HABERLER>POLİTİKA
27 Nisan 2016 Çarşamba - 07:34

AK Partili Kaya’dan turizme müjde, Kocaoğlu’na destek!

Sektöre İŞKUR desteğinin müjdesini veren AK Parti İzmir Milletvekili, İZTAV’ın yeni başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Turizmde acilen tanıtıma başlamamız lazım” şeklindeki açıklamasının da oldukça yerinde olduğunu belirtti.

AK Partili Kaya’dan turizme müjde, Kocaoğlu’na destek!

Hükümet tarafından açıklanan destek paketinin dışında kalan İzmirli ve Aydınlı turizmcilere geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “destek yolda” sözünü veren AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, müjdeyi verdi.

Daha önceden sadece Antalya ve Muğla’da uygulanan, turizm sektöründe 9 ay çalışanların, işlerin askıya alındığı 3 aylık sürede sigorta primleri ve maaşlarının İŞKUR tarafından karşılanmasına ilişkin destek artık tüm Türkiye’de uygulanacak.

Söz konusu desteğin İzmir ve Aydın illeri için büyük fayda sağlayacağını hatırlatan Kaya, “Geçtiğimiz günlerde Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği’nin yönetim kurulu üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirmiştik. İzmir ve Aydın ilinde faaliyet gösteren önemli turizmcilerin de hazır bulunduğu toplantıda, desteklerin yolda olduğunun, kapsamın genişleyeceğinin bilgisini vermiştik. Bu toplantıdan sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu’nun bakanlıkta Ege Bölgesi milletvekilleri ile buluştuğu kahvaltıda İzmir ve Aydın illerinin milletvekilleri olarak konuyu gündeme getirmiştik. Talebimiz olumlu karşılandı ve pakette bir değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle birlikte, Antalya ve Muğla’nın dışında kalan tüm illerde de aynı destek verilecek. 2015’te 9 ay çalışan, 3 ay işi askıya alınan kişilerin, bu yıl 9 ay çalışma şartıyla askıdaki 3 aylık sigorta primleri ve ücretleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Bunun yanında, destek verilen süre içinde, işverenler tarafından çalışanlara yönelik mesleki eğitim veya yabancı dil eğitimi gibi kişisel gelişimlerini sağlayıcı eğitimler verilerek, niteliklerinin artırılması noktasında sektöre katkıda bulunulacak. Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyoruz. Turizmcilerimizin yanında durmaya, onların sıkıntılarını çözmeye devam edeceğiz” dedi.

İZMİR İÇİN ORTAK HAREKET ETME ÇAĞRISI
İzmir’in, gerek tarihi zenginlikleri, gerekse muazzam turizm potansiyeli ile Anadolu’nun Batı’ya açılan bir penceresi olma özelliğine sahip olduğunu hatırlatan Mahmut Atilla Kaya, turizmde 2023 hedeflerine ulaşırken, bunu gerçekleştirecekleri anahtar ilin İzmir olduğuna bir kez daha dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde bir toplantı yapan ve yeni yönetimini belirleyen İzmir Tanıtım Vakfı’nın (İZTAV) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Turizmde acilen tanıtıma başlamamız lazım” şeklindeki açıklamasının da oldukça yerinde olduğunu belirten Kaya, “İzmir’in sahip olduğu büyük potansiyelin harekete geçirilmesi gerekiyor. Bu noktada hükümet ve yerel yönetim işbirliği, meslek odaları, sektör dernekleri, sivil toplum kuruluşları, medya gibi tüm paydaşlarla ortak hareket ederek bir sinerji ortaya çıkarılması gerekiyor. Hükümet olarak her türlü desteğe varız. Gerek kentin tanıtımı, gerekse diğer konularda ciddi çalışmalar yürütmeliyiz. İzmir’in turizmde ivme kazanması demek, kentte yaşayan herkesin refahının artması demektir. Mayıs ayında İzmir’de, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal ve tüm paydaşlarla birlikte düzenleyeceğimiz “Turizm Çalıştayı” bu anlamda çok önemlidir. Hep birlikte omuz omuza vereceğiz ve İzmir’i gözde bir turizm kenti, marka kent haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

 
İzmir’in okçuları hedefi 12’den vurdu!
 
Buca'da piyano resitali: Genç yetenek büyüledi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de anayasa zirvesi
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet, barış ve demokrasi ...
Akşener İzmir’de türkülerle karşılanacak!
MHP'de 15 Mayıs'ta olağanüstü kurultay yapacak. MHP Genel Başkanlığı'na ...
Kılıçdaroğlu'ndan bomba Kilis mesajları!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Top düştü roket düştü diyorlar. Sanki ...
 
CHP Rafetpaşa temsilcilerinden dayanışma kahvaltısı
CHP Bornova Çamdibi Rafet Paşa Mahalle temsilcileri 2019 seçim çalışmalarının ...
AİHM’den Türkiye’ye ‘CHP’ mahkumiyeti!
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, mal varlığına el koyma kararıyla ilgili ...
AK Parti’den ‘laiklik’ açıklaması!
TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, “Yeni anayasada laiklik olmamalı” açıklamasına ...
 
Bakanlara İzmirli danışmanlar!
Genel seçim sonrasında hükümetin kurulmasının ardından koltuklarına oturan ...
Bahçeli: Laikliğin tartışmaya açılması yanlış
"Yeni anayasada laiklik olmamalı" diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a ...
AK Parti Muğla’da Mete dönemi
AK Parti Muğla İl Başkanlığı görevinden istifa eden İhsan Küreci'nin yerine ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva