HABERLER>SEÇİM 2015
18 Mart 2014 Salı - 10:25

DSP Adayı Arslan Bayraklı’nın MR’ını çekti!

Demokratik Sol Parti Bayraklı Adayı olarak kısa bir süre önce yola çıkan Hüseyin Aslan’ın adaylık açıklamasını yaptığı ilk hafta tamamlanan kamuoyu araştırması, biraz çarpıcı, biraz da kamuoyunun beklediği sonuçları ortaya koydu.

DSP Adayı Arslan Bayraklı’nın MR’ını çekti!

İşte İntegral Kamuoyu Araştırma Şirketi’nin araştırma sonuçlarına göre rakamlar, ihmal edilmişliği kanıtlıyor.

Daha önce de İzmir geneli için araştırmalar yaptırdığını ama bu kez Bayraklı’yı pek çok açıdan masaya yatıran ayrıntılı bir çalışma yapıldığına dikkat çeken Aslan, araştırmanın en önemli sonucunun Bayraklı halkının sorunlarında ortaya çıktığını söyledi. Mahallelerdeki birincil sorunların ne olduğu sorgulandığında ortaya yine çarpık kentleşmeden ve yılların ihmalinden kaynaklı sonuçlar çıktığını belirten DSP Bayraklı Adayı Hüseyin Aslan konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “ Yol sorunu, ulaşım, alt yapı eksikleri ve kentsel dönüşüm yine Bayraklılı’ların en çok dillendirdiği sorunlar. Kentsel dönüşüm ihtiyacı ve gündeminde olan Refik Şevket İnce, Cengizhan, Alparslan gibi gecekondu mahallerinde dönüşüm, birincil sorun olarak karşımıza çıkarken, ilginç bir sonuçla da karşılaşıyoruz. Mansuroğlu Mahallesi’nden bu soruya alınan yanıtın da kentsel dönüşüm olması; farkındalığı ve kentin genel sorununun bu olduğunu ortaya çıkarıyor. Şu bir gerçektir ki; İlçe ve halkı yıllarca ihmal edilmiştir.  Yerel idareler, Bayraklı’nın sorunlarını doğru tespit edemediği gibi, giderme noktasında da adım atamamıştır. Sıkıntılar, kronik bir noktaya ulaşmıştır ve artık neşter vurmaya ihtiyaç vardır. Bayraklı halkı değişime hazırdır.”
 
BAYRAKLI ONA GÜVENİYOR…
DSP Bayraklı Belediye Başkan Adaylığını açıklamasının henüz üç gün sonrasında yapılan araştırmada Hüseyin Aslan’ın tanınırlık oranı yüzde 58.6. Bizzat kendisini gördüm diyenler yüzde 33.7 iken; yüzde 55’i Aslan’ı gazete, televizyon, afiş ve broşürlerden gördüğünü ifade ediyor. Hüseyin Aslan’ı tanıyorum ya da gördüm diyenlere; özellikleri sorulduğunda: yüzde 46.3 oranında “sözünü tutan, güvenilir”, yüzde 40.4 “çalışkan ve iş bitirici”, yüzde 42.4 ile “iyi yönetici” tanımları öne çıkıyor. Hüseyin Aslan dendiğinde ilk akla gelenin ne olduğu sorulduğunda ise ilk sıralarda, Televizyonda görüyorum, Ege Koop Başkanı, Kooperatifçi, İnşaatçı, Şehircilik, Binaları düzeltme, Eğitime önem veriyor, sağlam bir rakip gibi yanıtlar yer alıyor.
 
“İSYANA SON VERECEĞİZ…”
Kendisi ile ilgili sonuçları da değerlendiren Aslan, adaylık açıklamasının daha ilk günlerinde alınan bu yanıtların her zaman söylediği gibi geçmişinde yaptığı doğru, dürüst işlerden kaynaklı olduğunu söyledi. Bayraklı Belediye Başkan Adayı Aslan şunları söyledi: “ Geçmişim teminatımdır demekte haklıymışım. Saygıdeğer Bayraklı halkı bana, geçmişime dayanarak güvendi. Şimdi de onların ve ilçemizin geleceği için ‘yaparım” dediklerime inanacaklar biliyorum. Halkın tercihi hizmette ve çözümde birleşecek.  Bu sonuçlar, gerek Bayraklı’nın kıskacında olduğu sıkıntılar gerekse şahsıma ilişkin değerlendirmeler açısından oldukça önemli. O gün geldiğinde; söz verdiğim gibi, halkla , dost kapısı bir belediye yaratacağız. Bayraklı halkının isyanına son vereceğiz; dokunacağız, danışacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”
 
HALKTAN KOPUK BİR BELEDİYE
Araştırmanın ilk icraat ne olmalı sorusuna verilen yanıtların da aynı sonucu ortaya koyduğunu söyleyen Hüseyin Aslan, “ Ayrıca mevcut belediye başkanının halktan uzak bir anlayış ve icraata sahip olduğunu bu kez rakamlarla gördük. Belediye başkanı ilk olarak ne yapmalı diye sorulduğunda yolları düzenlemeli diyenler yüzde 17.7, bu beklentiyi yüzde 15.9 ile kentsel dönüşüm yapmalı yanıtı izliyor. Alt yapı sorunları çözülmeli diyenler yüzde 7.6 iken; ardından, park bahçe ve çevre düzemeleri yapılmalı, işsizlik sorunu çözülmeli, halkla iç içe olmalı ve halkla birlikte hareket etmeli, gerçek belediyecilik yapılmalı, sosyal ve kültürel tesisler oluşturulmalı, hastane yapılmalı, ayrım yapmamalı, cem evi yapılmalı” gibi beklentiler göze çarpıyor” diye konuştu.Bu sonuçların Bayraklı’nın gerçek bir sosyal demokrat belediyeye ihtiyaç duyduğunun, halktan kopuk bir yönetim istemediğinin en büyük kanıtı olduğuna dikkat çeken Aslan; şu değerlendirmeyi yaptı: “ Kentsel dönüşüm, her durumda ve noktada karşımıza çıkıyor. Biz de zaten bu konudaki taahhüdümüzün arkasındayız. Ortaya çıkan tabloda içler acısı olan şudur ki; Bayraklı yıllarca ihmal edildiği gibi, halka dokunan bir yerel idareden de yoksun kalmış. Değişim ve gelişmeyi, halk da istiyor. Halk, daha çağdaş bir kentte, istediği zaman ulaşabileceği bir belediye başkanı istiyor.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EGİAD’ta üç önemli adayla seçim zirvesi
Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), belediye başkanlığına aday olan 3 ...
MHP Konak Adayı Özyiğit’ten anlamlı çağrı
MHP Konak Belediye Başkan Adayı Sayın Adil Özyiğit, bugün yapılacak ve ...
CHP'li Arslan'dan asma köprü müjdesi
Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden CHP Çiğli Belediye Başkan ...
 
Kocaoğlu’ndan Erdoğan’a ‘şemsiyeli’ yanıt!
“İzmir susuz kalmıştı, biz verdik” yaklaşımına “şemsiye” hikayesiyle yanıt ...
Selvitopu’ndan Karabağlar pazar yerlerine modernizasyon sözü
CHP Karabağlar belediye başkan adayı Muhittin Selvitopu 480 bin nüfuslu ...
Necip Kalkan'dan sepet sepet proje!
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Necip Kalkan Metin Oktay ve ...
 
Yıldırım’dan mesaj yağmuru: İlk kez Günay’ı konuştu!
Yerel seçim sürecine ilişkin krtik mesajlar veren Yıldırım, CHP’yi İzmir’de ...
Kocaoğlu işçilerle buluştu: Erdoğan’a ilk yanıt
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Başbakan Recep Tayyip ...
Yıldırım’a Aliağa’da sevgi seli: Yüzlerce araçlık konvoy
Bergama’da yapacağı ziyaretler için karayoluyla İzmir’den Bergama’ya giden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva