HABERLER>SEÇİM 2015
18 Mart 2014 Salı - 09:34

Kocaoğlu’ndan Erdoğan’a ‘şemsiyeli’ yanıt!

“İzmir susuz kalmıştı, biz verdik” yaklaşımına “şemsiye” hikayesiyle yanıt veren Kocaoğlu, “Suyumuzu da kendimiz buluruz. Sizden sadece önümüzü açacak, Ankara bürokrasisinde tıkanmayacak imza istiyoruz; sıfır maliyetli. İmzanın mürekkebini de istiyorlarsa, onu da veririz. Başka hiçbir şey istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Kocaoğlu’ndan Erdoğan’a ‘şemsiyeli’ yanıt!

İZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Adayı Aziz Kocaoğlu, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ve CHP Torbalı Belediye Başkan Adayı Ufuk Yörük, düzenlenen miting ile Torbalı’da vatandaşlarla bir araya geldi. 

- SOKAK ARASI MİTİNGİ: ERDOĞAN'A İLK YANIT...

Cumhuriyet Mahallesi Meydanı’ndaki coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Aranızda bu miting için Ankara’dan, İstanbul’dan Balıkesir’den, Bursa’dan gelen var mı?” diye sorarak AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine gönderme yaptı. Kocaoğlu, “Meydana başka kentlerden insan getirip taşıma suyla değirmeni döndürmeye çalışanlara selam olsun” şeklinde konuştu.
 
Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın her İzmir ziyaretinde Gündoğdu Meydanı’nı değişik illerden gelen insanlarla doldurduğunu ve 7-8 senedir de aynı şeyleri söylediğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti: “Bir belediye başkanı ile uğraşmak, ona laf yetiştirmek, koskoca Başbakan’ın hiç de ayıbına gitmiyor. Ben de Türkiye Cumhuriyeti’nin, devletimin, milletimin başbakanı olduğu için, Sayın Başbakan’a söz söylemeyi kendime yakıştıramıyorum. Bizim devlet terbiyemiz bunu gerektiriyor. İki gün önce yine esti, yağdı gürledi. İzmir’de yaptıkları işleri biz size anlatayım: 11 kilometre kuzey çevre yolu. Yap-İşlet Devret ile ceplerinden bir kuruş para çıkmadan, arkadaşına yaptırdığı hava yolu terminali, biraz bölünmüş yol, bir de Beydağ Barajı. Yapılanların hepsi bu.”


 
KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ BAĞLARIZ
Adalet Kalkınma Partisi hükümetinin İzmir’i sevmediğini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “İzmir’e geliyorlar, ağza alınmayacak lafı söyleyip gidiyorlar. Bunlar İzmir’i ve İzmirliye sevmiyorlar. İzmir’e yatırım yapmıyorlar. Yapmasınlar! Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerimiz, İzmirli işadamlarımız ve 4 milyon İzmirliyle beraber kendi başımıza kalkınacak; insanı da, parası da, malı da, mülkü de, inancı da olan bir iliz. Biz 10 senedir zaten kendi kendimize kalkınıyoruz. Kendi gücümüz ile kalkınıyoruz, kendi göbeğimizi kendimiz kesmesini biliyoruz” şeklinde konuştu.
 
İMZA, SADECE İMZA İSTİYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Adayı Aziz Kocaoğlu, miting öncesinde gazetecilerin “Başbakan’ın İzmir’deki sözlerine ilişkin” sorularını yanıtladı. Merkezi hükümetten hiçbir şey istemediklerinin altını çizen Başkan Aziz Kocaoğlu, sadece sıfır maliyetli imza istediklerini belirterek şunları söyledi:
 
“Kadifekale kent dönüşümünde Uzundere dahil, alan dahil yanmış bir kibrit çöpleri kadar katkıları yoktur. İZBAN’a gelindiğinde, 700 milyon TL kayıtlarımızda duruyor. Onlar AKP hükümeti döneminde TCDD’nin ne kadar para harcadığını söylerlerse, vatandaşların kıyaslama imkanı olur. Biz yapamadık diye bir şey yok! Biz yaptık, onlar geldiler beraber açtık. Onlar ne kadar para harcadılar ben biliyorum da, kendilerinin söylemesi daha doğru olur. Ayrıca bir de Gördes suyu problemi var. Bundan tam 30 seneden fazla bir süre önce İzmir’in suyu planlanırken, Ege Bölgesi’nin suyu, barajları planlanırken, bu bölgeden yani Gördes, Başlamış, Düveltepe ve Çağlayan Barajı’ndan İzmir’e şu kadar metreküp su verileceği planlanmış. Bu, İzmir’in yıllar önce kazanılmış hakkı.  Gördes Barajı gündeme geldiğinde, biz bu hakkımızı talep ettik. Bugüne kadar bütün çalışmaları; arıtmasını, ishale hattını DSİ yapar, belediyeye teslim eder; parasını keserse keser, kesmezse kesmez. Belediye de alır, bu suyu kullanır; vatandaşına hizmet eder. Ama burada bize ‘acaba bu sudan vazgeçerler mi?’ beklentisiyle ‘arıtmaları siz yapın’ dediler. Biz de suyu kaybetmeyelim diye Sarıkız’da bir arıtma yaptık ve 16.5 milyon TL para harcadık. Sonra Belkahve’de 48 milyon TL’ye ihalesini yaptığımız bir arıtma daha yapıyoruz; bu gelecek su için. Onlar da hattı yapıyorlar. Gördes’ten 60 milyon metreküp su alıyoruz. Bizim Tahtalı Barajımız 300 milyon metreküp. Veysel Eroğlu geliyor ‘İzmir susuzdu, biz verdik” diyor. Biz susuz değildik. 2008 yılında Ankara susuzdu. Sayın Başbakan geliyor, yaptığı işler belli; 12 senede  İzmir’de 6 milyar 600 milyon TL’lik özelleştirme yapmış, karşılığında 5 milyar 300 milyon TL yatırım gerçekleştirmiş. Nerede İzmir’in 2013 yılında verdiği 40 milyar’ın karşılığı? Bu iş bu memlekete yakışmıyor! İzmir’e 6 ayda bir gelip bunları söylemek ne Başbakan’a yakışıyor, ne de bakanlara yakışıyor. Siz zaten İzmir’i gözden çıkartmışsınız. Bırakın biz kendi gücümüzle kalkınalım. Sadece önümüzü açacak, Ankara bürokrasisinde, bakanlarda tıkanmayacak imza istiyoruz; sıfır maliyetli. İmzanın mürekkebini de istiyorlarsa onu da veririz. Başka hiçbir şey istemiyoruz. Suyumuzu da kendimiz alırız, buluruz.”
 
İŞTE ŞEMSİYE HİKAYESİ
Başkan Kocaoğlu, yaşadıklarını şemsiye hikayesine benzetti: “Yağmurlu bir havada vatandaşın biri, ıslanmasın diye başka bir vatandaşı şemsiyesinin altına almış. Başlamış yürümeye ve konuşmaya. ‘Bak ben seni almasaydım ıslanacaktın,  hasta olacaktın. Palton ıslanacaktı. Paçan çamur olacaktı’ diye söyleye söyleye giderken, adam en sonunda atmış kendini çamurun içine ve kalkmış ayağa demiş ki; ‘Kardeşim bundan da kötü olmazdı ya’. Bizim Gördes hikayemiz de böyle.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Mart 2014 Salı 17:53

hükümet izmir e su getirdi ancak belediye gördes barajı için boru ve arıtma tesisi için 71 milyon harcadı,peki istanbul a gelen su için belediye ne kadar harcadı? 0(sıfır)

Yorumu oyla      13      5  
vatandaş 18 Mart 2014 Salı 14:19

13.38 de yazmış olduğun görüşlerinize yüzde yüz katılıyorum. Beniz derdim siyaset değil modern bir şehirde yaşamak istiyorum bu da benim en doğal hakkım diye düşünüyorum. İmkansızlıklarla ilgili yapılamayanlar olabilir fakat küçük dokunuşlarla olacak şeyler vardır onların yapılmasını istiyorum. Trafik polisleri de işlerini yapsalar yarı yarıya trafik sorunu da azalabilir her birim yada kurum üzerine düşeni yapmış olsa kısaca layık olduğumuzu yaşayabiliriz.

Yorumu oyla      14      6  
Gozgoz 18 Mart 2014 Salı 14:19

İzmirde belediye olduğunu seçimlerde anlıyoruz sonra gören yok.

Yorumu oyla      16      11  
Başka bir mağdur 18 Mart 2014 Salı 14:17

Hizmet mağduru... Kimin ne yaptığını görmek istersen benim gibi git Konya da 2 ay, 1 ay da Ankara da yaşa. Sonra İstanbula geç 2 hafta kal (işim pazarlama da)... Sonra İzmire gelince, oh be' diyeceksin. Bazı şeyleri anlatmaya bile gerek yoktur, hissedersin.

Yorumu oyla      12      7  
hizmet mağduru vatandaş 18 Mart 2014 Salı 13:38

tc misafir 12.31 e yanıtım sütten başka bir hizmet varsa onu da gerek görün lütfedin yazın mesela yarım kalan 10 yıldır bitmeyen metro,mesela çalışmayan teleferik,mesala basmane çukuru,mesela hala yolcu taşıdığınız 25 yıllık 1992 model belediye otobüsleri,mesela hala insanların hala sokak aralarında pazar alışverişine mecbur bırakılmaları,mesela sokaklarda başıboş sürüler halinde dolaşan sokak köpeklerinin tehdidine karşı büyükşehirin ne yaptığı konusu,mesela metronun niçin otogara hattının olmadığı mesela şehrin hertarafını kaplayan kayıt dışı sağlıksız seyyar satıcılara neden bu kadar izn verildiği gibi konulardada engin görüşlerinizi beklerim.

Yorumu oyla      17      9  
İŞTİR KİŞİNİN AİNESİ... Lafa , traşa BAKILMAZ... 18 Mart 2014 Salı 13:31

Aziz Kocaoglu ve yaptıkları AK PARTİNİN ve Binalinin mesela " MARMARAYIN " Yanın da " CÜCE PENG "Gibi kalır...KemalÖZEN.

Yorumu oyla      17      13  
Laf u güzaj boşa 18 Mart 2014 Salı 13:06

Halkımız bu sürecin hakemi ve herkesi günahı ve sevabı ile tartacaktır. Çok laf eden ile çok iş yapanı birbirinden ayıracaktır. Tapedir, mapedir, hikayelere halkımızın karnı tok, hizmetlerinizle puan alacaksınız, boşuna laf üretmesin kimseler...

Yorumu oyla      20      16  
Ayhan Kocaman 18 Mart 2014 Salı 12:45

Hizmet mağduru vatandaş sen yazıyı hiç okumadan yorum yazmışsın. Belediye çok ciddi altyapı yatırımları yapmıştır. İktidarın İzmir için bir çivisi bile yoktur. Gidin İstanbul Ankara'da tüm altapı (tünel, köprü, metro vs) iktidar tarafında yapıldı. Kendinden olmayan İzmir'i zorda bırakıp sonra oy almak isteyenler pazar günkü çakma İzmirliler gibi meydanlarda boy göstermeye çalışıyor.

Yorumu oyla      24      12  
TC misafir 18 Mart 2014 Salı 12:31

hizmet mağduru vatandaş, koskoca devletin beceremediği okullara süt dağıtımını Aziz Kocaoğlu sorunsuz dağıttı ben sadece bunu yazdım gerisini yazmaya bile gerek görmüyorum.

Yorumu oyla      25      11  
hizmet mağduru vatandaş 18 Mart 2014 Salı 11:52

sayın kocaoğlu onlar yaptıklarını söylüyorlar, varsa, sizde izmire hizmet olarak yaptıklarınızı bizle paylaşın, bizde hakim olarak karar verelim doğrumu doğru

Yorumu oyla      21      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selvitopu’ndan Karabağlar pazar yerlerine modernizasyon sözü
CHP Karabağlar belediye başkan adayı Muhittin Selvitopu 480 bin nüfuslu ...
Necip Kalkan'dan sepet sepet proje!
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Necip Kalkan Metin Oktay ve ...
Yıldırım’dan mesaj yağmuru: İlk kez Günay’ı konuştu!
Yerel seçim sürecine ilişkin krtik mesajlar veren Yıldırım, CHP’yi İzmir’de ...
 
Kocaoğlu işçilerle buluştu: Erdoğan’a ilk yanıt
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Başbakan Recep Tayyip ...
Yıldırım’a Aliağa’da sevgi seli: Yüzlerce araçlık konvoy
Bergama’da yapacağı ziyaretler için karayoluyla İzmir’den Bergama’ya giden ...
Erdoğan mitingine AK Parti yorumu: İzmir'i salladık
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de dün yaptığı miting, yerel siyaseti ...
 
Balçova Aksakal Kayacan ile şenlendi
DSP Balçova Belediye Başkan Adayı Semra Aksakal Kayacan, DSP Balçova İlçe ...
Konak Adayı Özterzi: Sorunları çözmek için geliyoruz
Yenişehir seçim bürosu açılışı ve kahve gezilerinde bölge halkının sorunlarını ...
İP Büyükşehir adayı Şen'den Buca çıkarması
İşçi Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tugay Şen, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva