HABERLER>SEÇİM 2015
18 Mart 2014 Salı - 11:39

Kırım Türkleri’ne İlknur Denizli desteği

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı İlknur Denizli, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Kırım’da yaşanan olaylarda Kırım Türklerine destek verdiğini dile getiren Denizli, “Kırım Türklerinin verdiği mücadelelerinde tüm gücümle onların yanındayım” dedi.

Kırım Türkleri’ne İlknur Denizli desteği

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı İlknur Denizli Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ziyaretinde sürpriz ile karşılaştı. Yörenin kıyafetlerini giymiş Kırımlı Türklerin karşıladığı Denizli, onların sorunlarını dinledi ve topraklarında verdikleri mücadelede tam destek sözü verdi. Denizli daha sonra dernek tarafından kendisi için hazırlanmış, Kırımlı Türklerinin geleneksel yemeği, etli sorpa çorbası ve kavurma böreğinin tadına da baktı.
 
KIRIMLI KARDEŞLERİMİZE DESTEK OLACAĞIZ
Ziyaret sonrasında basın açıklaması yapan Denizli, Kırım’ın sadece Kırımlı kardeşlerimizin vatanı olmadığını ve Karadeniz’in karşı kıyısında komşumuz olduğunu söyledi. Bu bölgede bir ‘oldu bitti’ anlayışının kabul edilemeyeceğine dikkat çeken Denizli, “Kırım topraklarının Rusya’nın bir parçası haline getirmek için yapılanlara sonuna kadar direnmeliyiz. Bugün güçlünün ve zalimin hukuku ile yönetilen bir dünya var. Mazlum haklar uluslararası müesses nizamın emperyalist paylaşımını seyrediyor.  Büyük devletlerin paylaşım hukukunun acı sonuçlarını, Kırım Tatarları 18 Mayıs 1944’teki acı sürgünden çok iyi biliyor. Stalin’in bir gecede yarım milyon Kırım Türkü'nü sürgüne göndermesini ve sürgün sırasında Kırımlı kardeşlerimizin yarısının hayatlarını kaybetmesini nasıl unutabiliriz. Unutmadığımız gibi bütün yaşananları unutturmak isteyenlere inat hatırlatmaya devam edeceğiz. Bu gün, bir soykırım olan 1944 sürgünün yarattığı demografik yapıyı kullanarak yapılmış referandumu ve oradan çıkacak sonucu kabul etmiyoruz. Bu sonucun demokratik bir şeymiş gibi önümüze konulmasına da müsaade etmiyoruz.” diye konuştu.


 
GEÇMİŞTE NE YAPILDIYSA YİNE YAPILACAK
Kırım Tatarlarının vatan mücadelesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerine düşen görevi geçmişte yaptığını hatırlatan Denizli, Kırımlı vatandaşlara Türkiye olarak bugünde yardım etmeye devam edeceklerini kaydetti. Denizli, “Kırımlı kardeşlerimize destek olmak için yapılması gereken ne varsa hükümetimiz yapmaktadır.  Kırımlı kardeşlerimizin desteği ile bu mücadeleyi uluslararası arenada savunmaya devam edeceğiz. Kırım Tatarlarının birbirine sıkı sıkıya bağlı ilişkileri ve kardeşlik hukuklarını gittikleri her yere de beraberlerinde götürmelerini ve yaşatmalarını hayranlıkla izliyorum. Kendilerini kutluyorum ‘Kırım Vatan’ mücadelesinde yılgınlığa düşmeden sürdürdükleri onurlu mücadeleye destek olmalıyız” dedi.
 
STK’LARA DESTEK OLACAĞIM
Sivil Toplum örgütlerini demokrasinin olmazsa olmazı olarak gördüğünü anlatan Denizli, çağdaş toplumlarda bireylerin taleplerini duyurmalarının en iyi yolunun bir araya gelmeleri, örgütlenerek seslerinin gür çıkmasını sağlamaları olduğunu söyledi. Denizli, sözlerini şöyle tamamladı:  “Kırım Tatarları STK’ların önemini anlamışladır. Bize düşen bu güç birliğine destek olmaktır. Ben kendi adıma çağdaş belediyeciliğin sadece temel belediyecilik hizmetleriyle sınırlı olmadığına inanıyorum. Kentte yaşayan bireylerin ortak taleplerinin yaşatılmasına katkı koymak ve desteklemek de belediyelerin görevidir. Belediye başkanlığı görevi Konak’ta yaşayan yurttaşlarımız tarafından bana ve partime uygun görülürse, Konak’ta yaşayan vatandaşların gönüllük esası ile bir araya geldikleri sivil tolum kuruluşlarına destek olacağımın bilinmesini istiyorum. Bir araya gelen, ortak hareket eden insanların önünün açılmasının desteklenmesi gerekiyor. Bu özgür bireylerin nasıl bir kentte yaşamak istediklerini karar alma mekanizmalarına iletmesini çağdaş toplumlarda en işe yarayan yöntemidir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakkı Ülkü Aliağa'nın köylerine de umut oldu
DSP Aliağa Belediye Bakan Adayı Hakkı Ülkü seçimlerin sonrası mahalleye ...
Sibel Uyar’a Romanlar’dan çiçek yağmuru
CHP Urla Belediye Başkan Adayı Sibel Uyar seçim ziyaretleri sırasında ...
Romanlardan Pekdaş’a davul zurnalı karşılama
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Belediye Başkan adayı Sema Pekdaş, ...
 
Adnan Yılmaz 'kral' desteği: Golü bana hizmeti ona sorun
Seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren AK Parti Çiğli Belediye Başkan ...
DSP Adayı Arslan Bayraklı’nın MR’ını çekti!
Demokratik Sol Parti Bayraklı Adayı olarak kısa bir süre önce yola çıkan ...
EGİAD’ta üç önemli adayla seçim zirvesi
Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), belediye başkanlığına aday olan 3 ...
 
MHP Konak Adayı Özyiğit’ten anlamlı çağrı
MHP Konak Belediye Başkan Adayı Sayın Adil Özyiğit, bugün yapılacak ve ...
CHP'li Arslan'dan asma köprü müjdesi
Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden CHP Çiğli Belediye Başkan ...
Kocaoğlu’ndan Erdoğan’a ‘şemsiyeli’ yanıt!
“İzmir susuz kalmıştı, biz verdik” yaklaşımına “şemsiye” hikayesiyle yanıt ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva