HABERLER>POLİTİKA
21 Kasım 2019 Perşembe - 18:20

Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’de iktidar mesajı: İkinci etapta beyefendiyi indiriceğiz!

Karabağlar Belediyesi tarafından yapılan Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışına katılan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde elde edilen başarıyı hatırlatırken genel iktidar için de mesaj verdi. Kılıçdaroğlu, “Yerel yönetimlerde çok büyük bir başarı sağladık. Sıra geldi ikinci etaba… Göreceksiniz ikinci etapta da beyefendiyi aşağıya indireceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’de iktidar mesajı: İkinci etapta beyefendiyi indiriceğiz!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kente geldi. İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, milletvekilleri, belediye başkanları ve il örgütünün yöneticileri tarafından karşılanan CHP Lideri’nin ilk durağı Karabağlar oldu.  

Kılıçdaroğlu, Karabağlar Belediyesi tarafından kız öğrenciler için yapılan 274 kapasiteli yurt binasının açılışını yaptı.  Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Tuncay Özkan, Millet İttifakı’nın paydaşı olan İYİ Parti’nin İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da törende yer aldı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun ev sahipliği yaptığı programda konuşan Kılıçdaroğlu birbirinden önemli mesajlar verdi.

TÜRKİYE’NİN ÇÖZÜLEMEYECEK HİÇBİR SORUNU YOKTUR!
Kılıçdaroğlu, “Kız öğrencilerimiz bu açılan yurtlarda kalacaklar. Bu yurtlarda kalan yavrularımızın annesi ve babaları üzülmesinler, sizler, bizler hep beraber sahip çıkıyoruz. Az önce sohbet ettik, ‘üniversiteyi bitirdiğimizde iş bulacak mıyız?’ diyorlar. Umutsuzluğun geldiği bu nokta beni üzdü. Bunu aşmak için üretmeliyiz. Türkiye fabrikada, tarlada, üniversitede, hayatın her alanında üretmelidir. İstihdam alanları yaratacağız ve gençlerimiz orada çalışacaklar. Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaması lazım. Eğer biz birlikte mücadele edersek tüm sorunları aşarız. Türkiye’nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yoktur” dedi.

KIZ ÇOCUKLARININ OKUMASI ÇOK ÖNEMLİ
“Beraber, birlikte çözeceğiz” sözleriyle konuşmasını sürdüren Kılıçdaroğlu, “Kızlarımıza, gençlerimize, erkeklerimize güveniyoruz. Onlar bizim geleceğimiz ve umudumuz. Onlar çalıştık ve ürettikçe arkadan gelen yeni nesil güçlü Türkiye’yi daha yukarılara taşıyacaktır. Kavgayı birlikte yapacağız. Mutlaka ve mutlaka Mustafa Kemal’in gösterdiği hedefi yakalayacağız ve aşacağız. Genç kızlarımız okudukça uygarlığı daha emin adımlarla yakalayacağız. Kadının okuduğu, yetiştiği bir toplumda eğitimdeki sıçramayı gerçekleştiriyoruz ancak. Dolayısıyla kız çocukların okuması çok önemli. Onlar bize dil öğretecekler, geleceği anlatacaklar, hangi sorunlarla karşılaştıklarını ve onları nasıl azim ve kararlılıkla aştıklarını anlatacaklar. Siz nasıl bu gençlerimize güveniyorsanız ben de aynı kararlılıkla güveniyorum. Onlar bizim geleceğimiz, umudumuz. Üniversiteyi kazandılar geldiler, çalışacaklar” ifadelerini kullandı.

14 YILDA YURT SORUNU ÇÖZÜLMEMİŞSE BU AYIP SİYASETE AİTTİR
Kız öğrencilere seslenen Kılıçdaroğlu, “Onlara şunları söylemek istiyorum; hayatın her alanını izleyeceksiniz. Siyaset kurumunu da yakından izleyin. Siyaset toplumun sorunlarını çözmek için en gerekli kurumdur. Siyaset doğru yaparsa, kaynakları dikkatli kullanırsa her şey doğru olur. Az önce belediye başkanımız ‘belediyenin sınırlı gelirleriyle güzel işler yapmaya çalışıyoruz’ dedi. Yetim hakkı yememek diye bir kavram vardır. Sizlerin vergilerinizi kamu yöneticileri harcarken hesap vermeleri gerekiyor. Hesap veren bir siyaset Türkiye’nin geleceğini sağlıklı çizen bir çizgidir. Türkiye’de 14 yılda yurt sorunu çözülememişse bu ayıp siyaset kurumuna aittir, size değil. CHP bunu 1 yılda çözecek. İnşaat yapmak çok kolay, tüm mesele bu sorunu çözmek. Gençlere her imkanı sağlamak zorundayız. Onlar bizi aydınlık geleceğe taşıyacaklar. Biz onlara her türlü desteği vermek zorundayız. Bu vatandaş olarak, bayrağını seven, siyasetçi olarak benim görevimdir. Biz bu görevimizi yaparken hiçbir ayrım yapmayacağız. Kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun tüm insanlarımızı kucaklayacağız. Yeni bir siyaseti başlatıyoruz, kavgadan uzak bir siyaset. Doğruları söyleyen, yanlışa karşı duran, yanlışa karşı dururken yılmadan duran bir siyaset anlayışıyla yola çıktık ve devam ediyoruz” dedi.

İKTİDAR HEDEFİ: İKİNCİ ETAPTA BEYEFENDİYİ AŞAĞIYA İNDİRECEĞİZ
Yerel seçimlerde elde edilen başarıya atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, “Yerel yönetimlerde çok büyük bir başarı sağladık. Sıra geldi ikinci etaba… Göreceksiniz ikinci etapta da beyefendiyi aşağıya indireceğiz. Niçin? Çocuklarımız, gençlerimiz için. Kutuplaşan, kavga çıkaran bir toplum istemiyoruz. Herkesin inancı, yaşam tarzı saygı duyduğumuz bir şeydir. Siyaset konusu bunlar olmamalı! Siyaset konusu neden yurt yapılmadı, neden vergilerimin karşılığını alamadım? Bunlar olmalı. Hepiniz vergi veriyorsunuz. Şimdilik teneffüs ettiğiniz havaya vergi vermiyorsunuz. Vergi alanların bize hesap vermesi lazım. Maliyeti size söylemesi lazım. Daha sağlıklı bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. O zaman cumhuriyeti kuranlar mezarlarında rahat uyuyacaklar” diye konuştu.

YURTLAR SON 10 YILDA ÇOK BÜYÜK İHTİYAÇ HALİNE DÖNÜŞTÜ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Güvenli, konforlu bu yurt öğrencilerin her türlü faaliyetlerine erişecekleri konumda kurulmuştur. 91 odayla 274 öğrenciyi barındıracak şekilde inşa edilmiştir. Pek çok kullanım alanı olan bu yurt topluma faydalı gençlerin yetişmesine katkı sağlayacaktır. Öğrenciler için barınma en önemli ihtiyaçlarının başında geliyor. Özellikle son 10 yılda çok büyük ihtiyaç haline dönüşmüştür. Birçok öğrenci bu ihtiyacın kamu tarafından karşılanmaması nedeniyle vakıf ve dernekler aracılığıyla kullanılan ideolojik amaçlar güden yerlere gitmek zorunda kalmıştır. Kredi yurtlar kurumu ne yazık ki bu ihtiyacı karşılayamıyor. Kapasitenin 5 katı olan öğrencilerin ihtiyaçları konusunda çaresiz kalınıyor.  Hali hazırda devlet yurtlarının fiziki koşullarının yetersiz olduğu kamuoyu tarafından bilinen bir gerçektir. Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere bu sorunun temel bir sorun olduğunu görüyoruz. Depreme dayanıklı olmayan, yangın raporları bulunmayan siyasi amaçlar taşıyan yurtlarda öğrenciler barınmak zorunda kalıyor. Karabağlar Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet sunduğu yurdumuz herkes için büyük kazanım. Yurdun yapımında emeği geçen herkesi şükranlarımla selamlıyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi öğrencilerimizin yurt ihtiyacını gidermek için çalışmalara devam ediyoruz. İzmir öğrenim hayatı açısından öğrencilerin en yüksek memnuniyet duyduğu illerin en başında geliyor. Bu bizim için gurur. Bu gururu büyütmek ve çok daha iyi bit düzeye çıkarmak için Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilere her türlü konuda destek sunmayı görev edindik” açıklamasında bulundu.  

DERMAN BELEDİYECİLİĞİNİ YAYMAK BOYNUMUZUN BORCU!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitoupu da konuşmasına, “Sayın genel başkanım sizi Karabağlar’da ağırlamaktan çok büyük onur duyuyoruz. Özellikle öğrencilerimize dönük byle bir tesisin açılışında bize, Karabağlar’a onur verdiniz. Şükranlarımızı arz ederiz” sözleriyle başladı. Selvitopu, “Göreve başladığımızda yeni bir yaşamın tasarlandığı bir kent hedefiyle Karabağlar’ı dönüştürmeye, geliştirmeye çalıştık. İlk başta temel olarak aldığımız konu Karabağlar’ı 20250li yıllara taşıyacak planlamak oldu. Karabağlar’ın bütün planlamasını tüm ihtiyaçlara göre yeniden planladık. Geçtiğimiz dönem bu çalışmayı İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte tamamlanmış bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde bu planları hayata geçirmeyi planlıyoruz. Karabağlar’ı İzmir’in seçkin ilçelerinden biri haline getirmeye kararlıyız. Çalışmaya devam edeceğiz. Bireylere değil topluma hizmet ilkesiyle bu çalışmaları yürütmeye gayret ediyoruz. Karabağlar İzmir’in en düzensiz dokusuna sahip ilçesi... Kentsel dönüşümün tartışıldığı ilçe… Sosyal belediyeciliğe önem veriyoruz. Bu kapsamda bu yurt binasını yaptık. Semt merkezlerini tüm Karabağlar’a yaymaya çalışıyoruz. 4 olan semt merkezimizi 16’ya çıkardık. Temel hedef 58 mahallenin tamamında bu merkezleri hayata geçirmek. Eğitime destek olmaya çalışıyoruz. Karabağlar Belediyesi dershanesinde bin 500 öğrencimize hiçbir destek almadan eğitim veriyoruz. Onların yarışlara eşit koşullarda girmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Tüm okulların bakım ve onarımlarına katkı koymaya çalışıyoruz. Tali değil temel hizmet olarak bakıyoruz. Bin 800 ailemize sosyal yardım yaparak destek olmaya gayret ediyoruz. Kültür merkezleriyle, modern pazar yerleriyle Karabağlar’ı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunların içinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile dayanışmaya gayret ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte vatandaşlarımızın ayağına gideceğiz. Derman olacağız. Derman belediyeciliğini yaymak bizim boynumuzun borcudur.  Tüm engellemelere rağmen gençlik merkezini de hayata geçireceğiz.  Biz dersimize çalıştık, ne yapacağımızı biliyoruz. projelerimiz, yerlerimiz hazır. Tek sorunumuz bunların finansını oluşturmak. Bunları Karabağlar’ın dar bütçesini verimli kullanacağız” ifadelerini kullandı.

 
Engelli genci naylonla sararak döven sanıklar hakim karşısında
 
SODEMSEN yola çıktı: İlk yönetimde kimler var?
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 22 Kasım 2019 Cuma 19:15

Birgün temelsiz sezaiden birgün kışkış gültenden ayar alıyorsunuz inanmadıkları bir koalisyona oy vermişlermiş böyle fazla ulusal konuları savunursa cehape, bir daha Kürtlerden oy alamazmışsınız ha!!. Hani bizim ayaklarımız yerde oraları göremiyoruz, nimbüs bulutları üzerinde manzara net değil galiba.?!

Yorumu oyla      4      5  
Gürkan 22 Kasım 2019 Cuma 14:20

Arkadaş siz neyin kafasını yaşıyorsunuz? Son yerel seçimlerde neredeyse büyükşehirlerin tamamını CHP aldı. "Batının HDP'si CHP oldu"dan başka yorum yazmayı bilmeyen "vatandaş" sanırım dünyadan bihaber ya da hayal dünyasında yaşıyor :)

Yorumu oyla      4      6  
Lombak 21 Kasım 2019 Perşembe 21:51

Şey Kemal bey ben, sen Ekmeleddin'i aday gösterince cehapeye oy vermeyi bıraktım. Hani o yüzden bay kemal de olamam. Ama Atatürkçüyüm. Sosyal demokrat ise hiç değilim, Bay Kemal. Netleşti sanırım.

Yorumu oyla      8      9  
Vatandaş 21 Kasım 2019 Perşembe 19:26

Çok güldüm çok yenilen pehlivan güreşe doymazmış sarastoroğlu bu halk akp biter ama CHP’ye oy vermez batının hdp si oldu chp bütün marjinal gruplar CHP’li oldu chp nin içinde yine başka bir parti kurulur iktidar olur chp olamaz hadi sen artık tıpış tıpış bırak bu halkın sana güveni yok yenile yenile bıkmadın partiden Atatürkçüleri attınız yeni chp diyerek İsmet İnönü’nün chpsini oluşturduz

Yorumu oyla      8      9  
ahmet 21 Kasım 2019 Perşembe 19:10

aman yavaş indir,incilerin dökülmesin..

Yorumu oyla      9      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır'dan bütçe eleştirisi
TBMM Plan Bütçe Komisyonunda devam eden bütçe görüşmelerinde İçişleri ...
CHP’li Öztrak İzmir’de konuştu: Bizi dizayn etmeye kimsenin gücü yetmez!
Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, bir siyasetçinin Cumhurbaşkanı ve AK Parti ...
CHP İzmir’de gündem mahallelere itirazlar… Üye olmayan kişi delege seçilmiş!
İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında Buca ve Bornova’daki mahallelerde ...
 
CHP'li Yücel'den belediye başkanlarına 'delege seçimi' uyarısı!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kasım ayı sonunda tamamlanacak olan ...
CHP'li Serter’den Soylu’ya çağrı: Ayrıştırıcı değil birleştirici olun
Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda devam eden 2020 ...
Kılıçdaroğlu: Saraya çıkan CHP’li haberi doğrudur
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazeteci Rahmi Turan’ın gündeme ...
 
'Horolop şorolop' için açıklama geldi!
AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, sosyal medyada trend ...
Asansör tartışmasına o isim de girdi: Kavgalarınız bu kadar masum olsa...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ TMMOB ...
O isme destek verdi: Sonuna kadar yanındayız
Partiyi kamuoyunda eleştirdiği gerekçesiyle disipline gönderilen İzmir ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva