HABERLER>POLİTİKA
21 Kasım 2019 Perşembe - 12:03

CHP'li Yücel'den belediye başkanlarına 'delege seçimi' uyarısı!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kasım ayı sonunda tamamlanacak olan delege seçimlerine, bazı ilçelerde belediye başkanlarının müdahil olduğu yönündeki eleştirilere yanıt verdi. Yücel, "Belediye başkanlarının, parti içindeki bir takım yarışlara, çekişmelere müdahil olmaları, kentte ve seçmende bir rahatsızlık yaratır" uyarısında bulundu.

CHP li Yücel den belediye başkanlarına  delege seçimi  uyarısı!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, delege seçimleri ile yaklaşan ilçe kongrelerine ve partiden ihraç edilen Bayraklı Belediyesi eski başkanı Hasan Karabağ'a dair açıklamalarda bulundu. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği delege seçimlerine dair konuşan Deniz Yücel, "CHP açısından delege seçimleri önemli bir süreç. Çünkü CHP, demokrasiyi savunan, demokrasiyi ilke edinen bir siyasi parti. Kendi iç işleyişinde de demokrasi kurallarını uygulayan bir parti. Kendi yöneticilerini, kendi kadrolarını belirlerken sandık kuran ve sandıktan çıkan sonuçlara riayet eden belki de tek siyasi parti. Geçmişte de, bugün de delege seçimleri ile kongre süreçleri heyecanlı geçiyor" dedi.

CHP'de yöneticilik yapmak isteyen çok sayıda partilinin olduğunu ifade eden Yücel, örgüt üyelerinin partinin başarısı için çalışması gerektiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Birilerinin kendilerini veya başka birilerini bir yere taşımak için değil, partinin iktidarı için çalışacak kadroların oluşması için çalışması gerekiyor. Geçmiş dönemlerde de, bu dönemde de bir takım olumsuzluklar yaşandı, yaşanabilir. Karşıyaka Alaybey Mahallesi delege seçimlerinde yaşanan sorunları araştırmak için komisyon kurduk. Burada gerekli incelemeleri yaptık, seçimleri iptal ettik. Alaybey Mahallesi'ndeki delege seçimleri yenilenecek. Alaybey'de kendi listesi ile seçime giren partililerimiz, orada yapılan işlemleri gözlemlemek istiyor. Bu onların en doğal hakkı. Biz talep olan her yere yönetici görevlendiriyoruz. Biz seçimlerin şeffaf ve demokratik bir ortamda geçmesi için gerekli önlemleri alıyoruz. Burada, kaos kargaşaya yaratacak şekilde bir grubun veya kalabalığın içeri girmesi doğru değil. Her iki listenin birer temsilcisi içeride bulunur. Ayrıca oy kullanacak üyelerimizin dışında kimsenin içeri alınmaması gayet doğal. Böyle münferit olaylar dışında delege seçimlerimiz sıkıntısız bir şekilde geçiyor."



'BELEDİYE KAYNAKLARINI KULLANARAK MÜDAHALE EDİLMEMELİ'
Belediye başkanlarının delege seçimlerine müdahil olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Yücel, şunları söyledi:

"Belediye başkanlarının elbette bir görüşü olabilir. Ama burada ince bir çizgi var. Burada belediye imkanları ile belediye kaynakları ile kamu gücünü kullanarak müdahale edilmemesi gerekiyor. Ben belediye başkanlarının bu ince çizgiyi aşmadığını düşünüyorum. Elbette bir belediye başkanı bir adayı destekleyebilir. Belediye başkanları ilçelerine, kentine hizmet etmek için seçilen kişilerdir. Kendilerine oy vermeyen kesimlere de hizmet edecekler. Onların görüşlerini dikkate alacaklar. O nedenle parti içerisindeki bir takım yarışlara, çekişmelere müdahil olmaları, kentte ve seçmende bir rahatsızlık yaratır. Ben, belediye başkanlarının bu ince çizgiye dikkat ettiklerini ve edeceklerini düşünüyorum."

Geçmiş dönemlerde, ilçe kongrelerinde zaman zaman gergin anların yaşandığı anımsatan Yücel, benzer olayların yaşanacağına dair endişe taşımadığını ifade ederek, "İlçe kongrelerinde 'olaylar çıkar' diye bir şey yok. Böyle bir kaygıya kapılmanın gereği de yok. Çünkü örgütümüze güveniyoruz. Tek adaylı kongreler de, 3-5 adaylı kongreler de olabilir" dedi.

HASAN KARABAĞ'IN İHRACI
CHP İzmir İl Başkanı Yücel, 31 Mart yerel seçimlerinden önce bazı partililere yönelik eleştirilerinden dolayı ihraç talebi ile İl Disiplin Kurulu'na gönderilen ve dün yapılan toplantıda partisinden ihraç edilen Bayraklı Belediyesi eski başkanı Hasan Karabağ'ın ihracına yönelik olarak da şunları söyledi:

"İsimler üzerinden konuşmak veya tartışmak bence doğru değil. Ama belediye başkanlığı da yapmış olsa, başka bir görevde de bulunsa partinin tüzük ve disiplin kuralları bellidir. Kimsenin tüzük kurallarından ve disiplin kurallarından muaf olması söz konusu olamaz. Partinin yetkili organları var. Hukuk kuralları ile yönetilen bir siyasi partide, disiplin kuralları ihlal edildiği takdirde, disiplin sürecinin işlemesi çok doğal. İşlememesi halinde bir sorun var demektir. Bir belediye başkanı bir kente, ilçeye uzun yıllar hizmet vermiş olabilir. Yani çok başarılı bir belediyecilik de yapmış olabilir. Ama bunu yapmış olması, disiplin ve tüzük kurallarından muaf olduğu anlamına gelmez." (DHA)

 
Eşinin cenazesiyle 3 gün yaşadı
 
Büyükanıt için cenaze programı belli oldu
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
faruk 21 Kasım 2019 Perşembe 22:31

kimse karabagı ihrac edemez.

Yorumu oyla      4      5  
YANLIŞ 21 Kasım 2019 Perşembe 20:44

büyük şehrin bir aşağısındaki sesiz ve derinden her türlü işi beceriyor bilin daha 6 ay ayda kokmaya başladı

Yorumu oyla      4      5  
Gercekci 21 Kasım 2019 Perşembe 18:43

Belediye baskanlari bostan korkulugu degil. Artik su muhabbetleri gecin de bir gercege donun.

Yorumu oyla      4      7  
Gaziemir li 21 Kasım 2019 Perşembe 18:31

Halil arda halil ibrahim Şenol meclis üyeleri başkan yardımcıları hepsi seçimlere müdahil oldular ama örgütün beyaz listesini lekeleyemediler chp safında yer almıyanlarla aynı düdüğü çaldılar

Yorumu oyla      5      6  
Birisi 21 Kasım 2019 Perşembe 13:56

Belediye başkanları yanı sıra belediye başkan yardımcılarını da ekleseniz iyi olurdu her yerde genellikle karabağlar da üyeler telefonla aranıp işçiler baskı altında oy kullanıyor

Yorumu oyla      4      5  
Gaziemir chp 21 Kasım 2019 Perşembe 12:55

Eeee o iş geride kaldı gaziemir de belediye başkanı meclis üyleri başkan ve başkan yardımcısı şoförleri amirler müdürler hepsi müdahil oldu listelere belediye de çalışanlara adeta mobing uyguladılar belediye çalışanlarına baskı kurdular ona rağmen örgütün beyaz listesi kazandı belediye başkan şoförleri ve amirler herkesin facebook sayfasını takip ettirdiler günlerce gaziemir de belediye de çalışan chp lilerin işi çok zor

Yorumu oyla      5      5  
haydar 21 Kasım 2019 Perşembe 12:40

Kongreden çıkıp 3-5 oyla başkan seçildin..Bu süreçte şapkada tavşandın..Aziz başkan destekledi blok oyunu korudu..Buyuksehir destekli, arkasına kamu gücünü alan Aziz başkan seni oraya oturttu..Boş yapma..Sende dahil olmak üzere CHP yüzde 99 il ve ilçe başkanları belediye başkanlarınca desteklenir ve o koltuğa oturtulur..Sonra ki seçimde o seçilen arkadaşlar "belediye başkanları delege üzerinde baskı oluşturmasın" diye boş beyanay verir..Trajikomiksiniz..!!!

Yorumu oyla      4      6  
Deliadam 21 Kasım 2019 Perşembe 12:32

Bu söylemine kendisi inanıyor mu ?

Yorumu oyla      5      6  
İl delegesi 21 Kasım 2019 Perşembe 12:15

Arkasında büyükşehir "belediye başkanı" olmasaydı kendisi il başkanı seçilebilecek miydi? hadi oradan.Devrim Barış Çelik şimdiden il başkanlığın hayırlısı olsun.

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter’den Soylu’ya çağrı: Ayrıştırıcı değil birleştirici olun
Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda devam eden 2020 ...
Kılıçdaroğlu: Saraya çıkan CHP’li haberi doğrudur
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazeteci Rahmi Turan’ın gündeme ...
'Horolop şorolop' için açıklama geldi!
AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, sosyal medyada trend ...
 
Asansör tartışmasına o isim de girdi: Kavgalarınız bu kadar masum olsa...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ TMMOB ...
O isme destek verdi: Sonuna kadar yanındayız
Partiyi kamuoyunda eleştirdiği gerekçesiyle disipline gönderilen İzmir ...
Milletvekili Arslan’dan Elektrik Fabrikası sorusu: İzmir’i cezalandırmak mı istiyorsunuz?
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleyle ...
 
Eski belediye başkanı Karabağ, CHP’den ihraç edildi!
Bayraklı eski Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP’den ihraç edildi.
Eski Genel Başkan Yardımcısı CHP'den ihraç edildi!
Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP Ankara İl Disiplin Kurulu ...
Ülkesine geri dönen Suriyeli sayısını açıkladı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DAEŞ ve PKK/YPG'ye düzenlenen operasyonlar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva