HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mayıs 2019 Perşembe - 21:36

Karşıyaka’da flaş karar: Eski Başkan Durak yapmıştı, Büyükşehir’e mi devredilecek?

Karşıyaka Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Başkan Tugay idaresinde gerçekleşen toplantıda, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak döneminde yapılan Karşıyaka Sosyal Yaşam Kompleksi’nin Büyükşehir Belediyesi’ne bedelli devri için Başkan Tugay’a yetki verilmesi tartışma yarattı.

Karşıyaka’da flaş karar: Eski Başkan Durak yapmıştı, Büyükşehir’e mi devredilecek?

Doğan Bulut/EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediyesi Mayıs ayı olağan meclisi Başkan Tugay idaresinde gerçekleşti.

Meclis toplantısında Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak’ın ‘en büyük projem’ dediği, Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yaşam Kompleksi’nin bedelli devrinin yetkisinin Başkan Tugay’a verilmesi yönünde gelen önerge AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin tartışmasına sebep oldu.

BU SATIŞ BİZİ ENDİŞEYE SEVK ETMEKTEDİR
AK Parti Meclis Üyesi Adem Öztürk, “Nisan ayı meclisinde bu konuyla ilgili konuşmuştum. Belediyemizin içinde bulunduğu mali durumu göz önünde bulundurarak bazı mallarını satışa çıkarması doğaldır. Bu konuda herhangi bir şekilde meclisimiz ve başkanımızın tasarrufuna bir sözümüz yok. Yalnız değerli arkadaşlarım oy verdiğiniz ve kabul etmekte ısrar ettiğiniz raporda şöyle bir ayrıntı var. Kendisiyle görev yapma fırsatı bulduğum ve gurur duyduğum Cevat Durak başkanımızın, ‘en büyük projem’ dediği Karşıyaka Sosyal Yaşam Kompleksi’ni tadile edip, Karşıyaka’da yaşayan yaşlılarımız, çocuklarımız ve engellilerimize daha güzel hizmet edecek hale getirmek var iken, tesisin satışının yapılması bizi endişeye sevk etmektedir. Komisyonlardan oy birliği ile gelen raporun, bu projenin gerçekten yapılış amacına uygun olacak şekilde geri çekilmesini ve kabul edilmemesini istiyorum” dedi.

BİNAYI GÖRDÜNÜZ MÜ?
Oylamaya sunulan önerge oy çokluğuyla kabul edilirken Başkan Tugay, “Binayı gördünüz mü?  İyi niyetlerle yapılmış ve neden işletilemediğini tam bilmediğim, amaçlanan hedeflerine ulaşamamış ve daha sonraki dönem de İzmir Üniversitesi’ne kiraya verilmiş bir bina. Son 2 yıldır kullanılmamakta ve ciddi bir tahribata uğramış. Yüklü bir masrafı var. Bizim bu amaçları gerçekleştirmek için orayı tadilata almamız çok gerçekçi görünmüyor. Buna karşılık Büyükşehir Belediyesi’ne bedelli devri halinde oranın gerçek amaçlarına hizmet edecek bir tesis olarak işletilmesi daha olası görünüyor bize. Bu yaklaşımla biz bedelli devrini önerdik ve komisyonlardan gelen yaklaşımda bu yönde. İki tane blok var ve gerçekten büyük ve harap durumda biz yine de amacına uygun hizmet edeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

SATILIYOR ALGISI YAPILMASIN
CHP Meclis Üyesi Nilüfer Bakıoğlu,“İmar planında burası sosyal tesis yani bu parsel üzerine başka bir kullanım şekli zaten olamaz. Biz size vermiş olduğumuz yetkiyle buranın bedelli devir yetkisini verdik. Sanki burası satışa çıkarılmış izlenimi yapılmaya çalışılıyor ama bunu yapabilmeniz içinde böyle bir yetkiye ihtiyacınız var. Buraya konut yapamayız.  Bu parsel, sosyal tesis olarak kullanılmaya devam edecek. Size sadece bu parseli halkımıza döndürmek için ve belediyemizin imkanlarıyla yenileme yapamayacağımız için yetki verdik. Satılıyor algısı yapılmasın” açıklamasını yaptı.

23 NİSAN ÖNERİSİ
AK Partili meclis üyelerinden gelen “İlçemiz sınırlarında bulunan Evrensel Çocuk Müzesi’nin giriş ücretlerinin 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle tüm çocuklarımıza armağan olmak üzere giriş ücretlerinin bedelsiz olmasını istiyoruz” önergesi önerildi. Önerge üzerine konuşan Başkan Tugay,“Bu müze Kent A.Ş.’nin işletmesi durumunda. Belediyenin değil. Kent A.Ş.’ye teklif edebiliriz. Bu sene 23 Nisan’da ücretsizdi. Böyle bir kararı kendileri aldılar zaten. İsterseniz bunu gündeme almayalım. Yapıldı ve yapılmaya devam edecek diye düşünüyorum” dedi.

TANIŞMA VE KAYNAŞMA YEMEĞİ BEKLİYORDUK
Dilek ve temenniler bölümünde tekrardan söz alan AK Parti Meclis Üyesi Adem Öztürk, “Başkanım kendimi tanıtma ihtiyacı sunuyorum. Şöyle ki,  seçileli 1 aya yakın bir süre oldu. Tarafınızdan bir tanışma ve kaynaşma yemeği aslında bekliyorduk. Beraber çatısı altında görev yaptığımız arkadaşları daha tanıyamadık” açıklamasını yaptı.

ALMAN USULÜ YEMEK
Tanışmak için bir yemeğe ihtiyaç olduğunu hiç düşünmediğini belirten Başkan Tugay, “Biraz da tasarruf tedbirleri uyguladığımız bir dönemdeyiz. Ama herkesin kendi hesabını ödediği bir yemek düzenleyelim” diye konuştu.

AÇIKLAMANIZ BİZİ MEMNUN ETTİ
Başkan Tugay’ın stat konusuyla ilgili yaptığı açıklamayı hatırlatan AK Partili Öztürk, “Karşıyaka Stadı ile ilgili bizim tarafımızdan bir isteksizlik olduğunu söylemişsiniz. Ama yapılan işler gösteriyor ki bizim böyle bir isteksizliğimiz yok. 16 milyon civarında bir zemin iyileştirilmesi yapılmış durumda. Belediye değil ama çevredeki vatandaşlarımızın açtığı dava sonucunda bizim projemiz durdurulmuş durumda. Bu projenin durdurulması bize hiçbir zaman geri adım attırmadı. Bu stadın yerinde olma gerekliliği sadece sözde kalmayıp, yapılan zemin iyileştirme maliyetinin de gümbürtüye gitmemesi için imar barışından yararlanarak yapı kayıt belgesini aldık. İtirazdan dolayı Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde projeler durmuş durumda. Başkanım bu stadın buraya yapılmasıyla ilgili kimse bizden daha fazla bunu isteyemez. Bugün  ‘geçmişe bir sünger çekip her konuda yardımcı olacağınızı’ belirtmeniz bizi fazlasıyla memnun etmiştir. Bunun arkasında bu stadın yapılması noktasında biz isteksizmiş gibi bir söylemde bulunmanız ise bizi incitmiştir. Elimizden gelen ne varsa biz bu stadın yapılması için yapacağız” diye vurguladı.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ
Karşıyaka’nın bir stadı hak ettiğini yüzde 100 inandığını söyleyen Başkan Tugay, ”Bu konuda geçmiş dönemde yaşananların bir iletişim ve üslup sıkıntısı olduğunu düşünüyoruz. Karşıyaka Belediyesi’nin herhangi bir davası yok. Çevrede oturan vatandaşların açtığı bir dava var. Orada da bilirkişi stadın lehine bir görüş bildirmiş. Ben bunu siyasi tartışmalardan çıkarmak istiyorum. Eğer oraya stat yapılacaksa biz kesinlikle belediye olarak her desteği vereceğiz. Umarım en kısa sürede stadımıza kavuşacağız” ifadelerini kullandı. 

 
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan hastaneye kaldırıldı!
 
Başkan Batur'dan 'Rekreasyon alanı' çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti ısrarla borcu sorunca Başkan Sandal patladı: Bu sürede maydanoz yetiştirilmezdi!
Bayraklı Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında AK Parti kurumun borcunu ...
Turgutlu Başkanı Akın’dan yerli tohuma tam destek
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Doğa Kültür Yaşam Derneği’ni ...
Başkan Aksoy gayrimenkuller ve stat için yetkiyi meclisten aldı!
Menemen Belediyespor’un müsabakalara ev sahibi sıfatıyla çıktığı futbol ...
 
CHP'li Yücel'den 'İnce' ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İl Yönetimi 31 ...
Başkan Arda, 1 Mayıs'ta işçilerle yürüdü
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla ...
'Benzinci Kör Hafız'a büyük vefa
Kemeraltı Çarşısı’nda seyyar şekilde 60 yıl boyunca çakmaklara benzin ...
 
Başkan Soyer'den işçilerle buluşma: Bu sefer bir tık fazla çalışacağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSU Genel Müdürlüğü Halkapınar ...
Başkan Tugay’dan net mesaj: Geçmişe sünger çekelim, stat yapılsın!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Stadı için açıklama ...
İzmir'de iyilik zamanı: 10 bin kişi koşacak
Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva