HABERLER>POLİTİKA
27 Nisan 2016 Çarşamba - 13:22

Karayalçın’dan İzmir’de ‘Kahraman’ tepkisi: Laiklik olmazsa ulus olmaz!

Eski Başbakan Yardımcısı CHP Eski Milletvekili Murat Karayalçın, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın sözlerine tepki göstererek, ulus olarak tek parça yaşamın sürdürülebilmesinin sebebini laiklik olarak gördüğünü ifade etti.

Karayalçın’dan İzmir’de ‘Kahraman’ tepkisi: Laiklik olmazsa ulus olmaz!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Eski Başbakan Yardımcısı CHP Eski Milletvekili Murat Karayalçın CHP İzmir’de İl Başkanı Alaattin Yüksel’i makamında ziyaret etti.

Karşıyaka’da her ay düzenli olarak yapılan ‘Ayın Konuğu’ etkinliği kapsamında İzmir’e gelen Karayalçın, Bostanlı’da bulunan Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde bu akşam konferans verecek. Demokrasi ve Yerel Yönetimler konusunda vereceği konferansta İzmirlilere ve Karşıyakalılara seslenecek.

Konferans öncesi İl Başkanlığı’na yaptığı ziyarette açıklamalarda bulunan Karayalçın, “Uzunca süredir İzmir’e gelmiyordum. Bu fırsattan yaralanarak İl Başkanımızı ve Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret edeceğim. Göreve başladığı tarihten bu yana ilk kez geldiğim için başkanımıza ve yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum” dedi.

KARAYALÇIN ÖNCÜLERİMİZDENDİR
Karayalçın’dan sonra ise İl Başkanı Alaattin Yüksel konuşmasını yaptı. Yüksel, “Partimizin her kademesinde görev almış ve partimizde önemli ağırlığı olan bir partilimizdir. En son İstanbul il başkanlığı görevini büyük bir özveriyle yaptı. İnançla görevini yerine getiren bir partilimizdir. Yerel yönetimlerin demokratikleşmesi, katılımcılığı sağlaması, sosyal demokrat belediyeciliği Türkiye’ye taşıyan öncülerimizdendir. Bugün konferansta bizlerle paylaşacak. Büyük katkıları olacak” diye konuştu. Yüksel, CHP’ye 1 Milyon Euro ödenmesi ve cem evlerinin ibadethane sayılması konusunda AİHM’nin verdiği kararlara sevindiklerini belirterek, CHP açısında bu verilen kararların kazanım olduğunu ifade etti.



LAİKLİK OLMAZSA ULUS OLMAZ

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın "Laiklik yeni anayasada olmamalıdır" ifadesi sonrası tartışmalar devam ederken bir açıklama da Eski Başbakan Yardımcısı CHP Eski Milletvekili Murat Karayalçın’dan geldi. Karayalçın yaptığı açıklamada, “Bu açıklamayı derin üzüntüyle karşıladım. Bir yönüyle CHP’nin yeni anayasa çalışmalarından çekilmekle ne kadar doğru bir tavır sergilediği ortaya çıkmış bulunuyor. CHP böyle bir niyetin parçası, aleti olmaz. Zamanında tepkisini gösterdi. Laikliği Türkiye için bir yaşam nedeni olarak görüyorum. Devlet tabi ki tarafsız kalmalıdır. Tabi ki inanç özgürlüğü boyutu vardır. Büyün bunların dışında laiklik bizim için olmazsa olmaz koşuldur. Bir ulus olarak tek parça yaşamımızı sürdürmemiz laiklik ilkesine bağlıdır. Laiklik olmadan Türkiye ulusal birliğini koruyarak siyasi rejimini ayakta tutamaz. Ben bunları teorik olarak söylemiyorum. Ortadoğu’da sağa sola savrulmuş ülkelere baktığımızda laikliğin Türkiye için ne denli önem taşıdığını görüyoruz.  Üzüntü veren TBMM Başkanı’nın böyle bir açıklamayı yapmış olmasıdır. Onu düzeltirken de bireysel görüşümdür açıklamasında bulunmasıdır. Meclis Başkanı bireysel görüşünü evlatlarıyla, torunlarıyla paylaşabilir. Ama Meclis Başkanın bireysel görüş hakkı bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

OTURARAK NASIL CEVAP VERECEK?
Karayalçın ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuyla ilgili ayaküstü açıklama yapmak istemesini dile getirmesi açıklamasına da tepki göstererek, “Akıl alır bir şey değil. Ben Başbakan’ın oturarak nasıl cevap vereceğini merakla bekliyorum. Ben siyasi bir konu olarak görmüyorum. Sadece CHP’nin de değil, herkesin sorunudur. İnancımız ne olursa olsun. Ulus olarak yaşama şansını kabul etmiş kişilerin sorunudur. Ben bu konuda gösterilen duyarlılığa da memnuniyetle karşılıyorum” diye konuştu.

 
İzmirli kadınların 'Kahraman' öfkesi: Parçaladılar!
 
Karaburun’a RES müjdesi: Sonunda durduruldu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
müslüm gürler 27 Nisan 2016 Çarşamba 20:59

anlamadım neden müslüman kardeşlerimiz avrupaya gidiyor..laik olan yerlere gidiyor adı cumhuriyet olan..yönetime ...ATAM VE CUMHURİYET ÇOK YAŞA ATAM İZİNDEYİZ....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli kadınların 'Kahraman' öfkesi: Parçaladılar!
İzmir'de Cumhuriyet Kadınları Derneği, "Yeni anayasada laiklik olmamalı, ...
Davutoğlu laiklik tartışmasına noktayı koydu!
Başbakan Davutoğlu AK Parti İl Başkanları toplantısında 'Türkiye’nin laik ...
CHP’li Çam: Türkiye penguenler ülkesi değil!
CHP İzmir Milletvekili, Meclis Başkanı Kahraman’ın ‘Yeni Anayasada laiklik ...
 
Sındır: Laiklik milletimizin harcıdır!
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır Menemen CHP İlçe örgütü ziyaretinde ...
İzmir’de CHP’li gençlerden Kahraman’a tepki yazıları!
İzmir’de CHP'li gençler, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik yeni ...
Menderes’te CHP’den Başkan’a 9 maddelik salvo!
Menderes CHP İlçe Başkanı Ahmet Pala AK Partili Belediye Başkanı Bülent ...
 
Yıldırım’la A’dan Z’ye: Genel başkanlık, oğlunun görüntüleri ve B planı!
Bakan Yıldırım yeni anayasa konusunda bir B planı olduğunu açıklarken, ...
AK Partili Kaya’dan turizme müjde, Kocaoğlu’na destek!
Sektöre İŞKUR desteğinin müjdesini veren AK Parti İzmir Milletvekili, ...
CHP İzmir'de anayasa zirvesi
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet, barış ve demokrasi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva