HABERLER>POLİTİKA
14 Ağustos 2018 Salı - 11:48

AK Partili Dağ'dan Küçük Menderes havzasına çifte müjde!

Tarım Kredi Yem A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından, İzmir’in tarım ve hayvancılık sektörlerinde önde gelen iki ilçesi Ödemiş ve Tire’ye yeni entegre tesisler inşa edilecek.

AK Partili Dağ dan Küçük Menderes havzasına çifte müjde!

Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip olan Küçük Menderes havzası, özellikle son yıllarda yapılan teşvik, destekleme ve hibe programları sayesinde tarım ve hayvancılık sektörlerinde bir merkez haline geldi.

Yatırımlar ile birlikte daha verimli tarım ve hayvancılık olanaklarına sahip olan bu bölgeye iki önemli yatırım daha geliyor. Bunlardan birisi Ödemiş’te inşa edilecek olan ve içinde premiks üretim tesisi ile hayvan yemi fabrikası da barındıran, süt ve süt ürünleri işletme tesisi, diğeri ise Tire ilçesinde yapılacak olan karma hayvan yemi üretim tesisi olacak.

“KAZANAN ÇİFTÇİMİZ OLACAK”
Süreci yakından takip eden ve yatırım programına alınması için yoğun bir mesai harcayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ “Ödemiş’te yapacağımız tesisle birlikte sütü daha iyi değerlendirme fırsatımız olacak ve yüksek standartlarda bir süt sığırcılığı yapılacaktır. Ayrıca mevcut arazi üzerinde yapılacak ikinci yatırımımız ise, hayvan yeminin zenginleştirilmesiyle, katma değerin artırılmasına yönelik premiks üretim tesisidir. Tire’de yine yüksek teknolojinin kullanılacağı hayvan yemi üretim tesisi yapıyoruz” dedi.

Yapılacak entegre tesislerle kooperatifin piyasa içindeki gücünün artacağını ve bunun da çiftçiye olumlu bir şekilde yansıyacağını ortaya koyan Dağ şunları söyledi:  “Kooperatifin yem piyasası içindeki payı %10’dan %20’ye çıkacak.  Böylece yaşanabilecek dengesiz dalgalanmalar karşısında kooperatifin fiyat dengeleme gücü artacak ve çiftçimizin yem fiyatları artışlarından dolayı yaşayabileceği mağduriyetlerin önüne geçilmiş olacak.”

Tire ve Ödemiş Organize Sanayi Bölgelerinde kurulacak tesislerin bölge ekonomisine de büyük katkı sağlayacağının altını çizen Dağ “Gıda sağlığının en üst düzeyde tutulacağı ve bölgeyi canlandıracak olan bu tesisler toplam 52 milyon dolara mal olacak ve tamamlanınca buralarda 300’e yakın personel istihdam edilecek. Ayrıca bu tesislerin varlığı bölgedeki ekonomik rekabeti artıracak, böylelikle kazanan çiftçimiz olacaktır. Çiftçilerimizin sorunları asgari düzeye inecektir. ” şeklinde konuştu.

“BU TÜR YATIRIMLARLA GELMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Yaptığı açıklamada Ak Parti iktidarında çiftçiye verilen önemin altını çizen Dağ “ AK Parti iktidarında çiftçimiz hak ettiği değeri görmüştür. 2002 yılında İzmir’e verilen tarımsal destek 45 Milyon TL iken, 2017 yılında bu rakam 395,5 Milyon TL’ye çıkmıştır. 2018 Temmuz ayı itibariyle 345 milyon TL’ye ulaşan bir destek olduğunu belirtebiliriz. Bu da AK Parti iktidarında İzmirimize yapılan yatırımın neredeyse 10 kat arttığını gösteriyor.Seçim döneminde de bölgenin öncelikleri için hemen çalışmalara başlayacağımızın sözünü vermiştik.Ödemiş, Tire, Beydağ, Bayındır ve Kiraz’a birçok yatırımlar yaptık ve bölgeden bir kardeşiniz olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bu projelerin hayata geçmesi adına 7 yıldır İzmir- Ankara arasında tabir doğru ise mekik dokuyoruz. Bölgedeki üretimin artması için hemşerilerimize bu tür yatırımlarla gelmeye devam edeceğiz.” dedi.

 AK Parti olarak her zaman üretenin yanında olduklarını belirten Hamza Dağ “Bizler üretmeliyiz, üreterek büyümeliyiz. Bu tarz yatırımlar dışarıdan gelen ekonomik saldırıları kırma noktasında önemli girişimlerdir. Üretim odaklı bir büyüme ile gerçekleştireceğimiz gelişim, ekonomimizin daha sağlam ve sarsılmaz temeller üzerine inşa olmasını sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

ÖDEMİŞ’E SÜT VE YEM TESİSLERİ
Ödemiş’te yapılacak 40 milyon dolarlık yatırım ile 70 dönümlük arazi üzerine kurulması ve günde 150-200 ton üretim kapasitesine sahip olması öngörülen tesiste bölgedeki çiftçilerden elde edilecek sütün değerlendirilmesi planlanıyor.

Bu üretim sonrası elde edilen peynir altı suyunun uygulanacak işlemler sonrası peynir altı suyu tozuna dönüştürülmesi ve neticede günde 150 ton süt tozu elde edilmesi hedefleniyor.

Bunun yanı sıra, hayata geçirilecek projede yem fabrikası ve premiks üretim tesisleri kurulacak. Böylece Ödemiş, hayvan yemi üretimi konusunda, ileri teknoloji bir tesise sahip olmakla birlikte, önemli bir atılım gerçekleştirmiş olacak.

TİRE’DEKİ TESİSE SON TEKNOLOJİ TAKİP SİSTEMİ
12 milyon dolarlık bir yatırımla faaliyete geçmesi planlanan Tire’deki karma hayvan yemi üretim tesisinin depo kontrolü bilgisayarlarla ve uzaktan erişimle sağlanabilecek.  Tesisin içinde ayrıca baklagil ve nişasta kökenli hammaddelerin hayvanlardaki olumsuz etkilerini denatüre ederek yemde kullanımına müsaade eden “Ekspander” ünitesi de yer alacak.

Hammadde, yan sanayi, ulaşım gibi unsurlar değerlendirildiğinde, yapılacak yatırımların sadece Ödemiş ve Tire’ye değil, Küçük Menderes bölgesinin tamamına ekonomik avantajlar sağlaması bekleniyor.

 
Manisaspor'da kamp iptal!
 
Rahip Brunson'a ABD'den flaş ziyaret!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nedir bu 14 Ağustos 2018 Salı 23:24

Yapilmayacagi bastan belli niyeti olan kisi Tire Sut Kooperatifini gelistirmek icin yatirim yapar 16 senedir Izmire 1 metre metro yapmayanlar ancak sabun kopugu mujde verirler.

Yorumu oyla      10      5  
izmirli 14 Ağustos 2018 Salı 18:14

tirede geç kaldınız belediye coktan sut isini haletti orda azcik ders alin

Yorumu oyla      10      5  
volkan nicolas 14 Ağustos 2018 Salı 16:01

azcık belediye ile ortak çalışın sizden 16 senede hep ecek acak dinliyoruz bıktık artık

Yorumu oyla      11      5  
Seydiköylü 14 Ağustos 2018 Salı 13:18

İşiniz gücünüz müjde vermek, bir şey yaptığınız yok. Millet et yiyemez olmuş, siz ne diyorsunuz !

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Nasır: Ekonomik saldırı boşa çıkacak!
Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı (EBSO) ziyaret eden AK Parti İzmir milletvekili ...
Meclis Başkanı Yıldırım'dan ABD'ye çağrı!
TBMM Başkanı Binali Yıldırım büyükelçilere seslendi. Yıldırım, " Amerikan ...
MHP döviz hesaplarını bozduruyor!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, partilerinin döviz hesaplarının ...
 
F-35 kararı ardından Ankara'dan değerlendirme
ABD Başkanı Donald Trump'ın F-35'lerin teslimatını askıya alan bütçe yasasını ...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker Rahip Brunson hakkında konuştu
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ev hapsinde olan ABD’li rahip ...
AK Partili Çankırı'dan tarımda Suriyeli entegrasyonu
İzmir'de aralarında Türkiye'deki Suriyelilerin de bulunduğu 500 kişi için ...
 
CHP'li muhaliflerden yeni yol planı!
CHP'li muhalifler, olağanüstü kurultay çağrısının yapılmaması halinde ...
İYİ Parti'li vekil MHP'ye geçti!
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti İstanbul ...
'Sermayeye el konulacak' iddiasına sert tepki!
Erdoğan, "Neler söylüyorlar? İşte “C planı… C planının arkasında yatan ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva