HABERLER>SEÇİM 2015
23 Nisan 2015 Perşembe - 15:11

Kitap Fuarı’nda Sertel’e sevgi seli: AYM nöbeti başlıyor!

Kitap Fuarı’nda imza gününe katılan Sertel, YSK’nın kararına isyan etti. Adaylığı düşürülen Sertel’e fuarda tişörtlü destek gelirken, grup Başkent’e giderek yüksek mahkeme önünde nöbet tutacak.

Kitap Fuarı’nda Sertel’e sevgi seli: AYM nöbeti başlıyor!

Ön seçime girerek üçüncü sırada çıkan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 2. Bölge'den 6. sırada milletvekili adayı gösterilen Atila Sertel, Yüksek Seçim Kurulu tarafından adaylığının düşürülmesinin seçme ve seçilme hakkının gasledilmesi anlamını taşıdığını söyledi. Sertel, “Anayasa Mahkemesi'ne başvurdum. Çünkü Yüksek Seçim Kuruluı beni kamu görevlisi yaptı. Ben asla kamu görevlisi değilim. Olsaydım bunu açıklıkla kabul ederdim. Basın İlan Kurumu'ndan gelen ve AYM'ye sunduğumuz yazıda da açıkça görülüyor ki benim kamu görevlisi olmam söz konusu değil. O halde benim milletvekilliği hakkım gasp edilmiş demektir. Benim bu hakkım gasp edilirse gerçekten insan hak ve özgürlükleri gasledilmiş olacaktır. Eğer bu ülkede gerçekten demokrasi varsa Atila Sertel'in milletvekilliği hakkı iade edilmelidir” dedi.
 
Atila Sertel, CHP İzmir Milletvekili Adayları Tuncay Özkan ve Zeynep Altıok'la birlikte TÜYAP Kitap Fuarı'nda imza gününe katıldı.



“O Duvarın Ardında” isimli kitabını imzalayan Atila Sertel'e destek için çok sayıda insan alanı doldurdu. Sertel'e destek için gelen yüzlerce kişinin üzerinde Atila Sertel'in fotoğrafının olduğu tişört giydikleri görülürken, sık sık 'Atila Sertel Vekilimiz, Vekilimizi İsteriz' sloganları attı. Burada Samanyolu Haber'in canlı yayın konuğu olan Atila Sertel, adaylığının düşürülmesine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.
 
“HAKKIM İADE EDİLMELİDİR”
Adaylığının düşürülmesine gerekçe gösterilen kamu görevlisi olduğuna dair iddianın Basın İlan Kurumu'ndan gelen yazıyla birlikte tamamen çürüdüğünü belirten Atila Sertel, şöyle dedi:
“BİK'in yönetim ve denetim kurulunda değilim. Yürütmede herhangi bir yetkim yok. Sadece 3 ayda bir yapılan genel kurula İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni temsilen katılıyorum. Zaten kurum da bunu açıklıkla dile getirdi. Benim orada maaşlı memur olmadığımı yazılı olarak verdi. Gelen yazıda herhangi bir partinin Genel Başkanı'nın bile Genel Kurul üyesi olabileceğini söylüyor.
Bu çok açık ve net. Ben bu genel kurula katılmadan önce üç ayrı avukata bu durumu sordum. Basın İlan Kurumu'nun avukatı da dahil diğer avukatlar bu kurula katılmamın milletvekili seçilebilmemin önünde engel teşkil etmediğini söylediler. Biz şimdi AYM'ye başvurduk ve bu yanlışın düzeltilmesini istiyoruz. Ön seçime girdim. 13 bine yakın oy aldım. 13 bin insanın emeği var benim arkamda. Bu süreçte 15-16 bin kilometre yol yaptım. Halkın seçtiği bir milletvekili adayıyım.
Benim bu hakkım gasp edilirse gerçekten insan hak ve özgürlükleri gasp edilmiş olacaktır. Eğer bu ülkede gerçekten demokrasi varsa Atila Sertel'in milletvekilliği hakkı iade edilmelidir. Milletvekilliği benim hakkımdır. ”


 
“PARTİM İÇİN ÇALIŞACAĞIM”
Verdiği hukuk mücadelesinin milletvekili olmak için olmadığının altını çizen Atila Sertel, verilen mücadelenin demokrasi ve özgürlükler kavgası olduğunu söyledi. Kendisi üzerinden CHP'yi yıpratmaya çalışanlar olduğunu da kaydeden Atila Sertel, şunları söyledi:
“Benim kavgam milletvekili olma esaslı bir kavga değil. Bu kavga da demokrasi ve özgürlükler kavgasıdır. Eğer bu ülkede hak, hukuk, adalet varsa bu yanlış düzeltilecektir. Milletvekilliğinden, başbakanlıktan ayrılmayan kişi şuan Cumhurbaşkanı olarak başımızdadır. Binali Yıldırım İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne adaylığını koyduğunda da milletvekilliğinden istifa etmemişti.
Bir gariban Atila Sertel, bir gariban olduğu için mi bu hakkı gaspediliyor? Bu ülkede yasalar varsa, yasalara aykırı hiçbir şey yapılamaz. Hukuk herkese lazımdır.
Her şey bir yana ben milletvekili olmayabilirim. Ama tek isteğim var benim üzerimden CHP'yi yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur. CHP mutlaka iktidar olacaktır. Ben de bir nefer olarak CHP iktidarı için sonuna kadar, gecemi gündüzüme katıp çalışmaya devam edeceğim. Ben Atila Sertel olarak Milletvekili olamayabilirim. Ama halkın gönlünde milletvekili olarak kalacağım.”
 
SERTEL'E DESTEK İÇİN ANKARA'YA GİDİYORLAR
Atila Sertel'in imza gününe destek vermek için gelen çok sayıda kişi, bu akşam (23 Nisan Perşembe) Ankara'ya gitmek üzere yola çıkacaklarını ve Anayasa Mahkemesi önünde toplanacaklarını söyledi. Atila Sertel'in kendilerinin milletvekili olduğunu ve milletvekillerini istediklerini belirten grubun başındaki isim Gürol Saygı, “Sayın Atila Sertel Silivri sürecinde bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Duruşmaları takip etmemiz için elinden gelen desteği verdi. Şimdi destek sırası bizde. Bu akşam yaklaşık 100 kişiyle birlikte Ankara'ya gidiyoruz. Sabah erken saatlerden itibaren Anayasa Mahkemesi önünde nöbet tutacağız. Bu ülkede gerçekten hak, hukuk ve adalet varsa Anayasa Mahkemesi'nden Atila Sertel lehine karar çıkacaktır” dedi.

Öte yandan Sertel nöbetine İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da destek verecek. Balbay'ın grubu Başkent'te karşılayacağı ve AYM'deki eylemde de bir arada olacağı öğrenildi. Sertel'i baro başkanları da yalnız bırakmayacak. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ile İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal da süreci yerinden takip edecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili 24 Nisan 2015 Cuma 10:36

kendi hatasını örtbas etmeye celışıyor

Yorumu oyla      11      6  
Mehmet Serhat Tezbaşaran 24 Nisan 2015 Cuma 09:27

Parti içerisinde yapılan bir ön seçimde 13.000 oy almış olan bir adayın kendi partilileri tarafından jurnallenmesi ilk önce Cumhuriyet Halk Partisi tarihine ve eğer YSK tarafından adaylığı düşürülen ve daha sonra Anayasa Mahkemesine hakkının geri iade edilmesi için bireysel başvurusunu yapan adayın adaylığı Anayasa Mahkemesi tarafından geri iade edilmezse bu da Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak geçer Tüm demokratik güçler ve demokrasi sevdalıları Türk demokrasisini bu ayıptan kurtarmak için tüm güçlerini seferber etmelidir.

Yorumu oyla      17      6  
Ozer 24 Nisan 2015 Cuma 09:01

Sertel İzmir Halkının iradesidir. AYM hakkını kesin geri teslim edecektir.

Yorumu oyla      16      6  
Kerem yıldız 24 Nisan 2015 Cuma 08:50

Yeni bir mağdur edebiyatçısı yetişiyor

Yorumu oyla      13      8  
İzmirli 24 Nisan 2015 Cuma 07:55

Sonuna kadar destekliyoruz.

Yorumu oyla      17      6  
24 Nisan 2015 Cuma 00:24

CHP secmeni bu ayıbı unutmayacak

Yorumu oyla      16      6  
T.C Erol DURUKAN 23 Nisan 2015 Perşembe 18:29

Umarım Hak Yerini Bulur..!

Yorumu oyla      28      6  
GAZİEMİR ÇARŞI 23 Nisan 2015 Perşembe 17:21

HELAL OLSUN İZMİRİMİN DUYARLI YURTTAŞLARINA. SAYIN SERTEL MUTLAKA MİLLETVEKİLİ OLACAKTIR.

Yorumu oyla      29      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de ‘Özkan’ sancısı ve belediyelerden destek tartışması
CHP’nin İzmir’den aday gösterdiği Gazeteci Tuncay Özkan’a tepkiler sürüyor. ...
Vatan İl Başkanı Tosunlar’dan 4 partiye bombardıman!
Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Tosunlar 2015 seçimlerine ilişkin ...
Davutoğlu'nun takvimi hazır: İzmir mitingi ne zaman?
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu'nun, 7 Haziran ...
 
AK Parti İzmir’de 4 saatlik seçim zirvesinde hangi kararlar alındı?
İl Başkanı Delican, ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek seçim çalışmalarını ...
Kürkçü’den Vali Toprak’ın sitemine atasözlü yanıt!
Halkların Demokratik partisi (HDP) Ertuğrul Kürkçü, İzmir milletvekili ...
Ve DSP İzmir de sahaya indi: Atatürk’ün yolu…
DSP İzmir İl Başkanlığı 2015 genel seçimleri öncesinde milletvekili adaylarını ...
 
Partilerin hedefi asgari ücretliler, gençler ve emekliler!
Seçim beyannamelerini açıklayan AK Parti, CHP ve HDP'nin hedefinde 30 ...
CHP'den 'alkış'a TRT rötuşu geliyor!
CHP seçim sloganı olarak duyurduğu, "Gelin oy verin, gitsinler" sloganında ...
MHP’li Koç: İzmir için omuz omuza!
Göçmen vatandaşlarla omuz omuza halay çeken MHP İzmir Milletvekili Adayı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva