HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mayıs 2019 Perşembe - 20:11

AK Parti ısrarla borcu sorunca Başkan Sandal patladı: Bu sürede maydanoz yetiştirilmezdi!

Bayraklı Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında AK Parti kurumun borcunu sordu. Başkan Sandal AK Partililere cevap verirken yer yer Belediye Mali Hizmetler Müdürü Şimşek’e söz verdi. Ayrıca Sandal, “Biz şeffaf olacağız. Herhangi bir işi yönetirken, idare ederken, belli bir evreye getirmek için belli bir zamana ihtiyaç var. Siz bu aceleciliğinizle beni de biraz üzdünüz. Benim koltuğu aldığım günden bugüne maydanoz yetiştirmeye kalksak maydanoz yetiştiremezdik. Gerekli opsiyonu bize göstererek biraz daha yapıcı olmanızı istiyorum” dedi.

AK Parti ısrarla borcu sorunca Başkan Sandal patladı: Bu sürede maydanoz yetiştirilmezdi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Serdar Sandal idaresinde gerçekleşti. Oturumda yer yer Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyeleri ile AK Partililer arasında gerginlikler yaşandı.

Meclis toplantısında gündeme son günlerde sayısı artan çocuk istismarı konusu geldi. Belediye, bu konuda çocuk istismarı ile ilgili mücadele noktasında çocuk masası kurulması için hamle yaptı.

AK Parti Grubu, belediyenin borç durumuyla bilgi almak için önerge verdi. Belediye Başkanı Sandal, “Türkiye’nin 81 ilinde yüzlerce belediyemiz var. Bu belediyeler arasında Sayıştay ve diğer kurumlar aracılığıyla en sık denetlenenler CHP’li belediyeler. Hesabını vermeyeceğimiz hiçbir şey yok. Ama bunun rutinden çıkarıp siyasal bir mecraya çekilmesine çok sıcak bakmıyoruz. AK Parti ve MHP’li meclis üyelerimiz bilgi istiyorlarsa ben onlara bilgi sunarım ama tamamen kamuoyuna sunulmasını istiyorlarsa olmaz” dedi.

AK PARTİ BORCU SORDU, BELEDİYE BÜROKRASİSİ CEVAP VERDİ
AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, “Bu siyasi bir şey değil. Bu halkın ve meclisin bilgilendirilmesidir. Bu belediyenin borcu şu an kaç para? 400 milyon mu 300 mü? 119 milyon eski hesapta borç görünüyor. Bunun 42 milyonu envanter hesabında borç görünüyor. Bunu niye halk duymasın? Biz halk için burada toplanmıyor muyuz? Bu bilgilerin burada verilmesi lazım. Bu siyasi malzeme değil. Ben belediye başkanı olsaydım ne devraldığımı bilmek isterdim. İzmir’de bazı belediyeler bunu sokaklarda afişlerde yayınladılar” diye konuştu.

Bunun üzerine Başkan Sandal, “Bunun örneğini İstanbul’da, Ankara’da gördük mü? AK Partili hiçbir belediye sağa sola bir şey asmadı” dedi. AK Partili Aktaş bu kez, “Menderes’te olmadı mı? Neden Bayraklı’nın borcunu açıklamaktan kaçınıyorsunuz?” diye sordu. Sandal ise, “Kaçınmıyorum” şeklinde yanıtladı ve Mali Hizmetler Müdürü Mehmet Şimşek’e söz verdi. Müdür Şimşek de “2018 yılı kesin hesabı tüm meclis üyelerimize sunuldu. Borç tutarlarımız yazmaktadır. 2019 Mart sonu itibariyle ilgili de borcumuzu sizinle paylaşmıştık. Kesin hesapta yazan rakamlarımız devletin resmi rakamlarıdır. Biz bunları Sayıştaya da diğer kurumlara da gönderiyoruz” açıklamasında bulundu.  

Aktaş bu defa, “Şu an bu belediyenin borcu kaç para? Önümüzdeki kaleme baktığımızda 120 milyon borç görünüyor. Bunu ben de biliyorum” dedi. Başkan Sandal da, “Her kredi ve borçlanma önceki dönemde meclis gündemine getirilmiş ve kararlar alınmış değil mi?” ifadelerini kullandı. Tartışmalar sonrasında belediyenin borçlarının açıklanması önerisi CHP’lilerin ‘hayır’ tercihiyle ve oy çokluğuyla kabul edilmedi.

AK PARTİ’NİN CANLI YAYIN TALEBİNE CHP’DEN RET!
Ayrıca AK Parti Grubu bir öneride daha bulundu. Grup Başkan Vekili Aktaş yine söz aldı ve “Meclis oturumları canlı olarak ya belediyeye ait web sayfasında yayınlansın ya da belediyemizin sosyal medya hesaplarında yayınlansın. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ne güzel bir uygulama yapılıyor. Aynı şey burada da yapılsın” dedi. CHP’liler mecliste ses ve görüntü alındığını, vatandaşların gelip oturumu takip edebildiğini, toplantılarda konuşulanların metin halde kamuoyuna açıklandığını ifade etti ve önergeyi reddetti. Aktaş bunun üzerine sinirlendir ve “Niye halkın meclisi görmesinden kaçıyorsunuz kardeşim?” açıklamasında bulundu. Oylamada AK Parti istediğini alamazken Aktaş bu kez, “Sizi tebrik ederiz” dedi.

MHP’Lİ ŞAHİN HUZUR HAKKINI ŞEHİT AİLELERİNE BAĞIŞLADI
Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Muhammet Şahin meclis üyelerine oturum başına ödenen huzur hakkını Şehit Aileleri Vakfı’na bağışlamak istediğini toplantıda açıkladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin milletvekili maaşını yıllardır vakfa bıraktığını aktaran Şahin, kişisel tavrını meclise sundu. Şahin, “Ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamak için canlarını ortaya koyan insanlar için huzur hakkımızı bağışlamamız kadar doğal bir şey olamaz. Sayın Lider’imiz yıllardır vekil maaşını şehit ailelerine bağışlıyor. Bunu meclis gündemine almanızı istedim” açıklamasını yaptı. Başkan Sandal bunun üzerine, “Bu kişisel bir karar, meclisi ilgilendiren bir durum yok. Tavrınızdan dolayı sizi kutluyorum” dedi.

BAŞKAN SANDAL: BENDE KORKU YOK!
AK Parti Grup Başkan Vekili Aktaş, reddedilen borçların açıklanması ve canlı yayın konularına geri dönerek, “Korkmayın bu kadar, arkadaşlar korktu” diye açıklama yaptı. Başkan Sandal bunun üzerine, “Ben korkmam. Bende korku yoktur. Oyladık bitti, dönüp dönüp tekrarlamaya gerek yok. Onların siyasal inanıcında çalmak, çırpmak, kul hakkı yemek yok” ifadelerini kullandı.  

DÜĞÜN SALONLARININ FİYATLARI ÇOK YÜKSEK, CÜZİ ÜCRETLER ALIN!
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan MHP’li Şahin bu kez belediyeye ait 6 düğün salonunda fahiş fiyat uygulamasının olduğunu aktardı. Vatandaşlardan cüzi ücretler alınması için öneride bulunan Şahin, “Düğün salonu ücretli çok yüksek. Gariban aileler bu konuda mağdur ediliyor. Kültür payları ayrı düğün salonlarına ayrı fiyatlar ödeniyor. 6 tane düğün salonunda da bu uygulama var. Belediyenin asli görevi para kazanmak değil hizmet üretmektir. Cüzi ücretler alınsın. Şehit ve gazi yakınlarının üçüncü derece yakınlarına kadar ücret alınmaması gerekiyor. Bize vatandaşlardan bu yönde talepler geliyor. Bu konuda kararlar alınsın” dedi.

AK PARTİ’DEN ELEŞTİRİ VE SORU BOMBARDIMANI
AK Parti’den dilek ve temenniler bölümünde eleştiriler gelmeye devam etti. Aktaş 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü özelinde konuşma yaptı. Aktaş, “1 Mayıs İşçi Bayramı geçmiş dönemde resmi tatil olmaktan çıkarılmıştı. 1 Mayıs, AK Parti hükümeti tarafından bayramlaştı ve resmi tatil olarak yasalaştı. Bu anlamlı günde tüm işçilerimizin bayramını kutluyorum” dedi.

Aktaş ayrıca kaldırılan Özkanlar Pazar Yeri üzerinden Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Hasan Karabağ’ı isim vermeden hedef aldı. Aktaş, “Bayraklı Belediyesi’nin önceki dönem beceriksizliği yüzünden Özkanlar Pazar Yeri kaldırıldı.  O zaman toplanan 355 bin TL’lik paranın belediyenin yediemininde tutulduğu söylenmişti. Bu para hak sahiplerine dağıtıldı mı?” diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 31 Mart yerel seçimleri öncesinde vaatleri arasında bulunan, ‘2 bin 200 TL’nin altında maaş olmayacak’ açıklamasını hatırlatan Aktaş, “Seçim öncesinde ‘CHP’li belediyelerde asgari ücret 2 bin 200 TL olacak’ deniyordu. Şu an bizim belediyemizde en düşük ücret nedir?” dedi.

AK Partili meclis üyeleri ayrıca Başkan Sandal’ın ilçedeki spor kulüplerine maddi yardım yapmadığını, gençlerin uyuşturucudan uzak durması için belediyenin hizmet üretmesi gerektiğini, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın bazı noktalarda sorumluluk aldığını aktarması oturumda gerginliğe yol açtı.

Bu açıklamaların ardından Divan Katip Üyesi CHP’li İpek Kul, İstanbul ve Ankara’da Ensar Vakfı’na ne kadar bağış yağıldığı ortaya çıktı. Geçmişte AK Partili bir bakanın cinsel istismar olduğunda ‘orada çocuğun rızası vardır’ gibi bir açıklaması olmuştu” dedi. Kul ayrıca AK Partililerin canlı yayın isteme tavrını şov olarak nitelendirdi.

AK Partili sıralardan, ‘Volvo marka bir makam aracının çalındığı, 5 aracın yok olduğu söyleniyor. Bununla ilgili bilgi verebilir misiniz?’ sorusu gelince Başkan Sandal, “Bizde böyle, otomobillerin çalındığıyla ilgili bir bilgi yok” cevabı geldi.

GEÇMİŞTE BAYRAKLI BELEDİYESİ’NDE DE BAZI HATALAR YAPILDI
AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal yaşanan tartışmalar sonrasında söz aldı. Hızal, “Yerel meclislerin misyonu siyaset yapmamak üzerinedir. Ama burada bulunma amacımız siyaset, siyasi kurumların temsilcileri olarak giriyoruz. Bizim önceliğimiz Bayraklı, İzmir… Bunlar bize emaneten verilmiş makamlardır. Burada hiçbir arkadaşımızın şov yapma ihtiyacı duyacağını düşünmüyorum. Bu meclisler halka açık, arkamızda izleyiciler var. Vatandaşlarımız bu meclise çok rahat gelebiliyorlar. Grup başkan vekilimizin önerge olarak sunmuş olduğu, sosyal medya araçları, web sitelerinde meclisimizin canlı yayınlanması fikri esasında sizin seçim kampanyası döneminde partinizin kurumsal kimliği çerçevesinde ve seçim propagandasında şeffaf belediyecilik iddiasıyla söylediğiniz şeyler. Ayrıca katip üyesi arkadaşımız çocuk istismarı üzerinden konuştu. Çocukların kılına gelen zarar üzerinden yapılacak siyaset gerçekten ama gerçekten bizi fazlasıyla üzer. İspatlanmış bir durum varsa hukuk gereken cezayı verir. Herhangi bir dernekte ve vakıfta ortaya çıkan bir şey kişiyi bağlar. Geçmişte Bayraklı Belediyesi’nde de hatalar yapılmıştır ama kurumu suçlayamazsınız. Suç ve ceza kişiseldir. Bunu şov olarak değerlendirmemenizi diliyorum. Buraya gelerek meclisi takip etmek isteyenler var gelemeden takip etmek isteyecekler olacaktır. Gerçekten bu talebi şeffaf belediyecilik anlayışıyla değerlendirmenizi rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

KOLTUĞU ALDIĞIM GÜNDEN BUGÜNE MAYDANOZ YETİŞTİRİLMEZDİ!
Başkan Sandal oturumun sonunda söz aldı ve eleştirilere toplu olarak cevap verdi. İlk olarak AK Partili Hızal’ın tarzına teşekkür eden Sandal üslup konusuna dikkat çekti. Sandal, “Öncelikle üslubumuza dikkat etmemiz lazım. Biz şeffaf olacağız. Herhangi bir işi yönetirken, idare ederken, belli bir evreye getirmek için belli bir zamana ihtiyaç var. Siz bu aceleciliğinizle beni de biraz üzdünüz. Benim koltuğu aldığım günden bugüne maydanoz yetiştirmeye kalksak maydanoz yetiştiremezdik. Gerekli opsiyonu bize göstererek biraz daha yapıcı olmanızı istiyorum. Burada bir vatandaşımızın kuruşunun hakkını sormak benim boynumun borcu. Bu noktada hiçbir ödün vermeyeceğimizi süreçte göstereceğiz. Biz meclisimizi çok siyasetin içine sokmazsak denetim komisyonuna üye bile vermem. Meselenin özüyle ilgili yaklaşımlar sergilerseniz mutlu olurum” dedi.

EN DÜŞÜK PERSONEL ÜCRETİ ASGARİ ÜCRETİN YÜZDE 115’İ ORANINDA!
Düğün salonuyla fiyatlarıyla ilgili konuşan Sandal, “Bu konuyla ilgili bugün bir dilekçe geldi. Eğer doğruysa dilekçeyi gönderen arkadaş ücretsiz yararlansın. Önergeniz önem arz ediyor, gerekli şekilde ilgileneceğiz” cevabını verdi.

Sandal asgari ücret konusunda yine Mali Hizmetler Müdürü Şimşek’e söz verdi. Müdür Şimşek, “2 bin 200 TL altında maaş alan personelimiz bulunmamaktadır. Asgari ücretin yüzde 115’i oranında maaş ile yol ve yemek alıyorlar. Ayrıca devletin toplu iş sözleşmesinde yüzde 4 artışla birlikte bir işçimiz 2 bin 700 TL ile 3 bin TL arasında maaş almaktadır” dedi. 

 
CHP İl Başkanı Yücel'in mutlu günü
 
Serenay Sarıkaya'dan yeni aşk iddialarına cevap!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bayraklılı 2 Mayıs 2019 Perşembe 23:11

AKP li meclis üyeleri belediye borcu ile ilgili konuşmanız olumlu evet belediye borcunu bilmek sizlerin hakkı ama bu geçmişe ait borçla ilgili eski meclis üyelerinizinde sucu olduğunu kabüllenmeniz lazım.volvo marka araç çalınmadı bu aracı alırken parasını belediyenin kassından ödendi sonra araç baybele verildi hasan aga aracı baybelden kiralandı.VOLVO satıldı bilginiz olsun.özkanlar pazarından toplanan para uzun bir süre faizde ve borsada işlem gördü belediyeye iki araç hibe edildi bu parayla kalanınıda yediler.Düğün salonlarıyla ilgili salonun fiyatı belli yanlız ödenen parayla kesilen fatura arasında fark var bunları gündeme getirseniz daha doğru olurdu.CHP li hangi meclis üyesinin hasan aga zamanında nekadar belediyeden alacağı var AKP li ler birde bunları gündeme getirseler.kiralık araçların toplamını sorun bu zamana kadar bu kiralık araçlara belediye nekadar para ödedi bu araçlar kimin.hangi müdürlük baybele bu zamana kadar ne kadar para aktardı bu aktarım hizmet alımı altında örnek çay ikram aracını kiralama 38 bin lira vermiş sosyal hizmetler müdürlüğü.Belediyenin Baybele ne kadar borçlu bunu sorun. Bu seçmen sizlere oy verdi sizlerde elle tutulur konuları gündeme getirin içi boş konuları tartışmayın.

Yorumu oyla      4      5  
TC misafir 2 Mayıs 2019 Perşembe 21:01

Ne kadar borç var? Bu borçların kaynağı nedir? Bunların hepsi şeffaf olmalı.

Yorumu oyla      5      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turgutlu Başkanı Akın’dan yerli tohuma tam destek
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Doğa Kültür Yaşam Derneği’ni ...
Başkan Aksoy gayrimenkuller ve stat için yetkiyi meclisten aldı!
Menemen Belediyespor’un müsabakalara ev sahibi sıfatıyla çıktığı futbol ...
CHP'li Yücel'den 'İnce' ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İl Yönetimi 31 ...
 
Başkan Arda, 1 Mayıs'ta işçilerle yürüdü
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla ...
'Benzinci Kör Hafız'a büyük vefa
Kemeraltı Çarşısı’nda seyyar şekilde 60 yıl boyunca çakmaklara benzin ...
Başkan Soyer'den işçilerle buluşma: Bu sefer bir tık fazla çalışacağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSU Genel Müdürlüğü Halkapınar ...
 
Başkan Tugay’dan net mesaj: Geçmişe sünger çekelim, stat yapılsın!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Stadı için açıklama ...
İzmir'de iyilik zamanı: 10 bin kişi koşacak
Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu ...
O belediye meclisi artık canlı yayında
Urla Belediyesi Mayıs ayı ilk Meclis Toplantısı gerçekleşti. Meclis toplantısı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva