HABERLER>SEÇİM 2015
23 Nisan 2015 Perşembe - 10:17

Vatan İl Başkanı Tosunlar’dan 4 partiye bombardıman!

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Tosunlar 2015 seçimlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mecliste bulunan partiler için “Amerika’nın çıkarlarını savunuyorlar” diyen Tosunlar AK Parti iktidarının 2016’yı göremeyeceğini iddia etti. Ayrıca partilerine yöneltilen oy bölme eleştirileri hakkında da konuşan Tosunlar, “Oy bölme denilen şey aynı düşüncede iki parti arasında olursa olur. Biz CHP ile aynı düşünmüyoruz ki. Asıl bizim oylarımız çalınıyor” dedi.

Vatan İl Başkanı Tosunlar’dan 4 partiye bombardıman!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Genel seçimler yaklaşırken siyasi partilerin çalışmaları iyice hız kazandı.
 
İşçi Partisi 15 Şubat 2015 tarihinde gerçekleşen olağanüstü kurultayında parti ismini ve logosunu değiştirerek 7 Haziran seçimlerine Vatan Partisi olarak girme kararı almıştı. 
 
Partinin İzmir İl Başkanlığı da geçtiğimiz günlerde ‘Vatan İçin Seferberlik’ kahvaltısı düzenleyerek milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıtmıştı.
 
Egedesonsöz’e konuşan Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Tosunlar partisinin çalışmalarından bahsetti. Aday belirleme kriterleri ve adaylar hakkında bilgi veren Tosunlar, eski partisi CHP için de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tosunlar ayrıca AK Parti’nin İzmir adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile MHP’nin İstanbul’dan aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu’na da yüklendi.     


 
BEN ŞİMDİ ONLARA ‘YCHP’ DİYORUM
Tosunlar konuşmasına eski partisi CHP’den ayrılma sebeplerini sıralayarak başladı. Eski partisine sürekli ‘Y CHP’ olarak hitap eden Tosunlar, bunun sebebi olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını örnek gösterdi. Tosunlar, “Bizim uzun yıllar CHP içinde yer almamızın sebebi yüce önderimiz Atatürk’tür. Onun fikirlerinin CHP’ye hakim olması için mücadele ettik. Ama ya bizim buna irademiz yetmedi ya da gizli güçler etkili oldu. Parti içinde de bazı antidemokratik uygulamalarla CHP kuruluş felsefesinden uzaklaştı. Bizim bugün Vatan Partisi’nde olmamızın en önemli sebebi 6 okun ve CHP ruhunun bu parti içinde olmasıdır. Ben şimdi onlara ‘Y CHP’ diyorum. Bu sıfatı biz takmadık. Genel başkanları ‘bu CHP yeni CHP’dir diyor. AKP iktidarı da ‘yeni Türkiye’ diyor. Kurucumuz genel başkanımız ve ilk cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal’in kemiklerini sızlatıyorlar. Şu anda YCHP mümkün olduğunca 6 ok amblemini kullanmıyor. Rozetlerinden çıkardılar. HDP’yi çağrıştıran bir çınar ağacı amblemi kullanıyorlar. Buradan her şey açıkça ortadadır. Zaten milletvekili listelerine bakıldığında bizzat ABD tarafından gönderilmiş, bolca Amerikancı hatta Amerikan vatandaşı var. Üzülerek söylüyorum bizim kentimizde de var. Dünya bankası menşeyli bir hanımefendiyi ‘etekli Kemal Derviş’ diyenler de var buradan birinci bölge birinci sıraya oturttular” diye konuştu.  
 
MECLİS PARTİLERİ AMERİKA’NIN ÇIKARLARINI SAVUNUYOR
İşçi Partisi isminin Vatan Partisi’ne dönüştüğü 15 Şubat’taki kurultayın kendilerini daha da güçlendirdiğini vurgulayan Tosunlar partisinin genel seçimlere ilişkin iddiasından bahsetti. Tosunlar, “ Ülkemizin deneyimli siyasetçileri, devlet adamları, sendikacılar, bilim insanları partimiz saflarına geldiler. Bizim iddiamız şudur; seçime giren iki tür parti var. Bir meclis partileri Yani AKP, YCHP, MHP ve merkez medyanın zorlayarak barajı aştırmaya çalıştığı HDP, bir de Vatan Partisi. Bu partiler farklı söylemlerde bulunuyor gibi gözükse de seçim bildirgeleri incelendiğinde hepsinin ortak paydası ülkenin değil Amerika’nın çıkarlarını savunmak” dedi.
 
HDP İLE AKP KARDEŞTİRLER
“Ülkemizin başına gelen tüm belaların sorumlusu Amerika’dır” diyerek sözlerine devam eden Tosunlar,  partilerin seçim bildirgelerinde Amerika karşıtı bir ifade bulunmadığını söyledi.  Bildirgelerin altı boş ve temeli bulunmayan bolca vaat ile dolu olduğunu ifade eden Tosunlar, “HDP ile AKP bu seçim atmosferinde görünüşte kavga yapar gibi gözükse de kardeştirler. 5 yıla yakın bir süreçtir İmralı ve AKP arasında önce gizlenen sonradan açıklanan ve meşrulaştırılmaya çalışılan görüşmeler yapılıyor. Terör örgütüyle devlet organları resmi görüşmeler yapmaz. Şimdi de seçimlerde barajı geçmiş HDP ile AKP’nin hatta buna YCHP’yi de dahil ederek akılları sıra geniş tabanlı meşru bir hükümet yaratıp açılım politikasını nihayete erdirmeye çalışıyorlar. Açılımın amacı o bölgede ABD ve İsrail’in istediği Kürt Devleti’ni yaratmaktır. AKP ve HDP’nin pazarlığı onlara özerklik, Tayyip Erdoğan’a başkanlıktır. YCHP ’de maalesef bu oyuna alet oluyor. Bizzat genel başkan ağzından ‘HDP’nin barajı geçmesi bizi mutlu eder’ deniyor. ‘Biz HDP ile koalisyon yaparız’ deniyor”  diye konuştu.


 
MHP VE İHSANOĞLU’NA DA YÜKLENDİ
Tosunlar MHP’yi de sert bir dille eleştirdi. MHP’nin adı gibi davranmadığını dile getiren Tosunlar ayrıca İstanbul Milletvekili adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun CIA başkanıyla gerçekleşen görüşmesi hakkında da açıklamalarda bulundu. Tosunlar, “MHP Sessizleri oynayıp o tepkileri kendisine oy olarak toplamak istiyor. Bu 3 partiyi idare eden gizli el MHP’yi de idare ediyor. MHP’nin milletvekili adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun geçen hafta Mısır’da CIA başkanıyla baş başa görüştüğü orta açıktı. Bu ülke tarihinde görülmemiş bir skandaldır. Milletvekili adayı CIA başkanıyla gizli bir görüşme yapıyor. Şu anda devlet içinde resmi bir görevi olmadığı halde... Biz bunu cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde de söylemiştik. ‘Ekmeleddin bir ABD projesidir’ dedik. Ama insanları ikna edemedik.  Tayyip’in karşısına Ekmeleddin’i çıkarıp Demirtaş’ı parlatmaktı. Amaçlarına bir nebze olsa da ulaştılar. Buradaki hedef genel seçimlerde HDP’nin barajı aşmasıydı” ifadelerini kullandı.
 
TAMAMEN MİLLİCİ BİR PARTİYİZ
Partisinin milli bir yapıda olduğunun altını çizen Tosunlar, Başbakan Davutoğlu’nun Ermeni Olayları için taziye mesajları iletmesine de tepki gösterdi. Tosunlar, “Tamamen millici bir partiyiz. Adımızda olduğu gibi vatanın çıkarlarını savunan bir partiyiz. 2 gün sonra Ermeni meselesinin yıl dönümü. Biz soy kırım yapmadık. Biz vatan savunması yaptık. Genel başkanımız bizzat Sovyet ve Ermeni kaynaklarından belgelerle ispat etti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ‘Ermeni soy kırımı yoktur’ kararı aldı. Vatan partisi büyümesin diye, Doğu Perinçek ön plana çıkmasın diye bunu ön plana getirmiyorlar. ABD’nin baskısıyla başbakan Ermenilere taziye iletiyor. Ermeni tarafından Türklere taziyelerini kim iletiyor. 500 bine yakın ölen Türk’e taziye bildiren yok. Onun için diyorum, diğer partiler meclis ve ABD yandaşı partilerdir. Biz vatanı savunan, eğitimli, donanımlı kadro ve programımızla çalışıyoruz. Seçim bildirgesinin son şekli oluştu” dedi.
 
ADAYLAR EĞİLİM YOKLAMASIYLA BELİRLENDİ
Parti içindeki aday belirleme kriterlerine ilişkin de konuşan Tosunlar, birinci ve ikinci bölgeden listeye giren bazı isimler üzerinden örnekler verdi. Tosunlar, “Önce örgüt içinde 5 Nisan’da eğilim yoklaması yapıp 100’e yakın aday adayı arkadaşımız içinden seçim yaptık. Temel prensibimiz mutlaka ve mutlaka ön seçimdir. Fakat partimiz daha yeni kurulduğu için üyelerimiz çok yeni. Bir dahaki seçimlerde adaylarımızı kesin ön seçimle belirleyeceğiz.  Yani bu seçim için aday belirlerken eğilim yoklamasının sonucuna göre hareket ettik. 2’inci bölge birinci sırada Atatürkçülüğü, vatanseverliği, devrimciliği Türkiye toplumu tarafından kabullenilmiş Hulki Cevizoğlu var. Bu konudaki hassasiyetlerini anlatmama gerek yok. Kendisi partimize müracaat etti, aday olmak istediğini söyledi. Biz de onu İzmir’e seve seve kabul ettik. 1’inci bölgede de uzun zamandır Çeşme’de yaşayan yine Atatürkçülük konusunda bayrak olmuş gazetecilerden biri Ümit Zileli liste başında yer alıyor. Diğer adaylarımız arasında, siyasilerin ve gerçek CHP’lilerin çok yakından tanıdığı SHP’de uzun yıllar il başkanlığı ve Karşıyaka İlçe Başkanlığı yapmış olan Turan Karakaş var. Tam bir örgüt neferidir. Hukuk alanında ve Ergenekon sürecinde mağdurların yanında yer almıştır. Şimdi ise partimizin saflarında milletvekili adayımız. Yine DSP’den istifa eden Rıfat Mutlu, Güzelbahçe kurucu belediye başkanı Hülya Yarbuz adayımızdır. İşçi, çiftçi kardeşlerimiz, mühendis ve eczacı arkadaşlarımız da listelerimiz de mevcut durumdadır.  Ayrıca bir gazeteci olan Şule Perinçek, Balyoz mağduru hava kuvvetlerinin parlak bir komutanı olan Ayhan Gümüş,  benden önceki il başkanı Tugay Şen, kadın mücadelesinde öne çıkmış genç kadın arkadaşımız Pınar Gül, İzmirlilerin yakından tanıdığı çevreci avukat Enis Dinçeroğlu da listelerimizde kendine yer buldu” ifadelerini kullandı.
 
İZMİRLİLER BU İNSANI İYİ TANISINLAR
Konuşmasında AK Parti’nin İzmir’den aday gösterdiği Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu da eleştiren Tosunlar, Eroğlu’nun İzmir’de işinin hiç kolay olmadığını vurguladı. Eroğlu’nun verdiği ÇED raporlarıyla ilgili çok sert konuşan Tosunlar, “AKP geçen dönemde İzmirlileri aldatmak adına o günkü mevcut bakanları olan Binali Yıldırım, Ertuğrul Günay gibi isimleri milletvekili yaptı. Onların ne kadar İzmir’e faydası olduysa şimdi gösterdikleri Veysel Eroğlu’nun da o kadar faydası olur. Geçmiş dönemle ilgili bir şey söyleyeyim. Yerel seçimlerden önce 35 projeler, dev projeler falan dediler. Sormak lazım; nerede bu projeler? Nerede hastaneler? Nerede yollar? Nerede Manisa Tüneli? Hiçbiri yok. Bir Manisa Tüneline başlanmıştı. Orası da çöktü, dönüp arkasına bakan yok. Ama burada asıl vurgulamak istediğim Veysel Eroğlu’dur. İzmirliler bu insanı iyi tanısınlar. Orman ve Su İşleri Bakanı… İzmir halkının geleceğiyle oynayan bir bakandır. Bu kadar iddialıyım bu konuda. Şu anda İzmir’deki suların tamamının kirlenmesinin müsebbibidir. Turgutlu hattından gelen sularda Turgutlu Çal Nikel Madenine çevre raporu veren ve onaylayan kişidir. Orada milyonlarca ton siyanür kullanılacak ve kullanılmaya başlandı. Turgutlu Çal Dağındaki nikel madeninin altında yatan asıl gerçek; İngiltere’nin veliaht prensi Charles geldi. Devreye girdi, kapalı kapılar ardında görüşmeler oldu. Maden mühendisleri arkadaşların açıklamasına göre; orada nikel madeninden öte platin madenin olmasıdır. Platinin de hem tıpta uzay ve silah endüstrisinde çok gerekli bir maden oluşudur. Asıl hesap orada nikel adı altında ülkemizin zenginliği olan platinleri İngiltere’ye götürmektir. Ama tabi bu işlemi yaparken milyonlarca ton siyanür kullanacaklar. Bu sadece İzmir’in suyunu kirletmekle kalmıyor 10 milyonlarca yılda oluşan Turgutlu Ovası’nın resmen sonunu getirecektir. Eğer o maden engellenmezse 10 yıla kadar Turgutlu ovasında hiçbir şey yetişmez. Bu kadar altını çiziyorum. Bu yetmezmiş gibi İzmirlilerin kendi imkanlarıyla, o konuda da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını farklı partilerden de olsak kutlarım, Gördes’ten getirmeye çalıştığı suyun henüz İzmir’e ulaşmadan kirlenmesini sağlayacak aynı ÇED raporunu Gördes’teki maden için verdi. Fotoğrafa bakıldığında sanki kasıtlıymışçasına yapılıyor. Yani İzmir’in 25 yıllık su ihtiyacını karşılayacak 2 kaynak Veysel Eroğlu’nun vermiş olduğu ÇED raporlarıyla kirleniyor. Bu da yetmiyor Efem Çukurunda projesi tamamlanan, bütün fizibilitesi yapılmış olan Çamlı Barajı var. O barajın dibindeki altın madenine aynı ruhsatı veren aynı Veysel Eroğlu’dur. Şimdi biz önümüzdeki günlerde kendisinin tüm İzmirlilerin aleyhine yapmış olduğu çalışmaları bütün İzmirlilere bir bir anlatacağız. Onun işi burada kolay değil. Ama YCHP’liler bunları bilmez. Ona karşı bu mücadeleyi biz yürüteceğiz” dedi.
 
AK PARTİ İKTİDARI 2016’YI GÖREMEYECEK
7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinin tarihi olarak görülmesi hakkında ‘her seçim tarihidir’ yorumu getiren Tosunlar yaklaşan seçimi önemli gördüğünü fakat bir seçimin Türkiye’nin kaderini değiştirecek derecede etkili olmadığını söyledi. Tosunlar ayrıca medyada kendilerine az yer verilmesini de eleştirdi.  AK Parti iktidarının 2016’yı göremeyeceğini iddia eden  Tosunlar, “Biz çok pahalı bir arsa üzerinde oturuyoruz. Dolayısıyla çok kişinin burada gözü var. Gözleri olunca da ülkemizi hiçbir zaman rahat bırakmıyorlar. Bizim temel sloganlarımızdan biri şudur; Türkiye Türkiye’den yönetilmelidir. Biz tüm dünyayla dost, Atatürk’ümüzün dediği gibi yurtta barış dünyada barışı savunanlardanız. Fakat ülkemize göz diken olursa her zaman gözünü oymaya da hazırız. Bu seçimlere çok kaotik bir ortamda giriliyor. Hesapta 1980’lerden bu yana Türkiye’yi dizayn etmek için seçimlerde çok farklı manipülasyonlar yapılıyor. Bu seçimde de özellikler merkez medyayı uyarıyorum. Hainlik yapıyorlar. Bir terör örgütünün uzantısı bir partiyi meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Her programda HDP’liler saatlerce boy gösteriyorlar. Ama aynı bu güçler Vatan Partisi yokmuşçasına davranıyor. Bu mevcut partilere aynı zamanda 530 milyon hazine yardımı yapılıyor. Biz her şeye rağmen mücadele ediyoruz. Bizim tek gücümüz halkımız ve üyelerimiz. Türkiye’nin kaderi tek seçimle belirlenmez. Ama önemli bir seçimdir. Partimiz tüm kadrolarıyla gerekli şekilde hazırlanmaktadır. Genel başkanımızın bir tespiti var; AKP iktidarı 2016’yı göremeyecektir. Bu çok önemlidir. İster tek başına iktidar olsun, ister koalisyon olsun göremeyecektir. 2016 yılında Vatan Partisi’nin de içinde olduğu milli mutabakat hükümeti kurulacaktır. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devletini yok etmek, ülkeyi parçalamak o kadar kolay değildir” ifadelerini kullandı.
 
OYLARIMIZ ÇALINIYOR!
Son olarak partilerine yöneltilen oy bölme eleştirilerine ilişkin de konuşan Tosunlar, “Oy bölme denilen şey aynı düşüncede iki parti arasında olursa olur. Biz CHP ile aynı düşünmüyoruz ki. Asıl bizim oylarımız çalınıyor” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tatlı 24 Nisan 2015 Cuma 00:39

Mustafa Bey Geçmişini inkar etmek,tam da bu seçimde oyları bölmek çabası yakışmadı size,

Yorumu oyla      15      43  
tek seçenek 23 Nisan 2015 Perşembe 16:13

Vatanseverlerin Vatan partisi dışında bir seçeneği yok.

Yorumu oyla      24      14  
bülent ışık 23 Nisan 2015 Perşembe 15:33

Küreselleşmenin sonucu olarak özelleştirme uygulamalarını başlatan parti ANAP'ın eski milletvekili Vatan Partisi genel başkan yardımcısı.

Yorumu oyla      19      10  
sılo 23 Nisan 2015 Perşembe 15:27

Tosunlar abi önce tabanını bul o da chp de akp ve mhp liler oy vermez sana

Yorumu oyla      19      55  
23 Nisan 2015 Perşembe 15:18

Bin selam olsun ATAM'a , bir oyum var o da VATAN'a .

Yorumu oyla      24      13  
ulusalcı solcularız 23 Nisan 2015 Perşembe 14:33

arkadaş ben vatan partisne oy vereceğim bundan sonra

Yorumu oyla      28      14  
gokhan topçuoğlu 23 Nisan 2015 Perşembe 13:41

partinin başında Doğu Perinçek olmasa bu partinin oyu %4 /5 olur.Şimdi olsa olsa %0.4/5 olur.İlk kez CHP'ye bu kadar yüklenmeyip diğer partilere yüklenen vatan partili görüorum.Saın Tosunlarıda kutluyorum

Yorumu oyla      19      13  
Süleyman 23 Nisan 2015 Perşembe 12:31

Vatan Partisi İzmir'den yüzde 4-5 oranında oy alacak...fazlası olursa kimse şaşırmasın...benden söylemesi...davasından dönen...Balbay ve Özkan nire....Zileli ve Cevizoğlu nire...Tosunlar da on numara konuşmuş....

Yorumu oyla      28      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu'nun takvimi hazır: İzmir mitingi ne zaman?
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu'nun, 7 Haziran ...
AK Parti İzmir’de 4 saatlik seçim zirvesinde hangi kararlar alındı?
İl Başkanı Delican, ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek seçim çalışmalarını ...
Kürkçü’den Vali Toprak’ın sitemine atasözlü yanıt!
Halkların Demokratik partisi (HDP) Ertuğrul Kürkçü, İzmir milletvekili ...
 
Ve DSP İzmir de sahaya indi: Atatürk’ün yolu…
DSP İzmir İl Başkanlığı 2015 genel seçimleri öncesinde milletvekili adaylarını ...
Partilerin hedefi asgari ücretliler, gençler ve emekliler!
Seçim beyannamelerini açıklayan AK Parti, CHP ve HDP'nin hedefinde 30 ...
CHP'den 'alkış'a TRT rötuşu geliyor!
CHP seçim sloganı olarak duyurduğu, "Gelin oy verin, gitsinler" sloganında ...
 
MHP’li Koç: İzmir için omuz omuza!
Göçmen vatandaşlarla omuz omuza halay çeken MHP İzmir Milletvekili Adayı ...
MHP’li vekilden açılışa gelmeyen imamlara sitem!
MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Hisarcık ilçesinde partisinin seçim ...
AK Parti adayı Nasır: İzmir parlayan bir elmas olacak
AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Necip Nasır, ilçe ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva