HABERLER>SEÇİM 2015
22 Nisan 2015 Çarşamba - 13:38

Kürkçü’den Vali Toprak’ın sitemine atasözlü yanıt!

Halkların Demokratik partisi (HDP) Ertuğrul Kürkçü, İzmir milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı ziyarette Vali Toprak'ın kendisinin daha önce söylediği, “Sakın ola İzmir Valisi Ağrı Valisi'nin peşinden gitmeyesin" sözünü hatırlattığını, “Ağrı neresi İzmir neresi" diyerek sitemde bulunduğunu aktaran Kürkçü, “Ben de 'Bir musibet bin nasihattan iyidir' sözüyle karşılık verdim. Vali burada kaç yıldır görev yapıyor bilmiyorum ama İzmir'in havasına suyuna alışmış görünüyor. Eğitmişsiniz yani valiyi" dedi.

Kürkçü’den Vali Toprak’ın sitemine atasözlü yanıt!

HDP İzmir 1'inci Bölge 1'inci sıra milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, HDP İzmir İl eş başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan ile birlikte İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yapan Kürkçü, seçim güvenliği konusunda önerilerde ve uyarılarda bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:
“İzmir Valisi'ne yaptığımız ziyarette seçim güvenliği meselesini konuştuk. Olursa seçimde karşı karşıya kalabileceğimiz sorunlar ve çözümler konusunda görüşlerimizi beyan ettik. Yerel seçimlerde İzmir'in çeşitli ilçelerinde maruz kaldığımız saldırılar vardı. Bu gibi durumların yeniden ortaya çıkmaması için Valilik ve kaymakamlıkların il ve ilçe emniyet müdürlüklerinin daha dikkatli olması talebinde bulunduk. Seçimler için yapacağımız etkinlikler bakımından bize yasanın tanıdığı tüm hakları sonuna kadar tanımasını istedik. Valiliğin bu konuda düzenleyici olmasını talep ettik. Oy kullanma günü seçim sandıklarının bulunduğu mahallede üniformalı ve silahlı polis görevlilerinin kanunun tanıdığından daha yakın mesafede bulunmamasına özen gösterilmesini, yurttaşların kendilerini baskı altında hissetmemesini istedik. Polislerin olmaları gereken noktada birleştirme tutanaklarının ilçe seçim merkezlerinden il seçim merkezlerine transferi sırasında olmaları gereken yerde olmalarını istedik. Vali önerilerimizi ve uyarılarımızı çok olumlu karşıladı. Sakin ve gerginlikten uzak bir görüşme oldu."
 
Kürkçü, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın, kendisinin 13 Nisan'daki aday tanıtım töreninde söylediği, “Sakın ola İzmir Valisi sakın ola Ağrı Valisi'nin peşinden gitmeyesin sakın ola" sözünü hatırlatarak, “İzmir neresi, Ağrı neresi" siteminde bulunduğunu da söyledi. Kürkçü, bu siteme “Bir musibet, bin nasihattan iyidir" sözüyle yanıt verdiğini belirterek, şöyle konuştu:
 
“Ben de 'sizi Diyarbakır'da tazyikli su ve gazla tanımıştık. Bizim acımız geçti ama Pervin Hanım'ın (Buldan) ayağındaki yara hala yerinde duruyor. Bildiklerimizi unutmamak iyidir' diye konuştuk. Vali burada kaç yıldır görev yapıyor bilmiyorum ama İzmir'in havasına suyuna alışmış görünüyor. Eğitmişsiniz yani Vali'yi."


 
“KILIÇDAROĞLU'NU YILDA KAÇ KEZ İZMİR'DE GÖRECEĞİZ?"
HDP heyeti, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ı makamında ziyaret etti. Demirtaş, HDP'ye barajı geçme dileğinde bulunarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den milletvekili adayı olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:  “Kimin nereye oy vereceği kimsenin ipoteğinde değil. Bizim için önemli olan istikrardır istikrar tabi ki temsilde adalet olması gerekiyor. Temsilde adalet baktığımız zaman burada yüzde 10'larda olması bizim eskiden bu yana karşı olduğumuz bir olaydır. Siz yüzde 10'u geçmek için çaba göstereceksiniz. İnşallah muvaffak olursunuz, sizi mecliste görürüz. Biz Türkiye milletvekilliğini savunuyoruz. Dar bölge sistemi gelmeli. Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'den aday. İzmir için bir onur ama biz onu yılda kaç kere İzmir'de göreceğiz ?"
 
“DUVAR YIKMAYI İYİ BİLİRİM"
Kürkçü, “İzmir'de Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 8 oy almıştık. Ben İzmir adayıyım ve duvar yıkmayı bildiğimi düşünüyorum. Yerelin temsilini artırmak gerekiyor. Yüzde 10 barajının eskiden altından geçmeye çalışıyorduk şimdi üstünden geçmeye çalışıyoruz. Barajı geçebilirsek sadece meclis kompozisyonu değil hükümet kompozisyonu da değişecek Cumhurbaşkanı buna 'kaos ve kabus' diyor ama bence iyi olacak” dedi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve DSP İzmir de sahaya indi: Atatürk’ün yolu…
DSP İzmir İl Başkanlığı 2015 genel seçimleri öncesinde milletvekili adaylarını ...
Partilerin hedefi asgari ücretliler, gençler ve emekliler!
Seçim beyannamelerini açıklayan AK Parti, CHP ve HDP'nin hedefinde 30 ...
CHP'den 'alkış'a TRT rötuşu geliyor!
CHP seçim sloganı olarak duyurduğu, "Gelin oy verin, gitsinler" sloganında ...
 
MHP’li Koç: İzmir için omuz omuza!
Göçmen vatandaşlarla omuz omuza halay çeken MHP İzmir Milletvekili Adayı ...
MHP’li vekilden açılışa gelmeyen imamlara sitem!
MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Hisarcık ilçesinde partisinin seçim ...
AK Parti adayı Nasır: İzmir parlayan bir elmas olacak
AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Necip Nasır, ilçe ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor.
 
İzmir adayı Temizel CHP’nin kaynağını açıkladı!
Maliye eski Bakanı ve CHP İzmir Milletvekili adayı Zekeriya Temizel, AK ...
Ve Sertel AYM'ye başvurdu: Bu 3 isim maşa!
YSK tarafından milletvekili adaylığı iptal edilen Atilla Sertel, konuyu ...
Cemil Şeboy Buca'dan start verdi
AK Parti Milletvekili adayı Cemil Şeboy,15 yıl Belediye başkanlığı yaptığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva