HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2019 Salı - 20:16

Karşıyaka'da gündem borçlar

Karşıyaka Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan ikinci birleşimi Başkan Cemil Tugay’ın yönetiminde gerçekleşti. Belediye'nin 2018 Yılı Bütçe Kesin Hesabının görüşüldüğü toplantıda bütçe oylanmasında AK Parti ret oyu verirken, önerge oy çokluğu ile kabul edildi. Ayrıca oturumda Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Arşiv Müdürlüğü’nün kurulması oy birliği ile kabul edildi.Meclis toplatısına belediyenin borçları ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali hakkındaki tartışmalar olay yarattı.

Karşıyaka da gündem borçlar

2018 yılı Bütçesinin oylaması esnasında söz alan AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk, “Daha önceki oturumlarda da belirttiğimiz gibi bu bütçeyi bu şekilde onaylamamız söz konusu değil. Keşke yasalar müsaade etse de önceki başkanımız burada olsa ve bu borçların nedenlerini kamuoyuna açıklasa… Çok borç var. Allah size kolaylık versin. Biz ret oyu vereceğiz” dedi.

CHP’Lİ AYDIN’DAN İSTANBUL ÇIKIŞI
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Meclis Üyesi Murat Aydın, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve yenilenmesi kararına sert eleştirilerde bulundu. Aydın, alınan kararın hukuki değil siyasi bir karar olduğunu dile getirdi.

AK PARTİLİ ÖZTÜRK: BURASI GENEL SİYASET YERİ DEĞİL
Aydın’ın konuşmasının ardından söz isteyen AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk, “Karşıyakalılar bizi buraya Karşıyaka’nın sorunlarını konuşalım, çözelim diye gönderdiler. Burası genel siyaset yeri değil. Sayın Başkan siz eğer buna müsaade edecekseniz bizim de söyleyecek laflarımız var. Lütfen mesaimizi Karşıyaka’ya harcayalım, meclisimiz nezaket çerçevesinde sürsün” ifadelerini kullandı. 

TUGAY’DAN ÜSLUP VURGUSU
Belediye Başkanı CHP’li Cemil Tugay ise, “Burası Karşıyaka Belediye Meclisi ve gündemimiz Karşıyakalıların sorunları olmalı. Biz de buna odaklı çalışıyoruz. Kaç tane Karşıyakalı için İstanbul’da verilen karar bir sorundur, bu konu tartışmaya açılması gereken bir konu mudur diye düşünmeliyiz. Siz de kendi görüşlerinizi açıklayabilirsiniz. Burada üslup önemlidir. Hakaret veya mesnetsiz bir suçlama yoksa meclis, siyasi görüş açıklanacak bir yer değildir diye düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

BİZE, 250 MİLYON BORCU NASIL KAPATACAĞIMIZ İLE İLGİLİ ÖNERİ GETİRİN!
Başkan Tugay’ın konuşması üzerine tekrardan söz alan AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk, “Bizim işimiz bu değil, bunun için burada bulunmuyoruz. Bize belediyenin 250 Milyon TL borcunu nasıl kapatacağımız ile ilgili öneriler getirin” açıklamasında bulundu.

İSTERSENİZ TAKİP EDİN, HİÇBİR PERSONELİN ÖDEMESİ GECİKMEYECEK!
AK Partili Öztürk’ün, belediyenin borçlarını hatırlatması üzerine açıklama yapan Başkan Tugay, borçlar ile ilgili gidişatın olumlu yönde olduğunu vurgulayarak, “Belediyeyi bir miktar borçla devraldığımız doğru ve bununla ilgili verileri zaten açıkladık. Bunlarla ilgili gidişatımız olumludur. Harcamalarımızda tedbir aldık, gelirlerimizi arttırmak için pek çok yeni yollar yaratıyoruz. Birkaç ay içerisinde somut bir rahatlama göreceğiz. Karşıyaka, İzmir’in de Türkiye’nin de en borçlu belediyesi değil, 2 Bin 600’den fazla çalışanıyla, hizmetleriyle dimdik ayakta duran bir belediye. İsterseniz takip edebilirsiniz, hiçbir personelin ödemesinde gecikme olmayacak. Bu borç yükünü atacağız. Bizim asıl endişemiz, ülkemizdeki ekonomik krizin derinleşmesi” diye konuştu.

AK PARTİLİ BARAN,  O İŞÇİLERLE İLGİLİ İDDİAYI GÜNDEME TAŞIDI
AK Partili Meclis üyesi Ahmet Uğur Baran, “Karşıyaka Belediyesi’nde 6 kadrolu 4’ü engelli çalışanın sürgün edildiği basına yansıdı. Bu arkadaşlar zamanında aldıkları maaştaki oransal bozukluğun iyileştirilmesi için başvuru yönetime başvuru yapıyorlar. Ardından bir uzlaşı heyeti geliyor ancak olumlu sonuca varılamıyor. Bu arkadaşlarda 30 Mart’ta dava açıyorlar. Davanın açılmasının ardından bu işçilerin görev yerlerinde değişiklik yapılıyor ve gönderildikleri yerler engelli arkadaşların çalışmasına uygun değil. Sizin konuya vakıf olmadığınızı düşünüyorum. Bu konu ile ilgili bilgilendirmek istedim” dedi.

BAŞKAN TUGAY: ORTADA ÖYLE BİR ŞEY YOK!
AK Partili Baran’a cevap veren Başkan Tugay, “Bilindiği üzere belediyedeki görevlendirmelerle ilgili bazı tasarruflarda bulunuluyor ancak ortada bu arkadaşların belirttiği şekilde bir durum yok. Engelli arkadaşların böyle bir durumu varsa ilgileniriz” ifadelerini kullandı.

 
Türkiye'de kirli hava 52 bin ölüme neden oldu
 
CHP'den YSK'ya flaş başvuru!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karşıyakada yaşa 8 Mayıs 2019 Çarşamba 09:38

ülke de ekonomi çökmüş,dış borç ve faiz yükü geleceğimizi karartıyor,tüm kayyumlar belediyeleri borç batağına saplamış,türkiye de ki ak partili belediyeler en borçlu sıralamasında en üst sıralarda.bizim ak partili üyelerimiz başka bir dünyada yaşıyor sanırım. umutvarkarsıyakavar.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Belediyesi'nden 100. Yıl daveti
Konak Belediyesi, Büyük Önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs ...
O ilçelerden çarpıcı duyuru: 23 Haziran’da deniz yasak!
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran İstanbul’da seçimin yapılacağı 23 Haziran’da ...
Narlıdere'de 'Muhtarlar Masası' kuruldu
Vatandaşlardan gelen şikayetleri dikkate alarak, sorunların en kısa sürede ...
 
'Halk Taşıt' bilançosu: 1 haftada 1 milyonu aştı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer'in imzasını taşıyan "Halk ...
CHP’nin sembol ismine vefa… O parkın adı Yücel Özen olacak!
Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden CHP’li Yücel Özen’in Tire’de yapımı ...
Başkan Çalkaya son durumu anlattı: İnciraltı için Soyer ile el ele…
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, İnciraltı’nın planlanması ile ...
 
Başkan Eriş'e oy birliğiyle kredi yetkisi
Ödemiş Belediyesi'nin mayıs ayı meclis toplantısında Belediye'nin toplam ...
Bornova'da Ramazan dayanışması
Bornova Belediyesi ve Kızılay işbirliğiyle Ramazan Ayı boyunca gerçekleşecek ...
Buca'da Ramazan boyunca 30 bin kişiye iftar 
Buca Belediyesi, Ramazan ayının bereketini Bucalılarla paylaştı. Buca ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva