HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Nisan 2013 Pazartesi - 23:26

Bayraklı’da 'dansözlü' faaliyet raporu tartışması

Bayraklı Belediye Meclisi 2012 Faaliyet Yılı Raporu meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıya Başkan Karabağ’ın “Oy oranım partinin oyunun altında çıkarsa yeniden aday olmam” sözleriyle, AK Partili Ali Aslan’ın “Yılbaşında dansöz oynatmaya para var, fakire fukaraya para yok” sözleri damga vurdu.

Bayraklı’da  dansözlü  faaliyet raporu tartışması

Yusuf TOMRUK/EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi Osmangazi Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen Nisan ayı olağan meclis toplantısı Başkan Hasan Karabağ’ın açılışı konuşması ve AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Ali Aslan’ın annesinin vefatı üzerine başsağlığı dilemesiyle başladı. Başkan Karabağ daha sonra Meclis Başkanlığı’nı İşçi Partisi Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Ertuğrul Sivrioğlu’na devretti. Hararetli tartışmalar sonrası yapılan oylamada AK Parti'nin ret oyu verdi. Ancak CHP'nin grup halinde evet demesiyle 2012 faaliyet raporu kabul edildi.

HİZMET BİNASI METROYA DÖNDÜ

Meclis’te ilk söz alan AK Partili Ali Kökoğuz oldu. Kökoğuz Belediye Hizmet Binasının temelinin bir türlü atılamadığını belirterek “Sayın başkan en son ocak ayı sonunda katıldığı bir televizyon programında şubat ayı içinde temeli atıyoruz dedi. Nisan ayındayız gelinen durum ortadır. Halk bize gösterdiği tepkisinde ‘Bayraklı’nın binası Büyükşehir’in metrosu gibi’ oldu diyor. Ayrıca Deprem Etüd merkezimiz bir beton analiz laboratuvarı işlevindedir. Bir deprem mühendisi bile barındırmamaktadır. 2012 faaliyet raporu bir çok yönden çelişkilerle doludur” diye konuştu.

Kökoğuz’a cevap veren CHP’li Mehmet Arıtman ise “Biz binanın yapılacağı yeri iyi belirlemek istedik. Binasının ihale süreci 31 Temmuz 2012’de tamamlandı. Ama maksatlı bir şekilde Kamu İhale Kuruluna, itiraz süresinin dolacağı gün sürekli itiraz edilmiş ve süreç bu günlere gelmiştir. Gecikmenin nedeni bu itirazlardır” dedi.



HER AY 67 BİN TL VERİYOR
Toplantıda söz alan Hüsnü Boztepe ise konuşmasında Faaliyet raporundaki belediyenin gerçekleştiremediği hedefleri sert bir dille eleştirerek “İş ilan, broşür ve tanıtım filmi gibi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün işlerine geldiği zaman bütün hedefler gerçekleştirilmiş. Bu sene basında kadrolu bir kişi gözüküyor. Demek ki bir müdürden oluşuyor. Ayrıca Başkan her ay 67 bin TL ödeyerek bir ulusal kanala çıkıp her ay aynı şeyleri söylüyor” dedi.



2012 BÜTÇESİ YÜZDE 100 TUTTU
CHP Grup Sözcüsü Cindi Canpolat, “Yüzde 100’e yakın gerçekleşme oranıyla 2012 bütçesinin ne kadar gerçekçi olduğu ortaya çıkmıştır. Belediye hizmet binası malum sebeplerden dolayı gecikti. Ancak çalışmalar burada başladı. Yer teslimi yapıldı. Bayraklı gecekonduların yoğun olduğu bir ilçe. Bütçemizin elverdiğince kamulaştırmalar yapabiliyoruz. Hükümetimizin Bayraklı’ya daha çok yatırım yapmasını beklerdik, ancak 2009 yılından bugüne kadar bir çivi bile çakmadılar. Bayraklı Belediyesi öncelikle bin kişiye kendi bünyesinde iş verdi. Sonra İş-Kur’la yaptığımız protokol sonrası 4 yılda 5 bin kişiye iş bulduk. İzmirli bakanlarımız işsizliğin yoğun olduğu Bayraklı’dan kaç kişiye iş bulmuştur acaba?” dedi.

İFLAS ETMİŞ BİR BELEDİYE
Toplantıda konuşan AK Parti Grup Başkanı Ali Aslan, Bayraklı belediyesi insan kaynakları politikasının olmadığını söyledi. Aslan ”Bizim belediyemiz de personel kriteri liyakat değil başkana sadakattir. maalesef böyle. Bu da çok üzücü. Belediye başkanına makamından da cep telefonundan da 4 yıldır ulaşamıyorum. Bu da halktan ne kadar kopuk bir belediye başkanı olduğunun kanıtıdır. Belediyemiz Kasasında 7 milyon lirayla yola çıktı. 4 yıllık belediyenin gelir bütçesi 248 milyon, gider bütçesi 270 milyon. Belediye 4 yılda 23 milyon lira açık vermiş. Cari transferler 2010 yılında 6 milyon TL. 2012 yılında 3 milyon lira, Yılbaşında dansöz oynatmaya para var ama fakir fukara yardımına para yok. Bunun içinde yatırım yok. 2011 yılında yatırıma ayrılan pay 9 milyon lira, 2012 yılında yatırıma ayrılan pay 6 milyon lira. Belediye 2012’de 1 milyon 500 bin lira faiz ödemiş. Bizim böyle bir faiz ödeme lüksümüz yok. 23 milyon bütçe açığı, 23 milyon İller bankasından kredi,ve ara dönemlerde kullanılan özel kredilerle birlikte 50 milyonu aşkın açık söz konusudur. 4 yıl sonunda gelinen nokta Belediye sarayı yok, yol genişletme yok, alt yapı, kanalizasyon yok, kent meydanı yok, ağaçlandırma yok, otopark yok, sosyal tesis yok, yaşlı, engelli, tesisi yok,arıtma tesisinde iyileştirme yok,yakışır bir üst geçit yok, üstüne üstlük tüm mevcut sosyal tesisler ise zarar ediyor. Bayraklı belediyesi sürekli mazerete sığınan bir anlayışla ve anketlere sığınarak edebiyat yapıyor. Faaliyet raporu Hizmet ve ekonomik yönden iflas etmiş bir belediyenin itirafıdır” dedi.




HAYAL DÜNYASINA GİRMEYİN
CHP Grup Başkanvekili Remzi Palabıyık, “hiçbir şey yapılmadı” şeklindeki eleştirileri yersiz olduğunu öne sürerek, “Bayraklı belediyesinin hizmetlerinden vatandaş oldukça memnun. Bu memnuniyetini de önümüzdeki sene yapılacak yerel seçimlerde göstereceklerine inanıyoruz. Bayraklı temizlik işlerinde örnek gösterilen bir belediye. Bayraklı belediyesi sizin kıskandığınız noktada şekilleniyor. Kıskandığınız için sesinizi yükseltiyorsunuz. Halk bizden memnun. Hayal dünyasına girmeyin” dedi.



OYUM PARTİMİN ALTINDA ÇIKARSA ADAY OLMAM

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Karabağ “Eleştirileri için AK Partili arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Mart ayında SONAR’a yaptırdığımız ankette ‘Pazar günü seçim olsa başkana oy verir misiniz’ yüzde 52.3’le evet çıktı. Hiçbir anket firmasına ‘benimle ilgili avantajlı bir rakam çıkarın’ demem. Bu anketlerin ortalamasında seçim öncesi benim kişisel oyum, partimin oyuyla çakışmazsa ya da üzerine çıkmazsa aday olmam. Bunu genel başkanıma da söylerin herkese söylerim. Kendileri de gizli gizli anket yaptırıyorlarsa zaten böyle bir durumu görürüler. Gelirlerimiz diğer belediyelerle karşılaştırılamayacak kadar azdır. Mucizeler yaratmaya çalışıyoruz. Evet Şubat dedik Nisan’a kaldık, ancak keşke hükümette burada yatırım yapsa da onlarda tarihi ileri atsalar. Mal ve hizmet alımlarındaki artışla ilgili eleştiri geldi. Türkiye’nin en fazla taşerona, memuruna, kadrolu işçisine ücret veren belediyeyiz. Bu da ne kadar halkçı bir belediye olduğumuzun göstergesidir” dedi. Başkan Karabağ'ın konuşmasından sonra komisyon ve encümen seçimleri gerçekleştirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 6 Nisan 2013 Cumartesi 23:26

40 Yıllık bayraklılı olarak ilçe olmasına sevinenlerdenim,hasan karabağın belediye başkanı olmasınada sevinmiştim benim partim kazanamamış olmasından dolayı,fakat gel görki karabağ almış olduğu oyların hakkını vremedi çöp toplamaktan başka hiçbir şey yapmadı,ancak olan parklara bahçelere rütüş yaptı,arkadaşlar elinizi vicdanınıza koyup öle yorum yapın,Aziz kocaoğluy,la zaten tersler,büyükşehir ne yapsın bayraklıya,tek kelimeyle Yazıklar olsun,söylenecek okadar çok şey varki,yandaşlık yapmayın.

Yorumu oyla      12      5  
Küsmeyin Chp ye 3 Nisan 2013 Çarşamba 23:09

Dansöz oynatıyorsalar teşekkür ederiz yiyelim içelim ne olacak Bayraklı şehir efsaneleri Belediye Şirket Kuruyormuş Belediye Bina Yapıyormuş ama en güzeli Chp liler işe giremediler ne kadar partisiz varsa girdi bu arkadaşlar partidede faal siyaset bu sen uğraşcan vatandaş yararlancak

Yorumu oyla      13      5  
hakkı turan 2 Nisan 2013 Salı 17:03

vay be gerçekten de DANSÖZ mu oynatmış bu halkın parasıyla

Yorumu oyla      15      6  
İZMİRLİ 2 Nisan 2013 Salı 10:30

İzmirde İşler Kötü .Birilerinin Görmesi Gerekir Tabii Görmek İsterlerse ! İzmirlinin Sizlere Verdiği Oylara Layık Olamadınız .

Yorumu oyla      26      7  
CHP li 2 Nisan 2013 Salı 10:13

Bayraklı da tek yatırımın olmadığı doğrudur. Olanlar da Büyükşehir in yaptıklarıdır. Mevcut parkların tabelası değiştirilip boyanarak kendisi yapmış gibi sunmaktadır. İşimiz reklam gücümüz show yani. Boy gösterdiği kanallara ne kadar ödendiği açıklanmalı. Kız yurdu dışında ( 100 yataklı) yaptığı tek bir bina ya da eser nedir kim söyler?

Yorumu oyla      25      8  
realist 2 Nisan 2013 Salı 09:51

BAYRAKLILI VATANDAŞ Rumuzu ile yazan arkadaşta sanırım çiçek mahallesinin sözüm ona partililerin vermiş olduğu kahvaltıya katılmış baksanıza aynı kelimeleri sn belediye başkanı da sarf etmişti ben şimdi şu kadar yükseklikte bina yapsam saray yaptılar dicekler diyor olsun sayın başkan sen yapta ne derlerse desinler ama nerde bu benim hatırladığm 8.temel atma sözü inşallah büyükşehirin metro sözüne dönmez belediye hizmet binası hikayeside...

Yorumu oyla      23      9  
bayraklılı vatandaş 2 Nisan 2013 Salı 08:06

aslında sayın başkan çok sabırlı biliyormusunuz akp meclis üyeleri.sizin söylediğiniz hiç bir şeyin gerçek olmadığını biliyor.sizin laf olsun torba dolsun misali söylemlerinize karşı icraatları sizi rahatsız ediyor dimi.bakın tam dört yıldır başkana diyorsunuzki belediye binamızı yap.bu arada sayın başkanı kutluyorum.kurt siyasetçi.belediye binasını hemen yapsa idi bu seferde başkan kendisine saya yaptıdı diyecektiniz.çünkü eleştirebileceğiniz hiç bir nokta olmayacak.

Yorumu oyla      15      21  
kerim 2 Nisan 2013 Salı 01:29

karabağın görüşmelerine,istanbul ve yurt dışı seyhatlerine bakınız.türkiyenin en rantçı mütahitlerini görürsünüz.türkiyenin en zenğin ilçe belediye başkanıdır.ve para oyunu bozar.karabağ aday olur.

Yorumu oyla      25      6  
sıradan vatandaş 2 Nisan 2013 Salı 00:09

belediye başkanı söylediklerine kendiside inanmıyor partiyi yıpratmaya devam ediyor acı olan meclis üyeleri bu yalanları tasdikleyerek halkın vebalıni nasıl çekecek

Yorumu oyla      29      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da muhaliflerden Tatı ve Gül’e encümen golü!
Buca Belediyesi Meclis Toplantısı’nda gerçekleştirilen encümen üyeliği ...
Konak Meclisi’nde ‘seçim ertelemesi’ tartışması
Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na encümen ve ihtisas komisyonları ...
Hollanda'da Gaziemir esintisi
Comenius Projesi kapsamında Hollanda’ya giden Gaziemir Kipa 10. Yıl Lisesi ...
 
Bornova’dan küçüklere büyük yatırım
Bornova Belediyesi en büyük yatırımı geleceğin mimarı çocuklara yapıyor. ...
Kazakistan'ın meyve bahçeleri İzmir'den
Ödemiş’in Bademli Beldesi'nde 45 yıldır hizmet veren Bademli Fidanlık ...
Tütüncüoğlu TOKİ’ye seslendi: Başbakan’a kulak ver!
Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Çeşme’de emsali bozarak, yoğunluğu ...
 
Karşıyaka Çocuk Meclisi’nden ‘bilimsel’ gezi
Karşıyaka Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri, Bilim ve Teknoloji Haftası ...
Konak’ta öğrencilerin salon sevinci
Konak Belediyesi okullara destek vermeye devam ediyor. Hakimiyeti Milliye ...
Türkiye’de bir ilk: İzmir Körfezi’ne 4’lü markaj!
Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de gözlem ve modelleme ile su kalitesinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva