HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Şubat 2017 Cuma - 09:32

Kentsel dönüşümde muhtarlara Kocaoğlu garantisi!

Bayraklı muhtarlarını ağırlayan Kocaoğlu, dönüşümle ilgili Uzundere’deki ilk uygulamayı örnek göstererek, “Bu işte garanti biziz... Herkesin, özellikle de kentsel dönüşüm projesi uygulanacak bölgelerdeki hemşehrilerimin Uzundere’deki işleyişi çok yakından takip etmesini öneriyorum” dedi.

Kentsel dönüşümde muhtarlara Kocaoğlu garantisi!

Bayraklı’nın 13 mahalle muhtarını makamında ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, muhtarların kentsel dönüşüme yönelik tüm sorularına tek tek yanıt verdi. İzmir’in farklı bölgelerinde kentsel dönüşüm hazırlıkları yaptıklarını ve Bayraklı’da Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerinde bilgilendirme ve tespit çalışmalarının yapıldığını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

UZUNDERE ÖRNEĞİNİ HERKES İYİ İNCELESİN
“280 konut ve 33 iş yerini kapsayan ilk projemizi Uzundere’de gerçekleştirmeye başladık. Herkesin, özellikle de kentsel dönüşüm projesi uygulanacak bölgelerdeki hemşehrilerimin oradaki işleyişi çok yakından takip etmesini ve vatandaş memnuniyetini  iyi değerlendirmesini  öneriyorum. Bu projede kimse kırılmıyor, komşuluk ilişkileri kaldığı yerden devam ediyor. İnsanlar oradan oraya sürüklenmiyor. Kendi istekleri doğrultusunda, düzenleriyle birlikte yeni yuvalarına kavuşturuyoruz. Bunları yaparken de hak sahipleriyle tek tek uzlaşarak tapuları Büyükşehir Belediyesi adına devraldık. Uzlaşmayla tamamlanan 2 ada için yapım ihalesini yaptık. İhaleyi kazanan firma inşaatlara başladı. Ayrıca evi 30 metrekareden küçük olanlar ya da yol kenarında olanlar açıkta kalmasın diye onlara da belediyemiz stokundan konutlar verdik. Tak sitle ödeyecekler, açıkta kalmayacaklar. Yüklenici firma bizimle muhatap olacak, mal sahipleriyle değil! Mal sahipleri de firmayla muhatap olmayacak. İki taraf da bizimle muhatap olacak. Yani garanti biziz.. Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığımız hem inşaatı kontrol edecek hem hak sahiplerine sorumluluğunu yerine getirerek firmayla vatandaşı birbirine karşı koruyacak. Tapuları biz aldık, biz vereceğiz. Belediye burada her iki taraf için de güven unsurudur” dedi.

ELİMİZ TAŞIN ALTINDA…
Yerinde dönüşümü kendilerine ilke edindiklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Kentsel dönüşüm 1–2 senede bitebilecek bir iş değil. Biz kentsel dönüşümü yüzde 100 uzlaşı modeliyle Uzundere’de başlattık ve Güzeltepe, Aktepe-Emrez, Ballıkuyu, Bayraklı, Ege Mahallesi ve Örnekköy’de de kentsel dönüşümle ilgili çalışmalara devam ediyoruz. Bizim uyguladığımız model diğerlerinden farklı. Temelinde önce uzlaşmak, önce anlaşmak var. Bu memnuniyeti herkes görsün, örnek olsun diye hem yüklenici firma hem de biz elimizi taşın altına koyduk. Konutlardan yüklenici firmanın aldığı pay, maliyeti ve kârı haricinde, ki inşallah kâr ederler, ne ekonomik değer üretiliyorsa, hepsi burada yaşayan vatandaşlarımıza, tapu sahiplerine kalacaktır. Belediyeye, tek bir çöp kalmayacak. Bizim bu işten tek kârımız ne biliyor musunuz? Kentin kalkınması, refah düzeyinin artması ve kentlimizin memnuniyeti.. Başka ne isteyelim ki?” dedi.

 
Milyonları ilgilendiren teklif Meclis'te!
 
İzmir'in genç yıldızı Medine adım adım Tokyo'ya!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Şubat 2017 Cuma 14:01

İzmir'de kentsel dönüşüm ne oldu diye sorulunca cevap olarak yıllardır "Güzeltepe, Aktepe-Emrez, Ballıkuyu, Bayraklı, Ege Mahallesi ve Örnekköy’de de kentsel dönüşümle ilgili çalışmalara devam ediyoruz." cevabı veriliyor. Çalışmalar ne zaman bitecek de icraat başlayacak ? Bakanlık tarafına bakınca da Karabağlar kentsel dönüşümü yılan hikayesine döndü. 5 yıldır tık yok. En son bakan geldi , ocak ayında temel atılacak dendi ama Şubat bitiyor ortada temel var mı ?

Yorumu oyla      12      5  
Tayfun 10 Şubat 2017 Cuma 12:12

Başkan dogruyu yapıyor bina donusumu degil kentsel yani mahallenin tumunun donusumu en dogru cozum , okulu camisi yolu spor alanlası parkları kısaca yasama dair herseyiyle birlikte olursa onun adı Kontsel Donusum olur , aksi durumda sadece binalar yıkılır yenisi yapılırsa o sadece bina donusumu olur ki , Turkiye 1970 lerde eski yapıları yıkıp hepsine yeni apartmanlar yaptı ,sonunda 30 yıl sonra o eskiyen apartmanları da yıkmak zorunda kalıyoruz.gelecek 50 - 100 seneyi planlamak en dogru istir. hem ulkenin kıt kaynakları heba edilmemis olur.

Yorumu oyla      12      5  
Bülent isik 10 Şubat 2017 Cuma 10:58

Dışarıdan merdivenli 4 katlı kaçak inşaatına 4 daire isteyen mal sahipleri ile kentsel dönüşüm yapılmaz.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soylu’dan Yıldırım'a 'can suyu' teşekkürü
Menderes’te aşırı kar yağışı sonrası yaşanan sera felaketine kısa sürede ...
Başkan açıkladı: Zübeyde Ana’nın anıt mezarı yakınındaki tuvalet yıkılıyor!
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Zübeyde Hanım anıt mezarı ...
UEFA’dan Bornova Stadı’na bir tam not daha!
Ülkemizi UEFA Gençlik Ligi’nde temsil eden Altınordu U19 takımı Çek Cumhuriyeti ...
 
Başbakanlık'tan kar mağduru Menderes’e can suyu
İzmir’in Menderes ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle zarar gören seralar ...
Kent Konseyleri Birliği'nden Başkan Şahin'e büyük onur
İzmir Kent Konseyleri Birliği, Şubat ayı Olağan Toplantısı’nı Menemen’de ...
Konak'ta hem karınları hem gönülleri doyuran hizmet
Konak Belediyesi’nin bakıma muhtaç, kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşların ...
 
İZSU'dan tarihi hamamlara restorasyon müjdesi
İZSU Genel Müdürü Fügen Selvitopu, tarihte Diana Hamamları olarak geçen ...
Buca Belediyesi 600 can dostuna kucak açtı
Sokak hayvanlarının bakım ve aşılamasını aralıksız olarak sürdüren Buca ...
Cumhuriyet kadınlarından Mehmetçiğe destek
Türkiye Emekli Subaylar Derneği Karşıyaka Şubesi’nin başlattığı, “Vatan ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva