HABERLER>POLİTİKA
26 Ağustos 2012 Pazar - 12:55

CHP'li Aldan'dan şok Öcalan iddiası!

CHP Muğla Milletvekili ve eski Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Cumhuriyet Savcısı 53 yaşındaki Ömer Süha Aldan, hükümetin 2009 yılında PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a 'İmralı'dan çıkartarak Bodrum'da ev hapsi sözü verdiğini' iddi etti. Aldan, "Bu söz tutulmadığı için aynı yıl Tokat-Reşadiye'de 9 askerimiz şehit edildi" dedi. Aldan, MİT-PKK arasında Oslo görüşmelerinde de bu sözün yinelendiği, hatta genel af sözü verildiğini de öne sürdü.

CHP li Aldan dan şok Öcalan iddiası!

MUĞLA – Yatağan’da partilerle buluşan CHP Muğla milletvekilleri Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir, Yatağan Belediye Başkanı CHP'li Hasan Haşmet Işık'ı makamında ziyaret etti. Ömer Süha Aldan, buradaki açıklamalarında terörle mücadelede hükümetin büyük yanlışları ve eksiklikleri bulunduğunu öne sürerek şunları söyledi: "Eşkıyayla pazarlık olmaz. Marjinal çıkarlar için yapılan pazarlığın sonucu bugün geldiğimiz noktadır. 12 Eylül referandumundan bir ay önce, 12 Ağustos günü Abdullah Öcalan eylemsizlik kararını açıkladı. İktidar MİT Müsteşarını kullanarak Oslo'daki görüşmelerde referandum öncesi eylem yapmamalarını istedi, 'Yeter ki şu referandum sürecinde eylem yapmayın, şu referandumdan evet kararı çıksın ki yargıyı da ele geçirelim, sonra istediğinizi yapalım' dedi. Bunun karşılığında Abdullah Öcalan'a Bodrum'da ev hapsi sözü verdiler. Çok net ve kesin bir şekilde bunu biliyoruz, bunun bilgisi bize geldi. Hatta bu söz daha önce 2009 yılında verildi, bu söz o zaman tutulmadığı için Tokat Reşadiye'de 9 asker şehit edildi."
 
'SONRA OSLO SÜRECİ BAŞLADI'
Daha sonra da Oslo sürecinin başladığını ileri süren Ömer Suha Aldan iddialarını şöyle sürdürdü: "Ardından 12 Haziran seçimi öncesi tekrar örgütle bağlantı kurdular ve eylemsizlik istediler. Bu kez de 'Aman bir tatsızlık yaratmayın, şehit cenazeleri gelmesin, bir kez daha tek başımıza iktidara gelelim, genel af dahil tüm istediklerinizi yapacağız' denildi ve örgüt bunu da kabul etti. Ben bir yazı yazdım uyardım, 'Eşkıyayla pazarlık olmaz, bunun faturası çok ağır olur' dedim. Hükümetin en büyük hatası bu oldu, 12 Haziran seçimlerinden sonra örgütle irtibatı kestiler. Onlar da diyor ki, 'Sen bize verdiğin sözleri tutmadın.' AKP iktidarı artık olayların arkasından gidiyor."
 
'İKTİDAR SÜRECİ YÖNETEMEYECEK DURUMDA'
Türkiye'nin şu anda iyi yönetilmediğini savunan CHP'li Aldan, "Suriye batağına girdik. Bunun yansımaları Hatay'da mezhepsel sorunlar olarak ortaya çıkmaya başladı. Artık aleviler sünni doktora muayene olmuyor, suniler de alevilere. Güneydoğu yaşanmaz bir hale geldi. Türkiye'de biz iktidara yardıma hazırız, ancak iktidar bu süreci yönetemeyecek durumda" dedi.

CHP olarak bu soruna çözüm formüllerinin bulunduğu bir broşür hazırlattıklarını kaydeden Aldan, bunu da önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. Aldan şöyle devam etti: "AK Parti'nin dinsel temelli bu sorunu çözme çabası iflas etmiştir. Terör örgütüyle pazarlık yaparak geçici çözümler bulma yöntemi iflas etmiştir. BDP'nin yöntemi ise sorunu çözümsüzleştirmektedir. Bizim üçüncü bir yolumuz var, erken seçim olur mu olmaz mı bilemiyorum, ama bu sorunu CHP olarak çözmek için biz hazırız." (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SHP DEN CHP YE MİRAS BDP 26 Ağustos 2012 Pazar 17:25

SHP ZAMANINDA BU ADİLER MECLİSE GİRMEDİMİ KİMİ KANDIRIYON SENİN GİBİ ADALETÇİLER EMEKLİ OLDU GİT YAZLIKTA OTUR SİYASET NEYİNE SENİN

Yorumu oyla      14      10  
SEDAT ÇUHADAR 26 Ağustos 2012 Pazar 16:20

SAYIN VEKİL SİZ UZAYDAMI YAŞIYORSUNUZ.SİZİN İDDA ETİĞİNİZ KONUDA BAŞINIZDAKİ GENEL BAŞKANINIZ KEMAL KILIÇDAOĞLU 'EV HAPSİ KONUSUNDA' BAŞIM GÖZÜM ÜSTÜNE DİYE BASINA DA YANSIYAN AÇIKLAMALRDA BULUNUMADIMI.ATI ALAN DEREYİ GEÇMİŞ SİZ HALA AYAK TA UYUYUN SAYIN VEKİL.BU BEYANINIZ İLE İLGİLİ EMİNİM Kİ GENEL BAŞKANINIZ SİZİN KULAĞINIZI ÇEKECEKTİR SEN NE YAPIYORSUN NE BİÇİM BİR BEYAN BU DİYE.APONUN EV HAPSİ KONUSUNDA 'BENİM BAŞIM GÖZÜM ÜSTÜNE' DEDİĞİM KONUDA SEN NASIL BÖYLE BEYAN VERİRSİN DİYE KESİN UYARILIRSIN , BAK DEMEDİ DEME..

Yorumu oyla      16      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Hükümetin engelli politikası insan haklarına aykırı'
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven , CHP İzmir ...
CHP'li Güler'den 'Çapıt davası'na destek isteği
İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler kitle ...
Türeli: Sıfır sorun değil, sıfır dost politikası
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret ...
 
Çıray ‘harç vaadini’ sordu: Şimdi değilse ne zaman?
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Başbakan Erdoğan’ın “Harçları kaldıracağız” vaadini hatırlattı!
“Peygamberimiz de düğüne giderdi”
CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, düğünlerde eşinin ve kızının oynamasına ...
Engin’den ilginç itiraf: Kadro yetiştiremiyoruz!
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, parti olarak kadro yetiştiremediklerini, ...
 
Davutoğlu'ndan Suriye bakışı: Esad'a ömür biçti
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu ...
Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasına inceleme
İçişleri Bakanlığı, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılması olayıyla ilgili inceleme başlattı.
Bakan Günay cenaze marşını susturdu!
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, şehit Osman Çelik'in cenaze töreninde, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva