HABERLER>POLİTİKA
11 Şubat 2017 Cumartesi - 12:17

Karşıyaka’da Halk Arenası: Özel ve Böke ne mesaj verdi?

Uğur Dündar ile Halk Arenası Karşıyaka’ya konuk oldu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Böke anayasa değişikliği ve referandum sürecini değerlendirdi.

Karşıyaka’da Halk Arenası: Özel ve Böke ne mesaj verdi?

Uzun yıllardır ilgiyle izlenen Uğur Dündar ile Halk Arenası Karşıyaka’ya konuk oldu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke ile Avukat Murat Ergün, birbirinden çarpıcı açıklamalarla anayasa değişikliği ve referandum sürecini değerlendirdi.

İZDİHAM YAŞANDI
Karşıyaka Belediyesi’ne ait Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’ndaki organizasyona, hem İzmir’in hem de Karşıyaka’nın dört bir tarafından gelen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık bin 200 kişi salonu hınca hınç doldururken, dışarıya kurulan LED ekranlardan da yüzlerce vatandaş programı takip etti. Konuşmalar sık sık İzmir Marşı ve Mustafa Kemal’in Askerleriyiz sloganı ile kesildi. Organizasyona Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven ve İlçe Başkanı Uğur Yıldırım da katıldı.

“GÜCÜNÜZ YETİYORSA 23 NİSAN’DA YAPIN”
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel “AKP Hükümeti, anayasa değişikliği ile büyük bir yanlışın içinde. Bir oldu- bittiye getirerek, ülkenin kaderi ile oynuyorlar. Atatürk’ün saraydan alıp halka verdiği egemenliği yeniden tek bir kişiye teslim etme çabasındalar. Biz TBMM’de gerekli mücadeleyi sergiledik. Bizim kavga ile AKP’ye teslim etmediğimiz ‘kürsüyü’ halkımız da referandumda teslim etmeyecek. Anketlerde ‘Hayır’ oyları önde. Gücünüz yetiyorsa referandumu 23 Nisan’da yapın, biz buradayız, hodri meydan! Çaresizlik ve güvensizlik içindeler. O yüzden ‘Hayır’ diyenleri peşinen terörist ilan ediyorlar ama asıl terör örgütleri ‘Evet’ der çünkü demokrasiyi değil, tek adam rejimini isterler” dedi. Özel, tüm vatandaşları oy kullanmak için sandığa davet etti.

“BU OYUNU BOZACAĞIZ”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke “Anayasa değişiklikleri, TBMM’den müthiş bir aceleyle geçti. Ama referandumu isterlerse bir gün sonra, isterlerse 1 ay sonra yapsınlar hiç fark etmez. İçimizdeki umut ve Cumhuriyet aşkıyla bu oyunu bozacağız. Cumhuriyet’i yeniden ayağa kaldıracağız. Mutlaka sandığa gideceğiz ve ‘Hayırlı’ bir oy kullanacağız. Hikayeleri ve özgüvenleri olmadığı için halkı korkutarak sindirmeye çalışıyorlar.  Bizim, bu yalanlara ve zorbalıklara boyun eğmeyecek bir Cumhuriyetimiz var” dedi. Böke, Varlık Fonu’nu da eleştirerek “Ülkemizin, gençlerimizin ve torunlarımızın geleceği çalınıyor” diye konuştu.

TERÖR ELEBAŞILARI ‘TEK ADAMI’ DESTEKLİYOR
Avukat Murat Ergün ise “Yapılacak olan referandumun tarihini bile, o seçimin tarafı olan bir kişiden öğreniyoruz. Bu ülkede Yüksek Seçim Kurulu yok mu” eleştirisini getirdi. Ergün, referandumda ‘Hayır’ diyecek olanlar ile terör örgütleri arasında bağ kurulmasına ilişkin de “Hem FETÖ hem de PKK elebaşları, zaman içindeki farklı açıklamalarında, Başkanlık rejimine sıcak baktıklarını belirtti. Asıl onlar tek adam sistemini destekliyorlar” diye konuştu.

Etkinlik sonunda konuşma yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da "Bugün tartışılan, Atatürk’ün halka verdiği egemenlik kavramının, yeniden bir kişiye teslim edilmesi meselesidir.  Biz ne Atatürk'ten ne de Cumhuriyet değerlerinden vazgeçeriz" dedi.

 
Söke'de yeni defin alanı parke yoluna kavuşacak
 
Siyasette kaybetti, 22 yıl gün yüzü göstermedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balbay'dan İzmir Limanı'nın devrine sert tepki!
Balbay, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en önemli yük limanları arasında bulunan ...
Başbakan Yıldırım’dan ‘Kıbrıs’ mesajları
Başbakan Yıldırım, Kıbrıs'ta devam eden barış görüşmeleri ile ilgili olarak, ...
İzmir’de Balkan Çalıştayı: Bakan Müezzinoğlu’ndan ‘evet’ mesajları!
İzmir Balkan Çalıştayı, Kaya Termal Otel'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik ...
 
CHP PM'si yol haritasını tartıştı: Mitingi az...
CHP Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ve TBMM Grubunun ortak çalışma ...
Müezzinoğlu’ndan İzmir mesajları: Kılıçdaroğlu’na gönderme, CHP’ye eleştiri
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kısa süre önce yeni ...
Erdoğan: Bu sistem bileklerimizde prangaydı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sistem var ya bu sistem, bu bizim bileklerimizde ...
 
Abdullah Gül'den akademisyenlerin ihracına tepki
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tartışma yaratan son KHK ile atılan akademisyenlerle ...
CHP'li Yiğit: İçimiz yanıyor!
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Meclis'te yaptığı konuşmada El Bab'ta ...
Başbakan referandum için tarih verdi!
Başbakan Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız anayasa değişikliğini onayladı, dolayısıyla ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva