HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Şubat 2017 Çarşamba - 10:33

Büyükşehir’den Çeşme’ye ‘tarihi’ yatırım!

Büyükşehir, 2014 yılında görev sınırlarına dahil edilen Çeşme’deki 30 yıllık içme suyu şebekesini baştan sona yenilemek için düğmeye bastı. İZSU, 800 kilometrelik şebeke yenileme çalışmalarının ilk etabını 37.4 milyon liralık yatırımla Ildırı, Germiyan, Şifne ve Reisdere mahallelerinden başlatıyor.

Büyükşehir’den Çeşme’ye ‘tarihi’ yatırım!

Şebekedeki su kayıp ve kaçaklarının ciddi boyutlarda olduğu Çeşme’de özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı, İZSU’nun tarihi yatırımı ile çözülecek.

2014 yılında Bütünşehir Yasası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına giren ilçenin 30 yıllık eskiyen ve kaçaklara neden olan içme suyu alt yapısını yenilemek için proje çalışmalarını tamamlayan İZSU, şimdi 712 kilometrelik içme suyu ile 86 kilometrelik iletim hattını kapsayan yatırımın startını veriyor. İlk etapta Ildırı, Germiyan, Şifne ve Reisdere mahallelerinden başlayacak imalat çalışmaları 37.4 milyon liraya mal olacak; 153 kilometre içme suyu şebekesi ile 39 kilometre uzunluğunda iletim h attı döşenecek. Önümüzdeki günlerde başlayacak çalışmalar 720 günde tamamlanacak. 

17 KİLOMETRELİK HAYAT HATTI DA YENİLENİYOR
Ildırı kaynaklarından gelen suyun Çeşme’ye aktarılmasını sağlayan ve çürüdüğü için sık sık arızalanan 17 kilometrelik iletim hattı da bu çalışmalar kapsamında yenilenecek.  Ildırı ile Çeşme İstanbul Depo arasındaki iletim hattının yenilenmesi ile Çeşme’de su kayıplarında önemli oranda azalma olacak ve ilçeye daha fazla su aktarılmış olacak. Ayrıca Germiyan bölgesinde açılan kuyular da devreye alınarak ilçeye ilave su kaynağı sağlanmış olacak. Çeşme ilçesi şebeke ve iletim hattı yenileme çalışmalarının ikinci etabı Alaçatı, Ilıca, Paşalimanı, Boyalık bölgeleri ile İstanbul Depo ile Ç eşme bölgesine su sağlayan diğer depolar arasındaki iletim hatlarının yenilenmesini kapsıyor. İkinci etapta 276 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi ile 39 kilometre uzunluğunda iletim hattı yenilenecek. Önümüzdeki günlerde imalat çalışmaları için ihaleye çıkılacak. Çeşme’deki tarihi alt yapı yatırımı, üçüncü etabın da tamamlanması ile sona erecek. Bu son etap çalışmaları kapsamında 5 kilometre iletim hattı ile 283 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi yenilenecek. Üçüncü etapta Çeşme merkez, Dalyan, Çiftlik, Ovacık, Altınkum ve Pır lanta Plajı’nın bulunduğu bölgeler yer alıyor.

BÜYÜKŞEHİR BUGÜNE KADAR NELER YAPTI?
Bütünşehir Yasası ile Çeşme ilçesinin alt yapısını devralan İZSU Genel Müdürlüğü, hızla arızaya neden toplam 37 kilometre uzunluğundaki eski su ve kanal hatlarını yeniledi. Ayrıca Germiyan bölgesinde 3 yeni kuyu açıldı.  Ildırı’daki 8 kuyu ile Vali Kutlu Aktaş Barajı’ndan gelen suların toplandığı ana depo arasında eskiyen ve su kaçağına neden olan 13 kilometrelik çelik iletim hattındaki kaçaklar “dinleme yöntemiyle” tespit edildi ve arızalar giderildi. Ekiplerce arızalara hızla müdahale edilerek kaçak bağlantı yapanlar tespit edildi . Alınan önlemlerle ilçede kısa süreli arızalar dışında su kesintisi yaşanmadı. Çeşme’nin su sorununa çözüm getirmek amacıyla 25 – 30 yıllık eskiyen ve kaçaklara neden olan şebekelerin yenilenmesi için etüt ve proje çalışmaları tamamlanarak ve etaplar halinde ihaleye çıkılarak çalışmaların başlatılması kararı alındı. Asbest iletim hatları ile PVC borulardan oluşan şebeke hattı ductil borularla yenilenecek.

 
İzmir'de yoga şöleni
 
Buca'nın gururu Sarp Avrupa'nın zirvesinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'ÇİBEL yetkisi' AK Parti desteğiyle Başkan Arslan'a
Belediyenin şirketi KAFESAN’ın taşeronla yaşanan sıkıntılardan dolayı ...
Konak Meclisi'nde Başkan'dan eleştirilere 'hayır'lı cevap!
Pekdaş, AK Parti Grubundan gelen hizmet eleştirisine, “Hayırlı işler yapalım” ...
İki kahramanın ismi Ödemiş sokaklarında yaşayacak
İzmir Ödemiş Belediye Meclisi, İzamir Adliyesi saldırısında şehit düşen ...
 
Seferihisar’da '8 yıllık düğüm' çözüldü: ÇED başladı!
Seferihisar’ın Cumhuriyet mahallesine yapılması istenen ve yöre sakinleriyle ...
Ve IF Wedding kapılarını açtı: Modanın kalbi İzmir’de atıyor!
Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 11. kez düzenlenen IF ...
İzmir Çanakkale’yi yalnız bırakmadı: AKS 110 iş başında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS 110 ekipleri, Çanakkale'deki depremin ...
 
Buca Belediyesi 50 bin Nutuk dağıtacak
Buca Belediyesi, Ulu Önder Atatürk’ün tarihe ve geleceğe ışık tutan ölümsüz ...
Karşıyaka'da 'sessiz katile' karşı eğitim seferberliği
Karşıyaka Belediyesi, kış aylarında soba ve bacalardan kaynaklanan karbonmonoksit ...
Pekdaş’tan öğrencilere ilk gün sürprizi
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ikinci ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva