeleri İzmir'den
Ödemiş’in Bademli Beldesi'nde 45 yıldır hizmet veren Bademli Fidanlık ...
Tütüncüoğlu TOKİ’ye seslendi: Başbakan’a kulak ver!
Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Çeşme’de emsali bozarak, yoğunluğu ...
Karşıyaka Çocuk Meclisi’nden ‘bilimsel’ gezi
Karşıyaka Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri, Bilim ve Teknoloji Haftası ...
 
Konak’ta öğrencilerin salon sevinci
Konak Belediyesi okullara destek vermeye devam ediyor. Hakimiyeti Milliye ...
Türkiye’de bir ilk: İzmir Körfezi’ne 4’lü markaj!
Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de gözlem ve modelleme ile su kalitesinin ...
Durak ihalesinde Büyükşehir'e bilirkişi sürprizi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve 130 kişinin yargılandığı ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva