HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Kasım 2011 Pazartesi - 22:26

Başkan Kocaoğlu iddialar hakkında sert konuştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu soruşturmaya konu olan Çankaya Katlı Otoparkı ile ilgili konuştu. Kocaoğlu, “Mafyaya otopark vermem” dedi.

Başkan Kocaoğlu iddialar hakkında sert konuştu

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- Bir televizyon programına konuk olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Belediyeye düzenlenen operasyonun en önemli gerekçeleri arasında gösterilen ihalesi iptal edildikten sonra belediye şirketi İzelman tarafından işletilen Çankaya Katlı Otoparkı için alınan kararda İzmirli’nin çıkarlarının korunduğu ifade eden Başkan Kocaoğlu, sert konuştu. 

Kocaoğlu'ndan, AK Partili Aşlık'a operasyon yanıtı

Yapılan müfettiş incelemesinden sonra belediyensin 3 milyon TL’nin üzerinde zarara uğratıldığı iddia edilen ihale iptali ile ilgili konuşan Kocaoğlu, “Orada ilk ihale iptal edilerek kamu yararına bir işlem yapıldı. Ortada bir suç unsuru falan da yok. Biz İzmir’in malını, canını ve çıkarlarını korumak için çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi burada doğru olanı yapmıştır. Biz kenti koruduk. Mafyaya otoparkı vermem. İzmir’de otopark mafyası da inşaat mafyası da yoktur. Eğer otoparkı belediye almasaydı ihaleyi mafya alacaktı. İzmirliler benim ne yaptığımı, nasıl çalıştığımı çok iyi biliyor. Belediyelerde güvenlik, park ve bahçe gibi işleri özel şirketlere verebilirsiniz ama veremeyeceğiniz konular da vardır. Otopark da bunlardan biridir. Ben kimseyi mafya olmakla itham etmiyor, önyargı ile de yaklaşmıyorum ancak bunun böyle olması lazım. 15-20 yıldır otoparkı belediye şirket işletiyor. Zaten yıllık cirosu belli. Bu zamana kadar hiç 1 milyon TL’nin üzerinde bir gelire çıkmamış. Nasıl olacak ta 4 milyon TL kazanacak. Belediyeye verileceği söylenen para kağıt üzerindedir” dedi.
 
Belediyeye bağlı işletmeler ve şirketlerin mülkü olan tesislerin özel şirketler tarafından işletildiğinde daha sonra çıkartılmalarının ve tahliyelerinin uzun süreler aldığını anlatan Kocaoğlu, Tarihi Asansör Restoran’ı örnek gösterdi. Kocaoğlu, “Asansörü özel bir şirkete kiraya verdim. İşi alanlar bir lira kira bile ödemedi. Bu haliyle 3-4 yıl işletildi. Mutfağı, mobilyaları kullanılamaz hale geldi ve bozuldu. Bize Asansörde adeta bir enkaz bırakıldı. Adamların üzerinde kayıtlı 1 kuruşları olmadığı için alacağımızı da alamadık. Benim 7,5 yıllık belediye başkanlığı süremde veremeyecek hesabım yoktur. İzmirlilerin hakkını, çıkarını korudum” ifadelerini kullandı.
 
KONUŞMA HEVESLİSİ DEĞİLİM
EXPO 2020 sunumu için Paris’e giden heyette yer alan ve daha sonra operasyon nedeniyle geri dönmek zorunda kalan Kocaoğlu daha önce yaptığı ‘beni konuşturmayacaklardı’ sözlerine açıklık getirdi. Operasyonun ardından İzmir’de döndüğü için eleştiri aldığını ifade eden Kocaoğlu, “Geldikten sonra özel uçakla Paris’e sunum için gitmem gerektiğini söylediler. Ben de zaten konuşturulmayacağımı söyledim. Aday olan diğer 4 şehrin sunumunu belediye başkanı yaparken bizimkini bakan yaptı. EXPO Yönlendirme Kurulu’nda karar aldığımızı söylüyorlar. Vali yani kurul başkanı toplantıda sunumu kendisinin ya dabir bakanın yapacağını söyledi. Ben de orada çıkıp ‘hayır ben yapacağım’ diyemezdim. Bu tür organizasyonlarda konuşmanın ve sunumun belediye başkanına verileceğini dünya biliyor. Zaten konuşma heveslisi de değilim. Ben gitsem de konuşturulmayacaktım. Bana emrivaki yapıldı” dedi. Bu tavır CHP’li olduğunuz için mi alındı? sorusuna ise Kocaoğlu, “Ben bir tespit yaptım. Yani meselenin tahlilini yaptım. Gereken değerlendirmeyi İzmirliler, halk yapacaktır. Kim ne pay alırsa alır” diye konuştu.

DANIŞTAY’I HİÇE SAYDILAR
İzmirlilerin kendisine onurlu, dürüst ve şerefli yakıştırmaları yaptığını birilerinin de bu söylemleri boşa çıkartmak için var gücüyle çalıştığını belirten Başkan Kocaoğlu, “ Biz Azizi Kocaoğlu’na biçilen dürüst imajını nasıl yıkarız diye bakıyorlar. Buna bir kulp takmaya çalışıyorlar. 657 sayılı devlet memurları kanununa göre yargılayamadıkları memurları çete statüsüne sokarak operasyon yaptılar. Eğer bu 657’ye göre yapılsaydı operasyon da olmaz, kimse de tutuklanmazdı. Biz 2 Mayıs’ta düzenlenen ilk operasyondan sonra istenen tüm belge ve bilgileri emniyete verdik. Belediyenin şirketler de dahil tüm bilgileri emniyette var. 750 durak ihalesinde Danıştay kararı olmasına ve soruşturma izninin iptal edilmesine rağmen bu kararı hiçe sayıp ayrı bir bilirkişi raporuna dayanarak operasyon düzenlediler. Belediyenin gizli hesaplarının olduğunu da söyleyenler bilgi kirliği yaratıyor. Hiç 6-7 bin TL’lik gizli hesap olur mu” diye konuştu. Kocaoğlu, ayrıca belediyeye gelen müfettişleri yine çoluk çocuk ve stajyer olarak nitelendirdi.

BİZİMLE ALAKASI YOK
Belediye ihalelerine katılan şirketlerin temsilcilerinin belediyede örgütlü olan sendika yöneticileri tarafından tehdit edildiği, engellendiği ve belediyenin 4. Katında darp edildiği iddiaları üzerine ise Kocaoğlu, konunun kendileri ile alakasının olmadığını söyledi. Tutuklanan 5 sendikacının belediye ile bir alakasının olmadığını söyleyen Kocaoğlu, “Belediye ayrı, şirket ayrı, sendika ise apayrı şyler. Sendika yöneticilerinin belediye ile uzaktan yakından alakası yok. İhaleye belediye şirketi gibi başka şirketler de giriyor. Sonra ihaleye girenler tehdit gerekçesiyle şikayette bulunuyorlar. Konu bizm dışımızda . Ayrıca belediyenin 4. Katı banka kasası değil. Herkes o katlara istediği zaman girebilir benim bulunduğum 1. Kata da herkes çıkabilir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alsancak esnafları 1 Aralık 2011 Perşembe 12:28

sayın belediye ve emniyet yetkilileri gelip alsancağın arka sokaklarının nasıl korsan otoparkçılar tarafından parsellendiğini kendi gözlerinizle görün.ve oralarda görev yapan polislerin otoprkçılarla ilişkilerini araştırın.

Yorumu oyla      12      5  
OSMAN 1 Aralık 2011 Perşembe 11:24

HİKAYE ANLATIYORSUN SAYIN KOCAOĞLU AMA ARTIK BU KENT SİZİN HİKAYELERİNİZİ DİNLEMEYECEK.UYKUDAN UYANDI.

Yorumu oyla      12      5  
izmir35 29 Kasım 2011 Salı 18:35

sapla samanı birbirine karıştırıyorsunuz belediyenin görevi değil bu! bu görev valiliğin emrinde ki polis kuvvetinin

Yorumu oyla      11      5  
İZMİRLİ... 29 Kasım 2011 Salı 13:31

Sayın başkan her şey iyi güzelde,şu otopark işleten arkadaşların yüzde doksanına bir bakın hepside dört dörtlük gayet düzgün!!! insanlar maşallah...Bunlar mafya değilde nedir Allahaşkına...

Yorumu oyla      17      6  
Araştırmacı Yazar İsmail Yaman 29 Kasım 2011 Salı 10:37

Tebrikler Aziz Tekin Doğru Söze Doğru Söz Denir Bende Sana 100 Puan

Yorumu oyla      28      11  
deniz 29 Kasım 2011 Salı 10:08

Ayrıca, Alsancak'ta geceleri sizden para isteyen mafyalarla uğraşmak da polisin görevidir, belediyenin değil!

Yorumu oyla      26      14  
deniz 29 Kasım 2011 Salı 10:08

Ayrıca, Alsancak'ta geceleri sizden para isteyen mafyalarla uğraşmak da polisin görevidir, belediyenin değil!

Yorumu oyla      25      13  
deniz 29 Kasım 2011 Salı 10:01

Mehmet bey, bu tip işler ihale yoluyla yapılır. Şirketi de araştıramazsınız, ihalenin belli şartları vardır. Bu şartları karşılayan her şirket girer, uygun fiyat veren de alır! Konuyla ilgili birşey bilmiyor olabilirsiniz ama bari ukalalık yapmayın!

Yorumu oyla      21      14  
DEMOKRAT 29 Kasım 2011 Salı 09:51

Dikkatimi Çeken bir şeyi ifade etmek istiyorum.Alsancak ve Civarında Milletin Anasından Emdiği Sütü burnundan getirten bu Mafya Bozuntusu Eşkiyalara Neden EMNİYET Birşey Yapmaz.Bu Aynı zamanda Onlarında görevi değilmidir.Niçin görmemezlikten gelirler.Otopark parasını insanlardan Neredeyse GASP Tarzında Alırlarken,neden gereğini yapmazlar.Bunun Adı Haraç almak değilmidir.Bunlara işlem yapmak için illa Milletin sizlere DİLEKÇE Vermesimi Gerekiyor,yoksa böyle suya sabuna dokunmamak daha Güzelmi.

Yorumu oyla      29      10  
mustafa 29 Kasım 2011 Salı 09:40

polisler ne işle görevlidirler acaba!! akşamları gelip sizden haraç kesen mafyaları yakalamak mahalle imamının görevi mi!!!

Yorumu oyla      26      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme planına mahkeme freni
İzmir 2'nci İdare Mahkemesi, Şehir Plancıları İzmir Şubesi'nin açtığı ...
İZSU'ya 1 milyar liralık dev bütçe
İZSU, 2012 gelir gider bütçesi 1 milyar 55 Milyon 961 Bin Lira olarak ...
Başkan Kocaoğlu, “Ulaşımda da öncüyüz”
Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen fotoğraf sergisinin ...
 
Bu kermesin geliri çocuklara
Güzelbahçe’de oturan bir grup Alman’ın organize ettiği ‘Geleneksel Alman ...
Hakan Tartan: Belediyeler katılım payı almasın
CHP milletvekillerinin İzmir’de her ay il ve ilçe örgütleri ile bir araya ...
Yeşilçam Bayraklı’da hayat buldu
Bayraklı Belediyesi Yeşilçam Müzikleri özel konseri ile dün geceye damgasını vurdu.
 
Büyükşehir Operasyonu'nda itiraz günü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik düzenlene operasyonun 4.gününde ...
Alman gençler İzmir'i tandılar
Konak Belediyesi’nin konuğu olan Almanya’dan gelen gençler İzmir’in tarihi ...
Bornovalı çocuklar yazarlarla buluştu
Bornova Belediyesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası nedeniyle ilçedeki ilköğretim ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva