HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2019 Salı - 12:42

'Halk Taşıt' bilançosu: 1 haftada 1 milyonu aştı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer'in imzasını taşıyan "Halk Taşıt" projesinde ilk hafta geride kaldı. Sabah ve akşam yoğun saatlerde toplu taşıma ücret tarifesinin yarı yarıya indirilmesini içeren uygulamadan 1 haftalık sürede 1 milyon 100 bin yolcu yararlandı. İndirimli saatlerde taşınan yolcu sayısı sabah 06.00-07.00 arasında yüzde 15, akşam 19.00-20.00 arasındaki yüzde 18 artış gösterdi.

 Halk Taşıt  bilançosu: 1 haftada 1 milyonu aştı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, refahın artırılması ve tüm kentte eşitlenmesi adına vaat ettiği projeler arasında yer alan "Halk Taşıt" uygulaması İzmirliler tarafından kısa sürede benimsendi. 29 Nisan Pazartesi başlayan otobüs, metro, tramvay, banliyö ve deniz ulaşımını kapsayan “Halk Taşıt” uygulamasının henüz ilk haftasında bile yolcu istatistiklerinde önemli hareketlenmeler yaşandı.

YOLCULUK ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞİYOR
İzmirliler, tüm binişlerin yüzde 50 indirimli yapıldığı yeni tarifeden yararlanmak için yolculuk alışkanlıklarını değiştirmeye başladı. Alınan ilk sonuçlara göre, bir haftalık zaman diliminde sabah 06.00-07.00 ve akşam 19.00-20.00 saatlerinde toplam 1 milyon 100 bin yolcunun "Halk Taşıt" uygulamasından yararlandığı tespit edildi. Ayrıca günlük ortalama 6 bin 500 yolcunun sabah daha erken yolculuğa başladıkları, 11 bin yolcunun ise akşamları daha geç biniş yapmayı tercih ettikleri görüldü.

"Tam Git Yarım Öde" sloganıyla hizmete giren "Halk Taşıt" uygulamasıyla sabah 06.00-07.00 arası yolcu sayısında yüzde 15,4 ve akşam 19.00-20.00 arasında ise yüzde 18,3 artış görüldü.

Bu sayede daha yoğun saatler olan sabah 07.00-08.00 ve akşam 18.00-19.00 arasında toplu taşıma araçlarındaki yoğunluk azaldı. Araçlardaki yoğunluk nedeniyle bugüne dek toplu ulaşımı tercih etmeyen İzmirliler de artık toplu ulaşımı kullanmaya başladı.

Uygulama sayesinde 30 gün boyunca indirimli saat dilimlerinde yolculuk yapan tam kart sahibi yolcular 90 TL, öğrenci kartı sahibi yolcular ise 54 TL tasarruf edebiliyor. 

 
Türk askerlere S-400 eğitimi!
 
CHP: İstanbul seçimleri tamamen yenilenmeli
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp'li şevket 8 Mayıs 2019 Çarşamba 00:32

Kardeşim meclis bu kararı alırken bir akıllının aklına gelmedi mi? Mesai 17.00 ile 18.00 arası bitiyor,bu insanlar indirimli binmek için saat 19.00 a kadar nerede bekleyecek bu havanın soğuğu,sıcağı ve yağmuru var.Çalışan bir kadın iş çıkışı bir an önce eve gidip yemeğini yapacak işini yapacak ve istirahat edecek.Bu indirim saatleri çalışan bir kadına kesinlikle uygun değil.İndirimden faydalanmak isteyenler bu saatlere göre sabah ve akşam en az 2 saat boşa beklemek zorunda .Bu uygulama insanlarla alay etmek .

Yorumu oyla      6      8  
Alen35 7 Mayıs 2019 Salı 19:57

saatin 19 olmasını bekleyecekler tabi. indirimli binecekler sonuçta! bunun neyine kızıyorsun anlamış değilim? gece baykuş seferlerine de karşı çıkanlar var. izmir 7/24 yaşayan bir şehir. herşeye bir kulp bulmayın . mutlu mesut yaşamanıza engel olan şeyler değil bunlar. ufak detaylara takılırsanız bunlar zaten izmirin gerçekleri değil türkiyenin gerçekleri. mesela bir yorumcu tunç soyer için çok konuşma,aşk meşk işlerini bırak kentsel dönüşüm yap diyor! yahu bu ülkede kentsel dönüşümün yapıldıgı baştan aşagıya değişen bir şehir söyleyin bana ? yok kardeşim yok! tam tersine kentsel dönüşüm adı altında akp nin bursa faciasını, şehrin göbeğine diktigi şehircilik katliamı tokileri hepimiz biliyoruz. şimdi seçim bitti ya. soyer büyük farkla kazandı. izmir köy,izmir gelişmiyor muhabbetleri çöpe atıldı. onun yerine vay efendim niye sabah 8 de indirim yok. vay efendim niye #aşklaizmir deniyor vs.. muhabbetleri dönmeye başladı. hani bu şeye benziyor. artık izmir ile ilgili konu kalmadı #birşeylerolduama neoldugunubizdebilmiyoruz.

Yorumu oyla      9      5  
sezarın hakkı sezara 7 Mayıs 2019 Salı 19:44

bu uygulamanın hala niye yapıldıgını anlamayanlar var cidden düşündürücü.

Yorumu oyla      8      7  
SD 7 Mayıs 2019 Salı 18:39

suan amerikadayim ise git gel icin bir trene 5.5 dolar ve saatte bir, ayrica bir metroya 2.5 dolar on dakikada bir para veriyorum gunluk 16 dolar, ve toplu ulasim kalitesi yerlerde, biz izmirde gercekten bedavaya cok kaliteli bir hizmet aliyormusuz gelince burada ilk bunu fark ettim...

Yorumu oyla      9      5  
ec 7 Mayıs 2019 Salı 15:55

Saatler isabetli. Yoğunluğu bölmek adına doğru bir seçim. Çok bıdı bıdı yapılacaksa iptal edilmeli, eski tek tarife devam etmeli. Çünkü ne yaparsanız yapın yaranamazsınız, elini ver kolunu kaptır olur.

Yorumu oyla      13      7  
ibrahim 7 Mayıs 2019 Salı 14:26

akşam 19 civarında metro istasyonları önünde öğrencileri beklerken görüyorum. Saatin 19 olmasını bekliyorlar. Şimdi bir yandan merkezi hükümete kızıyorum insanlar bu halde diye, diğer yandan şu saatleri insanların gerçekten kullanabileceği hale getir diye de belediyeye.

Yorumu oyla      7      9  
ismail 7 Mayıs 2019 Salı 13:50

Saatler iş çıkış saatleri olmalı.Sabah 7-9 akşam 5-7 arası olursa toplu taşıma pik yapar.

Yorumu oyla      7      9  
Herkese eşit hizmet 7 Mayıs 2019 Salı 13:31

İzmir’de sınırsız 90 dk aktarma hakkı konusunda merkez ilçeler, çevre ilçeler ayrımcılığı yapılıyor. Merkez ilçelerde sınırsız 90 dk aktarma hk var, çevre ilçelerde aktarma hk yok. Çevre ilçe belediye otobüsleri dolmuş gibi indi bindi para ödeniyor . Aynı aktarma hk olmayan saat 23;59 ‘dan sonraki vapur , tramvay baykuş seferleri gibi indi bindi para ödeniyor.Çevre ilçelerdeki normal belediye otobüs hizmeti = ( eşittir ) baykuş ( gece ) vapur , tramvay hizmeti . İzmir BB toplu ulaşımda yaptığı uygulama ;gün içinde normal şartlarda ulaşım hizmetlerinde birine ilk binişten sonra sınırsız 90 dk aktarma hakkı , birine dolmuş gibi indi bindi para . Otobüslerde gittiğin kadar öde sistemi doğru uygulama , ancak çevre ilçe otobüslerine de İzban daki gibi , merkez ilçelerdeki vapur , tramvay , otobüs ve metro daki gibi aktarma hk vermezseniz , yada tüm İzmir ‘de aktarma hk iptal etmezseniz herkese eşit hizmet verdiğinizden söz edemezsiniz .Eğer ki bunları yapamıyorsanız aktarma hakkına ayrımcılık yapmadan , merkez ilçeler hariç , çevre ilçelerdeki ( Urla, Seferihisar, Kemalpaşa ‘da uygulanıyor ) 20 -25 km geçen diğer otobüs hatlarına da gittiğin kadar öde sistemini de uygulayın . ; Tüm İzmir’de ilk binişten sonra 90 dk içinde en fazla 2 veya 3 kez aktarma hk verilerek sınırlama getirebilirsiniz.

Yorumu oyla      9      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’nin sembol ismine vefa… O parkın adı Yücel Özen olacak!
Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden CHP’li Yücel Özen’in Tire’de yapımı ...
Başkan Çalkaya son durumu anlattı: İnciraltı için Soyer ile el ele…
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, İnciraltı’nın planlanması ile ...
Başkan Eriş'e oy birliğiyle kredi yetkisi
Ödemiş Belediyesi'nin mayıs ayı meclis toplantısında Belediye'nin toplam ...
 
Bornova'da Ramazan dayanışması
Bornova Belediyesi ve Kızılay işbirliğiyle Ramazan Ayı boyunca gerçekleşecek ...
Buca'da Ramazan boyunca 30 bin kişiye iftar 
Buca Belediyesi, Ramazan ayının bereketini Bucalılarla paylaştı. Buca ...
Torbalı’da renkli Ramazan etkinlikleri
Torbalı Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla Ramazan Sokağı açıldı.  ...
 
Karşıyaka, Zübeyde Ana'ya koşacak
Karşıyaka Belediyesi tarafından Anneler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ...
'Üç Fidan' Bayraklı'da unutulmadı
Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen 3 Fidan anma etkinliğinde konuşan ...
Başkan Kılıç yol haritasını anlattı: Öncelik trafik
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, ilçede öncelikli olarak trafik sorununa eğileceklerini söyledi.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva