HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Mart 2020 Perşembe - 09:11

İzmir'in ilçelerinde korona virüs seferberliği!

Çin’de ortaya çıkan ve Türkiye’de de ilk vakanın tespit edilmesiyle sağlık alanında adımların daha dikkatli atılmaya başlandığı bugünlerde İzmir'de Konak, Güzelbahçe ve Balçova belediyeleri tarafından korona virüs ile ilgili dezenfektan çalışmalarının yanı sıra halkı bilinçlendirme çalışması başlatıldı.

İzmir in ilçelerinde korona virüs seferberliği!

Covid-19 olarak adlandırılan yeni tip Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı dünya genelinde 4.284 olarak açıklanırken, Türkiye’de de Sağlık Bakanlığı tarafından ilk vakanın tespit edildiği kamuoyuna duyuruldu. Hastalığın ülkemizde de görülmesiyle birlikte hastalığa karşı yerel ölçekte önlemler de daha yoğun olarak alınmaya başlandı.

KONAK
Konak Belediyesi, dünyayı alarma geçiren Koronavirüs salgınına yönelik bilinçlendirme kampanyası düzenledi. Hastalığa yol açan koronavirüse karşı alınabilecek önlemler kapsamında Konaklılara, üzerinde “El Sıkışma, Öpüşme” yazılı rozetler dağıtıldı. İlk olarak Konak Belediye Meclisi mart ayı oturumunda meclis üyelerine dağıtılan rozetler, Alsancak’ta düzenlenen etkinlikle Konaklılara, esnafa, iş veya gezi için Konak’ta bulunan vatandaşlara dağıtıldı. Konak Belediyesi’nin eğitimli personeli, bilinçlendirme amaçlı rozet dağıtımı sırasında, Dünya Sağlık Örgütü’nün virüsten korunmak için önerdiği “elleri sık sık yıkamak ve el temizleme jeli kullanmak, öksürürken veya hapşırırken ağız ve burunu mendille kapatmak, ellerin yüz bölgesiyle temasından kaçınmak, öksüren ve hapşıran kişilerden uzak durmak” gibi basit önlemler hakkında da bilgi verdi.



5 bin 500 lise öğrencisi bilgilendirildi
Konak Belediyesi, dünyayı alarma geçiren Koronavirüs salgınına yönelik bilinçlendirme kampanyası doğrultusunda ilçe sınırları içinde bulunan Liselerde bilgilendirme çalışması yaptı. Öncelikle Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü doktoru tarafından Koronovirüs nedir, nasıl bulaşır ve korunma yolları nelerdir başlıkları altında bilgilendirme konuşmasının ardından öğrencilere ve öğretmenlere  “el sıkışma, öpüşme” yazılı rozetler dağıtıldı.  Kurum doktoruna hastalık hakkında merak ettikleri soruları da sorma imkanı bulan öğrenciler, özellikle solunum yoluyla bulaşan hastalıktan korunma yolları konusunda bilgilendirildi.

Konak Belediyesi personeli de bilgilendirildi
Öte yandan Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi işbirliği ile Belediye çalışanlarına koronavirüs ile ilgili seminer düzenlendi. Ortak kullanım alanları belediye tarafından dezenfekte edilirken, kurum içinde ve okullara afiş dağıtıldı. Koronavirüs hakkında ayrıntılı bilgiye, Konak Belediyesinin resmi internet adresinden ve mobil uygulamadan ulaşılabilir.

BALÇOVA
Balçova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Koronavirüssalgınına karşı ilçede bir dizi önlem aldı. Vatandaşların ortak kullanım alanları ile vatandaşların yoğun kullandıkları bölgeler ilaçlanarak dezenfekte ediliyor.

Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların ortak kullanım alanları ile vatandaşların yoğun kullandıkları alanlarda virüs ve bakterilere karşı dezenfeksiyon çalışması yapıldı. Öncelikli olarak parklar, camiler, duraklar, okul civarları, belediyeye ait tesislerde yapılan çalışmalar, halkın yoğun olarak bulunduğu diğer bölgelerde de devam edecek.

Virüsün Türkiye’de görülmesi ile vatandaşlar arasında tedirginliğin gözlendiğini ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Bizim rutin olarak ilaçlama çalışmalarımız yapılıyordu. Ancak son gelişmeler önlemlerimizi arttırmamızı gerektirdi. Bunun yanında ilçemizdeki hastane, üniversite ve alışveriş merkezleri nedeniyle günlük nüfus yoğunluğumuz çok fazla. Halk sağlığını tehlikeye atmamak adına bu önlemlerimizi devam ettireceğiz” diye konuştu.

GÜZELBAHÇE
Dünya genelinde her gün can alan Korona virüsü salgınına karşı Güzelbahçe Belediyesi de harekete geçti hizmet verdiğialanlara otomatik el dezenfektan cihazları taktı.

Giderek yayılan bu virüsün ülkemizde yeni ortaya çıkması üzerine tedbirlerini hemen aldıklarını belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Dünyada görülmeye başlayan Korona virüsü ülkemizde görülmeye başlamasıyla bizler de önlemimizi almaya başladık. Belediye binamız ve bağlı bulunan belediye hizmet binalarımızda, hem personelimiz hem de vatandaşlarımızın kullanması için otomatik dezenfektan cihazları yerleştirdik. Özellikle el hijyenine dikkat etmemiz gerekiyor. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili eğitim seminerleri de düzenleyeceğiz. En başta kişisel temizlik ve kişisel tedbirlerimizi almamız gerekiyor. Sık sık ellerimizi sabunla ve bol suyla yıkamak, yanımızda kolonya veya dezenfektan taşımalıyız ya da kullanmalıyız. Yakın temasta bir süre bulunmamamız gerekiyor Hatta hiç öpüşmemeliyiz. Bir ateşli hastalıkla karşılaştığımızda, yorgunluk ve halsizlik durumlarında mümkün olduğunca dinlenmeli. Toplum olarak bu bilinci yayıp bu durumu en küçük hasarlarla atlatmamız gerekiyor. Sağlık Bakanlığımız gerekli bilgi ve açıklamaları yapıyor sürekli. Panik halinde değil tedbirli bir şekilde hareket etmeliyiz.” dedi.

ÖDEMİŞ

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, ilçede koronavirüs öncesi başladıkları dezenfekte çalışmasına bu hastalıkla birlikte hız verdiklerini bildirdi.

Gazetecilere açıklama yapan Eriş, virüslerin yayılmasını engellemek için ilçe genelinde çocuk parkları ve toplu taşıma araçlarında dezenfeksiyon çalışması yapan ilk yerleşim birimlerinden olduklarını belirtti.

Koronavirüs sonrası buna tüm kamusal alanları dahil ettiklerini ve sıklaştırdıklarını aktaran Eriş, bu hastalığın ilçeye girmemesini umut ettiklerini ifade etti. 

 
Feci kaza: 2'si Uzman Onbaşı 3 ölü!
 
Bornova Belediyespor öğrencilerle buluştu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bahtiyar 12 Mart 2020 Perşembe 13:17

belediyeler bu tür vakalar için vardır, konak belediyesini kutlarım. bazı belediyeler kadrolarına doldurduğu yandaş, eş, dost, meclis üyesi çoluk çocuğunun maaşlarını ödeme derdinden insani konulara bütçe ayırmıyor. bu belediyeleri afişe etmeli, hatta bakanlık soruşturma açmalı, nereye gidiyor bu gelirler? pandemi için bütçeniz,planınız nedir? engelliler için ne yapıyorsunuz? yoksullar için ne yapıyorsunuz? vatandaşın vergilerini ve iller bankasının ödemelerini nerelere harcıyorsunuz? bir vatandaş olarak soruyorum.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Masal… Çocuk… Başkan…
Mehmet KARABEL yazdı... Masal… Çocuk… Başkan…
Mecliste gündem kira ihalesi: Süre 3 yıldan 10 yıla çıkınca, AK Parti ret verdi!
Büyükşehir Belediyesi’ne ait tanıtım alanlarının 3 yıllığına değil de ...
Büyükşehir dava açmıştı... Kiraz Planı'na mahkeme vetosu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyeti Kiraz Belediyesi’ne ait olan ...
 
Büyükşehir sanatı sokağa taşıyor
Büyükşehir Belediyesi yıl boyunca cuma ve cumartesi günleri “Sanat Sokakta” ...
Efes Selçuk'ta kitaplara davet!
Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde devam ...
Selinos Deresi Islah Projesi için toplantı
İki bin yıllık tarihi tonozlar, köprüler ve tarihi yapıların turizme kazandırılmasını ...
 
Kadifekale’nin de artık bir 'Masal Evi' var
İzmir Büyükşehir Belediyesi dördüncü Masal Evi’ni Kadifekale’de açtı. ...
Karaburun'da Eğlenhocalı meydanını istiyor!
Karaburun Belediyesi tarafından başlatılan Eğlenhoca Köy Meydanı çalışmasının ...
İzmir'de korona virüs önlemleri!
İzmir'de korona virüs önlemleri!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva