HABERLER>POLİTİKA
1 Şubat 2019 Cuma - 09:28

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir mesajları: Neden Soyer? Kocaoğlu sorusuna çarpıcı yanıt!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu,Tunç Soyer’e babası üzerinden gelen eleştirilere yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Kocaoğlu'nun yeniden aday gösterilmemesine ise "Artık yoruldum' demişti. 'Artık yapmak istemiyorum' demişti. Tunç Bey’in ismi de öne çıkmıştı. Geri dönmenin doğru olmadığını düşündük” dedi.

Kılıçdaroğlu ndan İzmir mesajları: Neden Soyer? Kocaoğlu sorusuna çarpıcı yanıt!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu FOX TV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Aziz Kocaoğlu'nun aday adaylığı ile Tunç Soyer'i neden İzmir Büyükşehir Adayı olarak tercih ettiklerini açıkldı.

- CHP LİDERİ SELÇUK KRİZİNİ NOKTALADI: ADAYIMIZ FİLİZ CERİTOĞLU SENGEL’DİR!

Kılıçdaroğlu, “Aday belirlemede geç kaldınız mı?” sorusuna, “Hayır, geçen yılara göre kıyasladığımızda çok daha fazla adayı belirlemiş durumdayız. Son bir ay propaganda için önemli” dedi.

AZİZ BEY 'YORULDUM' DEMİŞTİ
“Aziz Bey yeniden varım dedi. Neden değiştirdiniz?” sorusuna CHP Lideri, “ Aziz Bey başarılı bir belediye başkanlığı yaptı. 400 küsür yılla yargılandı. 'Artık yoruldum' demişti. 'Artık yapmak istemiyorum' demişti. Tunç Bey’in ismi de öne çıkmıştı. Geri dönmenin doğru olmadığını düşündük” dedi.

KÜÇÜCÜK BELDEYİ AVRUPA’YA TANITTI
CHP Lideri, partisinin İzmir Adayı ile ilgili ise şunları söyledi:

Tunç Soyer Seferihisar’da başarılı belediye başkanlığı yaptı. Hakkını yemeyelim. Küçücük bir beldeyi Avrupa’ya tanıttı. Yetenekli... Çalışkan... İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapacak kapasitede bir arkadaşımız. Aziz Bey malum 15 yıl yaptı. Başarıyla yaptı. Hakkını yememek lazım. 'Yoruldum' dedi, 'Kenara çekiyorum' diye ifade etmişti. Bu arkadaşımız geldi.

ELEŞTİRİLER HAKSIZ
Tunç Soyer’e yapılan eleştirilerin tamamı haksız... Bu kadar haksız hukuksuz eleştiriye muhatap olmasının özünde yatan şu; Bu kişi çok değerli, İzmir’de yüksek oy alacak. Dolayısıyla bugünden başlayarak yıpratmak için özel bir kampanya yapıyorlar. İzmir halkı gerçekleri bilen gören bir halktır. İzmir’de yaşayanlar birlikte yaşarlar huzur mutluluk içinde yaşamak istiyorlar. Türkiye’nin yaşadığı süreçten rahatsızlar. İzmir’de demokrasiyi de hukuku da yerleştirmek istiyorlar. Yerel yönetimlerde daha başarılı standardı yakalamak istiyorlar. Dolayısıyla Tunç Soyer’i bağrına basacaklar. Bunu gayet iyi biliyorum.  

BABADAN ÖTÜRÜ OĞLU SUÇLANAMAZ
Babasından ötürü çocuklar niye yargılanır ya da çocuğundan ötürü baba niye yargılanır? Erdoğan demiyor mu ben Müslümanım.  Bir de inancı siyasete alet ediyor.  Peygamberimizin Veda Hutbesi... Dünyanın en önemli insan hakları bildirgelerinden biri... Bakın ne diyor; Baba oğlunun suçu üzerine, oğlu da babanın suçu üzerine suçlanamaz. Bir insan gerçek anlamda inançlıysa babadan ötürü oğlu suçlamaz. Babadan ötürü oğlu suçlamaz. Suç bireyseldir. Kaldı ki babası bir kamu görevi yapıyor... Dava açılmış... Kişiler yargılanır, beraat eder, etmez.  Yaşar Okuyan bana geldi, 'O dönem yargılananlardan biriyim ama gideceğim oyumu Tunç Soyer’e vereceğim' dedi. Yaşar Okuyan, Tunç Soyer’e telefon açmış, 'Bu konuları anlatacağım' demiş. 'Yargılanan benim o dönem' demiş. Babasının açtığı bir davadan yıllar geçmiş oğlu suçlanıyorsa bu ortaçağ zihniyetidir... Ortaçağda olur bunlar. 21. Yüzyıldayız. Belediye başkanlığı yaptığı dönemle ilgili hiçbir şey demiyorlar. Ne yapalım babasını? Benim içinde 7 göbek geriye gittiler. Yok kardeşim. Ne yapalım? Tunç Soyer için de yok. Ne yapalım? Babası başarılı bir hukukçu da... Hakkını yemeyelim. Tunç Soyer’in adaylığını bunun üzerinden karalamak akıl mantık dışı. Babasının yaptıklarından dolayı Tunç Soyer suçlanamaz, ödüllendirilemez.

SOYER ÇALIŞKAN, AZİMLİ, KARARLI BİRİ
Tunç Soyer çalışkan birisi. Başarılı kararlı azimli birisi... Sosyal demokrat, çağdaş Atatürkçü... Halkı seven, toplumun her kesimiyle samimi diyalog kuran birisi... İzmir’i gayet iyi yönetecek.

İZMİR’İ KÜLTÜR EĞİTİM SANAYİ MERKEZİ YAPACAK
Kendisine dedim, 'Roma’dan başlayarak Atina ve İzmir’e geleceksin.' Bu bölgenin en önemli kültür merkezi haline getireceksin. İzmir’i eğitim, tarım, sanayi merkezine dönüştüreceksin. Balkanlar dahil İtalya’dan buraya İzmir’den imrenecek herkes...

DEĞİŞİM OLMAK ZORUNDA
İzmir’de ve bir çok kentte ilçe belediye başkanlıklarında ciddi değişim yapıldığının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Değişim olmak zorunda. Yeni insanların siyasette yer alması gerekiyor. Değişikliği yaparken il başkanıyla büyükşehir adayıyla milletvekillerimizle değerlendirme yapıyoruz. Değişimse değişini gerçekleştiriyoruz” dedi.

 
Hem kazançlı, hem sağlıklı... İzmir'in 'umut mantarları'
 
Hafta sonları nöbetçi noterler hizmet verecek
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir li 1 Şubat 2019 Cuma 22:26

İZMİR kaybedilmez, ama Mart'ın sonu sizin için DEPREM!!!!!

Yorumu oyla      10      5  
TC misafir 1 Şubat 2019 Cuma 21:45

Söylediklerime cevap dahi veremeyip olumsuz oy veren akpliler nerede cevaplarınız? vereceğiniz cevabınız yok çünkü olumsuz oy verip devekuşu gibi kafanızı toprağa gömersiniz böyle. Seçime kadar sizlerden bana iyi eğlence çıktı. Bu soruları sürekli soracağım 31 marta kadar düşünün belki o zamana kadar verecek cevabınız olur.

Yorumu oyla      9      5  
REİS 1 Şubat 2019 Cuma 19:07

KOCA REİS ve TÜRKMEN BEYİ bir tarafa,kamera şakasıyla CHP nin başına gelmiş zat ve avenesi bir tarafa,bu millet tercihini iyi bilir.

Yorumu oyla      10      7  
erol gürgen 1 Şubat 2019 Cuma 17:49

Tunç Soyerin eleştirilecek bir yönü yok. elbette aziz başkan yokum derse birileri o koltuğu dolduracak, kim.? Atatürk sevdalısı demokrat- ilerici eşitlikçi Tunç Soyer... çamur atanlar korktuklarından dolayıdır

Yorumu oyla      12      6  
Lombak 1 Şubat 2019 Cuma 16:58

Babası üstünden yüklenenler hatalı. Tunç Soyer''in hdp miting videosu yeterli. Hala şansı var. O zaman öyle düşünüyordum. Şimdi fikirlerim değişti diyebilir. Böylece bir çok Atatürkçü kendisine oy da verebilir. Net açıklamasını yapsın tarafını bilelim. İş uzamasın. Tepkiler çığ gibi büyüyor.

Yorumu oyla      10      7  
Mister No 1 Şubat 2019 Cuma 16:34

Ben sunca yillik CHP´liyim bir daha vermem, yok suna kizdim, bir daha oy yok. Falan filan. Hadi be oradan . Kimi kandiriyorsunuz. AK troller bosuna yormayin kendinizi. Kimse yutmuyor.

Yorumu oyla      9      5  
Gürkan 1 Şubat 2019 Cuma 15:26

Yarın Soyer sandıktan çıkınca bu söylemler boyut atlayacak. İzmirli'ye terör destekçisi denilecek. Dün "Kocaoğlu gitsin, yeter artık, Tunç Soyer zamanı, oyum Soyer 'e " diyen kitleden bazıları bugün Soyer'e babası üzerinden, terör örgütü üzerinden yükleniyorlar. Ankara'da Mansur Yavaş'a abuk sabuk yüklenenler, İstanbul'da da CHP ' nin adayının karşısına provokatörler çıkarıp kafa artırmaya çalışıyorlar. Geçmişte şu olmuş, şunu yazmış diyenler önce dün kimlerle işbirliği yaptığını sanırım unutmuş olmalılar.

Yorumu oyla      14      9  
Lombak 1 Şubat 2019 Cuma 13:26

İzmir son deneme tahtası oldu. 1991''de shp döneminden beri terörle kardeşlik barış olur mu? Bununla sınanıyoruz. Olmaaaz! Sen hdp olarak Türkiye partisi olamamışsın daha. Sıradan hdplilerle bireysel konuşmalarımda saflar sertleşince dedikleri şey barbar türkleri orta asyaya geri yollacağız. Yani parti yöneticilerini bilmem ama Cumhuriyet ve Atatürk kiniyle yuğrulmuş Kürt kardeşlerim böyle diyordu. Türkleri orta asyaya göndereceğiz düşünces da aryan batı tarih tezlerinin temeli. Neymiş? Kürtler aryan indo-avrupa dilymiş de Avrupalılarla ortak kökenleri varmış. Vallahi billahi İngilizler Hintlileri 200 yıl böyle kandırmışlardı.

Yorumu oyla      17      13  
TC misafir 1 Şubat 2019 Cuma 13:20

Hdp sakızını ağzından eksik etmeyenler osloda pkk ile masada pazarlık yapanların yanında mı yer alacaksınız? Şehitlere "kelle" diyenler utanmadan şehit siyaseti yapmaya yelteniyorlar. Söylediğiniz her laf, attığınız her çamur size geri dönüyor. Geçmişinizi ne çabuk unuttunuz? fetöye bile "bitsin bu hasret" diyen "ne istediniz de vermedik" diyenler siz değil misiniz? Boğazınıza kadar terörün içine batmışsınız bir de utanmadan başkalarını terörle kol kola girmekle suçluyorsunuz. Sizler genel kurmay başkanını bir terörist tanıklığında içeri attınız be! daha neyi konuşuyorsunuz utanmazlar.

Yorumu oyla      21      11  
Selda yalku 1 Şubat 2019 Cuma 13:01

Kendisi hdp aşığı babası işkenceci katil ve açık açık hdp destekliyoruz diyor şimdi kalkıp nasıl oy verelim, 40 yıldır oy verdiğim partime ilk defa py vermicem

Yorumu oyla      19      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Vermeyince mabud, neylesin Mahmut?
Mehmet KARABEL yazdı... Vermeyince mabud, neylesin Mahmut?
İYİ Parti İzmir'de ilçe başkanı istifa etti!
Torbalı İlçe Başkanı Baki Akyüz görevini bıraktı. Ayrıca Millet İttifakı ...
CHP Lideri Selçuk krizini noktaladı: Adayımız Filiz Ceritoğlu Sengel’dir!
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’yla görüşen ve Selçuk Belediye Başkan Adayı ...
 
İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar’dan açıklama: Oyum Tunç Soyer'e
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ittifakın İzmir Büyükşehir ...
Siyaset bilimci Tosun: Selçuk’ta sorun görünmüyor!
CHP’nin Selçuk Belediye Başkan Adayı olarak ilan ettiği Sengel üzerinden ...
Yerel seçimlerde ilk kez tek zarf kullanılacak
31 Mart'ta, ilk kez bir yerel seçimde sandığa tek zarf atılacak. Belediye ...
 
CHP İzmir'den Ankara çıkarması
CHP'nin yerel seçim için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Tunç ...
EBSO Meclisi'nden CHP'ye Barış Erel çağrısı!
Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Meclis Toplantısı'nda, İzmir'in Bayraklı ...
MHP’li Osmanağaoğlu’ndan Soyer’e ‘kınama’, İYİ Partililere ‘geri dönün’ çağrısı!
İzmir Milletvekili Osmanağaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva