HABERLER>SPOR
1 Nisan 2021 Perşembe - 14:00

İZVAK'ta tüzük polemiği!

İZVAK'ın kurucularından olan Genel Sekreter Av. Erdem Meço, 7 Nisan'da yapılacak genel kurulda mevcut Başkan Ali Erten'in karşısında rakip olacak Emre Sarıgedik'in, İZVAK’a üyeliği bulunmaması sebebiyle tüzük gereği başkan adayı olarak seçime giremeyeceğini belirtti. Sarıgedik'ten ise yanıt geldi.

İZVAK ta tüzük polemiği!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı'nın 7 Nisan'da yapılacak genel kurulu öncesi, Başkan Ali Erten ve yönetim kurulu üyeleri medyayla bir araya geldi. Sohbet havasında geçen buluşmada göreve geldiği günden bu yana yaptıkları icraatları anlatan Başkan Ali Erten, "Çalışmalarımızı tamamlamak için önümüzdeki kongrede yeniden adayım" dedi.

BAŞKA ADAYLARIN OLMASINDAN MEMNUNİYET DUYARIM
 Yönetim kurulunda bazı değişiklikler olacağının sinyali veren Erten, "İlk defa iki adaylı bir seçim süreci yaşanıyor. Bu gelişmeyi nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna, "Kapanma aşamasına gelmiş İZVAK'ı yeniden ayağa kaldırdık. Olumlu işler yapmışız ki, adaylar çıkıyor. Başka adayların da olmasından memnuniyet duyarım" ifadesini kullandı.

28 MİLYON LİRALIK REKLAM DESTEĞİ
Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki buluşmada, İzmir'deki 6 kulüp başkanlarının imzasıyla "İşbirliği Protokolü"nün hayata geçirildiğini belirten Başkan Erten, "Sahada birbirleriyle yarışan takımlarımız, saha dışında dayanışma ve işbirliği içindedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, iki yılda kulüplerimize 28 milyon liralık reklam desteği sağladı. Kapanmak üzere olan İZVAK'ın girişimleriyle İzmir'de üç stat inşaatı aynı anda başladı. Çalışmalarımızı tamamlamak için üyelerimizden yeniden bize görev vermelerini istiyoruz" açıklamasında bulundu.

AV.ERDEM MAÇO: SARIGEDİK SEÇİME GİREMEZ
Emre Sarıgedik'in İZVAK üyesi olmaması nedeniyle "Başkan adayı olarak seçime girmesi mümkün mü?" şeklindeki soru üzerine, Sarıgedik'in başkan adayı olarak seçime giremeyeceği belirtildi. İZVAK'ın kurucularından olan Genel Sekreter Av. Erdem Meço, Sargedik’in başkan adaylığının tüzük gereği gerçekleşmeyeceğini belirterek "Tüzük dışına çıkmak mümkün değil. Dışarıdan seçilen bir kişi, ancak mevcut başkanın istifası veya vefatı durumunda, yönetim kurulu tarafından, mali kongreye kadar başkan seçilebilir. Başkan adayının mutlaka vakıf üyesi olması gerekiyor" dedi. Tüzüğün 18. maddesinin 1. bendi, "Bir başkan ve 11 asil üyenin en az 6'sının, 9 kişilik yedeklerin de en az 5'inin, mütevelli heyet toplantısı öncesi, vakıf üyesi olması zorunludur. Diğer yönetim kurulu üyeleri, bilgi ve birikimleriyle vakıf amaçlarına hizmet edeceğine inanılan, vakıf üyesi olmayan kişilerden seçilebilir. Seçilen bu kişiler, doğrudan vakıf üyesi sıfatı kazanır" dedi.

SARIGEDİK'TEN YANIT
Diğer yanda Emre Sarıgedik ise başkanlık adaylığı ile ilgili önünde bir engel olmadığını belirtti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sarıgedik, "Tüzüğün virgülünü bağlacını değiştirerek aday olamayacağımı söyleyen mevcut yönetime karşı, gerçek tüzük ve buna bağlı olarak Türkiye’nin vakıflar konusundaki önde gelen akademislerinden Ankara Hukuk Dekan Vekili Doç.Dr. Süleyman Yılmaz imzalı mütalasının sonuç metnini belge olarak paylaşıyorum. Biz Kazanan İzmir olsun, projelerimizle geliyoruz, büyüklerimize centilmenlik yakışır diyoruz, siz ise nasıl virgülü bağlacı değiştiririz de seçimi kazanırız derdindesiniz" dedi.

 
BioNTech / Pfizer yeni etkinlik oranını açıkladı
 
Emine Bulut'un katilinin cezası onandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe'nin panteri İrfancan: Hedefim A Milli Takım!
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe'nin genç kalecisi İrfan Can Eğribayat, ...
Karşıyaka umut tüketiyor
Misli.com 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta iç sahada Batman Petrolspor'la golsüz ...
Pınar Karşıyaka final gibi maça çıkacak
FIBA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu I Grubu'nda art arda 2 mağlubiyetle ...
 
Altay'ın savunması kale gibi
TFF 1'inci Lig'de milli aranın ardından Bursaspor'la deplasmanda karşı ...
Bucaspor 1928 umutlu
Misli.com 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta deplasmanda Kızılcabölükspor'u 3-2 ...
Menemenspor inanıyor
TFF 1'inci Lig'de düşme hattının 3 puan üzerinde yer alan Menemenspor, ...
 
Beşiktaş basketbol takımında 8 kişide virüs!
Beşiktaş Kulübü, erkek basketbol takımında 8 kişinin yeni tip koronavirüs ...
Göztepe, Kayserispor maçı hazırlıklarını sürdürdü
Göztepe 3 Nisan Cumartesi günü konuk olacağı Kayserispor maçına hazırlandı.
Pınar Karşıyaka'dan erteleme talebi
Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Beko maçının ertelenmesi için Türkiye Basketbol Federasyonuna başvurdu.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva