HABERLER>EKONOMİ
13 Nisan 2018 Cuma - 12:09

Bergama Ticaret Odası Başkanı Ürper’den İZTO yorumu: Metal yorgunluğu…

Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, “Şu anda bir grup metal yorgunluğundan bahsederken bir farklı görüş tecrübeden söz edecektir. Verecekleri karara saygı duyuyoruz. Hangi aday seçilirse onunla birlikte sıkı bir şekilde çalışmaya adayız” dedi.

Bergama Ticaret Odası Başkanı Ürper’den İZTO yorumu: Metal yorgunluğu…

EGEDESONSÖZ- Bergama Ticaret Odası (BERTO) Başkanı Fikret Ürper, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu.

Bergama, Dikili ve Kınık’taki iş dünyasının temsilcisi konumunda olan BERTO’da geçtiğimiz günlerde gerçekleşen seçimde tüm meslek komitelerini kazanan ve oluşan mecliste yapılacak yönetim kurulu başkanlığı seçimi için avantajı elinde bulunduran Ürper, önemli açıklamalarda bulundu.

HER SİYASİ DÜŞÜNCEYE EŞİTİZ
2013 yılından itibaren görev yaptığı ilk dönem için konuşan Ürper proje faaliyetleri hakkında önemli bilgiler verdi. Ürper odanın siyasete her zaman mesafeli durduğunu kaydederken, “BERTO siyasete şöyle bakıyor; odamıza hiçbir zaman siyaset girmemiştir. Siyasi kurumlara eşit mesafededir. Siyaset girmesini hiç istemiyoruz. Her siyasi görüşten üyelerimiz vardır. Bir siyasi görüşe eğilerek bakmamız diğer üyelerimize haksızlıktır. Biz siyasetin dışında durmaya ve bölgenin ekonomik gelişmesiyle ilgilenmeye dikkat ediyoruz. Ancak siyaset hiç mi yok? Var. Bölgedeki işlerimizi siyasilerle birlikte yapıyoruz. İktidar partisin vekilleri bakanları ve muhalefet partisinin vekilleri başkanlarıyla yapıyoruz. Siyasetçinin olmayacağı bir çözümü düşünmüyoruz ama her düşünceye eşit uzaklıkta duruyoruz” dedi.  

İZTO’DA KİM SEÇİLİRSE SEÇİLSİN BİRLİKTE ÇALIŞMAYA ADAYIZ
İzmir Ticaret Odası (İZTO) seçimleri üzerinden açıklama yapan Ürper, mevcut Başkan Ekrem Demirtaş ile Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener arasındaki rekabete değindi. Ürper, “İzmir Ticaret Odası seçimlerini çok yakından takip etmedim. Orada da bizdeki gibi sadece meslek komiteleri seçilmiştir. Cumartesi de yönetim kurulu başkanı seçilecek. Seçim hala devam ediyor. Bizim için de devam ediyor. Şu anda bir grup metal yorgunluğundan bahsederken bir farklı görüş tecrübeden söz edecektir. Verecekleri karara saygı duyuyoruz. Hangi aday seçilirse onunla birlikte sıkı bir şekilde çalışmaya adayız” diye konuştu.

ÇANDARLI LİMANI 100 KİLOMETRE ÇAPINDA BÜTÜN BÖLGEYİ ETKİLER!
İzmir’in kuzeyinde heyecanla beklenen ve önemli projeler arasında gösterilen Çandarlı Limanı hakkında konuşan Ürper, “Dünyadaki büyük limanlara bakıldığında tarihleri çok eski. Hamburg Limanı’nın 800 yılık geçmişi var. Dünyada bir ekonomi merkezi haline gelmiş. Aynı şekilde Singapur, Rotterdam… Buna benzer birçok örnek var. Çandarlı Avrupa’nın en büyük ikinci konteynır limanı olarak planlanmıştı. Fakat pazardaki değişimler aslında Ulaştırma Bakanlığı’nın konteynır düşüncesinin çok daha farklı ve geniş kapsamlı liman şekline getirme düşüncesini ortaya çıkardı. Daha kat edilmesi gereken çok yol var. Liman kurulmaya başladığı andan itibaren bölgede hızlı bir gelişme söz konusu olacak. Limanlar sadece yükleme boşaltma değil depolama yerleridir. Birçok üretici firma burada tesisler kurmaya başlayacak. Limanla birlikte bölgede ticaret gelişecek, sigortacılık sektörü gelişecek. Tedarikçi sektörler limanla birlikte bölgeye gelecek. Liman birçok sektörü arkasından getirecek. Üst düzey bir yetkili, ‘bir liman için pergeli koyduğunuzda 100 kilometre çapında bütün bölgeyi etkiler’ demişti. Ve o limanın bölgede ciddi gelişmeye katkı sağlayacağını belirtmişti. Dünyada bunu gördüm. Aynı gelişmelerin burada da zaman içinde olacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

ÇAM FISTIĞI SORUNU İÇİN KONUŞTU: ARAŞTIRMA MERKEZİ TALEBİMİZ VAR
Çam fıstığıyla ünlü Bergama’da son yıllarda bu büyük gelir kapısının hastalıkla gerilemesi üzerinden önemli bilgiler veren Ürper, “Yıllık rekoltemiz önceki dönemlerde ortalama 2 bin ton iken bugün ise 150-200 ton arasındadır. Bölgemize 400 milyon TL giriyordu şu an da 40 milyon gibi bir miktar giriyor.  Bu aslında çam fıstığı sıkıntılarımızı anlatan iki rakamdır. Bu hastalıkla ilgili biz ve bizden öncekilerin yapmış olduğu çalışmalarda birçok görüş ortaya çıktı. İklim değişiminden, bölgedeki yapılan işlerden, bir böceğin bu konuya sebep olduğundan bahsedildi. Ama sorun şu diyecek bir noktaya gelemedik. Bu hastalığın geçmiş dönemde İspanya ve İtalya’da yaşanmış olduğu handikap. Biz BERTO olarak bu sorunun giderilmesi için gerek bilim insanları gerekse hükümetimizle temasta bulunduk. Geldiğimiz noktada aslında çözüm noktasında ya da hastalığın engellenmesi için çam fıstığı araştırma merkezinin kurulması talebimiz var. Bu merkezde çam fıstığıyla ilgilenenler olsun. Her gün bu hastalığı araştıran kişiler olacak. Bu hastalık bir gün mutlaka bitecek ama başka olası riskleri ortadan kaldırmak için böyle bir merkez istiyoruz” dedi.

ŞU ANDA BERGAMA’DA ADAY YOK
2019 yılında yapılacak yerel seçimlere ilişkin konuşan Ürper, “Biz siyaset dışı bir kurumuz. Siyasetle fazla ilgilenmiyoruz. Hizmetler noktasında takip ediyoruz ama şu anda önümüzde 11 ay var. Çok büyük bir hareketlilik yok. Bir büyüğümüz siyasette 24 saat çok uzundur demiştir. Bizim 11 ayımız var. Şu anda ‘ben adayım’ diye ortaya çıkan biri yok. Ama yavaş yavaş adaylar kendini belli etmeye çalışacaktır” yorumunda bulundu.

SİYASETİ DÜŞÜNMÜYORUM
‘Siyasete girecek misiniz?’ sorusunu yanıtlayan Ürper, “Ben bir işadamıyım. Bu kimliğimle hayatıma devam etmek istiyorum. Tecrübelerimi topluma sunabileceksem bunun adresinin BERTO olduğunu düşünüyorum. Bir 4 yıl daha bölgeme işadamı kimliğimle devam etmek istiyorum. Siyaseti şu an düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

 
CHP Lideri’nden önemli mesajlar: Bütün başkanlarımızla gurur duyuyorum!
 
Ege turizmine 23 Nisan bereketi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uçak bileti iptalinde iade dönemi
Uçak biletini son anda iade etmek zorunda kalanlar için; bilet ücretinin ...
Büyükşehir'de toplu sözleşme krizi: Çalışanlardan ültimatom!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında süren ve 6 bin ...
Et fiyatlarını düşürmeye geliyorlar!
Yükselen et fiyatlarının önüne geçebilmek için yüzde 10 gümrük vergisiyle ...
 
Doğan Grubu D&R'ı satıyor
Doğan Holding, medya kuruluşlarının ardından D&R'ı da satma kararı aldı. ...
Geri sayım başladı: İzmir tarımına can suyu olacak!
Hem 15 bin dekar araziye can suyu verecek, hem de İzmir Ödemiş’in içme ...
Araç sahiplerine bir kötü haber daha!
Döviz kurlarındaki tırmanış ve petrol fiyatlarındaki artışa bağlı olarak ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar ve eurodaki çalkantılı seyir devam ediyor. Dün Suriye'de ABD ve ...
Ümit YALDIZ yazdı... İZTO seçimleri falan...
Ümit YALDIZ yazdı... İZTO seçimleri falan...
Trump tweet attı, dolar ve euro hareketlendi!
Dolar ve euro, ABD Başkanı Trump'ın açıklamaları sonrası düşüşe geçti. ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva