HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Mart 2020 Perşembe - 09:52

Kemalpaşa’da toplu sözleşme sevinci

Kemalpaşa Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasındaki 2020-2021 yılı toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı. Toplu iş sözleşmesi belediyenin kadrolu personeli 54 işçiye yüzde 35 ile 40’lık asgari ücret artışına ve Ocak ayından itibaren geçen süreyi de kapsayan telafi maddeleri ile yeni sosyal haklar getirdi. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Türkiye şartlarında göre emeğinizin karşılığının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Gönül ister ki herkes daha fazla maaş alsın. Bunun için çabalıyoruz. Toplu iş sözleşmesinin herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kemalpaşa’da toplu sözleşme sevinci

Kemalpaşa Belediyesi ve Genel İş Sendikası arasında sürdürülen ve anlaşmayla sonuçlanan görüşmelerin ardından toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı. Kemalpaşa Belediyesi’nde gerçekleşen törende sendika üyeleri de yer alarak 54 personele yüzde 35 ile 40’lık asgari ücret artışına ve birçok sosyal hakkın yer aldığı sözleşme için imzalar atıldı. Toplantıya Disk Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Genel İş Daire Başkanı Çetin Çalışkan, DİSK Genel İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, Genel İş Ege Bölgesi Temsilcisi Memiş Sarı, Disk Genel İş 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral ve DİSK Genel İş Sendikası yöneticileri toplu iş sözleşmesine tam kadro katıldı.

KEMALPAŞA BELEDİYESİ’NİN MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTMELİYİZ
Kemalpaşa Belediyesi’nin bir marka olduğunu bu markayı daha da yükseltmek için hep birlikte çalışılması gerektiğini kaydeden Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Halktan alınan vergilerle ben dahil para alıyoruz. Bunun için halka en iyi şekilde hizmet vermemiz gerekiyor. Kimseye; A partisi, B partisi, C partisi diye bakmayacağız.  Kemalpaşa Belediyesi bir markadır, bu markanın her zaman üst seviyede olması gerekiyor. Bunu da bizler, hep beraber yapacağız. Emek en yüce değerdir, Türkiye şartlarında göre emeğinizin karşılığının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Gönül ister ki herkes daha fazla maaş alsın. Biz bunun için çalışıyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde ekonomik sıkıntılar bu kadar hissettirmiyordu ama bu dönem çok zorluklar yaşanıyor. Arkadaşlarımızla birlikte, büyük bir caba harcayarak bu konuyu size aks ettirmemeye çalışıyoruz. Bu durum sadece bizim belediyeye özgü değil çok belediyede aynı sorun var. Ama biz bunun için buradayız ve çabalıyoruz. Hep birlikte mücadele edip, sorunları çözeceğiz. Toplu iş sözleşmesinin herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biz bir aile olduk, büyüyerek yolumuza devam ediyoruz. Bizim daha iyi iş yapmak, Türkiye’yi kurtarmak için dayanışma içinde olmalıyız” diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR SÖZLEŞME İMZALADIK
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini, belediyelerle imzalanan toplu iş sözleşmelerin önemine vurgu yaparak, “İçinde bulunduğumuz zorlu süreçte çok önemi bir sözleşmeyi Kemalpaşa Belediyemizle imzalayacağımız. Bu önemli sözleşmede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yerel yönetimlerde örgütlenme sadece örgütlenme anlamının çok daha fazlası demektir. Biz bunun bilincindeyiz bu yönde hareket ediyoruz. Omuz omuza birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

DİSK-Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan “Emek en yüce değerdir diyerek emeğe değerini veren, bu sözleşme imzalanmaz büyük destek veren başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

 
İzmir'de 23 Nisan etkinliklerine virüs engeli!
 
Gaziemir'de gençlerin geleceğine imza
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 23 Nisan etkinliklerine virüs engeli!
İzmir’deki Gaziemir, Karşıyaka, Kemalpaşa ve Çiğli belediyelerinin 23 ...
Çiğli’de kadınlar için iki protokol daha
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, kadınların yaşam alanlarını genişletmek ...
Bornova Belediyespor öğrencilerle buluştu
Türkiye Basketbol Süper Ligi’ne yükselme mücadelesi veren Bornova Belediyesporlu ...
 
İzmir'in ilçelerinde korona virüs seferberliği!
Çin’de ortaya çıkan ve Türkiye’de de ilk vakanın tespit edilmesiyle sağlık ...
Mehmet KARABEL yazdı... Masal… Çocuk… Başkan…
Mehmet KARABEL yazdı... Masal… Çocuk… Başkan…
Mecliste gündem kira ihalesi: Süre 3 yıldan 10 yıla çıkınca, AK Parti ret verdi!
Büyükşehir Belediyesi’ne ait tanıtım alanlarının 3 yıllığına değil de ...
 
Büyükşehir dava açmıştı... Kiraz Planı'na mahkeme vetosu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyeti Kiraz Belediyesi’ne ait olan ...
Büyükşehir sanatı sokağa taşıyor
Büyükşehir Belediyesi yıl boyunca cuma ve cumartesi günleri “Sanat Sokakta” ...
Efes Selçuk'ta kitaplara davet!
Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde devam ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva