HABERLER>POLİTİKA
24 Haziran 2017 Cumartesi - 15:32

CHP İzmir'de bayram buluşması: Gündem 'Adalet Yürüyüşü'

Kocaoğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nde genel başkana destek verilmesi için öneri getirdi. Kocaoğlu, “Bu yürüyüşün İstanbul’da girişinde hedefine ulaşacağını ve milyonların yürümesi gerektiğinin altını çiziyorum. Mutlaka 4-5 günümüzü İstanbul’da geçirmeliyiz” dedi.

CHP İzmir de bayram buluşması: Gündem  Adalet Yürüyüşü

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nün bayramlaşma töreni Kültürpark’taki İzmir Sanat’ta gerçekleşti.

Programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu, İl Başkanı Asuman Ali Güven, ilçe belediye başkanları, Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı, Gençlik Kolları İl Başkanı Sinan Sarıküse, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko ve partililer katıldı.

İzmir milletvekilleri ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’nde yer aldıkları için bayramlaşma programında bulunmadı.

BURUK BİR DUYGUYLA KUTLUYORUZ
Başkan Güven yaptığı konuşmada, “Bu bayramı buruk bir duyguyla maalesef farklı bir heyecanla biraz da kırgınlıkla kutluyoruz. Bu sonucu bize yaşatan, bayramlarımızı bize neredeyse acılı günlere dönüştürme noktasına getiren AKP iktidarına buradan büyük bir üzüntüyle, kızgınlıkla üzüntülerimi belirtiyorum” dedi.

İKTİDARI HEDEF ALDI
Güven, “Bugün cezaevlerinde halk yolarıyla seçilmiş değerli parlamenterler var. Enis Berberoğlu var. Onun hiçbir suçu yoktur. Suçu devrimcilik yurtseverlik Atatürkçülükse bu mudur hukuk? Diğer yandan bu iktidar basın mensuplarını cezaevine koymada bizi dünya şampiyonu yaptı.  Buna dur demek, hak hukuk adalet istiyoruz demek için sayın genel başkanımız Ankara’dan İstanbul’a yürüyüş başlatmıştır. Bize düşen görev ona her boyutta destek vermektir.  İzmir İl Örgütü olarak o günden itibaren yürüyüşe destek olduk. Toplumun her kesimine anlatmaya çalıştık. Adalet arayışının tüm toplum arayışı olmasının mücadelesini verdik. Hep birlikte genel başkanımızın arkasında olacağız ve İstanbul’da büyük bir karşılamayla bu yürüyüşü noktalamak durumundayız. Bu yürüyüş dünyada yapılmış 3’üncü büyük yürüyüştür. Bu adalet yürüyüşü tüm dünyada yankı bulması konusunda büyük özverili çalışmalar ve mücadele vermek zorundadır. Bu hak arayışını hep birlikte Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında olduğumuzu haykırıyoruz. Adalet istiyoruz, adalet istiyoruz, adalet istiyoruz. Sonuna kadar onu destekliyoruz. Genel başkanımızın yürüyüşü mutlaka zaferle sonuçlanacaktır” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun sürdürdüğü ‘Adalet Yürüyüşü’ ile belediyede yaşanan işten çıkarmalarla ilgili konuştu.  

BERBEROĞLU BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLMUŞTUR
Başkan Kocaoğlu, “Bugün ülkenin geldiği durum belli. CHP 1980 yılından beri ilk defa bir eylem koyuyor. İlk defa bir proje gerçekleştiriyor. Bu yürüyüş inançlı insanlar tarafından, bizlerin ve tüm ilçe teşkilatlarının verdiği destekler tarafından sürdürülüyor. Bu işin finali İstanbul. Benim önerim genel kabul görürse. İstanbul ve civarında 25 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaşıyor. Türkiye’de bir fert yok ki İstanbul’da başını sokacak bir yer bulamasın. Ekonomik durumu iyi olanlar istedikleri yerde kalabilir. Ama kısıtlı olanlar akrabalarında kalsın. Biz bu yürüyüşü sadece CHP Milletvekili Enis Berberoğlu için yapmıyoruz. Sosyal toplumsal olayların bardağı taşıran son bir damlası vardır. Bu damla Enis Berberoğlu olmuştur. Ama bütün tutuklu milletvekilleri, gazeteciler, haksız yere yıllarca tutuklu kalanlar, emeği yenenler, adalet bekleyenler için bu yürüyüşü yapıyoruz” dedi.

İSTANBUL’DA KONAKLAMA ÖNERİSİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi davasının başladığı dönemde adalet istediğini hatırlatan Kocaoğlu, “O zaman söylemiştim; aç kalabilirsiniz ama adaletsiz yaşayamazsınız’ demiştim. Sadece ve sadece adalet istiyorum diye kürsüden bağırdım. 5 buçuk sene oldu. Hala adalet arıyoruz, hala adalet bekliyoruz. O zaman bu kadar değildi. Bu sürede adaleti kat be kat kaybettik. Bu yürüyüşün İstanbul’da giriş ve yürümede hedefine ulaşacağını ve milyonların yürümesi gerektiğinin altını çiziyorum. Geleceğimiz için mutlaka 4-5 günümüzü İstanbul’da geçirmeliyiz. Tüm aydınların, demokrasiye inananların, hukuk devleti isteyenlerin, cumhuriyeti savunanların yürümesi gerekmektedir. Hepimizin yürümesi gerekmektedir” diye konuştu.

KOCAOĞLU DEĞİL CHP İKTİDARI ZAYIFLATILMAK İSTENMEKTEDİR
“Bir rahatsızlığımı da belirtmek istiyorum” diyerek sözlerine devam eden Kocaoğlu, “Dünya ve tür çok büyük sıkıntılardan geçerken, ülkede terör belası ve AKP’nin yanlış politikalarıyla toplumun ruhsal sağlığı riske girmişken görüyorum ki İzmir’de partimiz içerisindeki eski alışkanlıklar artarak devam ediyor. Basını izliyorum. Aslı astarı olmayan yakıştırmalarla Aziz Kocaoğlu üzerinden CHP’yi yıpratmak istiyorlar.  İzmir’deki Aziz Kocaoğlu değil CHP iktidarı zayıflatılmak istenmektedir. Bizim insana bakışımız, siyaset yapma anlayışımız, kiminle ne derdimiz varsa açık yüreklilikle söyleyebilme yeteneğimizin olmasıdır. Ben tüm CHP’lilerden birlik, beraberlik istiyorum. Önce CHP içinde birliğe çağırıyorum. Bunların partimize ve İzmir’e zarar vereceğini düşünüyorum. Zaten AKP’yle rakibiz. 13 yıldır hangi sade vatandaşın yüzünü yere baktırdık?” açıklamasını yaptı.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI!
Kocaoğlu ayrıca 51 personelin işten çıkarılmasıyla ilgili de sert konuştu ve şunları söyledi:

Herkes ne demek istediğimi çok ama çok iyi anlamıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanının hümanistliğinden dolayı son dönemde salgın gibi çalışmama, sosyal medyadan onu bunu bombalama, bunu Ulu Önder’e kadar götürme, işi sabote etme gibi personel arasında beyaz yakalı mavi yakalı arasında operasyonla karşı karşıya kalmıştır. Bugüne kadar kimseyi inancından, mezhebinden bölgesinden etnik kökeninden dolayı ne işe almamazlık yaptık ne de işten çıkardık. Ama bıçak kemiğe dayandı. Çalışın kardeşlerim, çalıştırın kardeşlerim. Toplu sözleşmede gelip karşımıza dikiliyorsunuz. Kamu personelinin 3 katı üzerinde ücret alıyorsunuz. Ama çalışan arkadaşlarımız var, onlara canı gönülden teşekkür ediyorum. Ama çalışmayanlar var. Bunlarla biz yolumuzu ayırmak için 15 gün önce toplandık karar verdik.  Bunu ikramiye meselesine bağlamak isteyenler var. Üniversite yıllarımdan bu tarafa emek mücadelesine katıldım. Çalışmayan insanlarla yolumu ayıracağım. Benim kimsenin yasal hakkını kullanmasıyla problemim yoktur. Uzaktan yakından ilgisi yoktur. Çalışanlarla yollarımı ayırmıyorum. Ben çalışmayan, sabote eden, sağa sola hakaret eden insanlarla yollarımı ayırıyorum ve ayırmaya da devam edeceğim.  Kim ne derse dedin. Kim nasıl nereden kuyu kazarsa kazsın İzmir Büyükşehir Belediyesi başarıdan başarıya gidiyor. Sadece ve sadece kendi gücüyle, vergi ödeme ahlakı olan hemşerilerinin verdiklerinin yüzde 4 buçuğuyla yaptıklarımız ortada.

 
Başkan Uğurlu’dan bayram mesajı
 
Emekli mühendis 498 çeşit probiyotik turşu hazırlıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VAROL ZENGİNOBUZ 24 Haziran 2017 Cumartesi 21:51

sn.büyükşehir belediye başkanım; öeriniz beni şimdiden heyecanlandırdı. sizlerin önderliğinde bu oluşumda olmak ve sn.genel başkanımıza destekerin en büyüğünü vermek için ben varım. hedef istanbul "HAYIR" lısıyla.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Adalet Yürüyüşü'nde 10. gün tamamlandı
Kılıçdaroğlu bugünkü yürüyüşüne Bolu merkeze yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki ...
Başbakan Yıldırım'dan bayram mesajları: İzmir Süper Lig'e çıkacak
AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde ...
AK Parti Buca'da bayramda yoğun mesai
Ramazan ayında dolu dolu programlar düzenlediklerini belirten AK Parti ...
 
AK Partili kurmaylar sahur için Kordon’da buluştu
Başbakan Binali Yıldırım’ın dün akşam Balçova Termal Otel’de şehit aileleri ...
Başbakan Yıldırım’dan İzmir’de FETÖ’ye sert tepki: Asla kurtulamayacaklar!
Başbakan Yıldırım devam eden FETÖ yargılamaları için, “İşi nasıl sulandırmaya ...
Petshoplarda hayvan satışı yasaklanacak
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, petshoplarda hayvan satışının yasaklanacağını bildirdi.
 
Adalet yürüyüşünde 9.gün tamamlandı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Güvenpark’ta başlattığı yürüyüşünün ...
Erdoğan: Asla müsaade etmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Suriye'nin kuzeyinde PYD, YPG bunlar bir gayretin ...
AK Parti İzmir'den ‘olay video' için ilk adım: O ismin savunması istendi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hazırladığı videolu açıklamasında ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva