HABERLER>POLİTİKA
7 Mayıs 2019 Salı - 21:04

CHP'den YSK'ya flaş başvuru!

CHP'nin YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu YSK'ya itirazda bulunacaklarını açıkladı.

CHP den YSK ya flaş başvuru!

CHP'nin YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul kararı sonrası Kübra Par'ın moderatörlüğünde Habertürk TV ekranlarında yayınlanan "Kübra Par'la Açık ve Net" programında açıklamalarda bulundu.

İşte Yakupoğlu'nun açıklamalarından satır başları...

Toplantılarda 7 Yargıtay 5 tane Danıştay'ın seçtiği yüksek hakimlerden oluşur. Bunun yanı sıra 298 Kanunu'nun 17. maddesine göre en çok oyu almış dört partinin temsilcisi bulunur. Bizler genel başkanlarımızın yazısıyla temsilcisi oluruz. Genel Başkanımızın ve partimizin sahip olduğu tüm yetkileri kullanabiliriz. 16 kişilik bir kurul olarak düşünün orayı. Bizlerin de sınırsız konuşma haklarımız var. Üyelerle birlikte aynı masada oturuyoruz. Bizlerin de odası var. Her türlü düşüncemizi partimiz adına ifade edebiliyoruz. Ancak iş oylama noktasına geldiğinde biz o oylamayı izliyoruz.

"BU KONU YÜKSEK SEÇİM KURULU'NUN 1 AYDIR GÜNDEMİNDEYDİ"
Gündemi başkan belirler, üyeler görüşlerini bildirir. Siyasi parti temsilcileri müzakerelerin gelişmesine göre kendi fikirlerini ve taleplerini iletirler. Bu konu 36 gündür YSK'nın gündeminde. Dünkü müzakere işin son noktasıydı. AK Parti'nin YSK'ya önce olağan itirazı geldi, Büyükçekmece ile ilgili. Ardından olağanüstü itirazla yine Büyükçekmece getirildi. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediye seçiminin iptali ile geldi, daha sonra ek taleple gelindi. Bütün bu talepler zaman içinde YSK tarafından inceleniyordu. AK Parti'nin o meşhur üç bavulla delillerini YSK'ya getirdiğinde bunlar tasnif edilip sisteme yüklendi. Kısıtlı, tutuklu, ölü seçmenlerle ilgili kısmı Seçim İşleri Genel Müdürlüğü tarafından incelenmesine karar verildi. Sandıklardaki oy hareketleri kamu görevlisi olmayan sandık üyeleriyle ilgili Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü görevlendirildi.

"ŞU ANDA KAMU GÖREVLİSİNİ TARİF EDEN 4 KANUN VAR"
İlçe seçim kurullarından gelen bilgiler iki genel müdürlük tarafından tasnif edildiler. Bizlere bilgi notu olarak eklerle verildi. Gelen bilgi ve belgelerin dün herhangi müzakeresi yapılmadı zaten bunlar önceki süreçlerde yapılmışlardı. YSK'nın dünkü 5 saat süren müzakerelerde AK Parti'nin bütün itiraz ettiği hususlar ayrı ayrı müzakere edildi ama ayrı ayrı oylanmadı. Sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iptalini kabul edenler ve reddedenler şeklinde bir oylama yapıldı. Dünkü kısa kararına baktığımız zaman YSK'nın, orada sadece sandık kurulu başkan ve üyelerinin kamu görevlisi olmadığı sandıklarda oy kullanan seçmen sayılarının toplamının aradaki 14 bin farktan fazla olduğu için seçim iptaline gidildi. Kamu görevlisi kavramı şu anda mevzuatını tarif eden temel 4 kanun var. Hangisine göre diyeceksiniz. Bu kanun değişikliği Mart 2018'de AK Parti tarafından alelacele yapıldığı için bunun ucunu arkasını göremediler.

"KAMU GÖREVLİSİ AMA HANGİ KANUNA GÖRE KAMU GÖREVLİSİ? "
AK Parti burada kimi sandıklarda CHP, kimi sandıklarda HDP, kimi sandıklarda MHP'lilerin sandık kurulu başkanlığından rahatsız olduğu için pragmatik davrandığı için bunun sonucunu kestiremedi. Şimdi kime göre kamu görevlisi, kime göre değil. Bunun cevabını bulmak çok zor.Yaptığımız seçim mahalli idareler seçimleri. Büyük şehirlerde il seçim kurulları, ilçelerde ilçe seçim kurulları belirler. Burada siyasi partilerin bir dahli yoktur. Sandık kurulu ve başkan ve üyeleri bildirmek zorunda değildir YSK. Bunun bir denetlemesini kendisine itiraz gelmediği sürece normal şartlarda yapmaz. YSK'nın kararına göre sizinle benim oy kullandığımız sandıkta eğer kamu görevlisi olmayan üye varsa bizim oy kullandığımız o sandıktaki toplam 340 sandıktaki oy çöpe gitti.(Habertürk)

 
Karşıyaka'da gündem borçlar
 
Mehmet KARABEL yazdı... Konak’ın adı ‘Hasan Tahsin’ olsun ama bakan ‘okey’ der mi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Abdullah Gül'den dikkat çeken YSK yorumu!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın İstanbul seçimlerini iptal ve yenilenmesi ...
CHP ile DSP'den kritik buluşma!
CHP heyeti yarın saat 10.00'da DSP Genel Başkanı Aksakal ile görüşecek.
CHP İzmir'de İstanbul teyakkuzu!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Yüksek Seçim Kurulu'nun ...
 
Hanzade ÜNUZ yazdı... Tamam… Yeni baştan oynuyoruz!
Hanzade ÜNUZ yazdı... Tamam… Yeni baştan oynuyoruz!
YSK'dan İYİ Parti'nin talebine ret
YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilerek ...
Altun'dan açıklama: Yeni çözüm süreci yok
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Yeni bir çözüm süreci yok" dedi.
 
İYİ Parti’de flaş atama: Kızı meclis üyesi, kendisi ilçe başkanı!
Güzelbahçe Belediye Meclisi’nde İYİ Parti mensubu olarak görev yapan Gizem ...
İstanbul Büyükşehir'e Vali Yerlikaya atandı!
İçişleri Bakanlığından, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın İstanbul Büyükşehir ...
Kılıçdaroğlu'ndan YSK üyelerine sert tepki!
Grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçimin iptali kararı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva