HABERLER>POLİTİKA
14 Ağustos 2018 Salı - 16:33

Bakan Albayrak: Artık dolar güvenilirliğini yitirmiştir!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklamada bulunuyor. Albayrak döviz kurundaki hareketliliğe ilişkin, açıklama yaptı.

Bakan Albayrak: Artık dolar güvenilirliğini yitirmiştir!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dolar kurundaki hareketlilik ve ABD ile yaşanan sürece ilişkin açıklamalar yaptı.

Albayrak'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:
"16 yıldır Cumhurbaşkanlığı liderliğinde ekonomide büyük bir başarı hikayesi yazmış AK Parti kadrolarının son 5 yıldır doğrudan terör örgütleriylye çok farklı siyasi ve uluslararası sınamalara maruz kalan ülkemiz iljk defa küresel ve finansal sitemin en büyük oyuncusu tarafından hedef alındı."

"10 Ağustos'ta TL'ye saldırı en üst düzeyden ilan edildi. Kurumlarımız çok sağlam kararlı bir duruş ortaya koydular.İlk günden itibaren paydaşlarla çok yakın bir çalışma ve aksiyon planı oluşturdu. Merkez Bankamız ve BDDK piyasalardaki baskıyı azaltmak için gerekli tüm tedbirleri aldı.Gereken tüm piyasa araçlarını kullanarak adımlarımızı atacağız. Reel sektöre ve bankalara yönelik bir dizi tedbir uygulamaya devam edeceğiz. Yapılandırmaları daha net bir çerçeveye oturmuş olacağız."

"Bankalarla kredilerin yeniden yapılandırılmasına yönelik çerçeve düzenlemesinde bir noktaya geldik.Kur artışından etkilenen firmaları tespit ederek, firmalarımızı daha da rahatlatmaya devam edeceğiz.Banka mevduatlarından önemli çıkış olmaması vatandaşların algı operasyonlarını nasıl püskürttüğünü net şekilde ortaya koyuyor."

"Bankacılık sektörümüz yoluna çok daha güçlü bir şekilde devam etmektedir. Tüm paydaşlarla gerekli adımları atarak. Bankacılık sektörümmüzü çok daha güçlü bir yapıya kavuşturmak için emin adımlarla ilerliyoruz. Milletimiz dimdik ayakta durmaktadır. Bu aziz miilletin bir ferdi olmaktan ne kadar gurur duyysak azdır. Özellikle dövizle borçlanan firmaların riskleri azaltmak için gerekli adımları atmıştık."

"Aksiyon planımız çerçevesinde önümüzdeki günlerde firmaların döviz riskini azaltmaya yönelik gerekli düzenlemeye adım adım hayata geçireceğiz. Ve aynı zaman ticaret ve alışverişlerde kendi paramızı kullanmayı sağlayacağız. Önümüzdeki dönemde göreceksiniz Türk Lirası'nı daha güçlü göreceğiz. Piyasalarda ne panik ne de endişe havası oluşturabildiler."

"Artık dolar güvenilirliğini yitirmiştir. Kelebek etkisiyle başta Avrupa olmak üzere tüm küresel ticareti derinden sarsacak bir potansiyele sahiptir. Doların bu denli güven yitirdiği dönemde daha güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz. Özellikle Türkiye ekonomisinin finansal mimarisi açısından çok hayırlı neticeler de doğurmuştur. Türkiye'nin bugün yaşadıkları önümüzdeki dönemde çok daha güçlü bir finansal mimariyi inşaa etmemiz gerektiğini ortaya koymaktadır.Mali disiplinden taviz vemeyeceğiz. Ama bugünden sonra çok daha güçlü bir üst lige çıkacağız. Önümüzdeki dönemde tüm dünya görecek ki daha güçlü bir ekonomik sistem ve mimari disiplini uygulayan bir Türkiye olacaktır."

"Önümüzdeki dönemde ekonomimizi dönüştürecek sonuç odaklı, etkin reformlar politika çerçevemizin en önemli parçası olacaktır. Başaldığı ilk günden beri 81 milyon vatandaşın cebini hedef alan bu saldırı için kazanacağız diyoruz. İnanıyorz özel sektöre, gençlerimize inanıyoruz. Kamu, birey, reel, ve bankacılık sektörü.A'dan Z'ye kadar her türlü hazılığımızı yapacağız. Elini uzatana elini sıkacağız. Çok yakın bir zamanda hedeflerimize ulaşacağız. Yeter ki millet olarak birlik ve beraberliğimizi kaybetmeyelim. Bunu yaptığımız sürece girdikleri her girişim sakalımızı kesmek için uzattıkları kollarını kaybetmekten başka hiçbir şeyle neticelenmeyecek."(Hürriyet)

 
NATO'dan ABD-Türkiye açıklaması
 
İzmir'de Azeri gencin feci sonu! Saatler sonra bulundu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 15 Ağustos 2018 Çarşamba 10:22

Çin merkez bankası rezervleri neden dolar dolu o zaman?

Yorumu oyla      9      5  
Gürkan 14 Ağustos 2018 Salı 17:07

Evet, bakan çok haklı. Bundan sonra 1 TL 6 dolar olur :) Avro da zaten bitti :)

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
NATO'dan ABD-Türkiye açıklaması
NATO yetkilileri, Türkiye ve ABD arasındaki gerginliğe ilişkin, "NATO ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İbadi’den ortak basın toplantısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Başbakanı İbadi Ankara’da ...
CHP’li Bayır’dan ‘kriz’ raporu: Dün yediğimiz hurmalar…
İzmir Milletvekili Bayır, ‘ekonomik kriz’ başlığı altında yaptığı açıklamada, ...
 
'Amerika ürünlerine boykot uygulayacağız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları ...
AK Partili Dağ'dan Küçük Menderes havzasına çifte müjde!
Tarım Kredi Yem A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından, İzmir’in tarım ve hayvancılık ...
AK Partili Nasır: Ekonomik saldırı boşa çıkacak!
Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı (EBSO) ziyaret eden AK Parti İzmir milletvekili ...
 
Meclis Başkanı Yıldırım'dan ABD'ye çağrı!
TBMM Başkanı Binali Yıldırım büyükelçilere seslendi. Yıldırım, " Amerikan ...
MHP döviz hesaplarını bozduruyor!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, partilerinin döviz hesaplarının ...
F-35 kararı ardından Ankara'dan değerlendirme
ABD Başkanı Donald Trump'ın F-35'lerin teslimatını askıya alan bütçe yasasını ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva