HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Şubat 2017 Cuma - 20:09

Buca Belediyesi 50 bin ‘Nutuk’ dağıttı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş hikayesini Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleminden anlatan Nutuk’tan 50 bin adet bastıran Buca Belediyesi, ünlü haberci ve televizyon sunucusu İsmail Küçükkaya’nın ve binlerce Bucalı’nın katıldığı görkemli törenle Belediye Hizmet binası önünden dağıttı.

Buca Belediyesi 50 bin ‘Nutuk’ dağıttı

Buca Belediyesi 50 bin Nutuk’u ücretsiz olarak Bucalılara dağıttı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Ekim 1927 tarihinde Cumhuriyet Halk Fırkası’nın 2. Kurultayı’nda başlayıp, 6 günde okuduğu Nutuk’un dağıtım töreni binlerce Bucalı ve İzmirli’nin katılımıyla gerçekleşti.

- FOTO GALERİ: BUCA'DA NUTUK BAYRAMI!... 

Ellerinde Türk Bayrakları ile Belediye hizmet binası önünde toplanan binlerce vatandaş, Atatürk’ün ölümsüz eserinden alabilmek için saatler öncesinden uzun kuyruklar oluşturdu.

Marşlar ve Türk bayraklarıyla coşan binlerce Bucalı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş tarihi Nutuk’u başlarının üzerinde taşıyıp ilginç görüntüler oluşturdu. Genci yaşlısı, kadını erkeğiyle Belediye önünü dolduran vatandaşların coşkusu uzun saatler sürdü.

50 Bin Nutuk dağıtım törenine Atatürkçü kimliğiyle tanınan ünlü haberci ve televizyoncu İsmail Küçükkaya’da katıldı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile birlikte coşkulu kalabalığı selamlayan İsmail Küçükkaya, tarihi bir dönemde Başkan Piriştina’nın davetiyle Nutuk için, Atatürk için, Cumhuriyet için Buca’ya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Türkiye’nin aydınlık geleceğine inandığını vurgulayan Küçükkaya, Başkan Piriştina ve ekibini bu anlamlı proje için tebrik ederken, “Çok hoşuma giden bir etkinlik oldu. Göreceksiniz bu bir ilk. Bundan böyle Türkiye’de bunun dalga dalga yayıldığını hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

Alanda toplanan binlerce vatandaşa seslenen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, bu ülkenin değerlerine olan sadakatin ve kararlığımızı vurgulamak için, geçmiş tarihte bu ülke için mücadele edenleri anlatan Atamızın en değerli ve kıymetli eserlerinden biri olan, bir mücadelenin özetini dağıtmaktan gurur duyduklarını söyledi. Nutuk’un asla bir siyasi belge olmadığını vurgulayan Başkan Piriştina, “Bu ülkenin nasıl kazanıldığını, ne tür fedakarlıklar yapıldığını, nasıl bedeller ödendiğini anlatan bu eseri dağıtma kararını aldığımızda ve onu dağıtmak üzere yaptığımız çağrıda bizi yalnız bırakmayan, sizlerin önünde saygıyla eğiliyorum. İyi ki varsınız! Sizleri burada görmek zamanında verilen mücadelenin ne kadar haklı olduğunu ve asla bu mücadeleyi kaybetmeyeceğimizi bize bir kez daha gösterdi. Tüm hemşerilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Buca hep ilklere imza attı. Bu kampanyada bu etkinlikte coşkusuyla bir ilk olsun. Bundan sonra tüm Türkiye’ye yayılsın istiyoruz. O enerjiyi o havayı burada koklamamak mümkün değil. Kampanyanın simgesi haline gelen İsmail Küçükkaya’ya sizlerin önünde teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Buca Belediye Başkanı levent Piriştina ve gazeteci İsmail Küçükkaya konuşmaların ardından Bucalılar için Nutuk imzalayıp, bol bol selfie çektirdi.

 
Müezzinoğlu’ndan İzmir mesajları: Kılıçdaroğlu’na gönderme, CHP’ye eleştiri
 
CHP PM'si yol haritasını tartıştı: Mitingi az...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Metrosu'nda gurur günü: Filoya 95 vagon daha!
Tramvay, banliyö ve metro yatırımlarıyla raylı sistemde “3 koldan” atağa ...
Başkan Atila ödülünü aldı: Yılın Spor Adamı
Bornova Stadı, Atatürk Spor Kompleksi gibi önemli yatırımlar ve amatör ...
Bucalı öğretmenlerin eserleri BBKSM’de
Bucalı öğretmenlerin hayatın içinden çektikleri karelerden oluşan “Beklentiler” ...
 
Nergiz Parkı’nda kafe keyfi başladı
Karşıyaka Belediyesi, Nergiz Parkı’nda hayata geçirdiği yenileme çalışmalarını ...
Hayat kurtaran kampanyaya Konak desteği
Kızılay’ın başlattığı kampanyaya bir destek de Konak Belediyesi çalışanlarından geldi.
Kentsel dönüşümde muhtarlara Kocaoğlu garantisi!
Bayraklı muhtarlarını ağırlayan Kocaoğlu, dönüşümle ilgili Uzundere’deki ...
 
Başkan Soylu’dan Yıldırım'a 'can suyu' teşekkürü
Menderes’te aşırı kar yağışı sonrası yaşanan sera felaketine kısa sürede ...
Başkan açıkladı: Zübeyde Ana’nın anıt mezarı yakınındaki tuvalet yıkılıyor!
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Zübeyde Hanım anıt mezarı ...
UEFA’dan Bornova Stadı’na bir tam not daha!
Ülkemizi UEFA Gençlik Ligi’nde temsil eden Altınordu U19 takımı Çek Cumhuriyeti ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva