HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Kasım 2011 Salı - 12:00

Karayolları'ndan ikinci şok!

Karayolları Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Örnekköy’deki yolun ardından Gaziemir ve Bornova’da da otoyola izinsiz giren iki yolun daha önünü bariyerle kesti.

Karayolları ndan ikinci şok!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Örnekköy merkezini Yeni Girne Caddesi’ne bağlamak için yapılan 35 metre genişliğinde 1 kilometre uzunluğundaki yolun Yeni Girne Caddesi’ne bağlantısını ‘can güvenliği ve kaza riski’ gerekçesiyle kapatan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nden iki şok çalışma daha geldi. Örnekköy’de belediye tarafından yapılan yolun önünü kapatan ve alanı bariyerle çeviren Karayolları ekipleri, Gaziemir ve Bornova’da da otoyola çıkan iki bağlantı yolunun önünü daha kapattı.

Erol Altun'dan Kocaoğlu'na yanıt haberi için tıklayın

Karayolları yol kesti haberi için tıklayın
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun’un karşı karşıya gelmesine neden olan Örnekköy’deki yol kapatma çalışmasından sonra iki şok karar daha geldi. Örnekköy’ü Girne Caddesi’ne bağlayan yolun önünü bariyerle kapatan Karayolları ekipleri aynı kararı Bornova ve Gaziemir’de aldı. Karayolları sırasıyla Bornova’da bulunan alışveriş merkezi Forum Bornova’nın önündeki kavşaktan Yeşilova ve Sanayi Sitesi’ne dönüşte bulunan Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yolun önünü kapattı. Karayolları yetkilileri daha sonra Gaziemir’de de aynı işlemi uyguladı. İlçe merkezindeki trafik yoğunluğunu ana yola vermek için yapılması planlanan ve Gaziemir’in içinden Akçay Caddesi’ne gelen yolun önü Havaalanı ve Menderes İlçesi ayrımının olduğu noktada kesildi. Büyükşehir Belediyesi’nin otoyolun bağlantı kolu olan caddeye giriş çalışması sonuçsuz kaldı.
 
FATURA BÜYÜKŞEHİR’E
Öte yandan Girne Caddesi’ne bağlanması planlanan yolun önünü kapatan Karayolları ekipleri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan asfalt çalışmaları ve küçük kavşağı da kaldırma kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi’ne önce alanın eski haline getirilmesi için yazı yazan Karayolları olumsuz cevap alınca işi kendisi yapmaya karar verdi. Otoyol’a bağlantıyı sağlayan ana kola direk giren ve trafik kazalarına neden olacağı açıklanan belediyenin yaptığı 35 metrelik yol karayolları sınırına girince işlem başlatıldı. Karayolları ekipleri kendi sınırlarında bulunan belediyenin yaptığı çalışmayı kaldıracak ve alanı eski haline getirecek. Daha iki hafta önce çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan yolun Karayolları kısmında kalan bölümü için yapılan kaldırma çalışmalarının faturası da Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilecek. Çalışmanın maliyeti belediyeden istenecek.
 
BIRAKALIM UKOME YAPSIN
Bölge Müdürlüğünün sınırlarının çok geniş olduğunu ifade eden Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun yine belediyeye yüklendi. Belediyenin uyarıları dinlemeyerek kendi başına iş yaptığını anlatan Altun, “Herkes otoyola yani çevre yoluna çıkmak istiyor. Her istenilen yere izin veremeyiz. Biz önce can ve mal güvenliğini düşünmek zorundayız. Burada iş olsun da gerisi sonradan gelir mantığı ile hareket edersek yanlış yapmış oluruz. Biz zaten Örnekköy’de olduğu gibi birçok yerde istenilen yeri tamamen ret etmek yerine uygun olan yeri önerdik. Ama buraya yapmadılar. Kanun gereği otoyollar karayollarının sorumluluğundadır. UKOME’nin (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) aldığı kararları gösteriyorlar. O kararlar sokaklarda düzeni sağlamak için alınmış kararlar. UKOME’nin böyle bir yetkisi yok. O zaman biz bu işi bırakalım, onlar da imar çalışmalarını bıraksın her şeyi UKOME yapsın” ifadelerini kullandı. Altun, trafik kazalarında yaşanacak ölümlerin sorumluluğunu alamayacağını da sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
altındağlı 29 Kasım 2011 Salı 22:17

sayın karayolları 2bölge müdürü erol bey ayakkabıcılar sitesi önü otaban iniş ve çıkışları sizin yapdığınız işler sizce bu iniş ve çıkışlar kara yolları kıriterine uygunmudur sizde yorum yaparsanız aydınlanmış oluruz.

Yorumu oyla      15      6  
bornovalı 29 Kasım 2011 Salı 21:54

sayın karayolları 2 bölge müdürü izmirli olarak ne yapmak istediğini tahmin etmek zor deyil izmirin yolunu kapatan deyil acan olman gerekir yol bitmiş kapatıyorsun izmirli kapanmaya gelmez.

Yorumu oyla      17      5  
Av.Şehrazat Mercan 29 Kasım 2011 Salı 21:44

Karayolları 2.Şube Müdürlüğü eğer kendi koyduğu ilke ve esaslara uyacaksa, önce; İzmir-Çeşme Otoyolunun, İçmeler mevkiindeki Taş Ocakları ile Kırma- Eleme Tesisinin çalışmasına olurunu kaldırsın bakalım. Önce, otoyolola 1000 m yakınlıkta bu gibi toz çıkaran tesis yaplamaz, toz nemle birleştiğinde yol yüzeyi kayganlaşır ve kazalara sebep olur diyor.Sonra eften,püften gerekçelerle görüş değiştiriyor. Üstelik otoyol altındaka 2m genişliğindeki menfez de koskoca kamyonlara yol olarak kullandırılıyor

Yorumu oyla      15      5  
Kadir Demirel 29 Kasım 2011 Salı 20:46

6001 sayılı yasada, erişme kontrolü uygulanan karayollarına bağlantılar KGM'nin sorumluluğuna bırakılmış. Ancak aylarca süren yol yapımına müdahale etmeyip bitince kapatmaları anlamlı bence. Bornova'da da Baumax girişini kapatmışlardı. Çıldırmıştım. Kazımdirik Mahallesindeki viyadük altlarını pazaryeri olarak kullanmak istemine hep olumsuz yanıt verdiler. Şu an otopark için bile viyadük altlarına izin vermiyorlar. Nedense sadece Şifa Hastanesine izin var. Şu lanet olası devran ne zaman dönecek?

Yorumu oyla      27      5  
komplomu 29 Kasım 2011 Salı 19:56

Karayolları Ukome Genel Kurulunun bir üyesidir ve bu yolun Yeni Girne Caddesine bağlandığı projeyi görerek onaylamıştır. Altında imzası var. O yol orada 3 gündür değil 1 aydır açık, 1 hafta önce yapılan oradaki köprünün temel atmasıydı. O yolun yapımı ise 5 ay sürdü, bu sırada niye belediyeye müdahale etmedi, bak yapıyosun ama ben kapatacam niye demedi. Sanki birden 4 koldan belediyeye saldırın talimatı geldi gibi geliyor bana.

Yorumu oyla      25      5  
izmirli 29 Kasım 2011 Salı 19:50

Merak ediyorum, Karayolları 2.Bölge Müdürü bu yolları kapatıyorda, otoyolun Dudayev Bulvarına bağlanan kolunu niye kapatmıyor. Yeri anlamazlarsa tarif edeyim şu Koçtaşa, Karya Evlerinin olduğu kısma çıkan kol, 100 metre ilerde benzinliğe de giriş var hani. Burası tehlikeli değilmi, trafik kanununa uyuyor mu, egedesonsöz olarak bunu takip etmenizi rica edecem. Bir yere başka bir yere başka mı oluyor. Yoksa orada kapatmaktan korkuyor mu!

Yorumu oyla      23      5  
Ali ÇANKAYA 29 Kasım 2011 Salı 19:39

İzmir baskıya gelmez,baskı yaparsanız böyle tam tersini yapar İzmir.Melik Gökçek'e ( arsenik oyunu )seçimlerde haddini bildirdiğimiz gibi 2014 İzmir Belediye seçimlerinde Erol Altun'a ve senin Bakanın Binali ( CİNALİ) YILDIRIM'a haddini bildireceğiz.İzmir hep Atatürk'ün ve Cumhuriyetin izinden gidecek,İzmirde vurduğu yetmedi akp nin pariste Expo'da vurdu izmiri.Siz akp liler izmir'i ve izmirliyi sevmiyorsunuz.Sizin amacınız İzmir'i Erzurum gibi konya gibi yapmak,gericiliğe geçit yok İzmir'de !!!

Yorumu oyla      24      6  
izmir35 29 Kasım 2011 Salı 18:43

hersey ortada belediyeyi pasifleştirme çalışması ama malesef halk herseyın farkında izmir üzerinde oynanan oyunlarında sandıkta alınamayan galibiyetin cezasını çektirmeye çalışıyorlar ama emin olun geri tepiyor..

Yorumu oyla      24      6  
Alper Deniz 29 Kasım 2011 Salı 17:43

Sayın 17;08 - aynı yeri konuşmuyoruz. O alt geçit tokulların hemen sonrasında olup serbest bölge ile hava alanı arasındaki 3.alt geçittir. 100 mt.sonra lojmanların yanından sonraki yol ise kültür merkezi önünden Akçay caddesine bağlantı verilmek istenen yoldur. Ben kimseyi yanıltmıyorum ancak belkide sizle aynı yeri konuşmuyoruz. O nedenle boş yere kimseyi suçlamayın

Yorumu oyla      11      14  
Hangi Altgeçit ??? 29 Kasım 2011 Salı 17:18

Sayın Alper Deniz, Yol bağlantısının 100 metre gerisindeki bir altgeçitten söz ediyorsunuz. Ancak öyle bir altgeçit YOK ! En yakın altgeçit, Önder Caddesi'nin Akçay Caddesi'ne bağlandığı noktada bulunan. Onun mesafesi de 2200 metre. Lütfen insanları bilerek veya bilmeyerek yanlış yönlendirmeyin !

Yorumu oyla      21      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tatı’dan Buca’ya çok amaçlı salon müjdesi
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, içinde yüzme havuzu, kültür ve spor ...
Büyükşehir’den köylere 42 kilometrelik su şebekesi
Kemalpaşa’nın köylerinde 7,5 milyon liralık alt yapı yatırımını sürdüren ...
KOSGEB ve Konak Belediyesi'nden işbirliği
Konak Belediyesi ile KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ...
 
Tatarlara Çibörekli kutlama
Konak Belediyesi’nin de desteğiyle, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma ...
İzmir tam 350 kilo oldu
Günde 17 litre sütle beslenen Türkiye’nin ilk bebek fili İzmir, 10 ay ...
Başkan Kocaoğlu iddialar hakkında sert konuştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu soruşturmaya konu olan ...
 
Çeşme planına mahkeme freni
İzmir 2'nci İdare Mahkemesi, Şehir Plancıları İzmir Şubesi'nin açtığı ...
İZSU'ya 1 milyar liralık dev bütçe
İZSU, 2012 gelir gider bütçesi 1 milyar 55 Milyon 961 Bin Lira olarak ...
Başkan Kocaoğlu, “Ulaşımda da öncüyüz”
Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen fotoğraf sergisinin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva