HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Şubat 2017 Perşembe - 12:28

Kent Konseyleri Birliği'nden Başkan Şahin'e büyük onur

İzmir Kent Konseyleri Birliği, Şubat ayı Olağan Toplantısı’nı Menemen’de gerçekleştirdi. Konsey tarafından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'e gençliğe ve spora verdiği desteklerden dolayı plaket verildi.

Kent Konseyleri Birliği nden Başkan Şahin e büyük onur

İzmir’in 25 ilçesindeki Kent Konseylerinin oluşturduğu İzmir Kent Konseyleri Birliği, Şubat ayı Olağan Toplantısı’nı Menemen’de gerçekleştirdi. Menemen Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı öncesinde Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’i Gölpark Menemen’de ziyaret eden Kent Konseyi Başkanları, gençliğe ve spora verdiği desteklerden dolayı Başkan Şahin’e plaket verdi.

Başkan Tahir Şahin’e plaketini sunan Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacı, “Gençliğe inanmak lazım. Onun için sizi tebrik ediyorum” dedi. Bu plaketi almaktan büyük mutluluk duyduğunu ve gençliğe güvendiğini söyleyen İzmir’in kıdemli Belediye Başkanlarından Tahir Şahin, “Türkiye’nin en genç Kent Konseyi Başkanı bizde. Güzel bir şey bu. Artık yavaş yavaş bazı şeyleri gençlere bırakmanın zamanı geldi ve geçti diyebiliriz. Ben 39 yaşında Belediye Başkanı oldum. Birikimi ve vizyonu sağlam ise 25 yaşında bir arkadaşımız olsun. Belediye Başkanlığı’nda artık genç isimlerin olması fayda getirir. Belediye Meclis Grupları da öyle. Bütün Sivil Toplum Örgütlerinde de aslında böyle olması gerektiğinin altını çizmek isterim” dedi.

BAŞKAN ŞAHİN: EMİNİM Kİ ‘HAYIR’ ÇIKACAK

Plaketin ardından Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacı, İzmir Kent Konseyleri Birliği hatırası kalemi “İyi günlerde, iyi kararlara imza atmanız dileğiyle, ‘Hayır’lar getirsin” diyerek Başkan Tahir Şahin’e takdim etti ve katılımcılardan yoğun alkış aldı.

Bu sözlerin ardından, Nisan ayında yapılması planlanan anayasa değişikliğine ilişkin referandum ile ilgili açıklamalarda bulunan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “İnşallah bütün sonuçlar Türkiye’de ‘Hayır’ olacak diye düşünüyorum. Ben çok umutluyum. Çok gerçek bir anket var elimizde. İzmir’de AK Parti’nin %11 tabanı ‘Hayır’ diyor. MHP’nin de çok yüksek bir tabanı ‘Hayır’ diyor. İnşallah Türkiye’de de böyle olacak. ‘Tek adamlığı’ sağduyulu MHP ve AKP tabanına anlatırsak, eminim ki ‘Hayır’ çıkacak” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI RİSK ALMALI

Katılımcılardan, Sivil Toplum Örgütlerine sağladığı destekler nedeniyle de övgü dolu sözler duyan Başkan Tahir Şahin; “Sivil Toplum Örgütleri’nin sığınağı yerel yöneticilerdir. Yerel yöneticiysek bazı riskleri almamız lazım. Belediye Başkanlığı makamı risk alma makamıdır. Mevzuatı zorlayarak iş yapmak gerekir” dedi ve İzmir’in ilk doğal gölparkı olan Gölpark Menemen’in bu bakış açısıyla ortaya çıkarıldığını söyleyerek, “Bu gördüğünüz alan, Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait bir alan. Sayın Başbakan Bakan iken, 7 yıl önce buraya getirdim. Bu gölde 8 çocuğumuz boğularak vefat etmiş. ‘Burayı bize tahsis edin, biz de bir proje yapalım’ dedim. 5 yılda en az 10 kez istedim bir türlü nasip olmadı. Ben de iki yıl önce Karayolları’nın olmasına rağmen kendi Belediye personelimle bu alanı yarattım. Bu ciddi bir riskti. Eğer böyle riskler alıyorsanız, o zaman bu makamlara talip olmak lazım. Almıyorsak, bence olmamak lazım” dedi.

Gölpark Menemen’e yılda 400 bin ziyaretçi hedeflediklerini açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 170 dönümlük rekreasyon alanı içerisinde yer alan 27 dönüm doğal gölet etrafında çevrelenmiş hayvanat bahçesi, fuar alanı, açık ve kapalı spor salonları, lunapark, amfi tiyatro, go-kart pisti ve kafeteryaları Kent Konseyi Başkanlarına bizzat kendisi tanıtarak, ziyaretleri anısına konuklarına Menemen toprağından yapılmış testi ve 2017 yılı “Ata’ya Saygı Takvimi” hediye etti.

Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda; Menemen Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal ve Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl, Menemen’e yapılmak istenen Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi ve Gediz Nehri kirliliği konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Bu konularda Menemen Kent Konseyi’nin hazırlayacağı eylem planına, İzmir’deki tüm Kent Konseyleri’nden destek geldi. İzmir Kent Konseyleri Birliği’nin Şubat ayı Olağan Toplantısı, Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen akşam yemeği ile sona erdi. 

 
İzmir'de deprem tahmininde umut veren çalışma
 
4 DEAŞ'lı 150 kilo bombayla yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta hem karınları hem gönülleri doyuran hizmet
Konak Belediyesi’nin bakıma muhtaç, kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşların ...
İZSU'dan tarihi hamamlara restorasyon müjdesi
İZSU Genel Müdürü Fügen Selvitopu, tarihte Diana Hamamları olarak geçen ...
Buca Belediyesi 600 can dostuna kucak açtı
Sokak hayvanlarının bakım ve aşılamasını aralıksız olarak sürdüren Buca ...
 
Cumhuriyet kadınlarından Mehmetçiğe destek
Türkiye Emekli Subaylar Derneği Karşıyaka Şubesi’nin başlattığı, “Vatan ...
Karşıyaka'da yeni yapılara ‘çöp konteyneri’ şartı
Daha hijyenik, sağlıklı ve modern bir kent yaratmak adına örnek bir karar ...
'İnternetle Hayat Kolay' projesi Bornova’da başladı
Habitat Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türk ...
 
Urla'da Zeytinalanı sahil düzenlemesi tam gaz
İzmir Büyükşehir ve Urla Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen “Zeytinalanı ...
Büyükşehir’den Çeşme’ye ‘tarihi’ yatırım!
Büyükşehir, 2014 yılında görev sınırlarına dahil edilen Çeşme’deki 30 ...
'ÇİBEL yetkisi' AK Parti desteğiyle Başkan Arslan'a
Belediyenin şirketi KAFESAN’ın taşeronla yaşanan sıkıntılardan dolayı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva