HABERLER>POLİTİKA
31 Ocak 2019 Perşembe - 17:32

İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar’dan açıklama: Oyum Tunç Soyer'e

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ittifakın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’e oy vereceğini söyledi. Kırkpınar, “Partilerimiz bir karar almıştır. Ben şahsen bu karara uyacağım. Bir kişi ailesi nedeniyle yargılanamaz, doğru bulmuyorum” dedi.  Kırkpınar ittifakın yüzde 65 oy oranına ulaşacağını söyledi.

İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar’dan açıklama: Oyum Tunç Soyer e

EGEDESONSÖZ-  İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkıpınar SonSöz TV 'de yayınlanan Günaydın Ege programında 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler özelinde önemli açıklamalarda bulundu. Yerel seçim öncesinde İYİ Parti ile ittifak yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i aday gösterdi.Adaylık ilanının ardından Soyer’in babası 1980 döneminin Ankara Sıkıyönetim Savcısı Nurettin Soyer üzerinden tartışma başladı. Baba Soyer’in ülkücülerin yargılanmasıyla ilgili davalarda yüksek cezalar talep ettiği, bunun da İYİ Parti içinde yer alan MHP kökenli isimleri rahatsız ettiği dile getirilmişti. Tartışmaların uzaması üzerine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Müsavat Dervişoğlu ve Dr. Aytun Çıray, Soyer’e sahip çıktı. Genel Başkan Meral Akşener’in “Babadan oğula suç geçmez, oğuldan babaya da suç geçmez” açıklamasının ardından İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da parti teşkilatlarındaki çekinceleri belirten bir açıklama yapmıştı.

İYİ Parti’den önce İzmir’de aktif siyasi çalışmalar yapan isimler arasında bulunan İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, 12 Eylül döneminde cezaevinde kaldığını söyledi. Kırkpınar, İYİ Parti ve CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’e oy vereceğini açıkladı. Kırkpınar, “Biz bir siyasi partinin kimi aday göstereceğini karar veremeyiz. İttifak kararının gereğini yerine getireceğimizi ifade ettik. Parti İzmir’de Soyer’i aday gösterdi. Elbette ben de kendisine bizzat oy vereceğim. Bizim teşkilatlarımızda isim açıklandıktan sonra bana mesajlar geldi. Karşı çıkmamızı, tepki göstermemizi isteyenler oldu. Ben de 400 bine yakın bir oy potansiyeline sahip partinin il başkanı olarak tarihe not düştüm. Kesinlikle ‘istemiyoruz, karşıyız, çalışmayız’ demedik. Biz bu kararın arkasında duracağız ve gereğini de yapacağız” dedi.

İLÇELERDE ŞANSLIYIZ
Kırkpınar, İYİ Parti’ye bırakılan Tire ve Kiraz’da adaylarının güçlü olduğunu ifade ederken parti olarak Karşıyaka ve Konak’ta aday arayışlarının sürdüğünü söyledi. İsimler üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirten Kırkpınar, “Kiraz’da adayımız Mehmet Emin Avşar baskılara rağmen büyük bir cesaret örneği sergileyerek aday oldu. Biz kendisinin bu işi başaracağına inanıyoruz. Tire’de ise farklı bir durum oluştu. Yerel olarak tanınan, bilinen ilçe başkanımız Atakan Duran’ı aday gösterdik. Urla’da yine sevilen bir isim olan Hasan Hüseyin Akgül de çok şanslı. Meclis üyelerinin belirlenmesi konusunda bir çalışma yapmadık. O konu önümüzdeki günlerde belli olacak” dedi.MUCİZE GÖRÜYORLAR
Millet İttifakı olarak nitelendirilen AK Parti-MHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterdiği Nihat Zeybekci’nin seçimi kazanamayacağını belirten Kırkpınar, “Onların seçimi kazanma şansı mucizedir. Zeybekci de mucize görüyor. Madem ki başarılı bir belediye başkanıydı o zaman Denizli’ye aday yapsalardı.  Siyasi rakiplerimiz devletin tüm imkanlarını kullanıyorlar. Bizim böyle bir lüksümüz yok. Sadece CHP’nin lojistik gücünden yararlanıyoruz. Biz bu süreçte canla, başla çalışan bir partiyiz. Yerel seçim ile genel seçim farklıdır. Şimdi diyorlar ki; milletin bekası söz konusudur. İyi de yolun, çöpün, altyapının, belediyecilik hizmetlerinin milletin bekası ile ne alakası var? Böyle bir şey olabilir mi? Sandıklar açıldığında görecekler ki İzmir’de CHP-İYİ Parti’nin adayı Tunç Soyer yüzde 65 ile seçimi kazanacak.  Yapılan değişimler iyidir. Partinin kadrolarını yenilemesinde sıkıntı yoktur. Seçim sonrasında 30’da 30 yapacak durumdayız. 17 yıllık iktidar İzmir’de bir tane bile ilçeyi alamayacak” ifadelerini kullandı. 

 
Bakan Koca: İlaç stoklandığı tespit edildi
 
CHP Lideri Selçuk krizini noktaladı: Adayımız Filiz Ceritoğlu Sengel’dir!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Z.B 1 Şubat 2019 Cuma 08:49

Sayın Hüsmen KIRKPINAR'ı bu sağduyulu ve akılcı , yapıcı açıklamalarından dolayı kutluyorum.Bu milletle dalga geçilmesine artık son verilmeli. Ekonomi freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı giderken biz nelerle uğraşıyoruz.El isaf yahu, 1 kğ. soğan 6 lira, bir küçük su 1.5 tl. olmuş biz neyin derdindeyiz...

Yorumu oyla      11      5  
Yahu efendiye cevap 1 Şubat 2019 Cuma 08:36

Efendi demiş ki orda burda görüş açıl saçıl sorun yok diyor ama cahillik parçalarından akıyor haberi yok. Terörü ülkeler bitirmek için barışçıl yolları dener olmaz ise silahlı mücadele eder ve huzur sağlamaya çalışır. Bilirmisin ispanya da eta ingiltere de ira terör örgütlerini nasıl bitirmiştir. Barışçıl yollarla sağlanmıştır. Bu kırkpınar efendi tunç efendiye nasıl oy verecektir. Tunç efendi youtube da hdpkk sevici videoları bir baksın bakalım ülkücü tabandan gelip bu zati muhtereme nasıl oy verecek

Yorumu oyla      10      6  
yahu 31 Ocak 2019 Perşembe 20:28

Yahu bu cumhur cephesi ne kadar utanmaz düşünsenize! Elin Suriyelisine oy kullandırıyor, birlikte yaşadığımız kürtlerin oy kullanması zoruna gidiyor! Osloda görüşüyor, dolmabahçede mutabık kalıyor, sınıra mahkeme götürüyor, açılıyor, saçılıyor sorun yok, yıllardır komşumuz olan insanların oy vermesi ihanet oluyor! Utanmazlığın, arlanmazlığın böylesini gören oldu mu?

Yorumu oyla      15      5  
Liyakat ve tevazu 31 Ocak 2019 Perşembe 19:50

Nihat Zeybekci “Oyunuzu bana vermeyin, AK Parti’ye vermeyin. CHP’ye, MHP’ye İyi Parti’ye vermeyin, İzmir’e verin. Oyunuzu kendinize verin. Aklınıza verin!”

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siyaset bilimci Tosun: Selçuk’ta sorun görünmüyor!
CHP’nin Selçuk Belediye Başkan Adayı olarak ilan ettiği Sengel üzerinden ...
Yerel seçimlerde ilk kez tek zarf kullanılacak
31 Mart'ta, ilk kez bir yerel seçimde sandığa tek zarf atılacak. Belediye ...
CHP İzmir'den Ankara çıkarması
CHP'nin yerel seçim için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Tunç ...
 
EBSO Meclisi'nden CHP'ye Barış Erel çağrısı!
Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Meclis Toplantısı'nda, İzmir'in Bayraklı ...
MHP’li Osmanağaoğlu’ndan Soyer’e ‘kınama’, İYİ Partililere ‘geri dönün’ çağrısı!
İzmir Milletvekili Osmanağaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li ...
Koordinatör Özdemir'den 'İzmir' vurgusu: 31 Mart'ta başarı gelecek
İki günlük İzmir ziyareti kapsamında ilçe başkanları, Seçim Koordinasyon ...
 
Zeybekci: Bayraklı-Kadifekale arası tarihi bölge olacak
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Symirna’dan ...
AK Partili Dağ açıkladı: Seçim çalışmasında 'yapay zeka' dönemi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Artık sistem 'Big Data' dedikleri ...
Erdoğan: İzmir'i çok farklı bir şehir haline getireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 11 maddelik seçim manifestosunu açıkladı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva