HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mayıs 2019 Perşembe - 11:14

Başkan Tugay’dan net mesaj: Geçmişe sünger çekelim, stat yapılsın!

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Stadı için açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin ardından konuştu ve “Ben bu konuyu siyasi polemik yapmak istemiyorum. Geçmişte birçok şey yaşandı. Geçmişe sünger çekmeyi ve stadın yapılmasını istiyorum. Stadı yapsınlar, gereken destek ne ise vermeye hazırım” dedi.

Başkan Tugay’dan net mesaj: Geçmişe sünger çekelim, stat yapılsın!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Cemil Tugay, Karşıyaka Spor Kulübü’nün kullanması amacıyla merkezi iktidar tarafından yapılması planlanan stada ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçmiş yıllarda yerel yönetim ve merkezi iktidarı karşı karşıya getiren stat yapımı konusunda son olarak AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli bilgilendirme yapmıştı. İl Başkanı Sürekli inşaat süreci devam eden ve yapımında son aşamaya gelinen Alsancak ile Göztepe statlarıyla ilgili açıklamalarda bulunurken Karşıyaka Stadı’nın ise 16 milyon TL harcanmasına rağmen açılan davalarla gecikmeye uğradığını vurguladı.

- AK PARTİLİ DAĞ: GÖLGE ETMESİNLER BAŞKA İHSAN İSTEMİYORUZ!

Sürekli’nin öne çıkan, “Karşıyaka Stadı’nda iki kere ihale yapıldı. Belediyenin isteklerinin karşılanması için 3 kez de imar planı değiştirildi. Buna rağmen açılan davalar oldu. Maalesef, istediğimiz gibi yol alınamadı. Karşıyaka Stadı için bugüne kadar yaklaşık 16 milyon TL yatırım yaptı. Buna rağmen açılan davalar ve engellemeler nedeniyle işler gecikti. Bu davaların neden açıldığını ve kimlerin vesile olduğunu hepimiz biliyoruz. Tekrar aynı durumun yaşanmaması, yeni itiraz ve davalarla karşılaşılmaması için bütün işlemler büyük titizlikle, eksiksiz yürütülüyor” açıklamaları sonrasında Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Egedesonsöz’e konuştu.

GEÇMİŞE SÜNGER ÇEKELİM, STAT YAPILSIN!
Belediye Başkanı Tugay, “Ben bu konuyu siyasi polemik yapmak istemiyorum. Geçmişte birçok şey yaşandı. Geçmişe sünger çekmeyi ve stadın yapılmasını istiyorum. Stadı yapsınlar, gereken destek ne ise vermeye hazırım. Geçtiğimiz günlerde statla ilgili toplantı yapmıştık. Orada da söylemiştim, bürokratik olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Stat inşaatında taş taşımaya hazırım. Gençlik ve Spor bakanlığı ile TOKİ’nin yapacağı stada destek içindeyiz” dedi.

SÜREKLİ NE SÖYLEMİŞTİ?
AK Parti İl Başkanı Sürekli’nin Karşıyaka Stadı ile ilgili açıklamasının tamamı: Karşıyaka Stadı’nın yapımına ilişkin yeni bir itiraz ya da davayla karşılaşmamak için tüm işlemler hassasiyetle ve eksiksiz yürütülüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, inşaat ruhsatı alınmadan ihale yapmak istemiyor. Bu noktada, inşaat ruhsat işlemlerinin bir an evvel bitirilmesi için büyük çaba harcanıyor. Karşıyaka Stadı’nda iki kere ihale yapıldı. Belediyenin isteklerinin karşılanması için 3 kez de imar planı değiştirildi. Buna rağmen açılan davalar oldu. Maalesef, istediğimiz gibi yol alınamadı. Son dönemde, sivil toplum kuruluşları ile birlikte yürütülen yoğun çalışmalar sonucu imar barışından faydalanıldı. Stattaki tamamlanan kısımlar için ‘Yapı kayıt belgesi’ alındı. Bunun için ödenmesi gereken bedeller de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılandı. Bu kapsamda, stadın bitişiğinde yer alan Orman Bakanlığı kullanımındaki arazinin imar planında ‘otopark’ olarak görülen alanları, stada tahsis edildi. Tahsis işlemi 18 Şubat 2019 tarihi itibarı ile sonuçlandırıldı. Otopark ilavesiyle stat projesi yeniden çizdirildi. Devletimiz, Karşıyaka Stadı için bugüne kadar yaklaşık 16 milyon TL yatırım yaptı. Buna rağmen açılan davalar ve engellemeler nedeniyle işler gecikti. Bu davaların neden açıldığını ve kimlerin vesile olduğunu hepimiz biliyoruz. Tekrar aynı durumun yaşanmaması, yeni itiraz ve davalarla karşılaşılmaması için bütün işlemler büyük titizlikle, eksiksiz yürütülüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, inşaat ruhsatı alınmadan ihale yapmak istemiyor. Bu noktada, inşaat ruhsat işlemlerinin bir an evvel bitirilmesi için büyük çaba harcanıyor. Bu konuda destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, siyasi temsilcilere teşekkür ediyoruz. 

 
Savcılık İstanbul seçimi için düğmeye bastı!
 
Acun Ilıcalı'dan Fenerbahçelileri heyecanlandıran paylaşım
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 2 Mayıs 2019 Perşembe 20:27

Başkan, oraya stad olmaz yanlış.50 kişinin yaygarasına pabuç bırakıyorsun.Sen bizim oylarımızla başkan oldun.Biraz aklı olan oraya o stadı yaptırmaz yazık sana.

Yorumu oyla      6      6  
izmir 35 2 Mayıs 2019 Perşembe 17:41

ORAYA 10.000 KAPASİTELİ SPOR SALONU YAPILSIN. STAT DA MAVİŞEHİRE YA DA ÇİĞLİYE 20 -25.000 KAPASİTELİ OLARAK YAPILSIN.

Yorumu oyla      6      6  
Bülent ışık 2 Mayıs 2019 Perşembe 17:30

Göztepe stadı bitmek üzere Alsancak stadı da öyle. Altay ve Karşıyaka Alsancak stadını dönüşümlü olarak kullanılabilir. Tam önünde Alsancak İzban durağı var.Bence Karşıyaka stadı gereksiz.

Yorumu oyla      8      7  
Mümtaz Adaer 2 Mayıs 2019 Perşembe 16:14

Bu başkanı biz seçtik sırf CHP li diye.Yanlış mı yaptık? Be adam, sen yönetimde devamlılık diye bir ilke var bundan bihaber misin? Stad yapılmak istenen yere bir git. Ahali ile bir konuş, herhalde anlarsın bu stad oraya ne tür olumsuzluklar yaratacak. Estetik cerrahsın ama kusura bakma şehir estetiği sana hiçbir şey ifade etmiyor. Biz de sana sonraki dönemde bunu öğretmiş oluruz. Anladın sen onu!!!

Yorumu oyla      11      9  
Mevlut Demir 2 Mayıs 2019 Perşembe 16:02

Yeni başkan haddini bil,kendine gel. Şehircilik ve spor cinayetine ortak olma. Bir dönemlik başkan olarak anılırsın. Bu kent sana tasını tarağını toplatır, ardına bakmadan yolcu ettirir.

Yorumu oyla      10      9  
Z.B 2 Mayıs 2019 Perşembe 15:51

Karşıyaka Spor için bir stadın yapılmasına kesinlikle karşı değilim. Ancak bugün için planlanan alan uygun değil. Nüfus baskısının çok yoğun olduğu bir yer burası. Buranın yeşil bir alana dönüştürülerek ve hepimizin nefes alacağı bir doğal ortama dönüştürülmesi daha büyük bir ihtiyaç değil midir. Çocuklarımıza şehrin göbeğinde bu beton yığınını mı miras bırakalım? Bumu dur bizim doğrumuz Allah aşkına ?

Yorumu oyla      11      8  
Gürkan 2 Mayıs 2019 Perşembe 15:20

Türkiye'nin 3.büyük şehrinde doğru düzgün stat yok :) geçmişe sünger çekelim, stat yapılsın da bu yere bu stat mı yapılsın? Eli ayağı tek düzgün stat Göztepe'nin olacak ancak onun da kapasitesi yeterli değil, net küçük bir stat. Tribün yüksekliği bildiğin liselerdeki salonlardaki tribün yüksekliği kadar :) yıllar önce Buca'ya da stat yapılmıştı. Ultra dandik bir stat. Şimdi de benzerleri yapılıyor :)

Yorumu oyla      6      5  
bii 2 Mayıs 2019 Perşembe 14:42

Şu Karşıyakanın göbeği muhabbeti son bulsun artık yeter ya neler var Karşıyakanın göbeğinde bi stad mı sorun oluyor? 107 Yıllık kulübe bunu yapmayın bırakın yapılsın gelirsizlikten kulübün hali ortada.

Yorumu oyla      7      13  
2 Mayıs 2019 Perşembe 14:40

yaşlılar ve çocuklar için alan diyorsunuz da kocaman sahil bandı ne işe yarıyor ??? sahilde oturanların ne ayrıcalığı var acaba?? izmir merkez'de her yer beton yığını en azından oradakilerin sahili var içerilerde oturan insanlar ne yapsın?? madem çok sakinlik arıyorsunuz bergama foça vb. ilçelere yerleşmenizi öneririm.

Yorumu oyla      7      10  
Stad 2 Mayıs 2019 Perşembe 14:01

sayin göztepeli haklisiniz. Sehrin tam ortasına stad yapılırsa kapasite az olur ve arttirilamaz ayrica sehir hayatini olumsuz etkiler ve trafigi mahveder. Almanyada ornegin sehrin kenarindadir tum stadlar. Ilerde taraftar arttiginda kapasite arttirilabilmesi ve trafigin etkilenmemesi icin ,ama vizyonsuz insanlar bos inatlarin kurbanidir goztepenin dustugu bu sacma hataya KSKda dusecek ne yazik ki. Ornekkoye stad projesi bence dogruydu.

Yorumu oyla      10      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de iyilik zamanı: 10 bin kişi koşacak
Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu ...
O belediye meclisi artık canlı yayında
Urla Belediyesi Mayıs ayı ilk Meclis Toplantısı gerçekleşti. Meclis toplantısı ...
Başkan Kırgöz'den personele çat kapı ziyaret
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, çalışma arkadaşlarına sürpriz ziyarette bulundu. 
 
Selçuk'ta birlik buluşması
Partisinin Selçuk İlçe Örgütü’nün sandık görevlilerine yönelik düzenlediği ...
O ilçede belediyeden 'leylek' operasyonu
Selçuk ilçesinde, leyleklerin yumurtalarını bırakması için yuvalarda tadilat ...
İl Başkanı Yücel'den Başkan Arda'ya tebrik ziyareti
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’yı ziyaret ederek yeni görevinde ...
 
Karşıyaka’da farkındalık buluşması
Pulmoner Hipertansiyon ve Skleroderma Hasta (PahSsc) Derneği tarafından ...
Bornova Tiyatrosu'nda bir sezonda 3 turne
İzmir seyircisinin ilgiyle izlediği ve Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde ...
Tarihi Asansör'de başkan eşleri zirvesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, İlçe ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva