HABERLER>EKONOMİ
13 Nisan 2018 Cuma - 17:05

İZTO’da gözler listelerde… Kim/ kimin yönetim kurulunda olabilir?

Ticaret Odası’nda komite seçimleri sonrasında mevcut Başkan Demirtaş ve rakibi Özgener tarafından oluşturulacak yönetim kurulu listeleri merak ediliyor. Meclis başkanlığı için de heyecan tavan yaparken iki rakibin ‘A Takımı’nda kimlerin yer alabileceği kulislere yansıdı.

İZTO’da gözler listelerde… Kim/ kimin yönetim kurulunda olabilir?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ/İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) seçim süreci tüm yoğunluğuyla yaşanıyor. 9 Nisan Pazartesi gerçekleşen sandık mesaisinde ilk etap olan komite seçimleri geride kaldı. Böylelikle seçilecek başkan için irade gösterecek isimler netleşti.
Mevcut Başkan Ekrem Demirtaş ile Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener’in arasındaki mücadelede hangi tarafın güleceği 14 Nisan Cumartesi (yarın) yeni mecliste gerçekleşecek seçimde belli olacak.
Ticaret Odası’nın yeni binasında saat 09:00’da start alacak sandık mesaisinde oy kullanacak 175 kişi yeni başkanı belirleyecek. Seçime 24 saatten az bir süre kala kulisler iyice hareketlendi. Demirtaş’ın kendine yakın isimlerin bazılarının meclise girememesi nedeniyle kendi safını sıklaştırmanın gayreti içinde olduğu belirtildi. Değişim parolasıyla süreci yürüten Özgener’in ise elinin Demirtaş’a göre biraz daha rahat olduğu ifade edildi.

Komite seçimleri sonrasında Demirtaş ve Özgener kutupları biraz şekillenmiş olsa da yine çok sayıda meclis üyesinin kendini gizlediği öne sürüldü. Şu aşamada iki adayın oluşturacağı yönetim kurulu listelerinin büyük önem arz ettiği konusunda herkesin hemfikir olduğu vurgulandı. Listelerde yer alan kişilere yakın meclis üyelerinin göstereceği refleksin düğümün çözülmesinde etkili olması bekleniyor.

ORTAK AKIL, ÜYELERİ SERBEST BIRAKTI!
Bünyesinde Salih Özçiftçi ve Alaattin Yüksel gibi CHP’nin önemli isimlerini barındıran Ortak Akıl Grubu’nun beklediğini bulamadığı belirtildi. Komite seçimleri ve yeni meclis oluşmadan önce iddialı olan grubun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya geldiği ve görüşme sonrasında karar aldığı öğrenildi. Buluşmada izlenecek yol haritası noktasında fikir alışverişinin yapıldığı öğrenilirken, bazı isimlerin, ‘bugüne kadar Ekrem Demirtaş’a muhaliftik. Şimdi ne oldu?’ şeklinde konuştuğu belirtildi. Ve gelişmelerin ardından grubun birlikte değil, serbest hareket edilmesi noktasında karara vardığı ifade edildi.
Kulis bilgilerine göre meclis başkanlığı noktasındaki mücadele yönetim listelerinin şekillenmesine etki yapacak.ÖZGENER KİMLERİ YAZABİLİR?
Ali Osman Öğmen, Cüneyt Altınkapı, Mert Pala, Jak Eskinazi, Erdal Seferbay, Cemal Elmasoğlu, Veysi Kubba, Nevzat Artkıy, Mustafa İduğ’un ismi Özgener’in yönetim kurulu için kulislerde geçiyor. Özgener’in kafasındaki ismin Akın Kazançoğlu ya da Selami Özpoyraz olduğu öğrenildi. Özpoyraz’ın bir adım önde olduğu aktarıldı. Özpoyraz meclis başkanlığı için net bir şekilde adaylığını açıklarken, Kazançoğlu ise sadece yeşil ışık yakmakla yetindi. Kazançoğlu’nun meclis başkanlığı şıkkını değerlendirmezse yönetim kurulu listesinde yer alması bekleniyor.DEMİRTAŞ KİMLERE YER VEREBİLİR?
Demirtaş cephesine bakıldığında ise Rebii Akdurak ismi meclis başkanlığı noktasında vazgeçilmez olarak görünüyor. Yönetim kurulu listesi için ise kulislerde konuşulan isimlerin başında Cüneyt Güleç, Koçali Al, Filiz Avcı Belet, İbrahim Güdüm geliyor. Önceki dönem Demirtaş’ın yanında yer alan birçok ismin meclis dışında kalması ve yeni gelenlerin çoğunun kendini gizlemesi dikkat çekti. Fakat Özgener’e desteğini imzayla açıklayan ve açıklamayan komitelere bakıldığında ise Demirtaş’ın listesinde yer vereceği olası isimler şu şekilde: Özkan Başpınar, Haydar Gümüşboğa, Bedri Artut, Feridun Özkan, Hakan Pehlivan, Ali Karakuzulu, Mustafa Kul, Jülide Tutan Hergül, Selen Özseyhan.  

 
KESK eylemine polis müdahale etti!
 
Öldürülen Ceylin'in sanıkları konuştu: Tanıktan fidye iddiası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rekor düşüş: Benzin uçtu, satışlar anında çakıldı!
Son 3 günde 3 kez akaryakıta yapılan zamlar otomobil piyasasını ciddi ...
Bergama Ticaret Odası Başkanı Ürper’den İZTO yorumu: Metal yorgunluğu…
Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, “Şu anda bir grup metal yorgunluğundan ...
Uçak bileti iptalinde iade dönemi
Uçak biletini son anda iade etmek zorunda kalanlar için; bilet ücretinin ...
 
Büyükşehir'de toplu sözleşme krizi: Çalışanlardan ültimatom!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında süren ve 6 bin ...
Et fiyatlarını düşürmeye geliyorlar!
Yükselen et fiyatlarının önüne geçebilmek için yüzde 10 gümrük vergisiyle ...
Doğan Grubu D&R'ı satıyor
Doğan Holding, medya kuruluşlarının ardından D&R'ı da satma kararı aldı. ...
 
Geri sayım başladı: İzmir tarımına can suyu olacak!
Hem 15 bin dekar araziye can suyu verecek, hem de İzmir Ödemiş’in içme ...
Araç sahiplerine bir kötü haber daha!
Döviz kurlarındaki tırmanış ve petrol fiyatlarındaki artışa bağlı olarak ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar ve eurodaki çalkantılı seyir devam ediyor. Dün Suriye'de ABD ve ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva