HABERLER>EKONOMİ
5 Temmuz 2012 Perşembe - 09:47

İzmirli pastacı yurtdışından bile sipariş alıyor

İzmir'de yaşayan Şermin Kılıç, evinde hazırladığı pastalara şeker hamuru kullanarak birbirinden renkli şekiller veriyor. Her biri görenlerin büyük ilgisini çeken pasta ve kurabiyeler yurtdışından bile sipariş alıyor.

İzmirli pastacı yurtdışından bile sipariş alıyor

İZMİR - Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Seramik Bölümü'nden mezun olan Şermin Kılıç, dört yıl önce kızı Asya'nın birinci yaş günü için pasta siparişi vermek istemiş ancak halayini kurduğu pastayı bir türlü bulamayınca kendi pastasını kendisi yapmaya karar vermiş. Hiçbir kursa gitmeden, sadece internetten araştırıp bulduğu pasta ve kurabiye tariflerini evde deneme yanılma yöntemiyle uygulayan Kılıç, hobi olarak başladığı pastacılıkta kısa süredere başarıyı yakalayarak usta pastacılara taş çıkartıyor. Şimdilerde Bornova'daki evinde hazırladığı butik pasta ve kurabiyelerle birçok kişinin mutlu gününe ortak olan Şermin Kılıç, önceleri sadece yakın çevresine pasta yaptığını ancak zamanla siparişler almaya başladığını söyledi.

İŞ TEKLİFLERİ YAĞIYOR
İsteyenlerin internette kurduğu 'Nefis Kokular' adlı blog sitesinden kendisine pasta ve kurabiye siparişi verebildiğini belirten Kılıç, doğum günü, nişan ve düğün pastalarının yanı sıra her türlü kutlama ve etkinlik için de butik pasta ve kurabiyeler hazırlıyor. "Eskiden çamur yoğuruyordum şimdi hamur yoğuruyorum" diyen seramik mezunu Kılıç, dört yıl önce hayatını değiştiren kararı aldığını anlatarak, "Kızım Asya'nın doğu günü için pasta siparişi vermek istiyordum ancak bir türlü istediğim pastayı bulamadım. Ben de kendi pastamı yapmaya karar verdim. İlk olarak kurabiyelerle başladım. Daha sonra pastaya geçti. Deneme yanılma yöntemiyle internetten bulduğum tarifleri uyguladım. Yaptığım pastaları önce çevremdeki dost ve arkadaşlarıma hediye etti. Beklemediğim ilgiyi görünce siparişler artmaya başladı" dedi. Evde yaptığı pasta ve kurabiyelere şeker hamurundan şekiller vererek alışılmışın dışında pasta ve kurabiyeler yapan Kılıç, pastalarının ilgi görmesinin ardından iş teklifleri de almaya başladığını belirterek, "Pastanelerden ve pasta yaptığım müşterilerimden iş teklifleri alıyorum. Bana, "Sermayeyi ben vereyim, birlikte çalışalım" diyen çok oldu. Ama benim hedefim kendime ait bir işyeri açmak. Ben başka birinin altında çalışmak yerine, bana özgü, hikayesi olan pastalar yapmak istiyorum" diye konuştu.

HER PASTANIN ÖYKÜSÜ VAR
Üniversitede seramik eğitimi almasının pastalara şekil vermede önemli bir katkı sağladığını dile getiren Kılıç, şeker hamuru kullanarak alışılmış pasta ve kurabiyelerin çok daha üzerinde ürünler ortaya çıkarıyor. Görenlerin ve tadanların büyük beğenisini kazanan pasta ve kurabiyelerin her birinin birer öyküsü olduğunu söyleyen Kılıç, müşterisinden aldığı bilgiler ve önerilere göre şeker hamurundan temalı pastalar hazırlıyor. Pastaların üzerine kimi zaman bir köpek, kimi zaman da bir dinozor figürü işleyen Kılıç, "Müşterilerden gelen taleplerin yanı sıra günün anlamına göre onlardan dinlediğim hikayelere göre özel pastalar hazırlıyorum. Çok ince ayrıntılar olduğu için günde iki ya da üç pasta yapabiliyorum. Bazen hiç uyumadan çalıştığım oluyor. Sadece İzmir'den değil, Türkiye'nin birçok ilinden sipariş alıyorum. Kurabiyeleri ya kargoyla ya da kuryeyle gönderiyorum. Ama pastaları bizzat ben kendim götürüyorum" diye konuştu.

KURS VERİYOR
Evinde ürettiği temalı pastalarla birçok kişinin mutluluğuna ortak olan Kılıç, isteyenlere de kurs veriyor. Kurslara ev hanımlarının yanı sıra pek çok meslekten kişilerin hobi amaçlı da katıldığını anlatan Kılıç, "Sivas'tan medikal işiyle uğraşan bir kişi yaptığım kurabiye ve pastaları görmüş. Kursa katılmak istediğini söyledi. Sivas'tan gelerek İzmir'de iki gün boyunca benden kurs aldı. İki senedir kurslarımız devam ediyor. Şuana kadar 15 kişiye kurs verdim" dedi. (Fırat Soylu/Egeli Sabah)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emekli zamları belli oldu
Memur emeklilerine verilecek yüzde 4 Temmuz zammından sonra işçi ve Bağ-Kur ...
Filli Boya’dan hayata renk katan şarkılar
“Benim favori şarkım bu!” diyenlerin yarışması; “Filli Boya Hayata Renk ...
Pizza Pizza’dan bir yenilik daha
Pizza Pizza’nın yeni ürünü, yaşamın her rengini mercek altına alan, uzman ...
 
Dünyanın en değerli 19. markasıyız
Türkiye, 487 milyar dolar marka değeri ile dünyanın en değerli 19. ülke ...
AVM tartışması: Günay’dan esnafı rahatlatan açıklama
Kurvaziyer zirvesi için kente gelen Bakan Ertuğrul Günay esnafın içini ...
Apartmanlara her ay 10 bin lira ceza geliyor!
Yeni çıkan bir yasa ile; apartmanlara hekim ve iş güvenliği uzmanı çalıştırma ...
 
Kurvaziyer turizminin kalbi İzmir’de atıyor…
“Seatrade Türk Kurvaziyer Forumu” Swiss Otel’de düzenlenen toplantıyla ...
İzmir’de dev zirve: Kurvaziyer limanları birleşiyor
İzmir Ticaret Odası (İTO) öncülüğünde bir araya gelen Türkiye kruvaziyer ...
Yorgancılar: İhracatçılarımız mucize gerçekleştirdi
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar: ''Geleneksel pazarlarda daralmanın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva