HABERLER>POLİTİKA
31 Ocak 2019 Perşembe - 12:10

MHP’li Osmanağaoğlu’ndan Soyer’e ‘kınama’, İYİ Partililere ‘geri dönün’ çağrısı!

İzmir Milletvekili Osmanağaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Tunç Soyer’in asker savcı babası Nurettin Soyer hakkında, “Tunç Soyer; babasının ülkücülere yönelik giriştiği iğrenç işkenceleri, insanlık dışı muameleleri ve yürüttüğü hukuk katliamını kınadığı takdirde mevzu insani bir zemine taşınabilecektir” derken İYİ Parti’ye giden eski partililerine ise, “İnanıyoruz ki MHP’den kopuş yaşamış bütün yol arkadaşlarımız; karşı karşıya kaldıkları bu incitici muameleye rıza göstermeyecekler ve yeniden üç hilalin çağrısına kulak vereceklerdir” diye konuştu.

MHP’li Osmanağaoğlu’ndan Soyer’e ‘kınama’, İYİ Partililere ‘geri dönün’ çağrısı!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ve İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer hakkında basın toplantısı düzenledi.

Milletvekili Osmanaoağlu, CHP’li Soyer’in 12 Eylül Darbe döneminde askeri savcı olarak görev yapan babası Nurettin Soyer özelinde sert açıklamalarda bulundu.

SAVCI GÖRÜNÜMLÜ BİR TETİKÇİDİR!
Vekil Osmanağaoğlu, “Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi; ülkücüler için tahrik edici bir karara imza atarak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Tunç Soyer’i ilan etmiştir. Tunç Soyer’in adaylığının; özelde ülkücü harekette, genelde ise 12 Eylül faşizmine maruz kalan bütün toplumsal kesimlerde tepki toplama sebebi ise yakın tarih okuması yapabilen herkes için aşikardır. Tunç Soyer’in babası Nurettin Soyer; 12 Eylül 1980 darbesi sonrası; düzmece belgeler ve hukuksuz yargılamalarla ülkücü hareketi mahkum ettirmeye çalışan savcı görünümlü bir tetikçidir” dedi.  

SAVCI CÜBBESİNİN İÇİNDE KİMLİĞİNİ KAMUFLE ETMEK İSTEYEN BİR KATİLDİR!
Osmanağaoğlu, “Soyer; sırtını yasladığı cuntacılardan aldığı güç ve cesaretle, bugün dahi Türk tarihinde utanç verici bir leke olarak anabileceğimiz MHP ve ülkücü kuruluşlar iddianamesini hazırlamış ve bu memleketin vatansever evlatlarına karşı taarruza kalkmıştır. İşkence tezgâhları ve idam sehpaları arasına sıkıştırmaya çalıştığı ülkücü gençliği; hazırladığı iftiraname doğrultusunda ifade vermeye zorlamış, çoğu kez sorgu esnasında yaşanan insanlık dışı muamelelere bizzat nezaret etmiştir. Milliyetçi Hareket’in Başbuğu Alparslan Türkeş başta olmak üzere yüzlerce ülkücünün idamını talep eden Nurettin Soyer; savcı cübbesinin içinde kimliğini kamufle etmek isteyen bir katildir. Netice olarak onun yürüttüğü işkenceli sorgular sebebiyle pek çok ülkücü daha dava aşamasında alçakça katledilmiş, yargılamanın sonunda da dokuz ülkücü haksız suçlamalar sonucunda darağacına çıkartılmıştır” diye konuştu.

ÖZÜR DİLEYECEĞİ YER MHP’DİR!
Soyer’in babasıyla ilgili durum için, “Darbe dönemiydi. Kardeşkanı döküldü, eski yaraları kaşımanın anlamı yok’ açıklamasının hatırlatılması üzerine konuşan Osmanağaoğlu, “Biz bunu işkence esnasında öldürülen arkadaşlarımıza nasıl izah edeceğiz. Hiçbir suç isnat edilmeden, hukuk katliamı yapmak isteyen Nurettin Soyer ve benzer arkadaşları darbeyle yapmak istemiştir. Biz burada tarafımız bizim camiamız aracılığıyla Türk milletinden özür dilemeli. Biz bu konuda tarafız ve özür dileyeceği yer MHP’dir” dedi.

SOYER BABASINI KINASIN, BİZDEN KOPAN ARKADAŞLARIMIZ YENİDEN ÜÇ HİLALİN ÇAĞRISINA KULAK VERECEK
CHP’nin Millet İttifakı’ndaki ortağı İYİ Parti’de siyaset yapan eski partilerine seslenen Osmanağaoğlu, “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bu noktada partisinde bulunan ülkücü geçmişe sahip taraftarlarını değil; ülkücü katili Nurettin Soyer’in mahdumunu ve kirli ittifakı korumayı tercih etmiştir. ‘Babadan oğula suç geçmez, oğuldan babaya da suç geçmez. İşbirliği yapılmış her yerde destek vereceğiz’ diyen Meral Akşener; kendisine kanarak üç hilalin ışığından kopan ülkücülerin hatıralarını, politik pazarlık masalarına meze yaptığını itiraf etmiştir.Esasen bu hususta sergilenmek istenen bir iyi niyet söz konusu olsa; çözüm son derece basittir. Tunç Soyer; babasının ülkücülere yönelik giriştiği iğrenç işkenceleri, insanlık dışı muameleleri ve yürüttüğü hukuk katliamını kınadığı takdirde mevzu insani bir zemine taşınabilecektir. Bu duruş; İzmir’i ideolojik bir saplantıya mecbur, İyi Parti’nin balonuna kanarak farklı noktalara savrulmuş ülkücüleri de katiline mahkûm etmek isteyen bir anlayışın tezahürüdür. Ne İzmir’in ne de ülkücülüğün tarihinde dayatılana boyun eğmek, itaat etmek, rıza gösterip baş eğmek yoktur. İnanıyoruz ki MHP’den kopuş yaşamış bütün yol arkadaşlarımız; karşı karşıya kaldıkları bu incitici muameleye rıza göstermeyecekler ve yeniden üç hilalin çağrısına kulak vereceklerdir” ifadelerini kullandı.

RAHMETLİ AĞABEYİM TÜM DAVALARDAN BERAAT ETMİŞTİR!
Osmanağaoğlu, 24 Haziran seçimleri sürecinde milletvekili adayı olduğu sırada ağabeyi Ünal Osmanağaoğlu’nun geçmişte karıştığı olayların örnek gösterilerek eleştirilmesinin sorulması ve Soyer’in durumuyla benzerlik taşıdığının öne sürülmesi sonrasında, “Milletvekili adayı olduğumda karşılaştığım durumla aynı değildir. Rahmetli ağabeyim tüm davalarından beraat etmiştir” diye konuştu.

İDDİANAME VAR MI?
Nurettin Soyer’in aynı zamanda Fetullah Gülen’in ilk ceza almasını sağlayan savcı olduğunun ve Tunç Soyer’e gelen eleştirilerin arkasında FETÖ’cülerin de bulunduğunun kamuoyunda konuşulmasını değerlendiren Osmanağaoğlu, “Ben öyle bir şey duymadım. FETÖ’cüler o dönemde çok daha yeni filizleniyorlardı. Onların o dönemde o kadar etkili olduklarına inanmıyorum. Hazırlanmış bir iddianame var mı?” ifadelerini kullandı.

EVET İDDİANAME VAR!
İl Başkanı Şahin de bu noktada söz aldı ve “Evet iddianame var ama bizim ona cevabımız da var. Biz onu başka yerlere bağlıyoruz. 12 Eylül darbesini yapan Amerika’nın bizim çocuklar dediği çocuklar, o köpekleri bağlamak için yaptıkları bir hareket o. Gerisini anlatmayayım. Siz anlayın gerisini!” dedi.  

 
Koordinatör Özdemir'den 'İzmir' vurgusu: 31 Mart'ta başarı gelecek
 
Göztepe Kanarya avında!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 31 Ocak 2019 Perşembe 22:59

Akp nin gelini mhp

Yorumu oyla      9      5  
dönmece 31 Ocak 2019 Perşembe 21:17

Sayın Bahçeli'nin zürriyetine bile laf söylendi oslo-habur rezaleti-diyarbakır açılımı, dolmabahçe açıklaması bunları ne çabuk unuttunuz? Hangi Bahçeli'ye döneriz biliyormusunuz 2015 yılı Kayseri mitinginde başkanlığın ne olduğunu anlattığı konuşmasını tekrar dinleyin. Koltuk değneği olduğunuz kişiler düne kadar ülkücülüğü ayaklar altına alıyordu ama şimdi kim ayaklar altına aldı görüyoruz.

Yorumu oyla      9      5  
merkez 31 Ocak 2019 Perşembe 20:35

Sen gerçekten salak mısın öyleymiş gibi mi davranıyorsun? Suriye'lilere oy kullandırmak serbest, anayasal partisine oy veren Kürtlere yasak öyle mi? O ülkücüler katildi, katil! Anladın mı, öldü masum mu oldu şimdi? Beynin bu kadar mı çalışıyor, çalışmıyormuş gibi mi yapıyorsun?

Yorumu oyla      9      5  
Adagideli 31 Ocak 2019 Perşembe 18:22

Adayı bile olmayan Mhp ye gelsinler ve Akp ye oy versinler öylemi? Bunuda siyaset sanıyorsun sen Allah bilir

Yorumu oyla      10      5  
ülkücü mü 31 Ocak 2019 Perşembe 16:54

Yahu bunları duyan da masum insanlar mahkum edilmiş sanır! Kardeşim sözü edilenler katildi, katil! Katilleri mahkum etmeyecek miydi? Sanırsınız ki sütten çıkmış ak kaşıkmış da mahkum edilmişler! Utanmadan katillerin savunmasını yapacaksın bir de üste çıkacaksın! lan bi gidin sinir etmeyin insanı!

Yorumu oyla      12      6  
Ali Cengiz Kurt 31 Ocak 2019 Perşembe 14:48

Senin yanar döner başganın RTE den özür diledi mi?İnsan bir kişiden babasını kötülemesini isteyebilirmi.ne salak ve vicdansız bir laf.allah hepinizin belasını verecek ama yavaş yavaş.

Yorumu oyla      12      5  
ismail 31 Ocak 2019 Perşembe 14:30

Adayın mı var da konuşuyon?

Yorumu oyla      14      5  
Merkez 31 Ocak 2019 Perşembe 13:50

Ülkücüler kendilerine yapılan zulmü unutmazlar sayın vekil soyer hakkında gerekeni söylemiş.

Yorumu oyla      12      15  
volkan 31 Ocak 2019 Perşembe 13:49

o zaman aday cikarin !!!! mecliste ucuz yemek yicez diye akp nin arkasina saklanmayin!!! suclar babadan ogula geçmez!! ayni adam fetullah i hapse atan adam onu niye söylemiyorsun!!! allah sizin elinize dusurmesin!

Yorumu oyla      17      6  
Gürkan 31 Ocak 2019 Perşembe 13:20

Bunları dinleyince Erdoğan'ın Bahçeli hakkında söyledikleri aklıma geliyor. Siyaset demek ki böyle bir şey :)

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koordinatör Özdemir'den 'İzmir' vurgusu: 31 Mart'ta başarı gelecek
İki günlük İzmir ziyareti kapsamında ilçe başkanları, Seçim Koordinasyon ...
Zeybekci: Bayraklı-Kadifekale arası tarihi bölge olacak
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Symirna’dan ...
AK Partili Dağ açıkladı: Seçim çalışmasında 'yapay zeka' dönemi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Artık sistem 'Big Data' dedikleri ...
 
Erdoğan: İzmir'i çok farklı bir şehir haline getireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 11 maddelik seçim manifestosunu açıkladı. ...
CHP'den Dikili'de iddialı seçim startı!
CHP Dikili Belediye Başkan Adayı Adil Kırgöz, adaylığının açıklanmasının ...
Tunç Soyer: Kasedimin olduğunu bile söylediler!
Tunç Soyer: Seks kasedim olduğunu bile söylediler!
 
Kılıçdaroğlu'ndan Soyer çıkışı: Eleştiriler korkunun eseri!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir ...
Hanzade ÜNUZ yazdı... Biz İzmirliler keklik miyiz?
Hanzade ÜNUZ yazdı... Biz İzmirliler keklik miyiz?
Mehmet KARABEL yazdı... Aşkın kanununu yazsam yeniden!
Mehmet KARABEL yazdı... Aşkın kanununu yazsam yeniden!
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva