HABERLER>POLİTİKA
14 Ağustos 2018 Salı - 18:55

Karar sonrası AK Parti'den 'Çılgın Proje' salvosu: İnşallah danışıklı dövüş değildir!

Genel Başkan Yardımcısı Dağ, Körfez Geçiş Projesi için verilen yürütmeyi durdurma kararı hakkında konuştu. Dağ, projeye destek verdiği için odalar tarafından eleştirilen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu için ise, “İnşallah danışıklı dövüş değildir demek geçiyor içimden” dedi.

Karar sonrası AK Parti den  Çılgın Proje  salvosu: İnşallah danışıklı dövüş değildir!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  Hükümetin İzmir’e yapmak istediği en büyük projeleri arasında bulunan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da destek verdiği, Körfez Geçiş Projesi için verilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararına açılan iptal davası idare mahkemesi tarafından sonuçlandı. 
İdare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verirken Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), EGEÇEP (Ege Çevre ve Kültür Platformu) ve Doğa Derneği’nin yanı sıra 85 vatandaş gelişmeyi zafer olarak yorumladı.
Yargı kararından sonra gözler AK Parti’nin İzmir’deki temsilcilerine çevrildi. Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, konuyla ilgili Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu.ENGELLEMEKLE ZAFER KAZANILMIŞ OLUNMAZ
Vekil Dağ, “Bir konuda zafer kazanmak o hizmeti İzmir’e kazandırmakla olur. Engellemekle zafer kazanılmış olunmaz. Bizim oradaki amacımız İzmir’e çok önemli bir projeyi kazandırmak. Sayın meclis başkanımızın önderliğinde yürüttüğümüz bir proje. 7 yıldan bu yana da çok önemli bir mesafe kat edildi. Ekonomi üzerinden birçok siyasi operasyonun yapıldığı şu dönemde böyle bir proje ihaleye çıkılma noktasında gelse Türkiye ve dünyada buna sahip çıkacak birçok kimse var. İzmirli hemşerilerimizin çok istediği, arzu ettiği bir proje. Bunu yaptırdığım kamuoyu araştırmalarında fazlasıyla görüyoruz” dedi.

PROJEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ!
“Her kesimden bu projeyi destekleyenler var” diyen Dağ, “Ancak ne yazık ki İzmir’de bazı belediyeler ve bazı odalar statüko vazifesini yerine getiriyorlar. Hep bir engel olma yoluyla hareket ediyorlar. Sonra çıkıp bunu zafer olarak nitelendiriyorlar. Bu İzmirli hemşerilerimize bir hakaret olmaktan öteye geçmiyor. Özellikle bazı belediyelerin bu konuda itirazları olduğunu biliyoruz. Koordineli hareket ediyorlar. Bundan sonra ne olacak? Hukuki süreç takip edilecek. Vazgeçmek olmaz. Mücadelemiz devam eder. Verilecek karara göre varsa yapılacak revizeler yapılır, yola devam edilir. Gerekçeli kararı görmediğimiz için bir şey söylemek doğru olmaz. Her halükarda bu proje İzmir’e ve İzmirliye fayda sağlayan bir proje. İzmir’in yüzde 70’inin istediği bir proje. Her ilçede yaşayan insanlarımızın kanaatidir bu. Biz bu projeyi kazandırmak için çalışmamızı sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

İNŞALLAH DANIŞIKLI DÖVÜŞ DEĞİLDİR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun her fırsatta projeye destek verdiğini dile getirmesini ve zaman zaman odaların temsilcileri tarafından eleştirilmesini değerlendiren Dağ, “İnşallah danışıklı dövüş değildir demek geçiyor içimden” ifadelerini kullandı.

 
Bakan açıkladı: Konutta kampanya başlıyor
 
Tutuklu Yunan askerler hakkında flaş karar
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hidayet 16 Ağustos 2018 Perşembe 18:01

Değerli izmir liler AKP kendince İzmir i cezalandırıyor İzmir deki projeleri sözüm ona İzmir isterse vs gibi laflarla oyalıyor yerel seçimlerde vermeyin AKP ye oy kimsede ellemesin İZMİR i gitsin nerede kanalmı yapacak köprümü yapacak ne yaparsa yapsınlar

Yorumu oyla      9      5  
Bülent ışık 15 Ağustos 2018 Çarşamba 13:02

Kordon'dan otoyol geçiremiyenler şimdi Körfez geçiş projesi yapmak istiyorlar.

Yorumu oyla      11      5  
Hür Düşünce 15 Ağustos 2018 Çarşamba 11:46

Köprünün İzmir'liye ne faydası var ? İstanbul'dan tatil için gelenler direk Çeşme yoluna girecek denizine-yemeğine geç kalmayacak. Beri yanda Buca'ya - Şehirlerarası otobüs garajına vs vs giden gelen İzmirli metrosu yapılmadığından yollarda çile çekecek.

Yorumu oyla      11      5  
Belki de 15 Ağustos 2018 Çarşamba 00:23

Danışıklı dövüş tarafınızdan yapılmış olabilir sayın vekilim. Zaten yapmaya niyet yok, mahkeme iyi gelmiş olabilir. Allah mı söyletti ne bu sözü size!

Yorumu oyla      16      5  
gozonu 14 Ağustos 2018 Salı 23:38

Ak Partili buyuksehir belediyelerine hazineden hafifrayli sistem ve metro yapimi icin para aktarilirken keske Izmiri savunsaydiniz keske icinizdeki ses Izmir milletvekili oldugunuzu hatirlatsaydi

Yorumu oyla      17      5  
ismail yorguncu 14 Ağustos 2018 Salı 21:34

Sayın Dağ doğru söylüyor. İzmir''i sevmeyi kuşlara kanat germek sanan zava?lı istemezükçüler sonunda yanlış yaptıklarını anlayacaklar. Bayraklı, karşıyaka, Yeşilova, Üçkuyular, Özdilek ve diğer bölgelerde gökdelenlere hangi çıkarları için ses çıkarmadılar.Yazıklar olsun.

Yorumu oyla      9      15  
icinden gecen 14 Ağustos 2018 Salı 21:28

Izmirin aci ihtiyaci metro iken ve Izmire iktidar 1 metre bile metro yapmamisken temcit pilavi gibi surekli korfez gecisi gundeme getiriliyor o zamanda acaba birine soz verildi de yamayinca huysuzlaniyormu diye geciyor insanin icinden. Eger yap islet devret degil devlet hazinesinden yapacaksaniz yarin baslayin.

Yorumu oyla      17      5  
İzmirli 14 Ağustos 2018 Salı 20:49

Proje güzel proje ve gerekli, ancak mahkeme kararındaki gereklilikler tamamlanarak süreç tekrar başlatılmalıdır

Yorumu oyla      9      12  
Allah askina 14 Ağustos 2018 Salı 20:15

Istanbuldaki 2 kopru ve bogaz su alti gecisi icin muteahhitlere gecis garantisi verdiniz milleti dolar borcunun altina soktunuz.Ulkenin hali ortada su insaat sevdasi hala niye? Sayin Naci Agbal kac once Osmangazi Koprusu icin devlet olarak garanti borcumuz 760 milyon dolar dedi o gun dolar kac lira idi bugun kac lira. Para varsa Izmire metro yapin

Yorumu oyla      18      5  
gürkan 14 Ağustos 2018 Salı 19:31

Şahsen projeyi destekliyorum ancak YİD ile kimse geçiş garantisi almadan bu projeyi yapmaz. körfeze, doğal yaşama etkisi hakkında da çekincelerim var. Ayrıca döviz kuru bu haldeyken de bu projenin yapılması mümkün değil. bu yargı kararı da hem bahane edilir hem de bir güzel mağdur edebiyatı yapılır :) biz yapacaktık ama ... 10 yıldır yaptık, yapıyoruz, müjde ... ler ile geçti. Bu arada otogar metrosu ne oldu? o da 7 yıldır yapılacak :)

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Albayrak: Artık dolar güvenilirliğini yitirmiştir!
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklamada bulunuyor. Albayrak ...
NATO'dan ABD-Türkiye açıklaması
NATO yetkilileri, Türkiye ve ABD arasındaki gerginliğe ilişkin, "NATO ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İbadi’den ortak basın toplantısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Başbakanı İbadi Ankara’da ...
 
CHP’li Bayır’dan ‘kriz’ raporu: Dün yediğimiz hurmalar…
İzmir Milletvekili Bayır, ‘ekonomik kriz’ başlığı altında yaptığı açıklamada, ...
'Amerika ürünlerine boykot uygulayacağız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları ...
AK Partili Dağ'dan Küçük Menderes havzasına çifte müjde!
Tarım Kredi Yem A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından, İzmir’in tarım ve hayvancılık ...
 
AK Partili Nasır: Ekonomik saldırı boşa çıkacak!
Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı (EBSO) ziyaret eden AK Parti İzmir milletvekili ...
Meclis Başkanı Yıldırım'dan ABD'ye çağrı!
TBMM Başkanı Binali Yıldırım büyükelçilere seslendi. Yıldırım, " Amerikan ...
MHP döviz hesaplarını bozduruyor!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, partilerinin döviz hesaplarının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva