HABERLER>POLİTİKA
27 Ağustos 2012 Pazartesi - 09:59

İzmirli ve Egeli başkanlar erken seçime hazır

AK Parti'nin 2014'ün Mart ayında yapılması gereken yerel seçimleri 2013'ün sonbaharına çekme planının ardından MHP'nin de erken seçime olumlu yaklaşmasıyla belediyelerde seçim hareketliliği başladı. Başkanlar, devam eden projelerin daha hızlı tamamlanması için bürokratlarına talimat verirken, yeni proje üretmekten de geri kalınmamasını istediler.

İzmirli ve Egeli başkanlar erken seçime hazır

İZMİR - Egeli başkanların çoğunluğu, erken destek verirken, Çiğli Belediye Başkanı Metin solak, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, 2014'e göre planlama yaptıklarını, yine de seçime hazır olduklarını söylediler.

İZMİR'DE PROJELERİN BİRÇOĞU TAMAMLANDI
Kocaoğlu: Düşüncem değişti, yüzde 90 yeniden adayım
İkinci kez göreve geldiğinden kısa bir süre sonra tekrar aday olmayabileceği sinyalleri veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyeye özel yetkili savcılarca yapılan operasyonların ardından adaylık konusunda farklı mesajlar vermeye başladı. Operasyonlardan sonra açılan davanın 9 gün süren ilk duruşmalarının ardından açıklama yapan Kocaoğlu, "Daha önce 'yüzde 90 aday olmamak, yüzde 10 da kaçınılamaz olursa' diye bir duruşum, değerlendirmem vardı, ama bu 9 günlük dava sürecinde, daha öncekiler de beraber olmak üzere öyle enteresan işler, o kadar gönül kırıcı, o kadar vefadan uzak davranışlar gördüm ki şimdi düşüncem değişti maalesef. Onlar adına üzgünüm. Şimdiki kararım yüzde 90 aday olmak, yüzde 10 aday olmamak" demişti. Seçimlerin erkene alınması konusunda bir açıklama yapmayan Kocaoğlu, geçtiğimiz günlerde yerel seçimlerle ilgili yaptığı en son değerlendirmesinde iddialı ifadeler kullanmıştı. Çıkması planlanan Bütünşehir Yasası'nın yerel seçimlerde oy oranına yansıyıp yansımayacağı sorusunu cevaplandıran Kocaoğlu, "Bağlanacak olan 9 belediyede hangi partinin başkanı var? Siyasi hesaplar belirli bir yere kadar tolare edilir. Geçen seçimlerde AK Parti'ye karşı ortaya çıkan 400 binin üzerindeki oy farkı nasıl tolere edilecek bilmiyorum. Bu arada il ya da ilçe yapma yetkisi bende de olsa çıkıp dolaşacağım. Ama böyle bir yetkim de yok. Bana göre onların hiç birisi seçim sonucunu değiştirmez. Bunların hepsi varyasyon. Beyaz sineğin, pamuk pazarına zararı vardır diye bir laf var. Bunların hiçbirisi neticeyi değiştirmez" demiştii.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ (CHP):
Seçimlerin öne alınması bizi etkilemez. Vaatlerimizin birçoğunu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Seçimlere hazırız.


Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı (CHP):
Benim ilk dönemim. Bütçeyi, stratejik planı 2014'ün Mart ayına göre belirledik. Yatırımlara, projelere devam ediyoruz. Kendimizi seçimlerin 2014'te yapılacağı varsayımına göre hazırladık. Halkımıza anlatamayacağımız bir konu yok. Projelerimizin birçoğunu tamamladık. Yüzme havuzumuzun temelini attık. Bizim için sıkıntı olmaz.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak (CHP):
Seçim ne zaman yapılırsa yapılsın. Biz hazırız. Hodri meydan. Uzaklarda değil buradayım. Her şeye hazırız. Seçim ileri de alınsa da biz buradayız. Seçimin ne zaman yapılacağı hiç önemli değil.

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak (CHP):
Belediye başkanları projelerini, planlarını 2014'e göre yaptı, yapıyor. Seçimlerin erkene alınmasının bizim için sakıncası yok. Öne alınması noktasında hazırlıklıyız. Ama bunun ne faydası olur? Siyasi sebeplerle mi öne alınıyor, onu değerlendirmek lazım. Çiğli ile ilgili endişe taşımıyoruz. 2009 yerel seçiminden önce yapmaya söz verdiğimiz vaatlerin yüzde 70'ini gerçekleştirmiş oluruz.

Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün(CHP):
Bizim için fark etmez. Doğru bir teklif. Kıştan sonra, özellikle İç Anadolu ve doğuda tahribat yüksek oluyor. O bölgelerin kış maliyeti daha fazla oluyor. Seçimlere kadar vaatlerimizin yüzde 90'ını gerçekleştirmiş olacağız.

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır (CHP):

Bir göreve başlarken belli bir süre için plan yapıyorsunuz. Faaliyetlerinizi ona göre programlıyoruz. Seçimlerin altı ay önceye alınması o faaliyetlerin bazılarının tamamlanmaması sonucunu ortaya çıkarıyor. Ancak taahhütlerimizin büyük kısmını yerine getirdik. Projelerimiz yolunda gidiyor. Hizmet etmeye devam ediyoruz.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur (CHP):
Olumsuz bir durum ortaya çıkmaz. Devam eden projelerimiz var. Seçimlerin öne alınması bizi etkilemez. Narlıdere olarak seçimlere hazırız.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan (CHP):
Göreve geldiğimizden bu yana halkımıza en nitelikli, kaliteli hizmeti vermeye çalışıyoruz. Halkçı, sosyal belediyecilik örneğini veriyoruz. Seçimlere hazırız. Meclisin vereceği her karara saygılıyız. Seçimlere kadar ekonomik, sosyal belediyecilik anlayışımızı sürdüreceğiz.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya (CHP):
Hazırlıklarımızı 2014 yerel seçimlerine göre planladık. Sonuçta önce olması ya da sonra olması başarımızı etkilemez. Ama gününde olması daha doğru olur.
 
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm (CHP):
Seçimlerin erkene alınması bizi hiçbir şekilde etkilemez. Bu yıl sonuna kadar vaat ettiğimiz projeleri, yüzde 90 oranında tamamlamış olacağız. Hemen sonra yeni projelerin startını vereceğiz. İsterlerse seçimleri önümüzdeki pazar günü yapsınlar, bizim için fark etmez. Hazırız.
 
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol (CHP):
Erken ya da zamanında yapılacak seçime her yönüyle hazırız. Seçimden önce verdiğimiz sözlerin yüzde 80'inini şimdiden yerine getirdik. Bu yüzden bizim bir sıkıntımız yok. İster erkene alınsın, isterse de sandık normal zamanında önümüze gelsin, biz büyük bir farkla seçimden galip geleceğimize yürekten inanıyoruz.
SANDIKTAN KORKULARI YOK
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu (CHP):
Yerel seçimler öne alınsın hiç sorun değil. Seçimden kaçmıyoruz. Ancak bunun mantıklı gerekçelerinin olması gerekir. Belediye Başkan adayları yerel seçime 5 yıllık program yaparak girer. Dolayısıyla 2009 yerel seçiminde göreve gelen belediye başkanları yatırım programlarını 2014 Mart ayına kadar görevde kalacak şekilde yaptı. Şu an belediyeler seçimde belirledikleri programları uyguluyor. Yerel seçim öne alınırsa yatırım programlarında aksama olabilir. Seçimleri bir yıl neden öne alıyoruz? Gerekçeler açıkça ortaya konarak parti liderleri buna karar vermelidir.
 
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan (AK Parti):
Seçimlerin erkene alınması konusu genel merkezimizin ve sayın başbakanımızın takdiridir. Biz AK Parti olarak bugüne kadar milletimize gitmekten hiçbir zaman korkmadık. Bizim için seçimin 2013 ya da 2014'te olması fark etmiyor.
 
Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün (CHP)
Yerel seçimler illaki öne alınacaksa, biz buna hazırız. Seçmen, belediye başkanlarına 5 yıllık bir görev verdi. Seçimlerin zamanında yapılmasında yarar var, Başkanlar seçilirken 5 yıllık program yapıyor. Bu programa göre yapılacak yatırımlarını sürdürüyor. Seçimlerin öne alınmasını gerektirecek olağanüstü bir durum yok ise, seçimleri öne almanın bir anlamı yok. Belediye başkanları halka karşı 5 yıllık süreç ile sorumludur, vatandaşlar da belediye başkanlarından 5 yıllık süreci sorumlu tutar. Eğer yerel illaki seçimler öne alınacaksa, biz buna hazırız. Hukuki açıdan belediye başkanlarının hizmet dönemi 5 yıldır ve halka da 5 yılın hesabını verir.
 
Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün (MHP):
Yerel seçimlerin öne çekilmesi olayı yeni değil. Ne zamandır konuşuluyor. Biz bu nedenle rahatız. Ancak, korkumuz bu söylentinin iki yıldan beri 'Büyükşehir yasası çıkarıyoruz' söylentisine dönmesin. Yerel seçim tarihinin öne çekilmesinin 'Büyükşehir Yasasını çıkarıyoruz' olayına benzememesini temenni ediyoruz. Bizim için hangi tarih olursa olsun fark etmez. İster erken, ister zamanında.


Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok (MHP):
Göreve gelirken 5 yıllık plan ve program yaptık, bazı projelerin tamamlanmasına karşın, bazıları ise halen devam ediyor. Seçimler erkene alınırsa belediye başkanlığı seçimleri öncesinde halkımıza verdiğimiz sözleri yetiştirememe gibi bir durumla karşı karşıya kalabiliriz. Bu nedenle şahsım olarak seçimlerin zamanında yapılmasından yanayım. Seçimin erkene alınmasında başka bir hesap kitap olduğunu düşünüyorum. Siyasilerin, bir oy için nasıl çaba sarf ettikleri göz önünde bulundurulmalı. Sonbaharda seçim, iktidar için avantajdır.

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan (Bağımsız):
Yerel seçimlerin öne alınması hükümet tarafından verilmiş en doğru karar. Bu kararı destekliyorum. 5 yıl yerine 4 yıl görev yapmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Ekim ya da Kasım ayında yapılacak bu seçimlerin belediyeler ve ekonomik açıdan daha uygun olacağını düşünüyorum.(YENİASIR)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 28 Ağustos 2012 Salı 09:52

Ercan Tatı hangi projelerinin çoğunu tamamladı acaba, diktiği bayrak direği etrafında dolanıp duran ve Cemil Şeboy'un mirasını yiyen, hatta yemekten çok yalayıp yutan bir nankör utanmadan çıkmış çekinecek bir şeyi olmadığını söylüyor. Sen önce Buca halkına talan ettiğin tesislerin hesabını ver bakalım, kimleri nasıl harcadığını açıkla bakalım. Ucuz kahramanlar asla iyi anılmaz. Buca halkı sana gereken cevabı seçimde verecek, CHP kaybetmeyi göze alıp seni tekrar aday gösterirse tabi.

Yorumu oyla      15      6  
partili 28 Ağustos 2012 Salı 02:55

top onu sayıyorum seçilemiyecekler,hasan,cevat,metin,ercan,sıtkı,hakan,bunların hepsi üç aşğa beş yukarı hepsinin zihniyeti aynı bir işçi ufak bir hata yapsın nasıl çıkarırız diye sıraya girerler,ama unuttukları bir şey var buişçilerin çevresi bunlar bir daha aday olursa oy verirmi acaba hiç sanmıyorum.

Yorumu oyla      14      6  
Hakan Tartan hor görme örgütü 27 Ağustos 2012 Pazartesi 23:21

Hakan Tartan!Önce Aydın Erten'e anma etkinliklere gel..sonra hor görme örgütü bayramlaşmaya gel..Biraz yanındakilerden ders al...Sosyetik alsancak bel. bşknı olma...

Yorumu oyla      12      7  
nihat başaran 27 Ağustos 2012 Pazartesi 17:50

narlıdere belediye başkanım mimar abdül baturun tekrar aday olması narlıdereye çok hizmet gelmesi demektir,buda narlıdereye büyük bir şansdır.....

Yorumu oyla      14      10  
BORNOVALI 27 Ağustos 2012 Pazartesi 15:15

Padişahlar tahtlarından inmeye hazır değillerdir ama yapçak bişey yok.Chp nin kendi içinde 2'ye 3'e bölünmesi(hepsi tek Kişilk Kahraman olduğundan)yerel seçimlerde Bornova,Bayraklı başta olmak üzere belediyelerin yarısından çoğunun AKP'ye geçmesi normal sonuç olucaktır..

Yorumu oyla      21      14  
Bilal-İzmirli 27 Ağustos 2012 Pazartesi 13:59

Başkanlar seçim havasına girdi.....Tamamına sorsanız Partinizde (CHP)Partilileriniz (ÖN SEÇİM)TARAFINDAN SEÇİLEREK YEREL SEÇİME GİRMEYE VAR'MISINIZ BİR KİŞİ ÇIKMAZ HEPSİ KENDİLERİNİ OLMAZSA OLMAZ GÖRÜYORLAR YAZIK DEMOKRASİ NASIL GELECEK MEMLEKETİME.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      22      7  
27 Ağustos 2012 Pazartesi 13:21

KARABAĞLARDA SITKI KÜRÜM VE EKİBİ TEKRAR ADAY GÖSTERİLİRSE AKP AÇIK ARA FARKLA KAZANIR

Yorumu oyla      30      16  
hasan mutlu 27 Ağustos 2012 Pazartesi 13:10

buca'da ercan tatı yeniden aday olursa hezimet olur.benden söylemesi...

Yorumu oyla      29      16  
Buca'da da Yola Devam. 27 Ağustos 2012 Pazartesi 12:58

Tatı çok yoruldu artık.Zaten başkan olduğuna da bin pişmanmış.Güzel BUCA'mıza iyi bi şey de yapamadı.Seçimlerde evine göndercez garii..Bundan sonra kimsenin Sıkıntı(sı) hiç ol(a)maz...

Yorumu oyla      39      11  
Emir 27 Ağustos 2012 Pazartesi 11:58

Ercan Tatı aday olursa Akp CHP'yi bir tek Buca da zorlar Ercan Tatı'yı da CHP zaten aday yapmaz ben akp nin bayındır'ı da kaybedeceğini ve hiç ilçe belediyesi kazanamayacağını düşünüyorum! Aksini iddaa eden olursa seçim sonu görüşebiliriz :D CHP kendine geldi bi ara boşladı ama son zamanlarda iyi çalışıyor örgüt ve belediyeler...

Yorumu oyla      20      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: O kampta kimleri eğitiyorsunuz?
Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'a giden CHP milletvekilleri Hurşit Güneş ve ...
'Birleşme' krizi tam gaz devam ediyor
AK Parti’den gelen “kurumsal birleşme olmaz, bireysel katılımlar olur” ...
'BDP'liler dağdakilerin suçuna iştirak etti'
MHP Lideri Devlet Bahçeli, PKK'lılarla kucaklaşan BDP'li vekillerin dokunulmazlığının ...
 
'TBMM'ye çağırdık, korktular gelmediler'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "TBMM'yi toplantıya çağırdık. Suriye'ye ...
CHP'li Aldan'dan şok Öcalan iddiası!
CHP Muğla Milletvekili ve eski Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) ...
'Hükümetin engelli politikası insan haklarına aykırı'
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven , CHP İzmir ...
 
CHP'li Güler'den 'Çapıt davası'na destek isteği
İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler kitle ...
Türeli: Sıfır sorun değil, sıfır dost politikası
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret ...
Çıray ‘harç vaadini’ sordu: Şimdi değilse ne zaman?
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Başbakan Erdoğan’ın “Harçları kaldıracağız” vaadini hatırlattı!
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva