HABERLER>POLİTİKA
31 Ocak 2019 Perşembe - 11:46

Zeybekci: Bayraklı-Kadifekale arası tarihi bölge olacak

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Symirna’dan Agora’ya, Kadifekale’den Kemeraltı’na İzmir’in tarihini sergileyen alanların turizm açısından çekim merkezi haline getirileceğini söyledi.

Zeybekci: Bayraklı-Kadifekale arası tarihi bölge olacak

Alsancak’ta Kültür Platformu üyeleriyle bir araya gelen Nihat Zeybekci, İzmir’in birlerce yıl ticaretin, sanatın, kültürün, ulaşım yollarının kesişme merkezi olduğunu belirterek, Çin’den başlayan ipek yolunun kapısı olduğunu ifade etti. İzmir’in zaman kaybettiğini, şehirler yarışında geri kaldığını kaydeden Zeybekci, “Bir İzmir hikayesi yazmak için yola çıktım. İzmir bu zamanda kanalizasyon fosseptik sorunuyla uğraşmamalı. Geleceğinin İzmir’ini birlikte tanımlamamız gerekiyor” dedi.

İzmir’in kent sınırlarıyla algılanamayacağını aktaran Zeybekci, şöyle devam etti:

“Türkiye, dünyanın en önemli arkeoloji bölgeleri arasında yer alıyor. Türkiye’de yapılan mega projeler İzmir’e çıkıyor, tamamlanacak olan İzmir-Antalya yolu ve ardından gelecek olan hızlı tren de bunlardan biri. 5 yıl sonra 40 milyon turisti çekecek olan Antalya’dan çok sayıda turist, 2.5 saatte İzmir’e getirilecek. Yapılacak düzenleme ve alt yapılarla Smyrna’dan Agora’ya, Kemeraltı’ndan Kadifekale’ye İzmir’in tarihi bir bölgesi oluşturulacak. Bu alanlar çekim merkezi haline getirilecek.”

İzmir’in bugün kanalizasyon, fosseptik sorununu, çöp bertaraf tesisi sorunu ve tüm altyapıyla ilgili sorunların hızlıca çözüleceğini dile getiren Zeybekci, “İyi ki Çeşme yolu yapıldı, Karşıyaka tüneli, Konak tüneli yapıldı, iyi ki İZBAN Devlet Demiryolları desteğiyle hayata geçti, bunlar olmasaydı şehir merkezinde dünyanın en çok trafik karmaşası yaşanır, cinneti geçirildi. Nakliyeciler sitesine gidin bakın, belediye başkanı olarak orayı görseydim o an istifa ederdim” diye konuştu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise, Alsancak'ın yıllardır hak ettiği hizmeti alamadığına vurgu yaparak, "İzmir denince ilk akla gelen yerlerden biri de Alsancak. Ama burada karmaşa ve otopark sıkıntısı son dönemde giderek arttı. Alsancak'ın değerlerini koruyacak projeler yapılmadı. Sorunları kısa sürede çözecek bilgi ve birikime sahip birine ihtiyaç var. Bu kişi de Sayın Nihat Zeybekci" dedi. Şengül, şöyle devam etti:

"Kimse birbirine ön yargılı davranmamalı. Bu ülkede yaşayan herkes ayrı bir değer. Tüm farklılıklar da bizim zenginliğimiz. Parti ya da yaşam tarzı üzerinden kutuplaşmayalım."

SAĞLIK TURİZMİ ÖNE ÇIKACAK
İzmir Ticaret Odası’nın Meclis Toplantısı’na da katılan Nihat Zeybekci, gelişen dünyayla insanın yaşam süresinin de uzadığını, bugünün çocuklarının 100’ü aşan yaşlara ulaşacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Avrupa’da emekli olan bir kişinin devlete maliyeti aylık 6 bin euro. Dünyadaki kentler bu potansiyele cevap vermek için sağlık alanları oluşturuluyor. İzmir’in de sağlık turizminde ön plana çıkan bir şehir olması gerekiyor. Dünyanın en güzel şehri, hızlı değişimini yakalamalı ve buna yönelik zemin hazırlamalı. Ama altyapı sorunları, ulaşım sorunlarıyla yaşayarak olmaz bu.”

Bir İzmir hikayesi yazacaklarını belirten Zeybekci, oluşturulan WhatsApp hattına gelen mesaj sayısının 12 bini aştığını tüm sosyal medyada ise 20 bine ulaştığını aktararak, “İçlerinden çok güzel öneriler de çıktı. Ortak akılla yeni projeleri üreteceğiz. Altyapısıyla, ulaşımıyla, yaşam alanlarıyla İzmir’i 21. yüzyıla hazırlayacağız” dedi.

 
İzmir'in Uludağ'ı için yeni proje
 
Koordinatör Özdemir'den 'İzmir' vurgusu: 31 Mart'ta başarı gelecek
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 1 Şubat 2019 Cuma 08:52

yapın sizi tutanmı var

Yorumu oyla      9      5  
muhalif 1 Şubat 2019 Cuma 07:00

zaten büyükşehirin böyle bir projesi var,İZMİR TARİH Projesi....niye destek omadınız şimdiye kadar? bu kentin tarihi ile ilgili kültür bakanlığı ile neler yaşandığını, kazıların 2 sene durduğunu, son olarakta verilen katkının geri çekildiğini unutmadık.ege medeniyetler müzesi ihale edildiği halde bir hareket yok, yine kazanamayacaksınız, yine aynısını mı yapacaksınız, izmire bir şey yok. böyle giderse İzmirde öZERKLİĞİNİ İSTEMEK ZORUNDA KALIR, BUNA MECBUR ETMEYİN...….

Yorumu oyla      11      6  
31 Ocak 2019 Perşembe 21:01

hdp ile ittifak yapacığama oy vermeye gitmem daha iyi.

Yorumu oyla      9      5  
yeni trol cinsi 31 Ocak 2019 Perşembe 20:41

Atatürkçüyüm diye yazmıyor mu bir de, gülmekten öldürecek beni :) Lan bi git, Atatürke laf edeni sarayda ağırlayanlar, küfredeni görmezden gelenler utanmadan oy istiyorlar!

Yorumu oyla      10      5  
hizmet 31 Ocak 2019 Perşembe 20:38

hizmet isteyen murat, neden hizmetin olduğunu düşündüğün şehirlerden birine gitmiyorsun? Bak biz senin yok dediğin hizmetlerden memnunuz ve birleşmiş milletler de bütün kendisine soranlara örnek gösteriyor! sen beğenmediğine göre, git, rahat et, kafa şişirme!

Yorumu oyla      10      5  
ah Kocaoğlu ah 31 Ocak 2019 Perşembe 18:24

Belediyenin kasasını niye bu kadar ülke standartlarının üzerine çıkarttın bak herkesin iştahı kabarıyor. Ah Kocaoğlu ah

Yorumu oyla      14      6  
bırakın vaatleri 31 Ocak 2019 Perşembe 18:01

İzmir'e 1 metre bile metro yapmayan partinin maşallah vaatleri bitmiyor. Karnımız tok

Yorumu oyla      22      8  
TC misafir 31 Ocak 2019 Perşembe 16:30

Nihat Zeybekçi, pazar günü Eşrefpaşa pazarına bir git tezgahlarda 50 kuruşa çürük meyvelerin satıldığına bir bak, pazar sonrası tezgah artıklarını toplayanlara bir bak vatandaş nasıl yokluk içinde gör. Muhterem sanki ekonomiyi kurtardı bir İzmir kaldı kurtarmadığı.

Yorumu oyla      23      7  
Muratt 31 Ocak 2019 Perşembe 15:30

Izmir artik hizmet istiyor.oyumuzu Izmire vereceğiz.yıllardır izmiri kullanip onun uzerinden beslenenlere değil.

Yorumu oyla      11      27  
Bülent ışık 31 Ocak 2019 Perşembe 15:22

Çeşme otoyoluna da sahip çıkmışlar. Izban devlet demiryollarının desteği ile değil belediyesinin desteği ile yapıldı. 2010 yılının parası ile belediye 800 milyon lira harcadı. Avrasya tüneli otomobil geçişi 23 liradan 32 liraya çıkmış. Yıllık Enflasyon yüzde 20 olduğu halde yuzde 40 zam yapmışlar.

Yorumu oyla      27      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ açıkladı: Seçim çalışmasında 'yapay zeka' dönemi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Artık sistem 'Big Data' dedikleri ...
Erdoğan: İzmir'i çok farklı bir şehir haline getireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 11 maddelik seçim manifestosunu açıkladı. ...
CHP'den Dikili'de iddialı seçim startı!
CHP Dikili Belediye Başkan Adayı Adil Kırgöz, adaylığının açıklanmasının ...
 
Tunç Soyer: Kasedimin olduğunu bile söylediler!
Tunç Soyer: Seks kasedim olduğunu bile söylediler!
Kılıçdaroğlu'ndan Soyer çıkışı: Eleştiriler korkunun eseri!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir ...
Hanzade ÜNUZ yazdı... Biz İzmirliler keklik miyiz?
Hanzade ÜNUZ yazdı... Biz İzmirliler keklik miyiz?
 
Mehmet KARABEL yazdı... Aşkın kanununu yazsam yeniden!
Mehmet KARABEL yazdı... Aşkın kanununu yazsam yeniden!
CHP’li Başak, İl Başkanı Yücel’den seçim görevi istedi!
Karabağlar Belediye Başkan aday adayı olan fakat aday gösterilmeyen Mehmet ...
Soyer ve İmamoğlu buluştu: Neler konuşuldu?
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, CHP İstanbul ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva