HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2024 Salı - 14:40

40 işçi işten çıkarıldı... Sendika İZSU'yu bastı!

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (İZSU) 40 işçinin işten çıkarılması sonrası gerginlik yaşandı. Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası, İZSU ana binasına gelerek eylem düzenledi. İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan'ın odasına girmeye çalışan işçilere güvenlik görevlileri müdahale etti. Eylemde sık sık “işçiye uzanan eller kırılsın” sloganı atıldı.

40 işçi işten çıkarıldı... Sendika İZSU yu bastı!

Metehan UD/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi Adayı olarak seçimi kazanan Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın göreve devralması sonrası belediyede işten çıkarma iddiaları gündeme gelmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ekonomik sorunu aşmak için yeni yılda işe girişi yapılan 3 bine yakın işçinin görevlerine son verileceği iddiaları ile ilgili olarak dün bir zirve gerçekleşmişti.

Zirvenin hemen ardından belediye işten atmalarla ilgili ilk hamlesini İZSU’da yaptı. 40 işçinin işten çıkarılması kararı alınırken işçiler konuyu Belediye-İş Sendikası’na aktardı.

Sendikacılar ile işten atılan işçiler öğle saatlerinde İZSU Ana Binası’na gelerek eylem düzenledi. İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan'ın odasına girmeye çalışan işçilere güvenlik görevlileri müdahale etti. “İşçiye uzanan eller kırılsın” sloganlarının atıldığı eylemde güvenlik görevlileri ile işçiler arasında arbede yaşandı.

ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞECEKLER
Edinilen bilgilere göre Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile sendika şubesi arasında görüşmelerin yapılacağı bildirildi. Ayrıca işten çıkarmalarla ilgili olarak Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında görüşme yapılacağı aktarıldı.

GENEL MÜDÜR ‘SİYASİ SORUMLULUĞU ÜSTÜME ALIYORUM’ DEDİ!
Belediye İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay, İZSU’da 40 işçinin atılması sonrası yaşananlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Atalay açıklamasında şunları söyledi:

31 Mart Yerel Seçimleri, ülkemiz siyasi tarihini doğrudan etkileyebilecek çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. Sendikamızın örgütlü olduğu İzmir’de de belediye yönetimlerinde değişiklikler yaşanmıştır. Bu çerçevede Genel Başkanımız Nihat Yurdakul başkanlığında Belediye-İş Şube başkanları yeni seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a bir kutlama ziyaretinde bulunmuştur.

Ziyarette Sayın Tugay’ın göreve devralması sonrası belediyede işten çıkarma iddiaları gündeme gelmiş, sendikamız yetkilileri de sürece ilişkin ilkesel duruşunu ortaya koymuştur.

Sendikamız, hangi yönetim döneminde alınırsa alınsın, hukuka uygun şekilde işe alınan, işini yapan emekçinin ekmeğinden, işinden edilmesine karşı olduğunu açıkça belirtmiştir.

Görüşmede Belediye-İş’in, emeğe saygısı olmayan, hukuka, toplu sözleşmeye aykırı bir şekilde işe alınanların da karşısında olduğu açıkça belirtilmiştir.

Adalet isteyenler adil olacak, şeffaf olacak. Biz şeffaflık istiyoruz biz adalet istiyoruz.

İŞÇİLER TEDİRGİN
İzmir Büyükşehir bünyesinde 2000-3000 işçinin işten çıkarılacağı söyleniyor. Bu söylemler tüm emekçileri tedirgin ediyor, emekçileri, tedirgin etmeyin.

İZSU Genel Müdürü, Gürkan Erdoğan “ben siyasi sorumluluğu alıyorum” diye işçi çıkarıyor. Neye göre, hangi gerekçeyle? Bu tür tavırlar, çalışma hayatında tedirginliğe kaosa yol açar.

Yasalar ve yönetmelikler neyi gerektiriyorsa onu yapacaksınız. Onun yakını, bunun döneminde işe girdi, eski yönetimde istihdam edildi gibi gerekçelerle insanlar işten çıkartılamaz. Hele ki başkanın dışında müdürlerin şahsi inisiyatifleri herkesin boyunu aşar.

SİYASİ SORUMLULUK TUGAY’INDIR
Üstelik siyasi sorumluluk, atanan değil seçilendedir. Siyasi sorumluluk İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Tugay’dadır.

Demokrasi isteyenler, demokrat olacak. “Emekçinin ekmeği ve işiyle oynamayız” deyip, nerede hazırlandığı belli olmayan, birtakım listeler hazırlayıp alın teri döken insanları, ekmeğinin peşinde olanları haksızca, hukuksuzca, hakkaniyete aykırı bir  şekilde, kapı önüne koymayacaksınız. Çalışan insanların onuruyla, ekmeğiyle oynamayın.

Alın teri döken işçi ile çalışmadan ücret alanları hiç kimse aynı kefeye koyamaz. Koymamalı.

Ülke çapında bir çok belediyenin borç batağında olduğu açık. Ancak tasarruf deyince ilk akla gelenin de, işçinin ücreti veya işçiyi işten çıkarma düşüncesi de kabul edilebilir bir düşünce değildir. Unutmayın son seçimde halkımız, rantçı belediyeciliğe karşı sosyal politikalara önem veren halkçı belediyeciliği ve kamucu siyaseti tercih ettiğini ortaya koymuştur.

Eğer tasarruf yapacaksanız, tasarrufu çalışmadan ücret alanlardan yapın.

Belediyenin kaynaklarını taşerona, müteahhitlere vermeyin tüm işleri kamucu bir anlayışla belediye işçisiyle yapın. Siyasi kaygı gütmeden, şeffaf bir şekilde çalışanla, çalışmayan, alın teri dökenle, bankamatikçileri ayırt edin.

Buna kimsenin itirazı olamaz.

Eğer bunu yapmazsanız karşınızda ekmeğinin peşinde olan binleri bulursunuz.

 
Özel, Büyük Emekli Mitingi'nin tarihini açıkladı!
 
Uzaktan ve esnek çalışmaya ilişkin açıklama
YORUMLAR
Toplam 49 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İlkay 8 Mayıs 2024 Çarşamba 11:45

Troller dolmuş buraya genel müdür karalıyor. Ne oldu mamanız mı kesildi? Seçim döneminde kim işe girdiyse hepsi çıkarılmalı. Ben Gürkan bey yerinde olsam bu Ali hıdırın tüm yolsuzluklarını ifşa ederdim. Kurumu batırdılar kimsenin sesi çıkmadı. 40 tane işçi çıkarınca kurum basıyorlar. Niye??? Çünkü mamaları kesildi paşalarımın. Daha durun bu kurumlar hortumla suyla yıkansa anca temizlenir. O kadar pislettiniz.

Yorumu oyla      2      0  
Fatih tezli 8 Mayıs 2024 Çarşamba 10:14

Torpille son dakika hak yiyerek işe girdiğini bildiği halde işten çıkarılınca nasılda nefret kusuyorsunuz. Umarım tunç Soyer yargılanır. Göz göre göre hakkımızı yiyiyorlar. Bu sendikalara da ayrıca bir sinir oluyorum. Ya arkadaş adam torpille gider ayak işe alınmış. Neyin emekçisi :) neyin peşindesiniz. Hepsini işten çıkarın.

Yorumu oyla      2      1  
Deniz umar 8 Mayıs 2024 Çarşamba 10:05

Son 3 ayda işe alınanlar yeni belediye başkanı geldiğinde işten çıkarılacaklarını bilmiyorlarmıydı adım gibi emin hepsi de biliyorlardı peki bu kavga neden şimdi Gelen beleidye başkanı son 3 ayda alınan kim varsa ayırt etmeden hepsini işten çıkartması lazım zaten hak olanda bu hiç bir yasal hakında yok zaten suçu Cemil tugay yada İZSU müdüründe aramayın suçu 3 ayda 2 bin kişi işe alan tunç soyerde arayın tek suçlu tunç soyerdir

Yorumu oyla      7      0  
serhat 8 Mayıs 2024 Çarşamba 09:26

Gürkan bey 40 değil 400 kişi çıkarın. Torpilli kim varsa son dakika tunç Soyer kimi işe soktuysa maaşını gidip tunçtan alsınlar. Tunç Soyer hak yiyerek işe alıyor kimse ses çıkarmıuor Genel müdür işten çıkarıuor kötü o oluyor hadi ya :)

Yorumu oyla      7      1  
Hüseyin 8 Mayıs 2024 Çarşamba 09:23

Burada yorum yapan arkadaşları anlamak gerçekten zor. İnsan karalamak ne kadar kolay. Arkadaşlar çıkanların hepsinin sebebi var. Son dakika torpille olduğunu bile bile işe alınıyorlar. Bunların hepsi İzsu ya yük değil mi? Bu gereksiz işe girmelerin maaş ödemeleri yüzünden hizmet alamıyoruz. Yeni atanan genel müdür Gürkan erdoğan işi bilmeyen biri değil. Ali Hıdır gibi kendine çalışan kendini yüceltenlerden hepimiz bıktık. Cemil tugayın yaptığı en doğru şey Gürkan erdoğanı buraya atamak oldu. Sonuçta İşin içinden gelen biri. Bu eşkiyalara pabuç bırakmayın

Yorumu oyla      9      0  
Belediyeci 8 Mayıs 2024 Çarşamba 09:19

Sayın işçilerin hangi kriterlere bakılarak hangi siyasi parti listelerinden işe alındığını da bir araştırın bir zahmet. İhtiyaç olmadığı halde giderayak 3000 kişinin işe alınması ile giderayak 10 yıllık ihaleye imza atmak arasında kamu etiği ve bir sonraki dönemi ipotek altına almak açısından hiçbir fark yoktur. Bu da herkese ders olur. Kimse siyasi torpil kullanarak işini gücünü bırakıp kamuya gelmeye cesaret edemez.

Yorumu oyla      4      0  
Vatandaş... 8 Mayıs 2024 Çarşamba 07:31

insallah hepsi cıkarılır.Dışarıda cıkuıp çalışsınlar bakalım kim iş verecek

Yorumu oyla      3      0  
En kısa işçi olan bahtsız işçi 8 Mayıs 2024 Çarşamba 07:18

Izmır'de bütün belediyelerde seçim zamanı aynı işçi belediyeye alındı şimdide çıkarılıyor doldur boşalt nasıl olsa seçim alındı canlı örnekleri Selçuk ta vardır

Yorumu oyla      1      0  
Gaziemir 8 Mayıs 2024 Çarşamba 07:16

Yine Ayhan doğan yine kavga Ayhan doğan sen önce gel Halil ibrahim Şenol döneminde 4 yıl boyunca sıfır zama imza atığının hesabını ver Gaziemir belediyesinin işinin ahı var sende ahı senin iki yakan bi araya gelmez senin amacın işçiyi savunmak değil elinde lakan bir avuç belediyeyi ve cebini düşündüğün için biz seni gaziemirden çok biliyoruz Aldığımız duyumlara göre Gaziemir belediyesi işçileri için baskı kuruyorsun tekrardan senin sendikaya geçelim diye ama ne pahasına olursa olsun diskte kalmaya devam edeceğiz zaten belediye Başkanımız da işçin kararına her daim saygı duyuyor

Yorumu oyla      2      0  
ST 7 Mayıs 2024 Salı 20:02

Gerçekten çalışanlara saygımız sonsuz, hepsi hak ettiğini almalı ama kendini belediye meclis üyeleri yerine koyup sabahtan akşama dedikodu yapan, sürekli cep telefonu ile oynayan, mola saatlerini bilerek uzatan kişilere de belediye kadrolarında yer olmamalı.

Yorumu oyla      7      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak-Bornova 10 dakikaya inecek: Yüzde 70 tamam!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Buca ile Bornova’yı ...
Büyükşehir’de gündem işten çıkarma: Sendika masaya yumruğunu vurdu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan işçi krizi devam ederken kente ...
Çınarlar saz çaldı, Başkan Işık türkü söyledi
Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde düzenlenen Türkü Dinletisi’ne katılan ...
 
Emiralem çileği, on binleri buluşturacak
Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen 14’üncü kez gerçekleştirilecek ...
MAST İzmir Boat Show’u binler ağırladı!
Bu yıl ikinci kez düzenlenen MAST İzmir Boat Show - Tekne, Tekne Ekipmanları ...
Tugay'dan İtalya'ya işbirliği daveti!
İtalya’nın İzmir Konsolosu Daniele Bianchi’yi misafir eden İzmir Büyükşehir ...
 
Özel, İzmir'deki AVM için konuştu: Kıskançlık kaynaklı haberler!
Rönesans Holding’e ait Hilltown Karşıyaka AVM’nin bahçesindeki izinsiz ...
Başkan Sengel: Belediye emekçilerini siyasete malzeme etmedik
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nın ...
Karşıyaka’da ‘Anneler Günü El Emeği Pazarı’ açıldı!
Yıl boyunca toplumsal değer taşıyan özel günleri tematik etkinlikler ile ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva