HABERLER>POLİTİKA
24 Haziran 2017 Cumartesi - 14:29

Başbakan Yıldırım'dan bayram mesajları: İzmir Süper Lig'e çıkacak

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “İzmir’in bir takımı olan Göztepe Süper Lig’e çıktı. Şimdi Süper Lig’e çıkma zamanı İzmir’dedir. 2019 yılında İzmir hak ettiği yere gelecek ve bu işi başaracak. Bizde yarım iş olmaz" dedi.

Başbakan Yıldırım dan bayram mesajları: İzmir Süper Lig e çıkacak

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım İzmir’de partililerle bayramlaştı. İzmir İl Başkanlığı tarafından organize edilen Kaya Termal Otel’de düzenlenen bayramlaşma törenine Yıldırım’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ, Öznur Çalık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İl Başkanı Bülent Delican, Milletvekilleri Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, Nükhet Hotar, Hüseyin Kocabıyık, Necip Kalkan, belediye başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.

- BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN İZMİR'DE ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

MİLLET İZİN VERMEDİ
Yıldırım, bayramlaşma töreninde ülke ve dünya gündemine ilişkin açıklamalarda bulunurken 16 Nisan referandumu ile birlikte gelen yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin avantajlarını anlattı. Maddelerin ülke ve millet için faydalı olduğunu dile getiren Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminde ülkenin ileriye gitmesine engel olmak isteyenlerin amacına ulaşamadığını, milletin iradesinin buna izin vermediğini söyledi. Yıldırım, “Fetullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz darbe girişimi yapıldı. Çocuklarımızın gelecekte yaşayacağı bağımsız Türkiye'yi istemeyenler, milletin emanet ettiği silahlarla millete ateş etti. Tanklar, uçaklar ve silahlar, o gün meydanlardaydı. Bu alçakların hesaba katmadığı bir şey vardı. O da liderimiz, kurucumuz, Genel Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu, hükümetimizin kararlı duruşu, bu olaya prim vermeyen en şiddetli tepkisini gösteren aziz milletimiz... O gün Sayın Cumhurbaşkanımız ve biz bir çağrı yaptık: 'Gün bugün' dedik, 'Bugün ülkenin bağımsızlığını, aydınlık yarınlarını kurtarma günüdür’ dedik” açıklamasını yaptı.

İZMİR SÜPER LİGE ÇIKACAK!
Başbakan Yıldırım, Göztepe Spor Kulübü’nün Süper Lig başarısı üzerinden İzmir’e mesaj gönderdi. Yıldırım, “İzmir’de statlar meselesi var. Biz, üç yıldır bu konuyla uğraşıyoruz. Davalar açtılar, engellemeye çalıştılar. Ama olmadı. Sonunda iflahları kesildi, bitkin düştüler. Onlar ‘inat’ dedikçe biz ‘murat’ dedik. Sonunda meseleyi hallettik. İzmir’in statlarında çalışmalar sürüyor. Alsancak, Göztepe, Karşıyaka Statları’nda sorunlar aşılıyor. İzmir’in bir takımı olan Göztepe Süper Lig’e çıktı. Şimdi Süper Lig’e çıkma zamanı İzmir’dedir. İzmir’in kendisindedir. Bu tarih de bellidir. 2019 yılında inşallah İzmir hak ettiği yere gelecek ve bu işi başaracak. Bizde yarım iş olmaz. Bu işi tamamlayacağız” diye konuştu.

KORSAN TABELA ÇAKARLAR
Yıldırım statlarla ilgili ayrıca, “Uğraşanlar, dava edenler, geciktirenler utansın, İzmir'e ne diyeceklerse bundan sonra onu söylesinler. Bunlarda öyle bir şey yok, yarın der ki: 'Biz yaptırdık'. Öyle bir adetleri var, hangi işi yaptıysak hemen gidiyorlar, korsan tabela çakıyorlar, 'Biz yaptık.' ama artık İzmirli gerçeği görüyor” dedi.

İZMİR ADINA SAHİP ÇIKMALIDIR
Yıldırım, İzmir’e yönelik yatırımları sıralarken hükümetin 35 İzmir-35 Proje kapsamında yaptıklarını da özet olarak anlattı. Yıldırım, yapımına İzmir’de bazı kesimlerin itiraz ettiği zaman zaman farklı açıklamalarla gündeme gelen Körfez Tüp Geçişi Projesi’nin çalışmalarının sürdüğünü vurguladı. Yıldırım, “Bu proje ile ilgili spekülasyonlar yapıyorlar. Yine gazetelerde yalan yanlış haberler çıktı. Biz bu proje konusunda daha temkinli davranacağız. İzmir ismine, projesine sahip çıkmalıdır. İstiyoruz demeden başlamayacağız.  Yapılan yanlış açıklamalara, sipariş sözlere cevap verilmesi lazım. Körfez Tüp Geçişi, Türkiye’nin Yavuz Selim Köprüsü’dür. Biz bu projeye önem veriyoruz. Ama İzmirlilerden de konuya sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

YATIRIM BEDELİ 43 MİLYAR TL
Yıldırım, İzmir’e yönelik projeler konusunda AK Parti’nin verdiği sözleri tek tek yerine getirdiğini belirtirken Sabuncubeli Tüneli, Konak Tüneli, İzmir-İstanbul Otoyolu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi gibi büyük ve rakamsal değeri yüksek işlerin aksamadan ilerlediğini söyledi. Yıldırım, “AK Parti söz verdiyse yerine getirir, eksiksiz yapar. Bakınız yaptıklarımıza itiraz ediyorlar. Konak Tüneli’ne itiraz ettiler ama ilk önce kendileri geçtiler. Şimdiye kadar 40 milyon araç geçişi olmuş. Biz yatırımlarımızı eşit, insanları ayırmadan, kimseyi ötekileştirmeden yapıyoruz. İzmir’e şimdiye kadar yaptığımız yatırımların miktarı 43 milyar TL’yi buldu” diye konuştu.

CHP’Lİ VEKİLE GÖNDERME
Yıldırım, Tire-Belevi yolu konusunda yaptığı açıklamalarla gündeme gelen CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’i de isim vermeden eleştirdi. Yıldırım, “Şov yapanlar vardı: 'Olmaz, yapılmaz' diyenler... Ömürlerinde çivi çakmamış adamlar, yalancı pehlivanlık yapıyorlardı. Başladı mı? İhalesi yapıldı, çalışmalara başlandı. İnşallah onu da birkaç sene içinde bitirmiş olacağız” dedi.

YOLLARIN MİMARI
Yıldırım, salonda kendisine “Yolların Kralı Binali Yıldırım” diye seslenen kalabalığa “Yolların kralı değil kuralı olur” sözüyle yanıt verdi. Yıldırım, “Siz sürekli bu sloganı söyleyince bakan da (Ahmet Arslan) aynısını söylemeye başladı. Bana ‘Yolların Kralı’ değil ‘Yolların mimarı’ diyebilirsiniz” dedi. Bunun üzerine, salonda bulunanlar ‘yolların mimarı Binali Yıldırım’ sloganları atınca ‘şimdi oldu’ yanıtını verdi.

Yıldırım, yollar ve ulaşım konusunu anlatırken salonda bulunan bir vatandaşın, “Biz yapıyoruz Kılıçdaroğlu ise yürüyor” sözlerinin ardından, “Yahu kardeşim yürümeden yürümeye fark var. Kimisi millet için yürür, kimisi boşuna yürür. Nereye gideceğini bilmezsen yol, seni bildiği yere götürür” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başbakan Yıldırım ve protokol salonda bulunan herkesle tek tek bayramlaştı, özel günlerini tebrik etti.  Bayramlaşmaya gelenlere hediye olarak kahve dağıtıldı.

 
Altınordu iddialı: Hedef zirve!
 
'Adalet Yürüyüşü'nde 10. gün tamamlandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İcraat 24 Haziran 2017 Cumartesi 20:03

Sayın Başbakanım, yıllarca Ulaştırma Bakanlığı yaptınız, İzmir milletvekilisiniz, şimdi ise Başbakan.Bütün büyükşehirlerin metro yapımları için merkezi hükümet bütçesinden büyükşehirlere para veriliyor.İzmir‘e kaç lira verdiniz?Bu şehirde Bırakın diğer partilere oy verenleri dikkate almayabilirsiniz ama Ak Partilide yaşıyor ki siz dahil çok sayıda Ak Parti İzmir milletvekili var

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 24 Haziran 2017 Cumartesi 17:38

Geçen gün bir haberde kuş cennetine otoyol yapılacağından bahsedilmişti İzmir doğa katliamıyla süper lige çıkacaksa biz amatöre düşelim razıyız.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Buca'da bayramda yoğun mesai
Ramazan ayında dolu dolu programlar düzenlediklerini belirten AK Parti ...
AK Partili kurmaylar sahur için Kordon’da buluştu
Başbakan Binali Yıldırım’ın dün akşam Balçova Termal Otel’de şehit aileleri ...
Başbakan Yıldırım’dan İzmir’de FETÖ’ye sert tepki: Asla kurtulamayacaklar!
Başbakan Yıldırım devam eden FETÖ yargılamaları için, “İşi nasıl sulandırmaya ...
 
Petshoplarda hayvan satışı yasaklanacak
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, petshoplarda hayvan satışının yasaklanacağını bildirdi.
Adalet yürüyüşünde 9.gün tamamlandı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Güvenpark’ta başlattığı yürüyüşünün ...
Erdoğan: Asla müsaade etmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Suriye'nin kuzeyinde PYD, YPG bunlar bir gayretin ...
 
AK Parti İzmir'den ‘olay video' için ilk adım: O ismin savunması istendi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hazırladığı videolu açıklamasında ...
'Adalet uğruna yollara düşenlere minnettarım'
CHP Milletvekili Berberoğlu, kayınpederinin cenaze töreni için izinli ...
MHP İzmir İl Başkanı Karataş'tan bayram mesajı
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Ramazan Bayramı sebebiyle bir açıklama yayınladı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva