HABERLER>POLİTİKA
24 Haziran 2017 Cumartesi - 18:34

Kılıçdaroğlu'ndan Ramazan Bayramı mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bayram mesajında, "Bu bayramı ne yazık ki buruk bir şekilde yaşıyoruz. Yüz binlerce yurttaşımız adalet bekliyor. Bizler bu beklentiye kayıtsız kalamayız. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, bizler dilsiz şeytan olmayı kabul edemeyiz" dedi.

Kılıçdaroğlu ndan Ramazan Bayramı mesajı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Manevi iklimiyle bizleri kuşatan, bütün insanlığı iyiliğe ve güzelliğe sevk eden bir Ramazan ayını daha geride bırakarak bayrama kavuştuk. Mübarek Ramazan Bayramı’nın ülkemizde ve bütün dünyada huzur içerisinde geçmesini, Ramazan ayının bizlere hatırlattığı değerlerle dolu olmasını diliyorum. Ramazan ayı boyunca bir kez daha elimizdeki nimetlerin değerini, gariplerin, mazlumların halini, ahlak ölçüsü içerisinde yaşamanın kıymetini anlama fırsatı bulduk. Bayramlar bu değerleri yaşamanın ve yaşatmanın en önemli vesilesidir. Bayramlarda yaşanan hoşgörü, saygı, sevgi ve dostluk hisleri her türlü kötülük ve fenalığın önündeki en büyük ilaçtır. Geçmiş öfkeler, kin ve nefret duyguları bayramlarda silinir, insanlar kendi insan kardeşlerine farklı bir gözle, başka bir anlayış ile bakar. Bu da toplumsal bağları güçlendirir, milletimizi ve insanlığı birbirine yaklaştırır. Bu bayramı ne yazık ki buruk bir şekilde yaşıyoruz. Yüz binlerce yurttaşımız adalet bekliyor. Bizler bu beklentiye kayıtsız kalamayız. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, bizler dilsiz şeytan olmayı kabul edemeyiz" ifadelerini kullandı.


"Adalet toplumsal varlığımızın, mutluluğumuzun, huzur ve barış içerisinde yaşamamızın temelidir" diyen Kılıçdaroğlu, "Peygamber efendimiz ’Sizden önceki toplumlar, yasaları herkese eşit biçimde uygulamadıkları için helak oldular. Onlar; fakir, kimsesiz biri, suç işlediği zaman en ağır cezayı verirler; zengin ve güçlü bir kişi suç işlediğinde ise onu cezalandırmazlardı. Allah’a yemin ederim ki, bu suçu işleyen, kızım Fatıma da olsa, onu cezalandırmaktan çekinmem’ buyuruyor. Adaletin olmadığı bir ülke en büyük felaketle karşı karşıya demektir. Adaletin temeli de eşitliktir, özgürlüklere ve başkalarının haklarına duyulan saygıdır. Adaleti sağlaması gereken yer de milletimiz adına karar veren bağımsız mahkemelerdir. Eğer yargı siyasi iktidarın bir uzantısı haline dönüşürse, eğer hakimler hukuk ile değil siyasi iradenin baskısıyla karar verirse, eğer mahkemeler hakkın değil birilerinin siyasi çıkarının korunduğu yer haline gelirse orada adalet biter. İnsanların doğuştan sahip olduğu hak ve özgürlüklerin kullanımının birilerinin lütfu olarak görüldüğü ülkeler diktatörlüklerdir, firavunluklardır, zulmün en açık şekilde yaşandığı tiranlıklardır. Özgürlük ve adalet üzerine inşa edilen Cumhuriyetimiz ve ezelden beri bu değerler için yaşayan halkımız böyle bir karanlığa teslim olamaz" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, mesajının devamında şunları kaydetti:

"Adalet bayrağı mutlaka galip gelecek, bu haksızlıklar son bulacaktır. Çünkü biliyoruz ki haksızlık yapan ile hakkı savunan, zalim ile mazlum arasında yüce Allah tarafsız değildir. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemize adaletin hakim olması için Ramazan ayında türlü zorluklara göğüs gererek yollara düşen çok değerli yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum, çok çeşitli sebeplerle burada bizlerle birlikte olamayan ancak gönlüyle, duasıyla bizlere güç veren herkese teşekkür ediyorum, bütün halkımızın ve İslam dünyasının Ramazan bayramını kutluyor, bu bayramın huzur ve mutluluk içerisinde geçmesini temenni ediyorum." (Milliyet)

 
İsrail Suriye'yi vurdu!
 
Sigorta şirketlerinin o teklifini kabul etmeyin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İhracı istenmişti: O isim AK Parti'den istifa etti!
Yayınladığı video ile olay yaratan ve AK Parti parti tarafından hakkında ...
Bahçeli’den bayram mesajı: Tehdidin dozajı çok fazla...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı mesajında birlik ve ...
Başbakan Yıldırım'dan İzmir'de şehit ailesine ziyaret
Başbakan Binali Yıldırım, 8 Şubat'ta Suriye'de El Bab'da şehit düşen Astsubay ...
 
CHP İzmir'de bayram buluşması: Gündem 'Adalet Yürüyüşü'
Kocaoğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nde genel başkana destek verilmesi için öneri ...
'Adalet Yürüyüşü'nde 10. gün tamamlandı
Kılıçdaroğlu bugünkü yürüyüşüne Bolu merkeze yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki ...
Başbakan Yıldırım'dan bayram mesajları: İzmir Süper Lig'e çıkacak
AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde ...
 
AK Parti Buca'da bayramda yoğun mesai
Ramazan ayında dolu dolu programlar düzenlediklerini belirten AK Parti ...
AK Partili kurmaylar sahur için Kordon’da buluştu
Başbakan Binali Yıldırım’ın dün akşam Balçova Termal Otel’de şehit aileleri ...
Başbakan Yıldırım’dan İzmir’de FETÖ’ye sert tepki: Asla kurtulamayacaklar!
Başbakan Yıldırım devam eden FETÖ yargılamaları için, “İşi nasıl sulandırmaya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva