HABERLER>EKONOMİ
13 Nisan 2018 Cuma - 11:11

Büyükşehir'de toplu sözleşme krizi: Çalışanlardan ültimatom!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında süren ve 6 bin memuru ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. Memurların örgütlü bulunduğu 4 sendika, Belediye binası önünde uyarı amacıyla eylem yaptı.

Büyükşehir de toplu sözleşme krizi: Çalışanlardan ültimatom!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika olan Birleşik Kamu-İş'e bağlı Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) İzmir 1 No'lu Şube arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşmaya varılamayınca, belediye memurlarının örgütlü bulunduğu 4 sendika ortak eylem kararı aldı.

Tüm Bel-Sen, Tüm Yerel-Sen, Türk Yerel Hizmet-Sen, Bem-Bir Sen tarafından oluşturulan İzmir Büyükşehir Belediyesi Emekçileri Platformu üyesi yaklaşık 150 kişilik grup, bugün mesai öncesi Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. 'Birleşe birleşe kazanacağız' yazılı pankart taşıyan memurlar, "Başkan Aziz bakiyemiz yetersiz", "Ulaşım kartımız engellenemez" sloganları attı. Sendikaların hazırladığı ortak basın bildirisi, şube başkanları tarafından sırasıyla okundu.

İlk açıklamayı yapan Tüm Yerel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Bilal Altıner, toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığını açıkladı. 2018 yılı için yapılan görüşmelerde Büyükşehir'in, memurların taleplerinden herhangi birine bile olumlu bir yaklaşım sergilemediğini, bu talepleri görmezden geldiğini iddia eden Altıner, belediyenin personeli yok saydığını savundu. Altıner, "Adı konulmamış fakat ülkemizdeki her yurttaşın iliklerine kadar hissettiği bir ekonomik krizin hüküm sürdüğü koşullarda yaşıyoruz. Bu krizin yükünü dolaylı-dolaysız vergiler, açık-örtülü zamlar, artan kur oranları ile eriyen ücretlerle en çok emekçiler ödüyor" dedi.



'YASAL HAKKIMIZI VERİN'
Türk Yerel Hizmet-Sen İzmir Şube Başkanı Fatih Yücesoy ise, memurların ulaşım kartı taleplerini hatırlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarında çalışan kamu emekçilerinin küçülen ekmeklerini büyütebilecekleri bir toplu sözleşme yapılmasını istediklerini açıklayan Yücesoy, şunları söyledi:

"Talepler net. Büyükşehir emekçileri ücretlerinde iyileştirilmeye gidilmesini, mevzuat gereği gerçekleştirilmesi gereken başta ulaşım kartı olmak üzere kreş hizmetinin verilmesini, herkesin erişebildiği koşullarda yemek hakkının tesis edilmesini istiyoruz."

Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı da hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşmede yer alan ulaşım kartları ile ilgili maddeyi hatırlattı. Ulaşım kartlarının yasal hakları olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Ulaşım kartı lütuf değil, haktır. Bu hak görmezden gelinerek tüm çalışanlar adeta karanlığa itilmekte" dedi. Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir Sen) İzmir Şube Başkanı Mustafa Köylü de yaptığı açıklamada, memurların yok sayıldığını ve görmezden gelindiklerini ileri sürdü. Köylü, tüm memurları, taleplerinin arkasında durmaya ve birlikte mücadele etmeye çağırdı. Memurlar, açıklamanın ardından işyerlerine döndü. (DHA)

 
Mossad eski başkanı: Rusya ile savaş durumuna gelebiliriz
 
Bucaspor'da teknik kıyım!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Et fiyatlarını düşürmeye geliyorlar!
Yükselen et fiyatlarının önüne geçebilmek için yüzde 10 gümrük vergisiyle ...
Doğan Grubu D&R'ı satıyor
Doğan Holding, medya kuruluşlarının ardından D&R'ı da satma kararı aldı. ...
Geri sayım başladı: İzmir tarımına can suyu olacak!
Hem 15 bin dekar araziye can suyu verecek, hem de İzmir Ödemiş’in içme ...
 
Araç sahiplerine bir kötü haber daha!
Döviz kurlarındaki tırmanış ve petrol fiyatlarındaki artışa bağlı olarak ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar ve eurodaki çalkantılı seyir devam ediyor. Dün Suriye'de ABD ve ...
Ümit YALDIZ yazdı... İZTO seçimleri falan...
Ümit YALDIZ yazdı... İZTO seçimleri falan...
 
Trump tweet attı, dolar ve euro hareketlendi!
Dolar ve euro, ABD Başkanı Trump'ın açıklamaları sonrası düşüşe geçti. ...
Motorine iki günde 30 kuruş zam!
Döviz kurlarındaki tırmanış ve petrol fiyatlarındaki artışa bağlı olarak ...
Türkiye'nin dev lojistik şirketi satıldı
Türkiye'nin dev lojistik şirketi UN Ro-Ro'yu 950 milyon euroya Danimarkalı ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva