HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Mart 2020 Çarşamba - 19:46

Mecliste gündem kira ihalesi: Süre 3 yıldan 10 yıla çıkınca, AK Parti ret verdi!

Büyükşehir Belediyesi’ne ait tanıtım alanlarının 3 yıllığına değil de 10 yıllığına ihaleyle kiraya verilmesine AK Parti karşı çıktı. CHP’lilerin savunduğu süreyi AK Partililer uzun buldu. Ayrıca alanların İZFAŞ’a verilmesi önerisi de geldi.

Mecliste gündem kira ihalesi: Süre 3 yıldan 10 yıla çıkınca, AK Parti ret verdi!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimi Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleşti.

Toplantıda Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Tanıtım Şube Müdürlüğüne ait tanıtım alanlarının gelir getirmesi amacıyla ihaleye çıkılması AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasında görüş ayrılığı yaşanmasına sebep oldu.

İlk olarak 3 yıl süreyle ihale yolu tercih edilmişti fakat sonradan belediye yönetimi süreyi 10 yıla çıkarma kararı aldı. AK Parti buna itiraz etti.

Meclis gündemine gelmeden önce komisyonda da tartışıldığı belirtilen, ‘Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Tanıtım Şube Müdürlüğüne ait tanıtım alanlarının gelir getirmesi amacıyla, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında (3 yıl - 36 ay) üç yıl süre ile ihale yoluyla kiraya verilmesi planlanmış olup, yapılan araştırma ve incelemeler sonucunda, Belediyemize ait tanıtım alanları işinin devamlılığı ve kamu yararı düşünülerek 10 (on) yıl süre ile kiraya verildiği takdirde daha fazla gelir elde edileceği kanaati doğrultusunda, söz konusu işin 10 (on) yıl süre ile ihale yoluyla kiraya verilmesinin oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu’ önerge AK Parti’nin ret, CHP’nin ‘evet’ tercihiyle oy çokluğuyla kabul edildi.

BOZTEPE: MECLİSİN VİCDANINA BIRAKIYORUM
Konuyla ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “53 milyonluk gelir 29 milyona düşüyor, 3 yıl 10 yıla çıkıyor. Dünyada 10 yıl içinde teknolojide neler olacağı hepimizin malumu. İzmir Büyükşehir Belediyesine büyük bir zarar getireceğine ismimiz gibi eminiz. 176 meclis üyenin vicdanına bırakıyoruz bu durumu. Önerge 3 yıl olarak geldi. 53 milyonluk yatırımı 29’a düşürmüşler. 3 yılı da 10 yıla çıkarmışlar. Hiçbir şey demiyorum. Sadece kamuoyunun ve meclisin vicdanına bırakıyorum. Merak ediyorum; kalkıp bunu savunacak bir arkadaşımız var mı? Böyle adrese teslim bir işin olmasını meclise yakıştıramıyorum” dedi.

GÖKÇEK 25 YIL SÜREYLE İHALEYE VERDİ
CHP’li Meclis Üyesi Bülent Sözüpek ise, “Vicdanımızın rahat olmadığı konuya karar vermeyiz. CHP grubu olarak bütün meclis üyesi arkadaşlarımız aldığımız her kararın arkasında ve cevap verecek yürekliliktedir. İhale belediye tarafından ilk defa yapıldı. Reklam alanların kiraya verilmesi ve belediyenin gelir elde etmesi Türkiye’de belediyelere önerilmiştir ve sayıştay tarafından tavsiye edilmiştir. Bu alanların kiralanma süresi bellidir. 10 yıla kadar da verilebilir. Bunla ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek döneminde 25 yıl süreyle ihale verilmiş, yeni dönemde 10 yıla düşürülmüştür. İhale, açık ihale usulü şeklinde şeffaf bir şekilde yapılacaktır. Bu gelir İzmir Büyükşehir Belediyesine geliri olacaktır. Biz belediyenin çıkarlarını korumak zorundayız. Buradaki gelir İzmir halkına hizmet olacak dönecek. 5 yıl, 10 yıl olması önemli değil” açıklamasında bulundu.

AK PARTİ’DEN FLAŞ ÖNERİ: İZFAŞ’A VERELİM
AK Partili Erhan Çalışkan da “Biz bir sonraki dönemdeki insanların da hareket alanlarını kısıtlıyoruz. Bir kez daha düşünüp birkaç yıllığına İZFAŞ’a verelim. 2019 yılı bütçesi harcamalarını belediye şirketlere ya da bağlı kuruluşlara aktarıyoruz. Madem bunları aktaracağız, bir yıllığına İZFAŞ’a ya da uygun bir şirkete verip işlettirsek, durumu görsek, ondan sonra hareket etsek” ifadelerini kullandı.  

İYİ NİYETLE HATADAN DÖNÜLMESİNİ İSTİYORUZ
AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı İzmir’i mark kent yapmak için neredeyse her ay yurt dışına çıkıp fuarlarda, kongrelerde emek sarf ediyor kendince. Turist sayısını 3 yıl sonra 15 milyona çıkarmaya çalışıyor. Biz iyi niyetle bir hatadan dönülmesini talep ediyoruz. 10 yıl olabilir, 3 yıl olabilir ama buradaki çelişkiden bahsediyoruz. Daha önce ihale edilmemiş bir yöntem; bu da başka bir çelişki. İzmirliler oyunu kullandı ve ‘5 yıl görev veriyorum, beğenmezsem değiştirim’ dedi. 5 yıl sonrasında hangi partinin, hangi başkanın burada olacağının garantisini kimse veremez. Bu hatayı yapmayalım. Çoğunluk sizde, oy çokluğu ile bunu geçirebilirsiniz ama biz İzmirlinin en ufak menfaatini düşünüyorsak ‘bürokrat arkadaşlar böyle karar vermiş’ denilecek kadar basit bir durum değil” dedi. 

 
AK Parti İzmir'de 2 ilçenin daha başkan adayı netleşti
 
DSÖ'den kritik karar: Küresel salgın ilan edildi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BAK BAK 12 Mart 2020 Perşembe 10:44

chp nasırlarından çektiği kadar grup başkan vekilinden çektiğini yaşamayacak

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir dava açmıştı... Kiraz Planı'na mahkeme vetosu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyeti Kiraz Belediyesi’ne ait olan ...
Büyükşehir sanatı sokağa taşıyor
Büyükşehir Belediyesi yıl boyunca cuma ve cumartesi günleri “Sanat Sokakta” ...
Efes Selçuk'ta kitaplara davet!
Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde devam ...
 
Selinos Deresi Islah Projesi için toplantı
İki bin yıllık tarihi tonozlar, köprüler ve tarihi yapıların turizme kazandırılmasını ...
Kadifekale’nin de artık bir 'Masal Evi' var
İzmir Büyükşehir Belediyesi dördüncü Masal Evi’ni Kadifekale’de açtı. ...
Karaburun'da Eğlenhocalı meydanını istiyor!
Karaburun Belediyesi tarafından başlatılan Eğlenhoca Köy Meydanı çalışmasının ...
 
İzmir'de korona virüs önlemleri!
İzmir'de korona virüs önlemleri!
Başkan Gümrükçü’den büyük esnaf buluşması
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğlili esnafla bir araya geldiği ...
Badminton'da Türkiye'yi Bergama temsil edecek
Ankara’da yapılan 19 yaş altı Türkiye Badminton Şampiyonası'na katılan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva