HABERLER>POLİTİKA
21 Kasım 2019 Perşembe - 15:16

CHP’li Öztrak İzmir’de konuştu: Bizi dizayn etmeye kimsenin gücü yetmez!

Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, bir siyasetçinin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ile külliyede buluşmasının ortaya çıkardığı dizayn tartışmaları için konuştu. İzmir’de konuşan Öztrak, “Bizi dizayn etmeye kimsenin gücü yetmez. Bu cürette de kimse bulunmamalıdır. Bizi dizayn edecek milletimiz ve kurultay delegelerimizdir” dedi.

CHP’li Öztrak İzmir’de konuştu: Bizi dizayn etmeye kimsenin gücü yetmez!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İzmir İl Başkanlığı’nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Öztrak, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın külliyede CHP’li biriyle görüştüğünün iddia edilmesinin kamuoyunda gündeme gelmesi ve sonrasında yaşanan dizayn tartışmalarıyla ilgili net mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüştüğü siyasetçiye, ‘CHP’nin başına sen geçmelisin’ şeklinde bir ifade kullandığı iddia edilmişti.

BİZİ DİZAYN ETMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ!
CHP’li Öztrak yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, iktidarı hedef aldı. Öztrak, “CHP hiçbir saraydan emir alınarak kurulmuş bir parti değildir. Vakti zamanında CHP Osmanlı sarayının emirlerine karşı gelinerek kurulmuştur. Kurucuları boyunlarında sarayın idam fermanıyla dolaşmışlardır. CHP’nin kuruluş dilekçesi Kurtuluş Savaşı meydanlarında yazılmıştır. Bizi dizayn etmeye kimsenin gücü yetmez. Bu cürette de kimse bulunmamalıdır. Bizi dizayn edecek milletimiz ve kurultay delegelerimizdir” dedi.

AK PARTİ’NİN GÜNDEMİNDE BİR ÇÖZÜLME VE PARÇALANMA SÜRECİ VAR
İktidar mensuplarının gündemi değiştirmek için açıklamalar yaptığını vurgulayan Öztrak, “Bu açıklamalar tam 1 gün beklendikten sonra, sabah genel başkanımız çıkıp bu oyunu bozmak üzere bir konuşma yaptıktan sonra geldi. Uzunca süre bu meseleyi gündemde tutmak isteyenlerin oyunu bozuldu ve gündemden düşmüş oldu. Neden 1 gün sonra? Memleketin gündemini değiştirmek isteyen, milletin gerçek gündemini karartmak isteyen kim? Buna cevap vermesek daha da fazla Türkiye’nin gündeminde tutmak isteyenler. Milletimizin gündeminde korkunç boyutlara ulaşan işsizlik var. Milletimizin gündeminde insanların umutsuzluk içinde ailelerini de yanlarına alarak bu dünyadan gitmeleri var. Milletin gündeminde pahalılık, yoksulluk var. Diğer taraftan AK Parti’nin gündeminde bir çözülme ve parçalanma süreci var. Tüm bunları unutturmak için CHP’nin içinde bir karmaşa varmış gibi bir senaryoyu üretme gayretleri var. CHP milletin gerçek sorunlarını gündemde tutmaya devam edecek. Dış politikada başarılardan bahsediyorlar. Dış politikada hangi başarılar yaşanıyor? Gerçekten merak ediyoruz” diye konuştu.

AK PARTİ GENEL BAŞKANI ERDOĞAN BU UCUBE SİSTEMLE KUVVETLER AYRILIĞINI TANIMIYOR
Öztrak, “Sayın Erdoğan, 43 yıldır hiçbir partinin içişlerine müdahale etmemiş. Erdoğan’ın 1 ay önce Sırbistan dönüşünde ne dediğine bir bakın! Uçakta konuştuğu zaman ‘Millet İttifakı’nın zayıflayıp parçalanması çok çok önemli’ diyor. Bu dizayn değil mi? Nereye koyacağız bu cümleleri? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Bu arada TBMM’deki bir tartışma üzerinden saray tarafından meclise ayar verilmesini kabul etmiyoruz. Aslında bu da gündemi değiştirme gayretlerinin bir parçası. Vekiller arasında zaman zaman tartışmalar yaşanabilir. Grup başkan vekilimiz özür dilemiş, olay tatlıya bağlanmışken, ‘bu iş özürle geçiştirilemez’ demeler, Merve Kavakçı’ya kadar geriye gitmeler… AK Parti genel başkanı bu konuya böyle müdahil olmak suretiyle nereye gitmek istiyor? AK Parti Genel Başkanı Erdoğan bu ülkede kuvvetler ayrılığı olduğunu kabul etmiyordu, bugün de bu ucube sistemle tanıdığı falan yok” dedi.

MİLLETİN GERÇEK GÜNDEMİNE YOĞUNLAŞIP ÇARE BULSUNLAR
Öztrak, “Milletin gerçek gündemini karartmak için saray yönetimi suni gündemler yaratıp toplumsal kutuplaştırmaya her gün hız veriyor. Engin Özkoç başka bir şey daha söylemişti; ‘Sakarya tank palet fabrikasının peşkeş çekilmesiyle ilgili olarak karşımıza kim gelirse gelsin televizyonlarda tartışalım, millet de görsün’ demişti. Sarayın gündeminde gerginlik yer alıyor ama fabrikanın televizyonlarda açık seçik tartışılması yer almıyor. Çünkü orada peşkeş var, üstü örtülmeye çalışılıyor. Milletimizin gerçek gündemine yoğunlaşsınlar, çare arasınlar” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİLİ DERVİŞOĞLU’NUN ÇIKIŞI İÇİN: KAMUOYU ÖNÜNDE CEVAP VERMEYİ DOĞRU BULMUYORUM
İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun bazı CHP’li belediye başkanları için, ‘kimisi eyalet başkanı kimisi cumhurbaşkanı gibi konuşuyor’ sözlerinin hatırlatılması sonrasında konuşan Öztrak, “Dervişoğlu bizim de ittifak yaptığımız İYİ Parti’nin Grup Başkan Vekilidir. Buna ittifak çerçevesinde kamuoyu önünde cevap vermeyi çok doğru bulmuyorum. Ama bizim hiçbir belediye başkanımızın böyle bir tavrı benimsediğini de ben baktığım zaman görmüyorum” dedi.  

GENEL BAŞKANIMIZ NİFAK SOKMA ÇABALARININ ÖNÜNE GEÇTİ
Öztrak son olarak gündemde olan bazı gelişmelere tepki gösterirken, “CHP’yi içine nifak sokma çabaları var. Bu sabah genel başkanımız yaptığı açıklamayla bunun önün geçti” ifadelerini kullandı.

 
Menemen'de yeni üst geçit projesi
 
Atatürk Olimpiyat Stadı milli takım stadı olacak!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayyar Önder 21 Kasım 2019 Perşembe 17:21

Çok Komiksiniz... 2010 Yılının Mayıs Ayında FETÖ Tarafından Gayrikabili Rücu Dizayn Edildiniz... Ayriyeten Sonraki Tarihlerde Yediğiniz Değişik Formatlar da Cabası... Bu Olay Kendi Seçmeninizin Pek Umurunda Olmasa Bile Böyle...

Yorumu oyla      4      6  
ahmet 21 Kasım 2019 Perşembe 16:17

her seçimde kim dizayn ettiyse ,ilk seçimde de o dizayn edecek..

Yorumu oyla      4      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de gündem mahallelere itirazlar… Üye olmayan kişi delege seçilmiş!
İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında Buca ve Bornova’daki mahallelerde ...
CHP'li Yücel'den belediye başkanlarına 'delege seçimi' uyarısı!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kasım ayı sonunda tamamlanacak olan ...
CHP'li Serter’den Soylu’ya çağrı: Ayrıştırıcı değil birleştirici olun
Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda devam eden 2020 ...
 
Kılıçdaroğlu: Saraya çıkan CHP’li haberi doğrudur
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazeteci Rahmi Turan’ın gündeme ...
'Horolop şorolop' için açıklama geldi!
AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, sosyal medyada trend ...
Asansör tartışmasına o isim de girdi: Kavgalarınız bu kadar masum olsa...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ TMMOB ...
 
O isme destek verdi: Sonuna kadar yanındayız
Partiyi kamuoyunda eleştirdiği gerekçesiyle disipline gönderilen İzmir ...
Milletvekili Arslan’dan Elektrik Fabrikası sorusu: İzmir’i cezalandırmak mı istiyorsunuz?
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleyle ...
Eski belediye başkanı Karabağ, CHP’den ihraç edildi!
Bayraklı eski Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP’den ihraç edildi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva