HABERLER>POLİTİKA
10 Şubat 2017 Cuma - 19:52

Müezzinoğlu’ndan İzmir mesajları: Kılıçdaroğlu’na gönderme, CHP’ye eleştiri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kısa süre önce yeni hizmet binasına taşınan AK Parti İl Başkanlığı'nda açıklamalarda bulundu.

Müezzinoğlu’ndan İzmir mesajları: Kılıçdaroğlu’na gönderme, CHP’ye eleştiri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kısa süre önce yeni hizmet binasına taşınan AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Yeni hizmet binasını çok beğendiğini dile getiren Bakan Müezzinoğlu, "İzmir'in de ülke insanımızın da dinamikleriyle bu ülke büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetin üstündeki hedeflere taşıyacağız. Birileri seçim garantisi olsun diye İzmir'den aday oldu, İzmir'den başbakan çıkartacağını söyledi. Ara sıra doğru söylüyor, İzmir gerçekten başbakan çıkarttı" diye konuştu.

'BEN 2002'YE GÖRE DAHA KÖTÜYÜM DİYEN YOKTUR'
2016 yılının olağanüstü sıkıntılı geçtiğini dile getiren Bakan Müezzinoğlu, "Sıkıntıları, dik duruşuyla, cesaretiyle bu milletin DNA'sında olan karakteriyle hainlerin karşısında dimdik durarak atlattık. Bugün artık geleceğe umutla bakıyoruz ve muasır medeniyet üstündeki o büyük Türkiye'ye daha yakınız. Çatıştıran olmadık, ayrıştıran olmadık olmayacağız. Bu ülke insanının yarınlarını bugünden daha iyi yapmak için çalışıyoruz. Bu ülke insanının tamamı bizim için değerlidir, ama ancak hainler hariç. Hiçbir vatandaşımız, ben 2002'ye göre daha kötüyüm demiyordur. Bazı gözü kör, kalbi mühürlü olanlar, havaalanlarını, hastaneleri, tünelleri görmeyebilir ama birazcık vicdanı olan mutlaka diyor ki güzel hizmetler oldu. Sıkıntılarımız var ama daha büyük hedeflerimiz var" diye konuştu.

'ATATÜRK'ÜN GÖLGESİNDE YATMAKTAN VAZGEÇİN'
Zaman zaman CHP'lileri uyardığını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, milletin değerlerinin yok sayılarak laikçilik, Atatürk'ün ilkelerini yok sayarak Atatürkçülük yapılamadığını belirtti. Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünü hatırlatan Müezzinoğlu, "O CHP'li arkadaşlara diyorum ki 'Atatürk'ün gölgesine yatmaktan, onu kullanmaktan vazgeçin'. Çünkü o milletten hiçbir zaman korkmadı. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni, milletine güvenerek yaptı. Bakıyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi halktan korkuyor. Sistemin bu hale gelmesinin sebebi Cumhuriyet Halk Partisi'dir. 2007 yılında Sayın Kılıçdaroğlu da dahil '367 olmadan Cumhurbaşkanı seçemezsiniz' dediler. Milletin ümüğünü sıkan sistem o zaman vardı, o zaman Anayasa Mahkemesi arka bahçeleriydi, oraya gittiler. Bugün tek bir üyesinin vicdanı varsa, o kararı kabul edeceğini sanmıyorum. Cumhurbaşkanı seçimi belirli güç odaklarının, milletin ümüğünü sıkan belirli bir zümrenin elinde olmasına karşı çıktık ve cumhurbaşkanını milletimizin seçmesi gerektiğini söyledik. Son değişikliğin ardından artık sistemde ilk defa, ipin ucu milletin elinde olacak.

Bu sistemle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi'ne Sayın Başbakanımız, bu sistemin başkanlık veya cumhurbaşkanlığı sistemi olarak şekillenmesini istediğini söyledi. Eğer bunları kabul etmiyorsanız, güçlü bir parlamenter sistemin hazırlığını yapın getirin, birlikte milletimize gidelim denildi. Ama Cumhuriyet Halk Partisi'nden tıs yok. Hangisi olursa olsun milletten korkuyor. Milleti merkeze alan bir parlamenter sistem önerisi bile getiremedi" dedi.

'16 NİSAN 80 MİLYONUN HAYALLERİYLE İLGİLİ'
Ak Parti hakkında 2007 yılında açılan kapatma davasını hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, "Yüzde 47 oy almış siyasi partiye dava açanlar, o dönem yaşananların hesabını verdi mi? 1 oyla kurtuldu, kurtulan Ak Parti miydi, Erdoğan mıydı? Milletin vicdanı, kaderi kurtuldu. Ama vesayet odakları kaybetti. Şimdi artık ipin ucunun tamamen milletin elinde olacağı günlerin arifesindeyiz. 16 Nisan'la ilgili yapacağımız çalışmaların hiçbiri partimiz veya şahısla ilgili değil, 80 milyonun umutları ve hayalleriyle ilgidir" diye konuştu.

'TARİHİN KARANLIK SAYFALARINA GÖMELİM'
Gençlerin referandumda 'hayır' oyu kullanması için etkilenmeye çalışıldığını savunan Bakan Müezzinoğlu, "Korkutmak isteyenleri, gelin hep beraber milletçe korkutalım ve onları tarihin karanlık sayfalarına gömelim. Her anayasa değişikliğinde bu ülkenin gençlerine değer verelim diyoruz. Bu dinamizmi bu ülkenin kaderiyle ilgili kullanmamız lazım. Bu kişilere seçme hakkı verdiysek, seçilme hakkı da verelim diyoruz. Beni seçerken çocuk değil, kendisi seçilmeye kalktı mı çocuk. 1 milyon 200 binin arasında 1 tane 23 yaşında TBMM'ye gelse, bir dönem tecrübe kazansa, 2'nci dönem Türkiye'nin vizyonuna katkı sağlar. Şimdi gençlere 'Hayır' dedirtmeye çalışıyorlar, ya kardeşim al hakkını koy cebine yarın ne olur ne olmaz lazım olur. Bunlar şimdi gençleri de saf zannediyorlar, onları hayırcılığa itiyorlar, gençler cesurdur" dedi.

Konuşmanın ardından Bakan Müezzinoğlu, il binasından ayrıldı. Bakan Müezzinoğlu, programının ilerleyen saatlerinde İzmir Balkan Çalıştayı'na katılacak. (DHA)

 
Kanada'da kayboldu, 5 yılda Brezilya'ya kadar yürüdü!
 
Buca Belediyesi 50 bin ‘Nutuk’ dağıttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Bu sistem bileklerimizde prangaydı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sistem var ya bu sistem, bu bizim bileklerimizde ...
Abdullah Gül'den akademisyenlerin ihracına tepki
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tartışma yaratan son KHK ile atılan akademisyenlerle ...
CHP'li Yiğit: İçimiz yanıyor!
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Meclis'te yaptığı konuşmada El Bab'ta ...
 
Başbakan referandum için tarih verdi!
Başbakan Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız anayasa değişikliğini onayladı, dolayısıyla ...
İzmir’in yeni rektörü ilk ziyaretini Başbakan’a yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İzmir Demokrasi Üniversitesi ...
Bakan Müezzinoğlu İzmir'de işçilerle yemekte bir araya geldi
Torbalı’daki Merinos mobilya fabrikasında incelemelerde bulunan Müezzinoğlu, ...
 
Anlaşma tamam: O ülkeye nüfus cüzdanıyla seyahat
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Ukrayna'nın sadece kimlik ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan anayasa teklifini onayladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişiklik kanununu onayladı. Yasal 60 ...
AK Partili Kaya’dan 4 belediyeye ‘Körfez Geçiş’ tepkisi!
Belediyelerin projeye karşı takındığı tavrı eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva